sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Luonnonkaunis-messut, millaista oli?

Tämän vuoden pro Luonnonkosmetiikka ry.n järjestämät Luonnonkaunis-messut järjestettiin kahdeksatta kertaa ja nyt messupaikkana oli ensimmäistä kertaa Kattilahalli Helsingissä, Sörnäisten rantatiellä.Messuista oli etukäteen ilmoitettu, että esillä on seuraavat merkit:

Acorelle * Algamaris * Alorée * Anumati Naturals * Argital * Avril Organic * Beauty Garden * Benecos * Bio Happy * Boho Green make up * Choice Finland * Cultivator’s * Dabba * Dr. Hauschka * Eco by Sonya * Ecodenta * Ekopharma Helsinki * Esse probiotic skincare * Florame * Flow Cosmetics * Helixium by Skinature * Hurraw! * Karethic * Lavera * Margarita Eco * Marius Fabre * Mellis * NAFHA * Naturativ * Phyt’s * Terre d’OC * Unique Haircare * Valkoinen Lanka * YA Naturae * Zuii Organic

Kun katseli kuka maahantuoja tuo mitäkin merkkiä, näki heti että messut ovat pienet ja näytteilleasettajia ei ole kovin montaa.

Messuilin perjantaina kun tilaisuus oli auki klo 13-19 ja yllättäen olinkin lähes koko ajan paikalla. Oli kiva, kun oli mukavaa messuseuraa ja osin siksi päivä vähän venähti. Ja loppuajan ihmettelin kaikenlaisia tuotteita: koostumuksia, värejä, tuoksuja ...olihan tässä loistava tilaisuus siihen.Ensimmäisenä poikkesimme Bohon ja Beauty Gardenin pisteelle. Nämä merkit olivat ensi kertaa mukana messuilla ja piste oli kivasti laitettu. Tunnen kaikki Beauty Gardenin tuotteet erittäin hyvin ja käytän tai olen käyttänyt kaikkia. Kuitenkin kun sarja on niin ihana, oli nämä taas kerran nähtävä.Tuolla takana keskellä on Kehäkukkavoiteen uusi 120 ml:n pakkauskoko entisen 50ml:n sijasta ja vielä samaan hintaan. Kirjoitin aiheesta tässä postauksessa.

Alue oli jaettu kolmeen käytävään ja jotenkin jako tuntui hassulta. Ensimmäinen käytävä oli lähes tyhjä ja päättyi luentoalueeseen. Siellä ei voinut kuunnella luentoja rauhassa messuhälyn häiritessä ja jos taas halusi keskittyä messuihin, luennoista kuului ääntä. Luennot sitten jäivätkin välistä, vaikka olin ajatellut osallistua ainakin yhteen.Phyt´sin pisteellä oli pysähdyttävä ihailemaan meikkejä. Mukaan lähti ripsiväri, josta tulee postaus myöhemmin. Toki ihonhoitosarjakin kiinnostaa, ehkäpä sitten joskus...


Naturativin pisteellä oli tietysti käytävä muutamaan otteeseenkin. Tein löydön: pakkausvaurioinen Ecoampulli 3 maksoi vain 10€, joten nappasin sen nopeasti, se kun oli viimeinen seerumi lajiaan. Toki kaikki tuotteet olivat messualessa mutta 10€ laadukkaasta seerumista oli käsittämätön hinta.


Naturativilta voidaan pian odottaa herkullisia uutuuksia: sitruuna-kookos-sarja. Kuulostaa niin meikäläisen jutulta!

Vastapäätä oli Valkoisen Langan piste. Tuotteisiin olisi ollut mukava tutustua, mutta armeijamainen markkinointityyli oli suorastaan tyrmistyttävä. Asiakkaat laitettiin jonoon, jokaiselle pumpattiin tuotteita ranteeseen tai käämenselälle markkinointipuheen kanssa ja se oli siinä. Ei tuntunut olevan halua vuorovaikutukseen ja tilaa kysymyksille, kun myyntipuhe oli pidetty. Sarja on vielä minulle tuntematon, joten olisin mielelläni tutustunut ajatuksen kanssa tuotteisiin ja ideaan niiden takana. Kotimainen kosmetiikka kun kiinnostaa, samoin tarinat yleensäkin tuotesarjojen takana.


Pääsin ensimmäistä kertaa hivelemään Anumati Naturalsin tuotteita. Voi että mikä sarja! Pakkaukset on uusittu ja näyttävät todella hyvältä. Ja eivät vaan näytä, nimittäin heti pystyi testerien perusteella arvioimaan, että tässä on sarja, josta vielä kuullaan ja paljon! Näytti että joukossa on paljon helmiä.En ole vieläkään päässyt yli sarjan sleeping beauty mask:ista. Niin lupaava, ihanan tuoksuinen tuote!
Sarja oli hankkinut jopa jenkkiläisen tiukkaan testaukseen perustuvan Made Safe-merkin. Toivottavasti pääsisin pian testaamaan tuotteita.


Dr Hauscha oli edustettuna messuilla ja ostin poistettavista vanhoista luomiväreistä yhden vitosella. Se on kaunis lämmin vaalea helmiäinen, joka soveltuu kulmaluulle ja silmien sisänurkkiin.

Takana Flow Kosmetiikan piste ja olen tässä jo vähän aikaa testannut heidän uutuuksiaan ja kirjoittelen niistä piakkoin. Kannattaa seurata, nimittäin mielestäni kaikki blogiin saamani tuotteet ovat ihan helmiä.

Toki kävin myös Mirazin pisteellä, jonne oli tullut uusi hajuvesisarja. Muutama tuoksu oli todella valloittava. No, hintaakin niillä oli mutta ainakin osa tuoksuista on todella omaperäisiä ja erottuvat ehdottomasti hyvällä tavalla joukosta.

NHS Nordicin pisteellä oli tuttuun messutyyliin Laveran ja Benecosin tuotteet -40%. Etukäteen päättämäni messuostos oli Laveran suihkugeelit, mutta niitä ei sitten ollutkaan paikalla. Toisen kerran sitten.


House of Organicin pisteellä on aina kiva käydä messuilla. Valikoima on monipuolinen ja uusia merkkejä vaan sulahtaa yritykseen niin nopeaan tahtiin, ettei perässä pysy.Mellis oli mielenkiintoinen sarja. Kuulin sarjan tarinan ja tutustuin tuotteisiin. Perisuomalaisiin yrtteihin ja raaka-aineisiin perustuva sarja, jota viedään paljon keski-Euroopan kylpylöihin. Näistä lisää myöhemmin.


Ekopharma oli hyvin edustettuna ja nämä sulapaciin pakatut balmit olivat aivan ihastuttavia. Herukka on tuoksuton ja vadelmassa oli aivan mahtava tuoksu. Joutui todella pitelemään itseään, ettei käynyt "shut up and take my money"-ilmiö. Niin elämyksellinen vadelmabalmi oli. Minulla on muutamia balmeja avattuna ja yksi on tulossa blogitestaukseen, joten oli vain lohduttauduttava sillä, että saahan tuota myöhemminkin.

Muuten kahvilasta sai herkullisia mehuja, raakakakkua ja muuta mukavaa tuomaan elämyksiä päivään.

Perjantai oli yllättävän vilkas messupäivä ja väkeä riitti. Menekki taisi olla aika hyvä, mm. alorén pisteellä mietittiin mitä seuraavana päivänä myydään. Itsekin ostin hyvästä messutarjouksesta naamion ja City proof mistin kesäksi, se on niin kesätuote!

Kevään lähestymisen huomasi aurinkovoidetarjonnasta ja olen ajatellut ensi kuussa aloittaa kesään valmistautumisen teeman useamman postauksen muodossa.

Mielestäni messut olivat hieman pettymys. Itselläni on kyllä messuväsymystä. Lokakuussa oli I love Me, joulukuussa Konepaja Brunon Luonnonkosmetiikkamessut, maaliskuun alussa Joogamessut (löytyi myös paljon luonnonkosmetiikkaa) ja nyt Luonnonkaunis-messut.

Mielestäni I Love Me-messuista on tullut niin iso kosmetiikan messutapahtuma, että Luonnonkaunis-messujen on vaikea kilpailla enää niin ison tapahtuman kanssa. Nyt Luonnonkaunis-messuille pääsevät vain pro Luonnonkosmetiikka ry:n jäsenyritykset ja tuotteiden on oltava sertifioitua tai kotimaista todistettua luonnonkosmetiikkaa ja se rajaa todella monet toimijat pois. Kun näitä pienempiä yrityksiä saisi mukaan ja valkoiman monipuolistettua, Luonnonkaunis-messuilla olisi mahdollisuus olla ihan ykköstapahtuma, mutta näillä ehdoilla niin ei tule käymään. Olisi siis tulevaisuuden suuntakatsauksen paikka.

Messukaverini oli ensimmäistä kertaa Luonnonkaunis-tapahtumassa ja myös hän oli yllättynyt messujen pienuudesta. Ja sieltä tuli toive testereistä, jotta pääsisi hieman kokeilemaan, ettei tule hutiostoksia.


Kaikenkaikkiaan päivä oli kuitenkin mukava ja oli todella kiva nähdä yhteistyökumppaneita. On todettava, että luonnonkosmetiikka-alalle on päätynyt todella paljon ihan huipputyyppejä! Kyllä tämä harrastus antaa paljon.

Niin ja ne messuostokset.Argitalin hilseshampoo sekä Benecosin miesten kasvovoide miehelle, itselleni Bio Happy-parfyymi (15€), Naturativin pisteeltä huulirasva SPF 50, Laveran väritön kulmageeli, muutama luomiväri, käsintehtyjä kasvopyyhkeitä, samoin Benecosin kertakäyttöisiä, Benecosin huulipunasivellin, Beauty Gardenin kehäkukkaöljy, joka on todella monitoimiöljy ja Naturativin Ecoampulli 3. Laveran ja Benecosin tuotteista voi sanoa että ne olivat ihan puoli-ilmaisia.

Lisäksi tuli blogiin esiteltävää kosmetiikkaa ja osa bloggaaja-alennuksella ja näistä sitten myöhemmin.


Kävitkö messuilemassa? Mitä pidit?


Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta

2 kommenttia

 1. Mun matkassa ollut serkku toivoi myös sitä, että saisi mukaan vaikka pussinäytteitä, jotta tuotteita voisi testata ennen ostopäätöstä. Meille näytteet taisi tarjota vain Dr.Hauschka. Ja tosiaan kieltämättä myös mulle messut oli vähän pettymys, mutta tietääpähän ensi vuonna sitten, jos ei jotain mullistavaa muutosta tule :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillai itselleni näytteet eivät olleet yllätys, kun luonnonkosmetiikassa niitä ei hirmuisesti ole. Niitä kyllä sai mutta lähinnä ostosten yhteydessä esim. NHS:ltä, Mirazista jne. Dr Hauschalta ei tullut näytteitä, lienee 5€ luomiväri oli liian halpa ostos saadakseen näytteitä :) Hauschaa olisikin ollut kiva testata aiheuttaako eteeriset öljyt yliherkkyyttä vai ei.
   En usko että varsinaisesti tulee muutosta messuiluun, vaikka se olisi toivottavaa. Olisi kiva kun Pro Luonnonkosmetiikka ry pystyisi tarjoamaan ne kattavimmat luonnonkosmetikan messut, eikä I love Me.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3