lauantai 13. tammikuuta 2018

Parasta hinta-laatusuhdetta etsimässä opiskelijabudjetilla



Aina ei tarvitse laittaa omaisuuksia luonnonkosmetiikkaan. Jokainen haluaa toimivat tuotteet kasvojen hoitoon ja budjetti voi olla rajattu. Itsekin näin aikuisena opiskelen uuteen ammattiin ja tulot eivät ole samat kuin töissä käydessä. Näin syntyi ajatus miten lähteä etsimään aitoja, vaikuttavia tuotteita, kun ei ole rahaa eikä halua virheostoksiin.

Halvassa kosmetiikassa on usein ongelmana, että tuote on suurelta osin koostettu erilaisista täytteistä ja aidot, vaikuttavat aineet ovat hyvin vähissä. Käytön jälkeen iho voi tilapäisesti tuntua hyvältä, mutta kun iho ei saa ravinteita ulkoapäin pidemmässä juoksussa, se voi alkaa näkyä erilaisina iho-ongelmina, esimerkiksi ihon elottumuutena.

      "liike on keskittynyt luomukosmetiikkaan"

Miten sitten löytää näitä tehokkaita mutta edullisia tuotteita? Lähdimme Twistbe:n kanssa etsimään heidän valikoimistaan minulle sopivia edullisia opiskelijaystävällisiä tuotteita. Liikkeen koko valikoiman idea on, että kosmetiikka on edullista tai keskihintaista ja kosmetiikan valmistusta sekä ihon biologiaa opiskellut henkilökunta on seulonut sarjat tähän hintahaitariin juuri sellaisiksi, että turhista täyteaineista ei tarvitse maksaa, tuotteet sisältävät vain mitä voiteen valmistamiseen tarvitaan aidoin ja laadukkain raaka-ainein sekä kaiken lisäksi liike on keskittynyt luomukosmetiikkaan. Apua ja neuvoja on aina tarjoilla ja niitä voi kysyä liikkeestä, tai jos asioi verkkokaupassa, niin sähköpostitse. Palvelu siis pelaa!

Ihon puhdistus: Apeiron, Hellävarainen puhdistusmaito (vegaaninen)


Apeiron on saksalainen BDIH-sertifioitu tuotesarja, jonka tuotteet ovat ayurveedisia. Kosmetiikka on luonnollista, tasapainoista ja perustuu holistiseen näkemykseen. Merkin ideologiasta kirjoitin enemmän aiemmin tässä postauksessa.



Puhdistus on tärkeä ensiaskel ihonhoidossa. Meikit tai aamulla pintaan noussut lika on saatava pois kasvoilta, jotta ihon on mahdollista voida hyvin.

Edullisin vaihtoehto olisi ollut öljypuhdistus ja öljyn poisto musliliinalla. Kuitenkin itseni on ollut vaikea omaksua tapaa ja mielummin käyttäisin kaksoispuhdistusta, joten olisi joka tapauksessa tarvittu toinen putsari kakkosvaiheeseen. Looginen valinta oli siis puhdistusmaito, joka on itselleni mieluisa kasvojen puhdistusmuoto ja sitä voisi käyttää myös kaksoispuhdistuksessa.

   "iholle jää pehmeä ja miellyttävä tunne"

Puhdistusmaidon koostumus on miellyttävä. Ei liian paksu eikä liian ohut eli helppo käsitellä. Tuoksu on mieto, hieman makea ja joku ainesosa tuo siihen miellyttävän tuoksun, joka tuntuu parhaiten ihan nenän lähellä. Olen hieronut huolellisesti kasvoille hyödyntääkseni puhdistuksen aktiiviaineiden imeytymisen, emulgoinut vedellä ja jatkanut hieromista, lopuksi huuhtelu vedellä. Puhdistaa kasvomeikin ja iholle jää pehmeä sekä miellyttävä tunne.  Itse käytän suhteellisen vähän mineraalimeikkiä, mutta jos meikkipohja on vahvempi, kannattaa puhdistusemulsio poistaa musliliinalla, joka tehostaa puhdistusta. Silmämeikit eivät tällä poistu, riippuu tietysti millaista meikkiä käyttää, mutta ne saa helposti öljyllä pois. Tuote on sopii useimmille ihotyypeille, mutta erityisen hyvä se on herkälle ja helposti ärtyvälle iholle, kuten omalleni. Ei kuivata ihoani.




Aqua (water), Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, Glycerin, Glyceryl stearate citrate, Lauryl glucoside, Cetearyl alcohol, Sucrose stearate, Olea europaea (olive) fruit oil*, Tocopherol,  Melia azadirachta leaf extract, Curcuma longa powder, Beta-Carotene, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Xanthan gum, Sodium lauroyl lactylate, Parfum (fragrance) natural, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**.preserved with: Sodium benzoate, Potassium sorbate* certified organic** from natural essential oils

Vesi, manteliöljy, glyseriini, emulgointi- ja stabilointiaine, surfektantti, setyyli- eli rasva-alkoholi tuotteen paksuntamiseen, ihon kuntoa edistävä surfektantti ja emulgointiaine, oliiviöljy, E-vitamiini, meelian lehtiuute, kurkumajauhe, beetakaroteeni, auringonkukkaöljy, ksantaanikumi, kosteuttava, aktiiviaineita paremmin iholle välittävä aine, luonnollinen tuoksu, säilöntäaine, säilöntäaine, eteeristen öljyjen inciin merkittävät allergeenit.

Ainesosaluettelosta voi päätellä, että valmistukseen on käytetty pakolliset emulgointiaineet, voiteen paksuntamiseen hellävarainen setyylialkoholi ja säilöntäaineet. Nämä ovat välttämättömiä voiteen teossa ja puhdistustuotteen kohdalla surfektantti, jotta lika poistuu. Muuten ihoa kosteutaa manteli-, oliivi-, ja auringonkukkaöljy. Muita tehokkaita, ihoa buustaavia hyödyllisiä aineososia on meelian lehtiuute, superantioksidanttinen kurkuma (voiteessa on kurkuman vuoksi vaaleankeltainen väri), beetakaroteeni (A-vitamiinin hyödyistä iholle olen kirjoittanut paljonkin, beetakaroteeni on sen esiaste ja sisällytän näitä mielelläni ihonhoitoon päivittäin) ja eteeristä öljyistä voi myös tulla hoitavia ainesosia.

19,90€/150 ml. Riittoisa tuote ja kätevä pumppupullo. Löydät tuotteen tästä linkistä.

Kasvovesi: Akamuti (vegaaninen)


Akamuti on brittiläinen aromaterapeutin perustama yritys. Vastuullinen ja eettinen toiminta on Akamutin kulmakivi ja se, että tuotteet ovat 100% luonnollisia. Kosmetiikka tehdään käsin pienissä erissä ja merkki on tunnettu varsin mielettömästä hinta-laatusuhteestaan.


Koska etsinnässä oli vaikuttavat tuotteet, 100% luomulaatuinen Akamutin appelsiininkukkavesi oli luonnollinen valinta. Appelsiininkukkavesi on erityisen hyvä herkälle tai ikääntyvälle iholle.

Kukkaisvesiä suihkutan kasvoille reippaasti, painelen kämmenillä niin että neste imeytyy iholle ja toistan. Vesikosteus on tärkeää iholle ja kasvovesi on ehdottoman tärkeä osa ihonhoidossa, josta alkaa ihon kosteutus.

     "laadun vain tuntee iholla"

Olen monesti kirjoittanut että saan silmä-ärsytystä eteeristen öljyjen allergeeneista ja että olen epäillyt sen johtuvan lapsuuden sitrusallergiasta. Appelsiininkukkavesi todisti epäilyni oikeaksi. Jonkun ajan kuluttua kasvot alkoivat punoittaa ja oli aika vaihtaa kukkaisvettä. Siirryin käyttämään Akamutin ruusuvettä, joka olikin jo entuudestaan tuttu. Se on mielestäni parhaimpia käyttämiäni ruusuvesiä. Laadun vaan tuntee iholla ja tuoksu on miellyttävä. Kukkaisvesissä vaan on sitä jotain.



Akamutin kukkaisvedet 12,90€/100ml, löydät ne täältä.

Kasvojen kosteutukseen: Balm Balm hajusteeton kasvobalsami


Balm Balm syntyi halusta tehdä 100% luonnollisia, edullisia ja vaikuttavia luonnonkosmetiikan tuotteita. Kaikki tuotteet ovat vedettömiä ja niillä on Soil Association ja Leaping Bunny-sertifikaatit.


Aluksi kieltämättä jo idea käyttää balmia tuntui oudolle. Onhan sitä ennen käyttänyt voiteen päällä öljyjä mutta balmi vaan tuntui ajatuksena kummalliselta. Ja vielä ilman että voide tulee väliin. Toisaalta miksei; onhan vesikosteutta tuotu iholle jo kukkaisvedellä ja balmi hoitaa, kosteuttaa sekä lukitsee vesi kosteuden kasvojen iholle. No, eipä tarvinnut kuin liikkeessä kokeilla tätä hieman kädelle, niin se suli mukavasti jättäen oikein hyvän ihotuntuman. 

Mehän tulimme ihan loistavasti juttuun tämän balmin kanssa. Tartuin siihen jatkuvasti yhä innokkaammin. Hajusteeton balmi on tarkoitettu vauvoille (miten niin usein käytänkin vauvojen tuotteita ^-^) ja herkälle iholle. Kasvoveden imeytymisen jälkeen notkistan balmia hieman sormien välissä ja se levittyy helposti iholle. Sulamispiste on 32°, joten se levittyy lämpimänä hyvin helposti. Balmi jää aluksi rasvaiseksi mutta alkaa kyllä imeytymään ja tuntuu selvästi että se kosteuttaa ja etenkin suojaa.


Inci: Butyrospermum parkii (shea butter), Helianthus annuus (sunflower oil), Cera alba (beeswax), Calendula officinalis (calendula oil), Simmondsia chinensis (jojoba oil).

Karitevoi, auringonkukkaöljy, mehiläisvaha, kehäkukkaöljy, jojobaöljy




Tässä saa todella rahoilleen vastinetta. Karitevoi on erittäin ravitseva ja suojaava, auringonkukkaöljy imeytyy nopeasti, kehäkukka on erittäin hoitava, rauhoittava ja hoitaa iho-ongelmia monipuolisesti ja jojobaöljyn rasvahappokoostumus on hyvin samankaltainen ihon rasvan kanssa, joten se on hyvin hellävarainen.

"tämä tuote on hyvä esimerkki laadukkaasta kosmetiikasta"

Balmit ovat todella monipuolisia ja niitä voi käyttää melkein mihin vaan. Reissussa tuubista voi tehdä vaikka öljypuhdistuksen kasvoille ja muuten vain mielikuvitus on rajana mihin sitä käyttää; huulille, kynsinauhoille, parfyymipohjana kun mukaan lisää eteerisiä öljyjä, vauvan päänahkaan, kanta- tai kyynärpäille, kulmien muotoiluun...

Olen siis hyvin tyytyväinen balmiini ja yksi käyttötarkoitus pelkän kosteutuksen ohella on löytynyt, jolle tämä on yli muiden; mineraalimeikkipohjana. Mineraalit levittyvät todella nätisti ja kestävät loistavasti. Balmi myös selvästi suojaa ihoa pakkaselta, suosittelen!

Tämä tuote on hyvä esimerkki laadukkaasta kosmetiikasta. 100% vaikuttava (vedetön), 100% luomu, 100% eettinen, äärimmäisen riittoisa ja suorastaan hävyttömän halpa. Olisiko tässä uusi kriteeri luksuskosmetiikalle? Tällaisten tuotteiden löytäminen on nimittäin luksusta.

Balm Balmilla on hyvä valikoima monenlaisia balmeja ja öljyjä tuoksulla tai ilman.

10,90€/30ml, löydät tuoksuttoman balsamin täältä.

Silmänympärysvoide: Apeiron Kiinteyttävä silmänympärysvoide (vegaaninen)



Tässä onkin melkoinen löytö! Todella miellyttävä, hyvin imeytyvä koostumus, joka todella pehmittää, suojaa ja kiinteyttää silmänalusia. Aika lailla tuoksuton, vaikka sisältää eteerisiä öljyjä. Niitä on käytetty kuitenkin niin vähän, ettei allergeeneja ole tarvinnut edes merkitä inciin eli niiden pitoisuus on maksimissaan 0,001%. Nämä allergeenit aiheuttavat itselleni silmä-ärsytystä ja todella niiden pitoisuus on olematon, koska tämä on sopinut itselleni aivan täysin. Käytän iltaisin ylä- ja alaluomilla ja aamulla silmänalusilla. Kirjoitin aiemmin tästä tuotteesta tässä postauksessa.

"valitsin tämän tuotteen vuoden 2017 parhaimmaksi silmänympärysvoiteeksi"


Aqua, Vitis vinifera (grape) seed oil*, Glycerin, Cetearyl alcohol, Myristyl alcohol, Argania spinosa kernel oil*, Acmella oleracea extract, Leontopodium alpinum extract*, Tocopherol, Sodium hyaluronate, Sodium lauroyl lactylate, Sodium stearoyl glutamate, Xanthan gum, Parfum (eteerisistä öljyistä), Alcohol, Säilöntäaineena käytetty: Sodium benzoate, Potassium sorbate 

Vesi, viininrypäleensiemenöljy, glyseriini, setyylilkoholi (rasva-alkoholi voiteen paksuntamiseen), ihoa hoitava stabilointiaine, arganöljy, parakrassiuute (tämän nimi on englanniksi hammassärkykasvi :D ), alppitähtiuute, E-vitamiini, hyaluronihappo, kosteuttava, aktiiviaineita paremmin iholle välittävä aine, ihoa hoitava emugointiaine, ksantaanikumi, tuoksu eteerisistä öljyistä, säilöntäaine, säilöntäaine

Viininrypäleensiemenöljy on ihanteellinen pohjaöljy silmänympärystuotteessa, koska se imeytyy nopeasti. Arganöljy on tunnettu erittäin hoitavista ominaisuuksistaan luksusöljynä, hyaluronihappo täyttää pieniä ryppyjä ja parakrassi- sekä alppitähtiuute rentouttavat silmänympäristön lihaksia puolestaan häivyttäen ryppyjä. Todella loistava koostumus, tuntuma ja vaikutus ja siksi valitsin tämän tuotteen vuoden 2017 parhaaksi silmänympärysvoiteeksi vuoden 2017 parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet-postauksessa. Todella pieni määrä voidetta riittää ja pullo kestää kauan.

26,90€/15 ml ja tuotteen löydät tästä linkistä.

Opiskelijabudjetin koko ihonhoito-ohjelma tuli maksamaan yhteensä 70,60€. Arvioisin että muut paitsi kasvovesi tulevat riittämään 5-6 kk kuuden kuukauden ollessa yleensä vettä sisältävien tuotteiden säilyvyysaika avattuna. Kasvovesiä käytössäni menisi tässä ajassa 2-3 kpl. Näin kuukautta kohden rahaa kuluisi kasvojen ihon hoitoon 13,90-19,30€, joka on täydellisen vaikuttavista ja toimivista tuotteista koottu. Mistään turhasta ei tarvitse maksaa, kuten täyteaineista tai merkistä itsestään. Mukaan tarvitaan vielä kuorinta, mutta pienellä budjetilla sen voi tehdä vaikka sokerista, johon sekoittaa hieman hunajaa tai pyöräyttää kauraleseitä mixerissä, joilla ihon voi kuoria. Toki myös käytetyt kahvinporot voi hyödyntää tähän tarkoitukseen, kunhan ei päästä niitä viemäriin.

Luonnonkosmetiikan ei siis tarvitse olla kallista vaikka se on laadukasta. Ja kaiken lisäksi kyseessä on luomulaatu. Twistbe:stä saa asiantuntevia neuvoja ja opastusta oman ihotyypin tai -ongelmien hoitoon ja lisäksi oman budjetin mukaisesti. Näin opiskelijaelämässä kustannusstressi vähenee, ihonhoito tehostuu ja voi keskittyä pääasiaan eli opiskeluun.


Tuotteet saatu Twistbe:stä. Twistbe tulee sanoista "the way it´s supposed to be", nyt tiedät miksi.

Ajattelin aloittaa useimpina keskiviikkoisin kirjoittamaan pieniä postauksia yksittäisistä hyvistä tuotteista, joista kirjoittaminen muuten jäisi, kun lauantain postaus on aina se tärkein ja informatiivisin ja näissä on mukana aina useampi tuote. Onhan siis seurantakanavat kunnossa, jotta saat päivitykset? Seurantakeinoja on monia (Facebook, Bloglovin`, sähköposti, blogit.fi, blogger, kuvake puhelimen näytölle) ja ohjeet näihin seurantakeinoihin löydät tämän postauksen lopusta.







2 kommenttia

  1. Kiitos muuten tuosta silmänympärysvoiteesta, jonka voitin blogistasi! Odotan innolla sen testaamista, koska kehut kuulostavat vakuuttavilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että oli mieleinen palkinto <3 Kyllähän se ehdottomasti täytyy laittaa testiin. Se on Twistbe:n best sellereitä ja muutama kaveri joka on käyttänyt, on myös pitänyt kovasti. Etköhän sinäkin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3