lauantai 3. kesäkuuta 2017

Evolve-nautinnollista ihon ja hiusten hoitoa suihkussa


On taas ollut oikein suomalainen kesä. Toivottavasti tästä kelit paranevat. Oikein epätoivo jo iskee. Onneksi loma on varattu ja tietää että saa varmasti nauttia auringosta yli kaksi viikkoa. Olihan tässä muutamana päivänä mukavasti aurinkoa ja voi vaan toivoa että lähestytään hellelukemia vielä tässä kuussa. Aurinkoisten päivien innoittamana olen alkanut valmistelemaan ihoa kesäkuntoon ja siitä riittää asiaa ainakin kolmeen postaukseen.


Suihkussa ihoa on hyvä valmistella aurinkoisiin päiviin kuorimalla. Ja suihkuun liittyy kiinteästi itsensä pesu, joten asiaa myös suihkugeelistä, shampoosta ja hoitoaineesta.


En itse asiassa edes tarvinnut vielä shampoota, mutta matka on tulossa ja ajattelin kokeilla Evolven shampoota matkakokoisena. Sen voi sitten kätevästi ottaa reissuun mukaan. Oli vaan pakko kokeilla, koska Evolve jotenkin vaan tekee kaiken paremmin tai ainakin mielettömän hyvin. Ja on hyvä tuntea tuote jo etukäteen, ettei reissussa tule ikäviä yllätyksiä.

Olen vähän huono arvostelemaan shampoita, koska karkeaan hiuslaatuun tuntuu eniten vaikuttavan hoitoaine, koska se jättää hiuksiin sen tunteen, millä mennään. Superfood Shine Shampoo on tarkoitettu normaaleista kuiville hiuksille. Tuoksu on omaan nenääni hyvin miellyttävä, joka ei ole sama mutta mätsää African Orange-sarjan tuotteiden kanssa. Luonnonkosmetiikan shampoot eivät vaahtoa kuten synteettiset, mutta ihan riittävästi tämä vaahtoaa, jotta tuntee että hiukset puhdistuvat. Se on jännä miten vaahdon määrä vaikuttaa siihen fiilikseen, tuleeko puhdasta vai ei. Likaisessa tukassa shapoo ei paljoa vaahtoa. Opin tämän Egyptissä asuessa. Siellä oli aina hiekkaa ilmassa tai ainakin tomua ja varsinkin hiekkamyrskyn jälkeen ensimmäinen shampoon lisäys ei tuonut vaahtoa ollenkaan ja vasta seuraavalla lisäyksellä alkoi muodostua vaahtoa.

INCI: Aqua (Water), Sodium Coco-Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Caprylyl/Capryl Glucoside, Hydrolyzed Adansonia Digitata (Baobab) Seed Protein*, Parfum (Fragrance), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Punica Granatum Fruit Extract*, Lauryl Glucoside, Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Citric Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Phytate, Sodium Benzoate, Citral, Geraniol, Limonene, Linalol.
*luomutuotetut ainesosat


Hiusten hoidosta vastaa baobabin siemenproteiini. Baobab on tunnettu hoitavista ominaisuuksistaan ja siitä eristetty proteiini kuntouttaa tehokkaasti hiuksia ja suojaa jopa uv-säteilyltä ja lämmöltä. Aloe vera on aina paikallaan tuotteessa kuin tuotteessa lähes kaikkea hoitavana superkasvina. Granaattiomenauute on varsinaista superfoodia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.


Hoitoaine Superfod Shine Conditioner tekee mitä lupaa. Hiukset jäävät kiiltäviksi ja hoidetuiksi. Pidän kovasti tästä hoitoaineesta, joka on tarkoitettu kuivista normaaleille hiuksille. Omat hiukseni tarvitsevat mahdollisemman ravitsevan hoitoaineen. Mieto ja miellyttävä tuoksu sekä koostumus. Ainoa miinus tuotteelle tulee siitä että se ei mahdu oikein ulos alas kliksautettavasta korkin nokasta. Otin koko korkin pois ja suht kiinteän koostumuksen vuoksi pulloa saa rutistella ja siihen tulee ruttuja, kuten kuvastakin näkyy. Tuubimainen pakkaus olisi omiaan tälle tuotteelle.

INCI: Aqua (Water), Cetearyl alcohol, Betaine, Coco-glucoside, Hydrolyzed Adansonia Digitata (Baobab) Seed Protein*, Parfum (Fragrance), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Punica Granatum Fruit Extract*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed oil*, Cocos Nucifera (Coconut) oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Xanthan Gum, Glycerin, Citric Acid, Lactic acid, Tocopherol, Benzoic acid, Dehydroacetic acid, Phenoxyethanol, Citral, Geraniol, Limonene, Linalol.
*luomutuotetut ainesosat


Hoitoaineessa on samoja tehoaineita kuin shampoossa. Baobabin siemenproteiini, graaattiomenauute (joka myös estää kosteutta haihtumasta hiuksista) ja aloe vera. Lisäksi hoitoaineeseen on lisätty karitevoita, oliiviöljyä, auringonkukkaöljyä, kookosöljyä, jojobaöljyä hoitamaan ja kuntouttamaan hiuksia, Tuotteen pH on alennettu maitohapolla ja alhainen pH on tärkeää hoitoaineessa, koska silloin hiussuomut sulkeutuvat eivätkä jää harottamaan. Kunhan vielä muistaa tehdä huuhtelun viileällä vedellä, jotta hiussuomut pysyvät mahdollisimman kiinni.

Säilöntäaineena on phenoxyethanol, joka ei kuulu sertifioituun luonnonkosmetiikkaan. Aine on kuitenkin pienimpiä pahoja synteettisistä säilöntäaineista ja muutenkin tuote on poishuuhdeltava. Evolvea ei ole vielä sertifioitu minkään luonnonkosmetiikan sertifiointitahon toimesta mutta prosessi on käynnissä. Luonnonkosmetiikkasarjoille on hyvin tyypillistä, että hoitoaineet eivät ole sertifioituja, vaikka muu sarja olisikin. Hoitoaine on kuitenkin 99% lonnollinen ja 71% aineista on luomua. Pesun jälkeen hieron aina latvoihin Evolven Nourishin Hair Oil:ia, josta kirjoitin aiemmin ja löydät postauksen tästä linkistä.


Tropical Blossom Body Polish on taivaallisen tuoksuinen nautinnollinen sokerikuorinta. Ihoa on tärkeää kuoria, jotta voiteetkin imeytyvät. Kuollut ihosolukko estää voiteen imeytymistä. Ja kyllähän näin ihanan tuoksuisella tuotteella kuorii ihoaan mielellään ja pidempäänkin. Tuoksu perustuu tahitian-kukkien kookosöljyyn uuttamiseen. Nämä monoi-tyyppiset tuoksut ovat aina olleet suosikkejani.

INCI: Sucrose*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glycerin*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Oil*, Gardenia Tahitensis Flower Extract, Parfum (Fragrance), Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water*, Sucrose Laurate, Tocopherol, Amyl Cinnamal, Benzyl Benzoate, Eugenol, Linalol, d-Limonene.

Sokeri kuorii ja ihoa hoitaa kukkalatauksen lisäksi auringonkukka-, kookos- ja manteliöljyt.  Lisänä on appelsiininkukkavettä ja E-vitamiinia. Tuote säilyy avattuna jopa 18 kuukautta, kunhan ei vain päästä vettä purkkiin.

Tämä oli todellinen suihkunautinto ja kuorin aika rouhealla sokerilla kaikki mahdolliset alueet. Ainoastaan kasvokuorintaan raekoko on liian karkea, mutta onneksi kasvojen kuorintaan on huumaavan suklainen Radiat Glow Mask. Käytin tätä myös huulikuorintana ja tuote soveltui siihen aivan loistavasti! Tuote on 100% luonnollinen. Iho jäi miellyttävän pehmeäksi, kuten huuletkin. Kesällä on hyvä muistaa että ihoa on kuorittava ainakin viikkoa ennen auringonottoa palamisriskin välttämiseksi. Itse asiassa minulla on sen verran monta vartalonkuorintatuotetta, etten olisi edes tarvinnut tätä. Mutta kun tämä on Evolve ja saman sarjan vartalovoita käyttäneenä tiedän tuoksun olevan taivaallinen, joten en voinut vastustaa kiusausta. Tämä oli saatava! Enkä ole katunut. Tuote tuotteelta ihastukseni sarjaan vain syvenee ja näistä alkaakin jo valtaosa löytyä kaapeistani.


African Orange Aromatic wash on nimensä mukainen aromaterapeuttinen vartalonpesukokemus. Appelsiiini on päällimmäinen tuoksu seetripuun tuoksun jäädessä iholle. Loistava yhdistelmä! Tuote pesee hellävaraisesti aisteja hellien.

INCI: Water (Aqua), Sodium Coco-Sulfate, Betaine,  Decyl Glucoside, Glycerin, Caprylyl/Capryl Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*,  Citrus aurantium  (orange) dulcis oil peel oil*, cedrus atlantica (cedarwood) Bark Oil, Citrus Bergamia (Bergamot) peel oil,  Piper Nigrum (Black Pepper) Fruit Oil*, Styrax Benzoin resin extract,  Lauryl Glucoside, Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Citric Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Alcohol, Sodium Phytate, Sodium Benzoate, d-Limonene, Linalol
*luomutuotetut ainesosat


Aloe hoitaa ihoa, glyseriini kosteuttaa,  mustapippurin eterinen öljy on antioksidanttinen ja vilkastuttaa verenkiertoa. Veriappelsiinin eteerinen öljy myöskin vilkastuttaa verenkiertoa ja hoitaa ihoa. Seetripuu on anti-inflammatorinen ja hoitaa ihoärsytyksiä. Sen hyvät vaikutukset tunnetaan jo ajoilta ennen ajanlaskumme alkua. Bergamotti on mieltä nostattava, auttaa lihas- ja nivelkipuihin, ja hoitaa ihoärsytyksiä. Oikein hyvän mielen hoitava suihkutuote!

Tässä on siis oiva nelikko suihkukavereiksi, joita suosittelen lämpimästi. Tosin jos on rasvoittuvat hiukset, hoitoaine on siinä tapauksessa luultavasti liian hoitava. Ostin suihkugeelin matkaa ajatellen mutta pahoin pelkään ettei se riitä sinne asti. Kun teen saippuaa, sitä on paljon ja muutenkin saippua on luonnollinen ja ekologinen puhdistaja, joten suihkugeelit ovat jääneet vähemmälle. Ennen olin hirmuinen suihkugeelien hamstraaja, mutta onneksi olen päässyt tästä tavasta eroon.

Onko Evolve löytänyt tiensä sinun kotiisi?

Evolven kasvotuotteista voit lukea aikaisemman kirjoitukseni tästä linkistä.




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3