lauantai 14. huhtikuuta 2018

Atopikin uutuudet: luonnollisen päivetyksen antavat itseruskettava kasvovesi ja vartalovoide


itseruskettava voide kasvovesi päivettävä atopik luonnonkosmetiikka 5.11.2013 klo 15.58

Ihastuttava herkän ihon kotimainen sarja Atopik on keväällä lanseeranut kaksi uutta tuotelinjaa; itseruskettavat tuotteet sekä suojakertoimelliset aurinkotuotteet. Ja nämähän tulivat luonnonkosmetiikan markkinoille enemmän kuin tarpeeseen! Juuri nämä tuotteet ovat puuttuneet kotimaisen luonnonkosmetiikan valikoimista ja olin enemmän kuin onnellinen saadessani tuotteet blogin kautta testiin.

Atopik on apteekkimyynnissä ja tuotesarja syntyi apteekkien pyytäessä Naviterilta luonnonkosmetiikan tuotesarjaa herkän ja atooppisen ihon hoitoon. Kuluttajien toiveisiin vastattiin tämän innovatiivisen, kauran keramideihin perustuvan tuotesarjan muodossa. Ja mihin Naviter ryhtyy, se tekee sen kunnolla panostaen raaka-aineisiin, koostumuksiin, käytettävyyteen, eikä tyydy lanseeraamaan "vain" kasvojen tai vartalon ihon perushoitosarjaa, vaan tuoteperhe laajenee jatkuvasti. Upeista Sensitive- ja Anti age-sarjoista olen kirjoittanut aiemmin ja löydät tekstin tästä linkistä.

itseruskettavat atopik luonnonkosmetiikka 14.6.2011 klo 23.52

Molemmat tuotteet sisältävät kotimaista antioksidanttista mustikkauutetta ja rauhoittavaa kaurauutetta. Molemmissa on mieto hajuste, jossa ei ole yleisiä hajusteallergeeneja. Ruskettava vaikutus syntyy sokerijuurikkaasta tai -ruo´osta saatavan monosakkaridin DHA:n ansiosta, joka reagoi ihon keratiinin kanssa aiheuttaen ihon ruskettumisen ilman auringonsäteitä. Rusketus muodostuu seuraavien 3-5 tunnin aikana.

Molemmat tuotteet ovat nyt aivan ihania näin keväällä, kun kalpea iho kaipaa hieman väriä. Hame tai housut lyhenevät ja sääriin on mukava saada hieman väriä. Samoin kasvoja freesaa kummasti hieman päivettyneempi ilme. Aurinkosuojatuotteet ovat erikseen, joten on muistettava, etteivät itseruskettavat sisällä aurinkosuojaa, vaan ihon suojaamisesta on huolehdittava erikseen. Seuraava postaus sisältääkin uudet Atopikin mahtavat aurinkosuojat.

Kaikilla tuotteilla on Fi-Natura luonnonkosmetiikan sertifiointi, eläinkokeettomuuden takaava Leaping Bunny-auditointi ja tuotteet ovat vegaanisia.

Itseruskettava kasvovesi


itseruskettava kasvovesi atopik luonnonkosmetiikka 5.11.2013 klo 16.00

En ole ennen käyttänyt itseruskettavaa kasvovettä. Tämän käyttökokemuksen jälkeen ajattelen, ettei tuote voisi tästä paremmaksi muuttua.  Kasvovettä on todella helppo käyttää vanulapun kanssa. Käytin kasvovettä aika runsaasti vanulapun ollessa aina melko märkä, koska aluksi pähkäilin tuotteen levittyvän siten tasaisemmin. Kasvojen käsittelyn jälkeen käytin lappuun jäänyttä tuotetta kaulalle ja decoltélle. Väristä tuli todella tasainen ja luonnollinen, eikä värin tasaisuus ollut ongelma. Näiden tuotteiden kanssa ei tarvitse pelätä oranssia värisävyä, vaan tuloksena on kaunis ja luonnollisesti päivyttyneen näköinen iho. Kun samalla käsittelee kaulan ja decolteén, välttyy rajoilta. 

Kokeilin myös annostella tuotetta vain vähän kerrallaan. Omalla kohdallani se ei toiminut niin hyvin. Väriä tuli kerralla hintsummin ja kasvovettä sai lisätä useamman kerran. Toki jos haluaa vain vähän väriä, annostelulla pystyy hyvin kontrolloimaan rusketuksen määrää.

Omalla kohdallani koin, että kaksi annostelukertaa jaettuna peräkkäisille päiville antoi mieleiseni tuloksen. Ja oma ihoni reagoi juuri kuten ohjeessa kerrotaan, eli käsittely uusitaan kolmen päivän välein halutun tuloksen ylläpitämiseksi. Otin kuvat rusketuksen kehittymisestä. Oikealla alhaalla 0-tilanne, 1 kasvoveden käyttökerta vasemmalla alhaalla ja kahden lisäyksen jälkeen tulos ylimpänä, johon olin tyytyväinen. Kaikissa kuvissa meikkinä vain ripsiväri, kulmakynä ja sama huulipuna. Luonnonvalo loi eri päivinä hieman erilaisia olosuhteita, mutta kuvista saa suuntaa luonnollisen päivetyksen tuloksesta.

Itseruskettavan jälkeen ihoa ei kannata kastella kun rusketus kehittyy. Omalla kohdallani pystyin pitämään vain noin +/- tunnin tauon ennen muiden kasvotuotteiden lisäystä, mutta se toimi kyllä minulla. 

Todella helppo käyttää, toimii ja antaa hyvin luonnollisen tuloksen. Olen erittäin tyytyväinen saadessani tilaisuuden "löytää" tällainen tuote kosmetiikka-arsenaaliini. Aivan loistotuote!

Asteittain päivettävä vartalovoideitseruskettava voide atopik luonnonkosmetiikka 5.11.2013 klo 16.08

Vartalovoide on äärimmäisen helposti levittyvä, kevyen tuntuinen ja miedon tuoksuinen. Helppo levitettävyys on itseruskettavissa todella tärkeää ja tässä tuotteessa sen kohdalla on onnistuttu täydellisesti. 

Olen käyttänyt testimielessä säärille ja reisille. Kun ilmat vielä lämpenevät, myös käsivarret tulevat saamaan osansa. Kaksi levityskertaa on antanut mieleiseni sävyasteen ja uusintalevitys kolmen päivän välein on ollut toimiva tapa ylläpitää kevyttä päivetystä. Muista aina pestä kädet itseruskettavan tuotteen levityksen jälkeen. 

Tämän tuotteen kohdalla oli aloitettava ihon kuorimisesta, koska talven jäljiltä säärissä oli kuivaa ihoa. Mikäli ihotyyppi sallii kuorimisen tai kuivaharjauksen, on nyt korkea aika aloittaa valmistelevat toimenpiteet. Viime kesänä perehdyin ja haksahdin kuivaharjauksen ihmeeseen, mutta tapa jäi talven aikana, vaikka se tuntui todella hyvältä. Sitä vaan laiskistuu vartalon ihon suhteen talvella, kun se hautautuu vaatekerroksiin, mutta nyt on muutoksen aika. Kuivaharjaus tai kuorinta, sheivaus/epilointi/sokerointi sekä itseruskettavat ovat kevään juttuja kesän lähestyessä.

Vartalovoiteen rusketus oli ehdottomasti luonnollisin kaikista kokeilemistani tuotteista. Kaunis, päivettynyt sävy ja tämä tarjosi yhden edun mitä ei ole muiden tuotteiden kohdalla ollut. Nimittäin ennen on käynyt niin, että itseruskettavaa lisätessä polvet olivat eri väriset kuin muu säärien iho. Ne ovat alkaneet kellertää ja sävy on ollut tummempi polvien paksumman ihon vuoksi. Mutta Atopik taikoi tasaisen sävyn polviinkin. Miten-sitä en tiedä, luulin että kaikki itseruskettavat tekisivät samaa.

itseruskettava herkälle iholle atopik 5.11.2013 klo 16.06

Olen siis ollut äärettömän tyytyväinen näihin tuotteisiin ja voin suositella lämpimästi. Samoin Atopikin suojakertoimellisia tuotteita, joita käsitellään seuraavassa postauksessa.

Molempien itseruskettavien hinta on noin 20-25€ ja pakkauskoko 100 ml. Jälleenmyyjät löydät tästä linkistä.  


itseruskettava voide kasvovesi päivettävä atopik luonnonkosmetiikka 5.11.2013 klo 15.58

Tuotteet saatu blogin kautta.

Kuuluuko itseruskettava kevääseesi tai kesääsi?

Blogin seurauskanavat:


Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta

2 kommenttia

 1. Nyt vasta ehdin lukea tämän ajatuksella. Ihan todella mielenkiintoisia tuotteita! Luonnollinen väri ja mieto tuoksu kuulostaa ihan täydelliseltä. Ja vielä luonnonkosmetiikkaa. Kuulostaa pakkohankinnalta. :D En vaan ole vielä onnistunut löytämään Atopikia myyvää apteekkia.. Merkki on ollut ihan vieras, kun olen kysynyt. Täytyy jatkaa metsästystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä-koko paketti kasassa :)
   Kannattaa katsoa tuosta linkistä jälleenmyyjät, kun todella valitettavasti ei ole kaikkien apteekkien jälleenmyynnissä. Toivottavasti joskus sellainenkin päivä koittaisi. Itsekin olen tehnyt "täsmäiskuja" jälleenmyyntilistan perusteella ja nyt kun putsari on lähes loppu, ehkä tilaan verkosta. Sekin on niin kätevä tuote kun on hellävarainen ja on paras poistamaan myös silmämeikin.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3