lauantai 22. joulukuuta 2018

Joulukuun neljäs viikkoarvonta: BalmYou

blalm you nilotica kahviöljy

"Suojaa ihosi, suojaa planeettasi" on BalmYou:n ideologinen tausta. Yritys kantaa vastuuta tuotteistaan, niiden laadusta ja turvallisuudesta kuluttajalle, ympäristölle ja tuottajilleen. Koko yritys on lähtenyt käyntiin sosiaalisena yrittämisenä Ugandassa. Tuotteista ostamalla osallistuu hyväntekeväisyysprojekteihin, joita BalmYoulla riittää. Tämä saksalainen 2016 perustettu yritys osallistuu sosiaalisiin projekteihin Ugandassa yhdessä NGO Youth Encouragment Services Ugandan (YES) kanssa. Yhdistys auttaa orpoja ja lapsia, jotka elävät äärimmäisessä köyhyydessä tarjoamalla koulutusta ja huolehtimalla AIDS-lapsista. Tuotteet ostetetaan reilun kaupan periaatteilla, jolloin tuottajat saavat reilun korvauksen ja elannon turvallisten työolojen lisäksi.

Kuluttajille halutaan tarjota yhden ainesosan luonnollisia ja huippulaatuisia, luomutuotteita niin pienellä hiilijalanjäljellä kuin mahdollista. Tavoite on tuoda luonnon aarteita kuluttajille kestävän kehityksen keinoin. Tuotteet on NaTrue-sertifioitu, ne ovat vegaaneja ja eläinkokeettomia.

Olen saanut tuotteet maahantuojalta, 4Dream Ky:ltä.

BalmYou Nilotica karitevoi


IMG_0791

Nilotica eroaa ominaisuuksiltaan tavalliseen karitevoihin verrattuna. Tätä lajiketta kasvaa vain itä-Afrikassa Niilin varrella. Villipalmujen niloticapähkinöistä saatavassa öljyssä on korkeammat omega-9 ja omega-6, betakaroteiini, allatoiini ja E-vitamiinipitoisuudet perinteiseen karitepähkinöihin verrattuna ja näiden ansiosta nilotica on erityisen kosteuttavaa, tulehduksia estävää ja suojaavaa. Se parantaa arpia, pehmentää ja uudistaa ihosoluja. Nilotica on raffinioimaton, joten ravinnepitoisuus on mahdollisimman korkea.

Nilotican koostumus on myös erilainen. Lajike on aina pehmeää ja tuoksu on mieto. Mielestäni hieman makeahko ja miellyttävämpi. Tätä ei voi tarpeeksi korostaa, jotta ymmärtäisi, miksi niloticaa on niin paljon helpompi käyttää ja miksi se imeytyy nopeammin kuin tavallinen karite. Koostumus on aina pehmeän notkeaa ja sen kun ottaa purkista ja alkaa levittämään iholle ilman, ettäs sitä tarvitsee lämmittää. Koostumus on iholla ennemmin kuin paksu voide, ei voi.


IMG_9985

Tuotetta voi käyttää ikäänkuin ihan kaikkeen ja kaikkialle ihonhoitoon. Melkein voisi hämmästyä, jos joku keksisi paikan tai tarkoituksen, joihin se ei sovellu ihonhoidollisesti. Itse olen hyödyntänyt niloticaa eniten kyynärpäihin, jalkapohjiin, joista tulee ihanan pehmeät, kasvoille vesikosteutuksen jälkeen ja käsille yöksi, huulirasvana ja hiusten hoitoon. Sitä voi käyttää myös tatuoinneille, hiertymiin, auringon polttamiin, hyönteisten puremiin, koiran tassuille, kuivan päänahan tai hiusten hoitoon ennen pesua tai hiuslatvojen hoitamiseen pesun jälkeen. Kyseessä on siis monitoimituote ihan kaikenikäisille vauvasta vaariin. Jos vaikka koko perhe lähtee reissuun, rasvaa sisältäviä tuotteita ei tarvita mukaan kuin tämä yksi. Se on niin monikäyttöinen ja sopii kaikille. Toki aurinkolomalle tarvitaan aurinkovoiteet, nilotican luonnollinen suojakerroin on noin 4, eli todella matala.

Karitevoin komedogeeninen luokitus asteikolla 0-5 on 2 eli on hyvin tai melko harvinaista, että se tukkisi ihohuokosia.

Muistan hyvin, kun opiskelin ensimmäistä tutkintoani ja eräällä vanhuspotilaalla oli kasvovoidepurkki yöpöydällä. Mielsin merkin ylelliseksi ja pakkaus oli kaunis. Silloin ajattelin, että tällaista minäkin ostan sitten "aikuisena", eli kun on valmistunut ja työelämässä. Nyt olen löytänyt sen, tai jotain vielä parempaa. Rehellisesti purkki on kaunein, joka minulla on koskaan ollut ja tuote on puhdasta kultaa. Ja ei vain kauneus ja käytön monipuolisuus sekä tehokkuus, vaan myös se ilahduttaa aina, että tuottajana on yritys, joka kantaa suuren sosiaalisen ja ekologisen vastuun. Todellinen hyvän olon ja fiiliksen tuote. Monesti kosmetiikkaa säilytetään kylpyhuoneessa. Itselläni vain puhdistustuotteet ovat kylpyhuoneessa ja muut ihonhoitotuotteet ovat yöpöydällä tai sen laatikossa, jotta ehtii iltaisin lutraamaan niiden kanssa rauhassa. Ja BalmYoun niloticapurkki on kunniapaikalla yöpöydällä, niin että nään sen mahdollisimman usein.

Kun tutkin huurrettua lasipakkausta bambukorkkineen ja polttoleimoineen, mietin heti, että tulen säästämään purkin tyhjänä. Huomasin, että sitä ovat muutkin ajatelleet ja löysin vinkkejä, miten sitä voi käyttää klemmareiden, korujen tai minkä tahansa pientavaroiden säilytykseen ja jopa kaktusruukkuna.


IMG_0776


Pakkaus on valmistettu kierrätysmateriaalista ja se on kierrätettävä. Bambu on nopeasti uusiutuva luonnonvara ja voi kasvaa lajikkeesta riippuen jopa metrin päivässä. Pakkaus on tehty niin ekologiseksi kuin mahdollista. Bambukannen sisällä on hieman muovia, koska kosmetiikan on oltava tiiviisti pakattu ja ilman muoviosaa pakkaus ei olisi tiivis.

Niloticasta voi tehdä myös kivoja DIY-kosmetiikkatuotteita. Tehokkaan öljyhoidon saa mm. sekoittamalla puolet niloticaa, puolet muita ravitsevia öljyjä, kuten argania ja vehnänalkiota. Mukaan voi laittaa muutaman tipan eteeristä öljyä. Body butter valmistuu lämmittämällä miedolla lämmöllä kattilassa 4 rkl niloticaa sekä saman määrän kookosöljyä. Kun olomuoto on juoksevaa, ota lämpö pois ja lisää 2 rkl esim. oliivi- tai manteliöljyä. Lopuksi halutessaan voi lisätä eteeristä öljyä. Seos laitetaan pakastimeen siksi aikaa, että se alkaa jähmettyä. Kiinteähkö massa vatkataan tehosekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi. Ihana lahja, tai omaan hemmotteluun!

BalmYou Arabica-kahviöljy


balmyou kahviöljy coffee oil arabica

Tämä on luultavasti vuoden mielenkiintoisin uutuus markkinoilla. 100% kahviöljy, joka on puristettu Ugandassa arabica-lajikkeesta. Odotin omaa pulloani kuin kuuta nousevaa. Aiemmin kahviöljyä on löytänyt joskus silmänympärystuotteista osana voidetta, mutta todella harvoin. Eikä koskaan 100%:na öljynä. Pakkohan oli päästä kokeilemaan, mitä vaikutuksia öljyllä on ja miltä se tuntuu.

Lueskelin etukäteen kahviöljyn vaikutuksista. Jo aiemmin on tiennyt öljyn sisältävän kofeiinia, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, siksi sitä löytyy juuri silmänympärystuotteista, koska se voi auttaa häivyttämään tummia silmänalusia sekä lieventää niiden turvotusta. Kahviöljy uudistaa, kosteuttaa, kiinteyttää, kirkastaa ja ehkäisee tulehduksia ravahappokoostumuksensa ja kofeiinin ansiosta. Se lisää kollagenisynteesiä ja runsaan oleiinihappopitoisuutensa vuoksi imeytyy syvälle ja pääsee vaikuttamaan tehokkaasti ihossa. Fytosteroidit taistelevat uv-valon aiheuttamia vaurioita vastaan ja puhdistaa ihoa epäpuhtauksista. Kahviöljy sopii myös herkälle iholle.

Tämäkin on siis monikäyttöinen öljy mm. herkälle, ikääntyvälle, epäpuhtauksista kärsivälle, samealle tai kosteutta kaipaavalle iholle. Eli siis ongelmiin on mahdollista saada helpotusta kahviöljystä tai ylläpitää ihon kuntoa ja korjata mahdollisia uv-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Stimuloivan vaikutuksensa vuoksi öljy voi edistää hiusten kasvua, kun sitä lisää päänahkaan. Kahviöljyä voi käyttää myös huonetuoksuna, kun sen lisää tuoksulamppuun. Kylpyveteen lisättynä saa tuoksuvan spa-hetken. Huuliin myös loistava. Tuotetta ei kuitenkaan saa syödä.

Oli jännä avata kahvilöljy ja katsoa, minkälainen öljy sieltä paljastui. Kahviöljy on valkoisessa, läpinäkymättömässä pipettipullossa. Valo ei siis pääse pilaamaan tuotetta ennenaikaisesti. Väri on jännän samean ruskea ja en osannut ollenkaan varautua siihen, että öljy olikin paksua. Se hämmästytti. Lisää yllätyksiä oli luvassa. Kahviöljy ei ole perinteisen juokseva öljy, vaan paksuhkoa, lähes kuin risiiniöljy. Olen käyttänyt 3-4 tippaa kasvoilla ja paksuuden vuoksi olin varma, ettei kuvailu kevyestä, nopeasti imeytyvästä öljystä voi pitää paikkaansa. Kuinka ollakaan. Öljyhän vain hulahti ihoon! Ihan kuin se olisi alkanut käytön myötä imeytyä vain entistä nopeammin ihoon ja nykyään lisään päälle yöksi vielä voiteen. Kahviöljy on toiminut kuin seerumi ja olen kokenut paremmaksi omalle iholleni levittää ensin öljy ja sitten vasta voide, vaikka olen aina tehnyt päinvastoin. Tuoksu on luonnollisestikin kahvimainen, mutta vihreämpi. Mielestäni ei tuoksu liikaa niin, että se jäisi häiritsevästi leijailemaan naamalle.


IMG_20181221_222949


Kun öljy on imeytynyt, tuntuma on erilainen kuin muiden öljyjen jälkeen. Iholle jää jännä, hieman nahkea pinta ja se on osoittautunut varsin loistavaksi meikin alle. Toimii niin meikkivoiteen, kuin mineraalipohjan kanssa! Ne levittyvät ja pysyvät ainakin itselläni todella hyvin kahviöljyn päällä.

Ihon verenkierto on vilkastunut selvästi. Iho on hieman punoittanut. Sellaista tervettä punoitusta, kuin esim. ulkoillessa. Hieman epäpuhtauksia nousi pintaan puhdistumisen myötä ja nyt vaan ylläpidän tuloksia kahviöljyn avulla. On myös aivan mahtava tuote käytettäväksi gua sha-kamman kanssa kasvohierontaan, mutta koska molemmat lisäävät voimakkaasti verenkiertoa, ei molempia kannata aloittaa yhtäaikaa, mikäli ei ole ennen käyttänyt gua shata.

Kahviöljyn komedogeeninen luokitus on 2 eli on melko harvinaista, että se tukkisi ihohuokosia.

Suosittelen siis kokeilemaan. Yhden ainesosan ekologiset ja eettiset sekä tehokkaat monikäyttötuotteet ovat todella käteviä ja niitä on helppo suositella.

BalmYou on hyvin nuori tuotemerkki ja nyt on lanseerattu uutuutena moringaöljy. Se ei ole vielä ehtinyt Suomeen asti, mutta varmamsti tulee, kun saatavuus on kunnossa. Jännityksellä odotan, mitä kaikkea tämä yritys vielä tuo markkinoille.

Tuotteiden maahantuoja 4 Dream Ky sponsoroi meille tämän luksuspaketin arvonnan ja myös postittaa sen voittajalle. Ihana setti julkaista juuri jouluksi ja päästä kertomaan tästä kaikin puolin vastuullisesta merkistä.


balmyou nilotica shea karite kahviöljy coffee oil


Arvonta löytyy Facebook-sivuiltani, koska blogikommentteihin tulisi jättää sähköpostiosoite ja kaikki eivät pidä siitä. Facebook mahdollistaa, ettei tarvitse jättää yhteistietoja julkisiksi. Otan yhteyttä voittajaan yksityisviestillä. Mikäli en saa yhteyttä voittajaan kolmeen päivään, arvon paketin uudelleen random.org-sivuston avulla. Voittaja julkaistaan Facebook-sivuilla kommenttiosiossa. Arvontaan voi osallistua 30.12. klo 24 asti ja voittaja julkaistaan 31.12.

Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä, ei hätää. Voit jättää sähköpostiosoitteesi blogikommentteihin alle ja lisään nimesi arvontaan.

Kaikki eivät valitettavasti voi voittaa ja oman BalmYou-jälleenmyyjäsi löydät tästä linkistä. Onnea arvontaan ja oikein ihanaa sekä rauhallista joulua 💕.

Blogissa on vielä mahdollista osallistua kahteen arvontaan. Luonkosin öljypuhdistuskakkujen arvonta päätty 23.12. klo 24, pääset tekstiin tästä. NCLAn vegaanien, eläinkokeettomien ja 7-free lakkojen arvonta puolestaan löytyy täältä. Arvonnat ovat olleet suosittuja ja pidettyjä ja mikäli uusi kiinnostaa vielä ensi lauantaina, sinulla on mahdollisuus vaikuttaa sen toteutumiseen Facebookin vihjeen avulla. Siirry siis Facebook-sivulleni tästä. Poikkeuksellisesti jouluaattona ilmestyy myös postaus, koska kuulun kosmetiikkabloggaajien joulukalenteriin ja kaikilla meillä 23:lla osallistujalla aukeaa silloin oma luukkumme jokaisessa blogissa.

Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä 
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta.
12 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tuollaisia purkkeja varten vois tehdä oman hyllyn vessaan. Ihan sisustuselementiks. :)

  naerppae @ gmail.com

  VastaaPoista
 3. Enpä ole koskaan kuullutkaan kahviöljystä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, pitää tutkia lisää :)
  Osallistun tässä samalla arvontaasi! 3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Näitä olisi mielenkiintoista päästä testaamaan.
  essilaurell@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana!
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3