lauantai 29. huhtikuuta 2017

Avrilin kaksi huippuripsiväriä ja niiden erot


Luultavasti kukaan luonnonkosmetiikkaa aktiivisesti seuraava ei ole voinut välttyä Avrilin ripsivärien hypetyksestä ja joistakin kriittisistäkin kommenteista lähinnä ripsivärin poistamiseen liittyen. 

Olin Luonnonkaunis-messuilla ja toki oli jo kauan kiinnostanut kokeilla Avrilin puhuttua ripsiväriä. Siellä House of Organic myi molempia laatuja ja en ollut ennen edes huomannut että niitä on itse asiassa kahta erilaista versiota eli tavallinen ja Volume. Volume tuntui oikealta ratkaisulta tällaiselle tynkäripsiselle. Ripseni ovat hennot ja lyhyet yläluomien ollessa raskaat. Asetelma aiheuttaa todellisia haasteita ripsiväreille. Lisäksi silmäni ovat erityisen herkät ja vuotavat helposti, joten olen melkoisen hyvä koekaniini miten ripsiväri selviytyy. Inhoan myös meikinpoistoaineita, joten vaikea poistettavuus vie fiiliksen ripsiväristä tai se siirtyy hyvänä yksilönä spesiaalimpien tilaisuuksien ripsiväriksi.

Selvä ero tulee esille katsoessa tuotteita. Harjat ovat täysin erilaiset.


Inci-listoja tarkastellessa voi huomata että myös sisällöissä löytyy eroja.

Volume:

INCI: Hordeum Vulgare Stem Water *, Cera Alba *, CI77499 (Iron Oxides), Pentylene Glycol, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Acacia Senegal Gum, Glyceryl Behenate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Copernicia Cerifera Cera *, Glycerin, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Hydrogenated Olive Oil Stearyl Esters, Oryza sativa cera, Euterpe Oleracea Fruit Extract *, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Aqua.
  • Luomuainesosa 98,8% Luonnollisia raaka-aineita, 62,73% Luomutuotettuja raaka-aineita
Tavallinen:
Aqua, cera alba*, CI 77499, jojoba esters, isostearic acid, glyceryl behenate, glycerin, glyceryl stearate, rubus idaeus fruit water*, alcohol, acacia seyal gum*, copernicia cerifera cera*, sodium hydroxide, benzyl alcohol, glyceryl caprylate, xanthan gum, helianthus annuus seed oil, tocopherol, sclerocarya birrea seed oil, phospholipids, citric acid, sodium phytate, dehydroacetic acid, potassium sorbate, sodium benzoate, dendrobium phalaenopsis flower extract
98,8% Luonnollisia raaka-aineita
19,9% Luomutuotettuja raaka-aineita
Kumpikaan ei sovi vegaaneille mehiläisvahan vuoksi.
Volume-ripsarin harja näytti suorastaan pelottavan suurelta. Ennakkoluuloista huolimatta päätin ostaa sen. Ja voin sanoa että en ole katunut hetkeäkään.
Mutta aloitetaan tavallisesta ja yleisemmästä versiosta. Ripsiväri on erittäin helppo käyttää. Kaksi kerrosta ja ripset ovat pitkät ja näyttävät.

Ripsiväri erottelee kauniisti myös alaripset, mikä ei suinkaan ole itsestään selvyys jokaisen ripsivärin kohdalla.

Tulos on näyttävä. Tavallinen kosmetiikka varmaankin lupaisi 200% lisää pituutta ja 500% näyttävämmät ripset :) Oikeasti tämä on WAU-efekti lähtötilanteeseen verrattuna. Nyt on selvästi ripset ja kauniit sellaiset.

Mitään kökkööntymis- tai paakkuuntumisefektiä ei tule ja ripset kestävät koko päivän. Tulokseen ja sen pysyvyyteen voi olla täysin tyytyväinen.

Entäs sitten Volume?

Tämä siis oli ensimmäinen kosketukseni Avrilin ripsiväriin ja vaikka harja hieman hirvitti, aloin hommiin. Jo ensimmäistä kerrosta lisätessä olin että UUUH! Mitä tapahtuu! Ripset! Oikeasti, ihan kuin tekoripset! Rakkautta ensi silmäyksellä ja ihan kirjaimellisesti. Kaksi kerrosta ja en ole koskaan saanut tällaista efektiä ripsiini ripsivärin avulla. Pelottavan näköinen harjakin osoittautui yhteistyökykyiseksi kapean osan erotellessa ripsiä ja leveän osan tuottaessa volyymiä.


Volyymiä ihan mielettömästi ja pituutta järjetön määrä lisää. Tätä tavallinen kosmetiikka voisi mainostaa +500% volyymiä ja 700% näyttävämmät ripset.


Tässäkään ei tarvitse pelätä kökköjä ja paakkuuntumista ja ripsari kestää päivän riennot moitteetta.



Lopputulos antaa huomattavasti enemmän volyymiä kuin tavallinen versio ja tässä pidän erityisesti vaikutelmasta, jonka yleensä saa vain tekoripsillä. Tätä olen koettanut myös taivuttaa ja se kestää sen. Kestotestiä en ole taivutukselle tehnyt kun en yleensä koskaan käytä taivutusta meikissä.

Jos etsit hyvää luonnonkosmetiikan sertifioitua ripsiväriä, kannattaa kokeilla Avrilia. Olin itse asiassa hieman skeptinen ripsarin suhteen että voiko se oikeasti olla niin hyvä kuin hehkutetaan. Lopputuloksena olen sitä mieltä että näitä ei yksinkertaisesti ole hehkutettu tarpeeksi. Niin loistavia ripsivärejä nämä ovat. Hakkaa tavallisen kosmetiikan ripsarit mennen tullen. Jos sinulla on ripsissä paksuutta, mutta tarvitset pituutta, valitse tavallinen versio. Jos sinulla on pituutta mutta ei paksuutta tai ei yhtään mitään kuten minulla, valitse Volume. 

Olen kävellyt sateessa ja tehnyt jokusen erityisen pitkän päivän ripsivärin kärsimättä. Sen leviämisestä tai varisemisesta ei tarvitse olla huolissaan. Kaikista parasta efektin ohella on se, ettei tämä ole aiheuttanut minkäänlaista silmä-ärsytystä hyvin herkille ja vuotaville silmilleni.

Mites sitten se poistopuoli, josta on kuulunut muutama soraääni? 
Olen saanut tämän pois ihan vesipesulla ja loput on jäänyt pyyhkeeseen. Koska ei tietenkään ole suositeltavaa venyttää pyyhkeellä silmien ihon aluetta, kokeilin muita tapoja ihan lukijoita varten. Käytin Ekopharman herkkien silmien puhdistusainetta ja se toimii. Tosin sekin kirvelee silmiäni ja huuhtelen sen lopuksi pois mutta silti jää epämiellyttävä tunne. Paras tapa johon olen päätynyt on se, että peilikaapissa on risiiniöljyä. Tujaus sitä vesipesun jälkeen vanulappuun ja silmien alueen pyyhkäisy ja ripsivärin jäämät jäävät lappuun ja ripset saavat kaipaamaansa kosteutusta risiiniöljystä. Tämä öljyrutiini ripsien kasvattamiseen jää minulta helposti väliin mutta nyt tähänkin löytyi ratkaisu, joka on vielä 2-in-1-ratkaisu.

Lopputuloksena en voi kuin todeta että kyseessä on loistavia tuotteita, jotka vain odottavat löytäjiään. Usein hinta korreloi laadun kanssa mutta nyt on selvä poikkeus säännöstä. Ripsivärit maksavat vain 12,90. Ihan käsittämätöntä! 

Jotkut ripsivärit vaativat sahaavaa liikettä parhaaseen lopputulokseen mutta sitä en ole edes kokeillut näiden ripsivärien kanssa koska tulos on ollut upea ja tavallinen levitysharjaus selvästi toimii. 

Avrilin tavallisen ripsivärin tarjosi blogikokeiluun House of Organic ja Avrilin ripsivärit löydät täältä. Arvostan myös myytävänä olevia luomupuuvillaisia vanulappuja, koska tavallisessa puuvillan viljelyssä käytetään paljon torjunta-aineita.

Volumen kuvauksen jälkeen olin menossa tapaamaan ensimmäistä kertaa sukulaisia, joita en ollut ennen tavannut ja he löysivät meidät sukututkimuksen ansiosta. Meikki Volume-ripsarin kanssa muodostui tällaiseksi. Volume on suosikkini, joten toki valitsin sen.



Tällä hetkellä minulla on kova kiire opiskelun kanssa ja en ole täysi varma ehdinkö postata ensi viikonloppuna luonnonkosmetiikasta. Yritän kyllä. Ideoita on, mutta aika on tiukilla vielä muutaman viikon. Tahdon lämpimästi kiittää lukijoitani. Lähes 9000 on vieraillut blogissani viimeisen kahden viikon sisään ja tämä jos mikä kannustaa kirjoittamaan. Rakastan luonnonkosmetiikkaa ja siitä on kiva kirjoittaa ja on erittäin ihanaa että ihmisiä myös kiinnostaa lukea. Kaunis kiitos siis teille kaikille <3

Olethan tilannut päivitykset sähköpostitse, Bloglovin´:in kautta tai liittynyt Bloggerin lukijaksi? Instagramista kuvia löytää nimellä @halisevah

Ihanaa vappua kaikille!




10 kommenttia

  1. Ihanaa, Kiitos ! Juuri tätä kaipasin. Olen myös herkkä silmäinen ja tehnyt niin monta huti ostosta, mutta nyt tiedän mitä ostan. Ja tuo poisto on ollut ihan tuskaa, mutta sinä sen sanoit: risiiniöljy ! Kiitos ideasta !

    VastaaPoista
  2. Kiva että kirjoituksesta oli apua. On hirveää jos ripsari kirvelee. Ja jos se alkaa työmatkalla, koko päivä menee pilalle. Eikä mene iltakaan pilalle kun poisto käy helposti :)

    VastaaPoista
  3. Olipa hyvä kirjoitus, kiitos. :) Olen käyttänyt Lily Lolon ripsaria tähän asti ja se on aivan loistava, mutta täytyy nyt varmaan testata Avrilkin, kun olisi edullisempikin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit kirjoituksesta :) Itseänikin kiinnosti Lily Lolo mutta nyt on kyllä löytynyt niin huipputuotteet, etten harkitse muita ripsarikokeiluja. Kuitenkin luonteeltani olen niin kokeilunhaluinen ettei tiedä vaikka sekin tulisi joskus testattua. Nyt on avattuna 3 ripsaria niin menee kyllä pitkään näiden kanssa. Vielä kun löytyisi rajausväri, joka olisi yhtä huippuluokkaa.

      Poista
  4. Mulla kyllä herkät silmät alkaa tosi helposto vuotamaan tällä ripsarilla. Olisi tosi kiva ripsari, mut kun vähän käy tuuli, niin alkaa hirmuinen kirvely ja mascara on pian poskilla.

    VastaaPoista
  5. Näinhän se on aina että kaikki ei sovi kaikille. Omat silmäni ovat todella herkät ja en ole saanut mitään ärsytystä näistä. Saattaa olla joku ainesosa joka ei käy sinulle. Yksi kerran mainitsi saavansa mehiläisvahasta silmä-ärsytystä. Toivottavasti löydät kuitenkin sinulle toimivan ripsarin.

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Volume lähtee kyllä nyt tilaukseen tämän postauksen perusteella! :)

    VastaaPoista
  7. Heippa! Jos et ole jo aiemmin niin tehnyt, kannattaa kokeilla kookosöljyä silmämeikin poistoon. Toimii vähintäänkin yhtä hyvin kuin risiiniöljy, mutta on kevyempää ja miedompaa, eikä jää sellaiseksi sumentavaksi kalvoksi silmiin joutuessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina arastellut kookosöljyä meikinpoistossakin sen iho tukkivien ominaisuuksien vuoksi. Ehkä kannattaisi kokeilla. Risiiniöljystä pyyhin vanulapun puhtaalla puolella ylimääräiset pois, jolloin on pienempi riski saada se sumentava kalvo silmiin. Mutta ehkä täytyy kokeilla kookosöljyä jos se vaikka osoittautuisikin hyväksi. Ei se hulluin kokeilu kuitenkaan ole mihin olen ryhtynyt :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3