lauantai 15. joulukuuta 2018

Joulukuun kolmas viikkoarvonta: Luonkosin öljypuhdistuskakut


Luonkos ilona rebirth öljypuhdistuskakku

Joulukuun kolmannesta viikkoarvonnasta löytyy Luonkosin öljypuhdistuskakut. Tässä on kyllä taas kerran hieno innovaatio kotimaisessa luonnonkosmetiikassa. Vedetön koostumus säästää kuljetusenergiaa ja pakkaus on kierrätettävää kartonkia, joka on taiteltu kokoon. Edes liimaa ei ole tarvittu näiden pakkausten valmistamiseen. Kartonki on uudenlaista muovitonta ja biohajoavaa kartonkia, joka saatiin markkinoille vasta tänä syksynä. 

Sain oman Rebirth-kaakaoöljypuhdistuskakkuni niiden valmistajalta Luonkosilta ja tämän viikon arvonnan sponsoroi House of Organic.

Kaikki öljypuhdistuskakut sisältävät ainoastaan luonnon öljyjä, eli ne ovat myös vegaanisia.  Jokainen kakku syntyy Naantalissa käsityönä.

IMG_20181111_165121__01

Öljypuhdistuskakkua käytetään aina kuivin käsin. Palaa hierotaan käsiin ja sen jälkeen käsiin jäänyt öljy hierotaan kasvoille. Öljy poistaa meikin ja epäpuhtaudet, sekä sopii myös silmämeikin poistoon. Kun öljyä on hierottu huolellisesti kasvoille, se poistetaan kostealla, lämpimällä musliliinalla tai  sienellä. Itse käytän froteepyyhettä, koska musliliina on lievästi kuoriva ja aiheuttaa joskus hankausärsytystä kasvoilleni.

Itse olen pitänyt eniten tavasta käyttää tätä kaksoispuhdistuksessa eli olen hoitanut ensimmäisen vaiheen öljypuhdistuksen tällä. Kun olen hieronut öljyn kasvoille, olen lisännyt päälle puhdistusvaahdon ja hieronut, jonka jälkeen huuhtelu ja kasvot ovat puhtaat.

Öljypuhdistuskakuista kerrotaan, että ne saattavat aiheuttaa ensin epäpuhtauksien lisääntymistä, mutta tilanne tasoittuu. Itse en ole kokenut mitään tällaista.

Öljypuhdistuskakkuja on kolmea erilaista. Omani on Rebirth, joka on omiaan kuivalle ja herkälle iholle. Eri öljyt kosteuttavat ihoa ja pitävät sen joustavana. Tästä kakusta löytyy kaakao-, kookos- ja manteliöljyjä, raakakaakaota sekä eteerisiä öljyjä. Kaakao- ja kookosöljyt poistavat meikin ja manteliöljy on pehmittävä, ihon kimmoisuutta lisäävä öljy. Raakakaakao puolestaan poistaa epäpuhtauksia ja kirkastaa ihoa. 

öljypuhdistuskakku Luonkos luonnonkosmetiikka

Öljyt ovat antioksidanttisia ja hoitavat ihoa, joten kakkua voi käyttää myös kasvonaamiona, koska se ei sisällä varsinaisia puhdistavia ainesosia, kuten sulfiitteja.

Rebirth-kakun tuoksu on makean huumaava. Todella ihastuttava.

Kakut säilytetään kuivassa, maksimissaan +30°C.ssa. Tämä olisi nätti kivalla aluslautasella, mutta omassa wc.ssäni ei ole pöytätilaa tarpeeksi kaukana vesilähteestä, joten olen laittanut kakun takaisin kartonkipakkaukseen ja säilyttänyt siinä. Toki kartonki hieman rasvoittuu, mutta oma pakkaukseni ei ole ainakaan häiritsevästi rasvoittunut. Pakkauksen sisäpinta on liukasta, muovin tuntuista materiaalia, vaikka se onkin muoviton.

Healing öljypuhdistus

Healing-moringaöljypuhdistuskakku on suunnattu rasvaiselle, seka- tai epäpuhtaalle iholle. Moringa on kakun "superfood"-ainesosa, joka hoitaa ja uudistaa ihoa.

Myös tästä kakusta löytyy kaakao- ja kookosöljy, mutta muut öljyt ovat hamppu- ja risiiniöljy. Eteerisinä öljyinä ihoa tasapainottavat rosmariini-, palmaroosa- ja greippi. Moringa on kakussa jauheena ja kaoliinisavi on tunnettu epäpuhtauksia poistavasta vaikutuksestaan, se rauhoittaa ja auttaa ihon rasvoittumiseen.

Tuoksun kerrotaan olevan pehmeän yrttinen ja sopii niin naisille, kuin miehille.
Radiant luonkos öljypuhdistuskakku
Radiant-tyrniöljyouhdistuskakku sopii kaikille ihotyypeille ja hajusteherkille. Tyrni on todella vitamiinirikas marja ja suorastaan ladattu vitamiineilla ja hyvillä rasvahapoilla elyttämään ihoa.

Kakusta löytyy kaakao- ja kookosöljyn lisäksi karitevoita, aprikoosinsiemenöljyä ja jo mainittu tyrniöljy. Öljyissä on oma ominaistuoksunsa, mutta hajusteita ei ole lisätty. Karitevoi suojaa ja pehmentää ihoa, aprikoosinsiemenöljy on lempeä, ihoa vahvistava ja kosteuttava öljy.

Kakkujen pakkauskoko on 60g ja näillä saa todella hellävaraisen, mutta tehokkaan ihon puhdistuksen. Kakut poistavat jopa vedenkestävän silmämeikin. Varsinkin näin talvella ihoa kannattaa hoitaa ja suojata öljyillä, jolloin öljypuhdistus on suurelle osalle eri ihotyyppejä hallävaraisin puhdistuskeino.

Vinkkinä vielä, että kun olet puhdistanut ihon ja kuivannut kasvot, sipaise kakusta vielä huulille hieman öljyä hoitamaan niitä.

Arvonnan sponsoroi House Of Organic ja joku onnekas voittaa itselleen valitsemansa öljykakun. Verkkokaupasta öljykakut löytyvät tästä linkistä.

Koska viime vuonna osa ei pitänyt siitä, että blogin kommenttikenttään on jätettävä sähköpostiosoite arvontoja varten, tänä vuonna arvonta löytyy blogin Facebook-sivulta  Luonkosin öljypuhdistuskakkujen yhteydestä. Jokainen kommentoija osallistuu arvontaan. Mikäli sinulla ei ole Facebook-tiliä, voit siinä tapauksessa jättää sähköpostiosoitteesi blogin kommenttiosioon ja siirrän nimesi Facebookin arvontaan. Arvonta päättyy 23.12. klo 24.

Vielä on hetki aikaa myös osallistua Berrichin voiteiden arvontaan, jos et ole vielä osallistunut. Se päättyy 16.12. klo 24.

Ensi viikon lauantaina ilmestyykin sitten viimeinen tuote-esittely arvonnan kera. Vai onkohan kuitenkin lukijoille järjestetty lisää yllätyksiä 😉. Seuraa, niin pysyt mukana.

Onnea arvontaan! Siirry nyt Facebookiin sivulleni.Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta.

22 kommenttia

 1. Mielelläni arvontaan mukaan Bloggerin lukijana. En omista fasebook tiliä. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 2. On kyllä huikeaa, että koko ajan tulee enemmän kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja myös pakkauksiin kiinnitetään huomiota.
  Näistä kakuista minun valintani olisi myös Rebirth. :)

  naerppae @ gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edistys on kyllä huikeaa ja todellinen kotimaisen kosmetiikan nousukausi. Laitan sinut arvontaan

   Poista
 3. Mukana. Bloggerin kautta seuraan (ei ole face tiliä). lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
 4. mukana <3 kaisa.karttunen @ gmail.com

  VastaaPoista
 5. Olen halunnut näitä kokeilla, joten pakko osallistua :).
  kivipuuteri(a)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Valitettavasti tarvitsisin sähköpostiosoitteen, jos osallistuu blogikommenteista. Muuten en voi olla yhteydessä. Facebookissa kommentoimalla on mukana arvonnassa ja sielä voi aina lähettää yksityisviestin ja saa yhteyden voittajaan

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Valitettavasti tarvitsisin sähköpostiosoitteen, jos osallistuu blogikommenteista. Muuten en voi olla yhteydessä. Facebookissa kommentoimalla on mukana arvonnassa ja sielä voi aina lähettää yksityisviestin ja saa yhteyden voittajaan

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Mukana arvonnassa!
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 10. Healing olisi valintani, jos onni suosii.
  riihemar at gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3