lauantai 29. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 luetuimmat blogipostaukset

Blogivuosi 2018 oli mielenkiintoinen, mutta ei suinkaan helppo.

Ehdottomat plussat: uusia mielenkiintoisia tuotemerkkejä ja tuttavuuksia niin yhteistyökumppaneiden kuin muiden bloggaajien taholta. Muutama erityisen mielenkiintoinen pr-tapahtuma, joista etenkin Nhs:n järjestämä keväinen luonnonkosmetiikan päivä jäi mieleen todella positiivisesti. Messuilla oli hienoa tavata yhteistyökumppaneita ja saada yllättävän rutkasti positiivista palautetta. Lisäksi on jatkuvasti ilahduttavaa nähdä luonnonkosmetiikan nopea nousu ja kotimaisen kosmetiikan kasvu.
Blogin ulkonäkö ja nimi uudistuivat,

Haasteet: tietokoneen hajoaminen alkuvuodesta vei mukanaan mielettömän määrän blogikuvia, joista olin ajatellut kirjoittaa. Yleensä kyllä teen back up:peja, mutta levy ei toiminut ja elin turhan luottavaisin mielin. Onnettomuuksia kuitenkin tapahtuu. Tapahtuma hidasti alkuvuoden touhuja. Myös pitempi pätkä kesätöitä varsin uuvuttavassa työssä, vei bloggausinnon kesäksi.
Ulkonäön uudistus toi hassuja välejä tai liian tiukkoja tekstin sekä kuvan välisiä välejä vanhoihin postauksiin, mutta ne ovat jääneet sellaisiksi. Ehkäpä haastaisin itseni korjaamaan niitä ensi vuonna.

Miinukset: toivoin kasvattavani lukijamäärää ja saavani lisättyä aktiivisempia, vakituisesti kommentoivia lukijoita, mutta merkittävää muutosta ei tapahtunut. Bloggaaminen vaatii järjettömän määrän työtunteja, joten toki toivoisi myös tulosta. Uskon, että alkuvuoden hiljaisempi jakso ja kesän hyvin harva ja epäsäännöllinen postaustahti vaikutti tähän. Lisäksi vuoden parhaat viikot eli lomani Balilla sukelluksen ja sitten saarta kiertäen tutustuen luontoon ja mahtaviin energioihin poiki tauon, mutta antoi niin paljon itselleni, että huh vaan!
Vaikka miinuksia tuli, olen varsin tyytyväinen blogin sijoitukseen 30 parhaan kauneusblogin joukossa. Omani on kuitenkin rajattu vain viikoittaiseen luonnonkosmetiikan postaukseen ja satunnaisesti kynsikoristeluihin, joiden lukijakunta on pienehkö. Sijoitus on hyvä luonnonkosmetiikassa, valtavirta kuitenkin lukee mieluiten syteettisestä! Jei!
Ensi vuodeksi on kuitenkin varsin mielenkiintoisia kuvioita tulossa ja saas nähdä, mihin kaikkeen vielä tulee päädyttyä. Ihan itseänikin jännittää!

Oli jännä katsoa luetuimmat postaukset ja vuonna 2018 kirjoitetut ja luetuimmat postaukset olivat:
1. Tammikuun Jolie box käyttökokemuksineen
Jolie boxien sisällöt ovat olleet luettuja ja vanhoja boxisisältöjä etsitään pitkin vuotta.

2. Atopikin uutuudet: luonnollisen rusketuksen antavat itseruskettavat kasvovesi ja vartalovoide
Tämä oli ansaitusti luetuimpia, tuotteet ovat todella hyviä ja kasvovesi on edelleen käytössä viikoittain. Toisen pullon korkkaan ensi viikolla.

3. Tutorial: Peitä ja kirkasta silmänaluset korjausväreillä
Bohon korjausvärit ovat aivan loistavia silmänalusten peittämiseen ja toivottavasti tästä jäi teille lukijoille hyviä vinkkejä. Tällä hetkellä silmänaluseni ovat todella tummat ja korjausvärit jeesaavat merkittävästi. Kun oli vielä parempi tilanne silmienalusten kanssa, käytin joka tapauksessa keltaista raikastamaan ilmettä. Toimii ja antaa huomattavia tuloksia!

4. Sheivaa reilummin- Fair Squared reilun kaupan eettiset sheivaustuotteet
Arvelin, että tästä tulee suosittu postaus ja niin kävikin. Postausta luetaan edelleen blogin sivupalkista jatkuvasti ja se on myös koko blogihistorian neljänneksi suosituin postaus. Tuotteet olen todennut hyviksi, nämä ovat edelleen käytössä.

5. Luonnonkosmetiikan ensimmäinen vedenkestävä ripsiväri Avril Le Mascara Waterproof
Surullisen kuuluisa "vedenkestävä" ripsiväri. Vuosi sitten Avrilin Volume oli vielä hyvä ripsari ja tästä vedenkestävästä oli odotukset korkealla. Volume pilattiin koostumuksen muutoksella ja tämä Le mascara waterproof toimi omilla, ravoittumattomilla luomillani kivasti muutaman viikon, jonka jälkeen koko ripsari osoittautui varsin toimimattomaksi. Edelleen se kyllä toimii toisilla ja luonnostaan pitkäripsiset saavat sillä ihan hyvää jälkeä. Ripsari kuitenkin kuivahti ja kului nopeasti.

6-7. Seuraavaksi luetuimmat ovat taas Jolie boxeja, eli helmi- ja maaliskuun boxisisällöt käyttökokemuksineen.


8. Parasta hinta-laatusuhdetta etsimässä opiskelijabudjetilla
Postauksessa etsittiin Twitbe:n valikoimista hyvää hinta-laatusuhdetta kasvojen hoitoon. Ei siis niin, että automaattisesti halpa on parasta, vaan niin, että iho voi hyvin laadukkailla tuotteilla, joista ei tarvitse maksaa omaisuuksia.

Bohon korjausvärit


Toinen mielenkiintoinen juttu tulee esiin, kun lukee tilastoja. Koko vuoden suosituimmat postaukset ovat vuodelta 2017. Atopik on todella suosittu aihe ja joskus kun vilaisen mitä reaaliajaisesti blogissa luetaan, Atopik löytyy usein niistä sillä hetkellä luettavista. Sarjasta luetaan blogin sivupalkista ja Googlen hakusanoilla.

Koko vuoden luetuimpien kärjestä löytyy useampia viime vuonna kirjoitettuja juttuja:

1. Atopik-kotomaista timanttista luonnonkosmetiikan laatua

2. Tallinnan luonnonkosmetiikka nopeasti ja tehokkaasti

3. Oli edellä mainittu tammikuun Jolie box käyttökokemuksineen

4. Miten selvitä luonnonkosmetiikan villissä viidakossa?
Blogihistorian viidenneksi luetuin postaus ei herättänyt suurta kiinnostusta ilmestyessään, mutta tätä luetaan jatkuvasti edelleenkin. Ilmeisesti aiheen ajankohtaisuuden vuoksi.
Sitten tuleekin vuonna 2018 kirjoitettuja postauksia, mutta mainitsen vielä kaksi tasaisesti luettua ikisuosikkia.

Voiko pikkurahalla saada hyvää luonnonkosmetiikkaa marketista pysyy luettuna ja reaaliaikaisesti nään usein, miten sitä todella luetaan. Samoin postausta luetaan ajallisesti pidempään kuin monia muita. Meistä ei tullut kavereita yhden markettisarjan tuotteiden kanssa sisältöjen ollessa suurelta osin täyteaineita ja toimivuus, eikä tuoksutkaan oikein kohdanneet. Marketeissa on nykyään parempi valikoima ja sieltä voi kyllä tehdä löytöjä. Ja sisällöistä vielä, että steariini on halpojen merkkien juttu, enkä pidä siitä ainesosana ollenkaan. Edullista kosmetiikkaa vastaan minulla ei ole mitään, päinvastoin. Sellaista on kiva löytää. Kunhan se toimii ja ruokkii ihoa.

Tee itse luonnonkosmetiikkaa on viime aikoina ollut todella suosittu. Sitä luetaan päivittäin ja näyttää, että itse tekeminen on nouseva trendi.

Mielenkiintoista nähdä, mitä ensi vuoden listalta löytyy. Mielestäni tämän vuoden luetuimpiin postauksiin vaikuttaa myös aika, eli lähes kaikki suosituimmat on julkaistu alkuvuodesta ja niihin on ehditty ohjautumaan myös Googlen kautta. Ainoastaan Bohon korjausväritutorial on ehtinyt luetuimpiin ilman, että se on julkaistu vuoden 2018 alussa.

Kiitos kaikille lukijoille tästä vuodesta ja oikein hyvää uutta vuotta 💖💖💖! Mitä sinä haluaisit lukea ensi vuonna?
Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta.


2 kommenttia

 1. Kiva katsaus menneeseen vuoteen. Sinulla on paljon hyödyllisiä postauksia, ja mikä parasta: suomennat inci-listoja. Olen pikkuhiljaa siirtynyt enemmän ja enemmän luonnonkosmetiikkaan, ja se on suurelta osin blogisi ansiota. Viime vuoden joulukalenterista voittamani ihanat Evolven tuotteet oli ehkä se viimeinen sysäys siihen suuntaan. :)

  Esittelyt ja vertailut kiinnostaa, koska luonnonkosmetiikkamerkkejä ilmestyy kuin sieniä sateella. On kiva lukea kokemuksia niistä sekä inci-velhon syväanalyysi ainesosista. Samoin voisi olla kiva lukea päivityspostaus marketti-postaukseen tai muihin, joissa on tapahtunut kehitystä.

  Kiitos sinulle, kun helpotat tavallisen tallaajan kosmetiikkatuskaa! Olen löytänyt monta loistavaa tuotetta blogisi ansiosta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marppa ihanan piristävästä kommentistasi <3 . Ihan huippua kuulla, että olet löytänyt blogista luonnonkosmetiikkaa käyttöösi! Ja todella kiva, että incien suomennokset auttavat, ne ovat joskus hieman työläitä. Inciopas on myös ollut pitkään harkinnassa.
   Vertailut ovat niitä, mitä olen kehitellyt päässäni ja oli tarkoitus aloittaa niiden julkaiseminen jo tänä vuonna. Kuitenkin pr-tuotteet ajankohtaisuuksineen ja joulukuussa etenkin viikkoarvonnat ohjasivat loppujen lopuksi ulos tulevaa materiaalia.
   Hyvä idea päivittää markettipostausta, laitetaan korvan taakse ;) Tästä jo innostuin ja kuvaan seuraavalla kauppareissulla, mitä oman suuremman S-markettini hyllystä löytyy ja mietin mitä seuraavaksi.
   Toivottavasti kevään unelmareissullani (uudestaan Balille), löytyy taas ideoita ja energiaa sekä aikaa toteuttaa juttuja eri tavoin kuin ennen. Olen jo kerännyt jonkun verran kuvia ja muuta materiaalia, jotta silloin ei tule blogitaukoa. Joskus rajoittaa ihan oma ihon pinta-ala tuotetestauksissa, kun olisi käytettävä tuotteita tarpeeksi pitkään arvioidakseen, mutta on vain yksi naama, kroppa jne :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3