maanantai 12. kesäkuuta 2017

Folioperhoset

Tuli käytettyä todella pitkästä aikaa foliota. Sekin on ihan CesarsShopin Sadun ansiota. Hän halusi tietää miten liikkeen myymä folioliima toimii. Tähän on yksiseitteinen vastaus: toimii hyvin!


Olen viimeksi tehnyt muistaakseni folioilla kun oli geelikynnet ja silloin ei ole ongelmaa topperin kanssa. Kynsilakkojen päälle tein kerran foliomaalauksen peel off-lakan päälle. Jo paljon ennen kuin Simply Naillogicalin videoissa esiintyi Unt ja geelilakkatopperit-niih! Voitin Christinen - olin eka! Tai ehkä se vain luki mun blogista-haahhhhaaaa!!! Alussa suurin ongelmani oli mitä lakkaa laittaisin folioiden alle. Olisi hyvä että se sulautuisi folion väriin, nimittäin jos jostain kulmasta puuttuu pieni pala, se ei niin näy niin silmiinpistävästi. Aluksi ajattelin jättää joihinkin kynsiin lakkausta esille ja jotenkin mielestäni vaaleanvihreä sopi alle. Oli vaikea keksiä oikein mitään sopivaa väriä. Lakkasin sitten Fun Laquerin C´est Noelle (jo toinen joululakka tänä kesänä) mutta folioiden väri näyttikin täysin erilaiselta kun ne laittoi kynsille.

Tästä tulee mieleen Color Clubin Oil Slick-kokoelma.

Lakka ei sitten näyttänyt yhtään hyvältä folion kanssa yhdistettynä ja liimasin foliot kaikille kynsille. Jälkeenpäin on hyvä viisastella ja tein kyllä huonon ratkaisun. En nimittäin laittanut lakan päälle edes päällyslakka, jolloin Funin tyyliin pinta on röpelö ja se ei ole paras alusta asetella folioita.  

Laitoin lakan päälle liimaa ja annoin kuivua. Kuivuessaan liima muuttuu läpinäkyväksi ja sitten vielä hieman odotusta ja folionpala kynnelle ja hieromaan. 


Tällä silikonityökalulla oli hyvä tasoitella foliota ja sillä pääsi paremmin kynsinauhan ja kynnen väliselle alueelle.

Folioiden siirto onnistui suhteellisen helposti. Päällyslakka on joku kamala kiinalainen päälyslakka ja juuri folioille tarkoitettu  ja haisi kuin rankkitynnyri. Onneksi välissä oli aluslakka, pari lakkakerrosta ja folio. En halua edes ajatella mitä se sisältää.  Sen päälle lakkasin Konadin leimalakkaa ja haju peittyi. 

Ei tullut otettua kunnon kuvia siitä miltä kynnet näyttivät pelkissä folioissa. Kuvio ei oikein tullut esiin. Luulen että iso osa on päällyslakan syytä, joka ei pitänyt peilipintaa van särötti sitä jonkun verran. Pimenevässä illassa kuvio näytti paljon kivemmalta ja värikkäämmältä kuin hyvässä valossa. Niin tällä hetkellä kirjoittaessakin värien toisto näyttää paremmalta miedommassa valaistuksessa kuin kuvissa.


Onneksi tein foliot sunnuntaina, koska ei ollut koristeluideaa ja jätin siihen. Tänään sitten sateessa kävellessä tuli mieleen perhosensiivet. Harmi ettei ole Konadin uutta perhoslaattaa mutta leimasin kuvat Bundle Monsterin BM-XL14-laatalla. 

 Olisin halunnut tehdä decalit ja lisätä niihin hieman flakies:ieitä tms. mutta totesin että aika ei anna periksi. Näillä mennään mitä on. Onneksi nykyään on läpinäkyviä leimasimia, muuten olisi ollut pakollista tehdä decalit.

Pilkutin kärkien koloset dotting toolilla. Kaikkia ei erottanut silmin leimatusta leimasta ja osan kärjistä leimasin uudestaan, koska mielestäni leimaus ei siltä osin tullut tarpeeksi voimmakkaaksi. 

Täytyy nyt perehtyä mikä olisi paras päällyslakka folioille. Sain tänään 300 swatch-tikkua postissa, joten harjoitusmateriaalia riittää. Ajattelin tikuttaa lakkani. Tikutin aikoja sitten mutta kokoelma on vaihtunut aikalailla. Luulen että on helpompi aloittaa alusta kuin eritellä poistuneet lakat ja jäljellä olevat. Että projektia kyllä riittää.

Onko vinkkejä millaiset lakat olisivat hyviä folioiden päälle? Aika paksusti saa olla päällyslakkakerroksia, kun foliot voivat kulua kynneltä suht helposti.

Oli kuitenkin kiva tehdä pitkästä aikaa jotain "uutta". Pahin pelkoni on aina kaavoihin kangistuminen.

 

2 kommenttia

  1. Kauniit perhosen siivet! Mulla on nyt holokausi, ja ihastelen kaikkea holottavaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3 Täälläkin tuntee itsensä harakaksi kun kaikki kimallus tuntuu olevan nyt SE juttu! Lisäsin tänään uuden ja erilaisen top coatin. Luultavasti vielä päivitän lisäkuvia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3