lauantai 23. maaliskuuta 2019

Luonnonkosmetiikan loistava silmämeikinpoistoaine

Cattierilta on tullut mukavia uutuuksia markkinoille ja brändin suuri valikoima on laajentunut Suomessa. Olin maahantuojan NHS:n järjestämillä luonnonkosmetiikan päivillä kuuntelemassa mielenkiintoisia luentoja, joista yksi esitelmöitsijä oli Cattierilta. Luonnonkosmetiikkapäivä oli todella antoisa ja lopuksi saadut "goodie bagit" sisälsivät mm. tämän meikinpoistoaineen.

Heti illalla oli aloitettava usemman mielenkiintoisen uutuuden käyttö ja toki tämä silmämeikinpoistoaine kuului niihin.

Cattier silmämeikinpoisto luonnonkosmetiikka

Cattierin Biphase makeup remover on vastaus pitkään etsimääni ongelmaan, eli luonnonkosmetiikan silmämeikinpoistoaine, joka on tehokas, mutta ei kirvele. Tällä saa poistettua vedenkestävän silmä- ja huulimeikin vaivatta ja hellävaraisesti. Aiemmissa silmämeikinpoistoaineissa on aina ollut jotain mistä en ole pitänyt, kuten kirvely silmissä.

Kuten nimi kertoo, eli "biphase", tuote on kaksifaasinen eli öljy ja neste erottuvat erikseen. Siksi tuotetta on ravisteltava ennen käyttöä. Tavallisesti öljy ja rasva saadaan emulsioksi emulgointiainen avulla ja tässä ei ole ollut tarkoitus saada emulsiomaista tuotetta.

Ja tiedättekö, juuri se on eräs syy, miksi pidän tästä tuotteesta niin paljon. Kun mukana on neste, se tuo ihanasti vesikosteutta iholle vedestä, aloe-, ruusu-,ja ruiskukkauutteesta, joista jälkimmäistä on käytetty vuosisadat silmien hoitoon. Rusojuuriuutteesta puolestaan tulee tuotteen kauniin punainen väri.

Meikkiä liottavat öljyt, kuten lähes ihoidenttinen skvalaani, kevyt auringonkukkaöljy ja jojobaöljy.

Testasin vedenkestävää, nestemäistä rajausväriä ja luonnonkosmetiikan ripsiväriä, joka jää poskille vesipesun jälkeen. Kaikki on saanut vaivatta pois vanulapun tai kestovanulapun kanssa. 

Inci: Aqua, Dodecane, Glycerin, Diglycerin, Squalane, Sodium Chloride, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Rosa Damascena Flower Extract*, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Centaurea Cyanus Flower Extract*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate. *Ingredients from organic farming. 99,3% of the total is from natural origin. 10,6% of the total ingredients are from organic farming.

Cattier silmämeikinpoisto luonnonkosmetiikka dermaquillant biphase

Kaksifaasisuus on mielestäni todellinen etu. Silmänympäryksillä on meikinpoistonjälkeen mukavan kosteutettu olo kasvivesien ja kevyiden öljyjen ansiosta. Tuotteessa on myös glyseriiniä, joka on humektantti, eli sitoo kosteutta silmänympärysihoon. Öljyä ei jää silmänympäryksiin niin, että ne turvottaisivat, lähinnä niin, että ne lukitsevat vesikosteutta ihoon. Ei siis ole turvottanut silmienalusia. Minulla ei ole synteettistä huulipunaa, mutta kokeilin poistaa tavallista luonnonkosmetiikan huulipunaa ja huulille jäi miellyttävän kosteutettu tunne poistoaineen öljyistä. Missään vaiheessa ei  tarvita hankausta, tuotteella kostutettulla vanulapulla voi vain pyyhkiä kevyesti silmien ympäriltä.

Pelkällä öljyllä toki lähtevät meikit, mutta itse en ole pitänyt metodista niin paljoa, koska on tuntunut, että öljyä menee välillä silmään ja sitten näkö on sumea pidemmän aikaa.

Kertaakaan ei ole kirvellyt tai tapahtunut mitään, miksi en antaisi tälle tuotteelle täyden kympin arvosanaa omassa kategoriassaan. Tulee viihtymään peilikaapissani vakivieraana aivan varmasti. Tuotteeseen ei ole lisätty tuoksua, joka on pelkkää plussaa silmänympärysiholle, mutta raaka-aineista tulee vieno, mukava tuoksu.

Muista siis Cattier Biphase Makeup Remover tai kuten ranskaksi pullon kyljessä lukee Demaquillant Biphase eli Cattier silmämeikinpoistoaine, kun seuraavaksi etsit luonnonkosmetiikan silmämeikinpuhdistusainetta. Näyttää, että se on vielä melkoisen uusi tuote, eikä sitä löydy vielä Cattierin kaikilta jälleenmyyjiltä.

Maahantuojan sivuilla 150 ml:n pullolle hintaa on 16,75€, eli on mahdollista saada kohtuullisen hintaan tuote, joka toimii.

Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta


4 kommenttia

  1. Cattierin kosmetiikka ei sävähdytä mua ulkonäöllä, mutta niin moni on nostanut hyviä tärppejä siltä että täytynee tehdä lisää kenttätöitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ulkonäössä ei ole mitään erikoista, mutta kokeilepa vaikka tätä ja miselligeeliä, niin pääset aloittamaan heti herkuista :)

      Poista
  2. Mulla on tän sarjan öljyputsari ja geelimäinen miselliputsari ja tää on huippu uutinen että on tullut silmämeikin poistoa varten omansa. Oon käyttänyt Avrilin ”vedenkestävää” ja nyt ostin IDUN Vatn jota en ole vielä testannut. Avril on tähän mennessä ollut ainut ripsiväri mitä olen kyennyt käyttämään ilman että öögat ärtyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se miselligeeli on kyllä niiiin <3 . Kertakaikkisen ihana tuote.
      Idun Vatn ei paljoakaan antanut efektiä. Talvella silmäni vuotavat välillä ihan solkenaan ja olen käyttänyt 38° vedellä poistuvaa ripsaria. En voi ostaa mitään eläinkokeilla testattua (mitä lähes kaikki 38° ripsarit ovat) ja kun Vatn ei tyydyttänyt, ostin Viva La Divan Super Curl.in. Se on todella hyvä!
      Nyt tuli testiin pari luonnonkosmetiikan ripsaria ja niistä kuullaan pian ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3