sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Ihastukset 2018: vuoden parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet kasvojen hoidossa
Lauantain postauksessa luettiin blogivuodesta 2018 ja katsastettiin, mitä juttuja luettiin eniten vuonna 2018. Oli mielenkiintoista katsoa, millaiset jutut kiinnostavat ja toivoin juttuideoita myös lukijoita, jotta sisältö olisi mahdollisimman mielenkiintoista. Löydät postauksen tästä linkistä.

Olisi aika vertailla vuoden purkkeja ja tänä vuonna tehtävä tuntuu erityisen vaikealta. Myös kategorioita tulee lisää tuotevalikoiman lisääntyessä jatkuvasti ja trendit muuttuvat. Esimerkiksi öljypuhdistuksia on tullut mieletön määrä markkinoille vuonna 2018. Viime vuonna parhaiden tuotteiden seulominen tuntui jotenkin niin paljon selkeämmältä, nyt joudun selittämään vähän enemmän. Viime vuoden listauksen löydät täältä.

Yleensä löydän suosikkini keskihintaisesta kosmetiikasta, joskus myös edullisesta. Kalleus ei aina tuo lisäarvoa ja joskus näkee selvästi, miten merkki maksaa, ei ainesosat. Yleensä eteerisiä öljyjä on enemmän ja niiden suhteen minun on oltava maltillinen tuoksuallergeenien suhteen. Olen tänä vuonna siedättynyt niille selvästi, mutta edelleen kannattaa olla hieman varovainen. Testaan kaikista hintaluokista tuotteita, mutta usein keskihintaisesta löytyy loistavat hinta-laatusuhteet.

Useat mainituista tuotteista on saatu blogiin ja *-merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä.

Parhaat kasvojenhoitotuotteet


Parhaat tuotteet kasvojen puhdistukseen:


2018 öljypuhdistus astui lähtemättömästi rutiineihini. Harrastan myös kaksoispuhdistusta, siksi valitsen myös tähän sopivat parhaat kokeilemani tuotteet. Olen siinä mielessä laiska ihonpuhdistaja, että jos meikki ei vaadi kaksoispuhdistusta, tartun mielelläni huuhtoutuvaan puhdistusöljyyn.

On kaksi eri hintaluokan öljypudistusta, jotka toimivat eri tavoin ja ovat niin erilaiset koostumuksiltaan, että on mainittava ne molemmat:

Olixia Gummy Cleanseron miedon tuoksuinen ja hyvin huuhtoutuva puhdistusöljy, jonka jäljiltä iho jää joustavaksi. Koostumus on paksua ja tuote puhdistaa meikin kuin meikin ongelmitta. Erinomainen tuote kerta kaikkiaan. Käytän ainoana puhdistustuotteena.

Lavera Hydro Effect Cleansing Balmon puolestaan varsin edullinen (esim. Hyvinvoinnin.fi 15,95, ilmaiset postikulut 31.12. asti) öljypuhdistus. Nimeltään se on balmi, mutta se on koostumukseltaan varsin juoksevaa ja itse asiassa vesipohjaista. Tämä on sen verran ohutta ja levittyy todella helposti, että usein tulee tartuttua tähän purtiloon juuri sen helppouden vuoksi. Puhdistustulos on hyvä ja hinta kyllä korreloi ainesosia, eli laadukkaita öljyjä tästä ei löydy runsain mitoin, mutta helpon ja edullisen putsarin etsijöille varsin käyttökelpoinen tuote. Kosteuttavia ainesosia kyllä löytyy.

Toisen vaiheen puhdistukseen käytän vaahtoputsaria ja paras toisen vaiheen putsari on todella helppo nimetä.

Rimita Triple Puhdistusvaahtoon kotimaisiin ainesosiin perustuva vaahtoputsari, joka on hyvin hellävarainen sekä vaahto on silkkisintä, mikä poskeani on koskaan koskenut.

Soley Hrein puhdistusemulsio* on upea tuote. Tarpeeksi paksua poistamaan vahvemmankin meikin ja on hellävarainen. Sopii myös rosacea-iholle eikä ärsytä silmämeikinkään poistossa.

Luulisi, että on helppo valita paras misellivesi, jota käytän aina aamupuhdistukseen ja välillä meikinrippeiden putsaukseen. Mutta ei, Cattier teki tästä hommasta vaikeampaa, kun Suomeen tuli miselligeeli...

Cattier Paris miselligeelion todella kosteuttava puhdistusgeeli. Uskomaton tuote! Pumppaan geeliä kädelle ja levitän kasvoille, joilta poistan sen vanulapulla. Jää todella kosteutetun oloinen iho. Ja bonuksena tulee edullinen hinta. 200 ml 14,95€.


Naturadon misellivesi on puolestaan perinteisen vesimäinen misellipuhdistus. Tässä tuotteessa on saatu paikalleen kaikki miselliveden parhaat ominaisuudet: se liukuu iholla todella hyvin, on hellävarainen puhdistaen kuitenkin tarpeeksi tehokkaasti ja kosteuttaa- Tuotteessa on hyaluronihappoa. Käytin kaksi 100ml:n pulloa, jonka jälkeen ostin suosiolla 500 ml:n pumppupullon.

Paras kasvovesi: Ekopharman Tyrni. Koostumus on löysähkön geelimäistä, joten tätä on helppo kerrostaa. Ravitseva, C-vitamiinipitoinen tyrni kirkasti selvästi ihoa. Vaikka tuote on tarkoitettu anti-age-tuotteeksi, se on hyvä myös kuivuuteen taipuvalle tai samealle iholle.

On vielä mainittava, että löysin erittäin edullisen Mossan Youth Defence*- kasvoveden (tarjouksessa 9,56€/200ml). Haluan kasvovedessä olevan kasviperäisiä ainesosia (uutteita/kukkaisvesiä) sekä lisäksi humektantteja. Nämä yhdistyivät tässä löydössä.

Paras essence: Kokeilin kolmea, mutta ensi vuonna näitä tulee varmasti ilmestymään markkinoille runsain mitoin. Whamisa ei sovi omalle iholleni liian aktivoivana. Ainesosat siinä ovat kyllä hyvät. Melvitan ruusu on todella hyvä ja sisältää runsaasti humektantteja. Kuitenkin eniten olen lätrännyt tämän kanssa, joten parhaaksi valitsen Senjan hoitonesteen*. Lempeä, kosteuttava ja koivun mahlaan perustuva nektari on hyvä, eikä kuitenkaan liian paksu, jolloin tuntuu, ettei neste pääse edes imeytymään, kun kasvoille jää koostumuksesta vain runsaasti humektantteja. Kosteuttaa, hoitaa ja on kotimainen,

Paras kasvovoide: Tuntuu aivan mahdottomalta valita. Loppuvuodesta kokeilemani Berrichin yövoide on ainesosiltaan sellainen, jonka koen arvokkaaksi ja koostumuksen miellyttäväksi. Koostumus on todella täyteläinen, joten se on parhaillaan kuivuuteen taipuvaisella iholla ja anti-age-tuotteeksi. Kokeilussa oleva Evolven uusi Multipeptide 360 moisture cream on todella hyvä ja tehokas, vaikka ainesosista löytyykin hieman höttöä. Onneksi vain hieman. Koska aina tartun mielelläni Beauty Gardenin Porkkanavoiteeseen, se on varmasti ansainnut paikkansa parhaana kasvovoiteena jo toisena vuotena peräkkäin.

Paras suojakertoimellinen kasvovoide: Ekopharman Herukka Sensitive. Omani on SPF 15.

Paras kuorinta: Ihastuin erityisesti Flow Kosmetiikan appelsiini & raakasuklaakuorintaan*. Tuote on riittoisa, rakeita on runsaasti ja ne ovat hyvin hienojakoisia. Tuoksu on taivaallinen.

Paras seerumi: Tähän en pysty valitsemaan vain yhtä tuotetta, koska on kaksi seerumia, joita ilman en voi elää. Molemmat löytyvät Novexpertiltä. Hyaluronihapposeerumi* on yksi markkinoiden vahvimpia, jos ei vahvin, ja tuote on onnistuttu formuloimaan melko nestemäiseksi ja korkeasta hyaluronihappopitoisuudestaan huolimatta se jättää ihmeen vähän tahmaista tunnetta iholle. Tosin pidän tahmasta, koska se on hyvien humektanttien merkki. Tulokset näkyvät ja tuntuvat, kunhan tätä käyttää kasvoveden kanssa ja laittaa päälle voiteen tai öljyn. Ihon kosteustasapaino palutuu ja pintarypyt häipyvät.

Toinen seerumi ei tarkasti ottaen ole luonnonkosmetiikkaa, koska sen edistykselliset C-vitamiinin tehokkaassa muodossa säilyttävät ainesosat eivät ole ainakaan vielä luonnonkosmetiikan sertifikaattien piirissä. Ehkä siihen tulee joskus vielä muutos. Novexpert C-vitamin Booster on ylimaallinen ihon kirkastaja ja antioksidanttipommi sekä poistaa pigmentoituneita värimuutoksia.

Paras naamio: tämän jaan kahteen osaan erilaisten vaikutustensa, käytön ja koostumuksien vuoksi. Olen kokeillut todella montaa naamiota ja nämä kaksi ovat erityisen ihania ja tehokkaita sekä elämyksellisiä.

Ayu Organics Green Tea & Aloe Vera* yhdistää rakkauteni Baliin, luontoon ja kotimaiseen luonnonkosmetiikkaan. Balilla kasvatetut yrtit ja kasvit vaikuttavat tässä puhdistavassa, rauhoittavassa ja kosteuttavassa savinaamiossa. Naamiojauhe sekoitetaan veteen ja rentoudutaan sen tuoksuessa kasvoilla. Naamion poistamisen jälkeen tuoksu jää iholle. Kerta kaikkisen upea tuote! Erityisesti normaalille, kuivalle tai herkälle iholle. Merkiltä kyllä löytyy huumaavan tuoksuinen naamio jokaiselle ihotyypille. Hinta on suorastaan järkyttävän halpa, koska purkista saa kymmeniä käyttökertoja.


Beauty Garden Kurkkunaamio on kurkkumehusta tehty luomunaamio. Mielestäni tämä on parhaimmillaan yönaamiona. Kosteuttaa pitkäkestoisesti, rauhoittaa ja kerta kaikkiaan tuntuu hyvältä aina ja aina uudestaan. Talven must-tuote! Jos pitäisi valita ainoastaan yksi kosmetiikkatuote loppuelämäkseen, se olisi tämä. Toista kertaa nyt vuoden naamiona. Toinen loistava naamio epäpuhtauksille on saman merkin Kurpitsanaamio. Tsekkaa, jos ihotyyppisi on tukkeutuva.

Paras sheetmask: Whamisa Kelp*. Naamion kerrotaan kosteuttavan jopa 72h ja todella-tämän kosteutusteho on suorastaan hämmästyttävä. Iho jää pehmeäksi ja erittäin hyvinvoivaksi. Miinuspuolena hinta näin opiskelijalle, mutta pyrin ostamaan alesta hätätilanteiden varalle aina jonkun naamion (linkki johtaa vanhenevien tuotteiden aleen).

Silmänympärysvoide: Tänä vuonna testasin yllättävän vähän silmänympärysvoiteita. Suosikkejani eivät ole voiteet, vaan ylimaallisen tehokas kahden tuotteen combo:
Ensin luomille Evolven Hyaluronihappo Eye Complex-seerumi*. Se kosteuttaa hyaluronihapon ja glyseriinin ansiosta. Koostumus on kuitenkin öljytön, joten hyaluronihappo voi haihduttaa kosteutta pois iholta kuivaan huoneilmaan. Imeytyy nopeasti.
Tämän jälkeen Naturativin tehoseerumi silmänympärysiholle. Tämä on yksi niistä tuotteista, joista en nää luopuvani kuin jonkun ihmeen kautta. Paljon tehoaineita, mutta kuitenkin lempeä, silmiä ärsyttämätön koostumus. Tämän seerumin käytön tuloksia näkee jo melko pian tuotteen käytön aloittamisen jälkeen. Yhdessä nämä kaksi tuotetta ovat tuoneet hyviä tuloksia silmänympärysiholle. Kahden tuotteen yhdistelmä mahdollistaa pienen nesteen kerrostamisen myös silmänympärysiholle ja sen huomaa tuloksista. Naturativin seerumissa on mukana öljyjä, joten se estää hyaluronihapon haihtumista ja kosteus jää ihoon.

Paras balmi: myös tähän tulee kaksi parasta, koska koostumukset ovat varsin erilaiset. Paras perinteisen balmimainen oli Ekopharman Mustaherukka. Helppo levittää, suojaa vahapintansa ansiosta ja erittäin miellyttävä käyttää kaikin puolin. Sulapac-rasia on kätevä käytää ekologisuuden lisäksi. Vadelmassa oli parempi tuoksu, mutta mustaherukan koostumus vei voiton kohdallani.

Toinen, huomattavasti öljymäisempi paras balmi oli Beauty Gardenin Orvokkibalmi. Ihanan kevyt koostumus balmiksi ja se on lähes öljyä, koska sulaa niin nopeasti iholle. Imeytyy hyvin ja ei niinkään jätä balmille tyypillistä vahapintaa. Tuoksu on ylimaallisen ihana. Jostakin kumman syystä en ole vielä kirjoittanut tästä. Täytyy korjata asia.

Kasvoöljy: Valinta oli selvä. BalmYou kahviöljy. Vuoden uutuus. Ekologinen, eettinen ja ennen kaikkea tehokas kofeiinin ansiosta. Verenkierto vilkastuu. Imeytyy nopeasti. Tästä kirjoitin juuri tässä kuussa, käy ihmeessä katsomassa ja lukemassa enemmän mielenkiintoisesta merkistä ja sen tuotteista tästä.

balmyou kahviöljy coffee oil arabica

Koska parhaita purkkeja on niin paljon, paras rajata postaus tähän ja palata jatko-osan kanssa, jolloin tarkastellaan vartalonhoitoa, hiuksia ja hygieniaa. 

Kasvojen hoidon osalta on nyt koettu kaikki neljä vuodenaikaa kasvovettä kerrostaen. Ihon kuivuus ja muut ongelmat ovat historiaa. Kunnollisella nesteytyksellä on kyllä mieletön teho ja kun rutiinia vaan ylläpitää, tuntuu, että ihotyyppi on normaali. Koska ei tarvitse enää kärsiä kuivuudesta ja sen aiheuttamista lieveilmiöistä, eikä enää oikein muistakaan, millaista se ennen oli...

Löytyikö samoja suosikkeja? Mitkä ovat omat vuoden löytösi?
2 kommenttia

  1. Naturadon misellivesi on kyllä kova! Pari vuotta jo käyttänyt kyseistä tuotetta. Harmittaa vaan, ettei sitä saa ostettua kuin yhdestä verkkokaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Alkoi kiinnostamaan tuo ostopaikka, kun itse olen ostanut Katjalta itseltään erilaisilla messuilla ja The Butik on maahantuoja ja sitä kautta todennäköisesti myös jälleenmyy. Löysin googlettamalla pari muutakin paikkaa verkossa ja muistaakseni ainakin Hakaniemessä Ekolossa olen nähnyt Naturadoa. Tosiaan saatavuus on kyllä liian vähäinen verrattuna siihen, miten hyviä tuotteita Naturadolla on ja samoin Rosalie-sarjassa, joka on myös Naturadon valmistama. Siitä sarjasta kirjoitin kerran ja kokeilen kyllä mielelläni lisääkin. Jos tykkäät makeista tuoksuista, niin Naturadon body butter on aivan ihana <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3