lauantai 27. tammikuuta 2018

Luonnonkosmetiikan ensimmäinen vedenkestävä ripsiväri Avril Le Mascara Waterproof

Nyt on sitten tämä ikiajat odotettu ihme tapahtunut eli saimme vihdoinkin luonnonkosmetiikkaan vedenkestävän ripsivärin. Olen itse juuri tätä käyttäjäkuntaa, jonka talvimeikille tuote on todellinen pelastus. Oikea silmä nimittäin vuotaa ihan jatkuvasti ja nyt ei tarvitse huolehtia että näyttää pandalta.


Totta puhuen en odotukseni eivät olleet suuret ripsivärin kohdalla. Odotuksia nosti se, että ripsivärin oli valmistanut juuri Avril, joka on onnistunut tekemään omasta mielestäni luonnonkosmetiikan parhaat ripsivärit. Silmäni ovat myös herkät ja Avril ei ole aiheuttanut mitään ärsytystä. Joten toki tämä oli testattava heti kun se vaan oli mahdollista.

Vasemmalla Waterproof, oikealla Le Mascara

Aluksi ajattelin että vedenkestävän ripsivärin harja on samankaltainen Le Mascaran harjan kanssa mutta ei ollutkaan kun tarkemmin vertaili.

Ylhäällä Waterproof, alhaalla Le Mascara

Waterproof:in harja on pidempi ja kartiomaisempi. Kokeilin vaihtaa Le Mascaran harjaa Waterproofin kanssa mutta ne eivät sovi toistensa hylsyihin. Sinänsä mielestäni Waterproofin harja on kyllä hyvä eikä ole valittamista tai vaihtamisen tarvetta.

Ripsivärin massa on aika kuivakkaa ja olen käyttänyt sitä 2-3 kerrosta. Efekti ei ole yhtä hyvä kuin pidentävällä Le Mascaralla tai volyymiä anatavalla Volumella. Waterproof on luonteeltaan enemmän volyymiä antava, mutta ei yllä läheskään Volumen tasolle, mutta ei Waterproof ole ollenkaan huono.. Aiemmin kirjoitin Avrilin Volumen ja Le Mascaran eroista tässä postauksessa.


Omat ripseni ovat hyvin olemattomat ja kyllä tällä selvästi saa ripset aikaiseksi. Toki toivoisin hippasen enemmän pituutta ja volyymiä, mutta luonnonkosmetiikan ensimmäiseksi vedenkestäväksi ripsiväriksi mielestäni tämä on oikein hyvä. Kertoohan tuotekehityksen vaikeudesta sekin, että vasta nyt on tullut markkinoille ensimmäinen vedenkestävä luonnonkosmetiikan ripsiväri ja kaupallista luonnonkosmetiikkaa on ollut olemassa vuosikymmenet. Ripsiväri on myös tuote, joka ei miellytä kaikkia koskaan ja aiheesta käydään jatkuvaa keskustelua, koska sitä omaa parasta on usein vaikea löytää.


Itselläni on raskaat yläluomet kuten kuvasta näkyy ja mikäli luomet ovat rasvaiset, ei mikään vedenkestävä ripsiväri kestä rasvaa. Rasva/öljy on poistamista varten, joten jos omaa rasvaiset luomet, ne on pohjustettava todella hyvin, jotta ripsiväri toimii kuten vedenkestävän kuuluu. Omat luomeni eivät ole rasvaiset ja ripsari ei ole kertaakaan tarttunut yläluomiin.


Ripsiväri on varissut pitkinä päivinä hieman alaluomille, mutta ei rumasti ja suttaavasti vaan niin, että sen saa helposti kevyesti sormella tai vanupuikolla korjattua.

(meikki: pohja Flow kosmetiikan Peach-mineraalipohja, kulmat Bohon kulmakynä No 3, luomivärit Zao 111, 121, PuroBio 03, rajausväri Lauren Brooke)

Olen siis ollut tyytyväinen tähän ripsiväriin. Talvet ovat niin hankalia jatkuvan silmien vuotamisen kanssa ja vielä jää huoleksi rajausvärin leviäminen ja välillä luomivärit häviävät osin oikeasta silmästä. Ongelmia ratkotaan pala palalta ja nyt ollaan kuitenkin niin pitkällä ettei ripsiväri leviä.

Kun ripsivärin päälle heittää vettä, se kestää suttaantumatta. Mikäli ripsiin yhtään koskee märkänä, se leviää. Kutsuisin tätä ripsiväriä ennemmin nimellä Water resistant kuin Waterproof.

Poistaminen on helppoa. Toki öljyillä ripsiväri poistuu hyvin helposti mutta kun käyttää meikinpoistoon ja kasvojen puhdistukseen Atopikin puhdistusemulsiota, ripsiväri poistuu samalla putsauskerralla todella hyvin ja helposti.

Jälleenmyyjiä on useita ja hinnat vaihtelevat n. 8,90-11,50€.

Tällaisia kokemuksia itselläni on tämän ripsivärin kanssa. Mitä olet itse pitänyt jos olet kokeillut tai kiinnostaako kokeilla? Ripsivärin ostoarvosteluissa on ollut varsin erilaisia arvosteluja puolesta ja vastaan.

Kirjoitin viime viikonloppuna että tietokoneeni otti ja hajosi ja asian kanssa on ollut melkoinen kriisi ja on itse asiassa edelleen. Lokakuusta asti otetut tuotekuvat ovat nyt siellä jemmassa, enkä tiedä vielä saanko palautettua niitä. Näin ollen ennen mahdollista palautusta blogi pyörii luonnonkosmetiikan aihealueilla, joista ei välttämättä tällä hetkellä ollut tarkoitus kirjoittaa. Toivotaan tuotekuvien palautuksen onnistuvan, jotta päästään myös ihonhoitoalueisiin.

2 kommenttia

 1. Huh, ikävä juttu tuo koneen hajoaminen.
  Mua kiinnostaa kovastikin tää ripsiväri. Käytän aina vedenkestävää ripsaria. Kivaa, että nyt voin ainakin kokeilla luonnonkosmetiikan versiota. Lumenen Blueberry Curl on mun ikisuosikki. Kokeilen aina välillä muitakin, mutta palaan aina takaisin siihen. Saas nähdä miten Avrilin kanssa käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta mielestäni tämä on ihan hyvä. Ei paras efekti, ei voi verrata Avrilin Volumeen. Kuitenkin tuotekehitys on ollut todella vaikeaa ja mielestäni on ihan kelpo ripsari. Monet ovat haukkuneet äänekkäästi mutta mielestäni tämä on ihan hyvä pelin avaus. Saa ripsiin väriä taviaikanakin, eikä valu pitkin poskia.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3