lauantai 9. maaliskuuta 2019

Ikääntyvän ihon luonnollista hoitoa Evolven avulla

Ikääntyminen-se on meillä kaikilla edessä. Geeneistä ja elintavoista riippuen, merkkejä alkaa näkyä ennemmin tai myöhemmin ja moni haluaa vaikuttaa ihon hyvinvointiin sekä sen kuntoon hidastaakseen muutoksia, korjatakseen niitä ja saadakseen hehkua iholle.

Nuorempana sitä ajatteli, että ikääntyminen on ok ja merkit eivät haittaa. Kuitenkin kun muutoksia alkaa näkyä, ei se ole ainakaan itselleni ole ollut niin helppoa hyväksyä, kuin olisin aiemmin luullut. Tosiasiassa biologiset muutokset voivat aiheuttaa ihon hyvinvoinnille haittaa, esimerkiksi kun iho ohenee, kuivuu ja kutiaa, joten ihon hyvinvoinnin tukeminen ulkoisesti ei ole vain esteettinen seikka, vaan todella vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin.

Evolve anti age

Evolve on englantilainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka kosmetiikka tehdään käsin pienissä erissä. Merkki on todella mielenkiintoinen, koska laatu pysyy tasaisen hyvänä ja uusia tuotteita ilmestyy melko usein. Ei siis ihme, että Evolve on valloittanut laajasti markkinoita. 

Uusia, syksyllä ilmestyneitä tuotteita ovat ikääntyvälle iholle tarkoitetut kasvovoide ja seerumi. Tässä 360-linjassa on tarkoitus juonteiden ja ryppyjen madaltaminen sekä niiden ehkäisy, pigmenttimuutosten häivyttäminen ja ihon kiinteyden sekä kirkkauden lisääminen. Lisäksi valitsin jo aiemmin ilmestyneistä tuotteista silmänympärysseerumin ja happokuorinnan ikääntyvän ihon hoitoon. Kaikki tuotteet on saatu House of Organicilta ja ne ovat vegaanisia.

Evolve Multi peptide 360-kasvovoide


evolve 360 multi peptide moisture cream kasvovoide ikääntyvälle iholle

Voide on suunnattu kuivalle iholle, koska tyypillisesti ihon pinta kuivuu ikääntyessä. Voiteessa on paljon kosteuttavia, kosteutta sitovia ja antioksidanttisia superfood-ainesosia.

Ihossa on proteiineja, jotka koostuvat aminohapoista. Nämä taas rakentuvat peptideistä, jotka voivat auttaa ihoa uusiutumaan, vilkastuttavat aineenvaihduntaa ja madaltavat jo syntyneitä juonteita. Prosessi on mahdollinen, koska peptidit viestivät ihosoluille, että on tuotettava lisää kollageenia, joka on yksi tärkeimpiä ihoa kiinteyttäviä proteiineja. Peptideitä on useita erilaisia, jotka myös vaikuttavat hieman eri tavoin.  

Tästä voiteesta löytyy sacha inci-peptideitä. Tämän luonnon superfood-kasvin tunsivat jo muinaiset perulaiset. Kasvin siemenet sisältävät eniten ravinteita ja välttämättömiä rasvahappoja kuin mikään muu tunnettu öljykasvi. Näiden sacha inci-peräisten peptidien on tutkimuksissa todettu parantavan ihon kiinteyttä, madaltavan juonteita siloittaen ihoa ja ihosolujen tiheys kasvaa.

Kookoksesta saadut peptidit ovat tehokkaita kosteuttajia ihon nuorempaa ulkonäköä varten ja ne ehkäisevät ryppyjen syntymistä sekä vähentävät jo olemassa olevia ryppyjä. Ihon joustavuus lisääntyy.

Erittäin antioksidanttisena superfood-öljynä voiteesta löytyy myös cupuacuvoita, joka on ladattu fytosteroleilla. Nämä puolestaan tukevat kollageeni- ja elastiinisynteesejä. Näin iho voi pysyä kiinteämpänä ja joustavampana. Cacayöljy sisältää paljon retinolia eli A-vitamiinia, joka on hyvin tehokkaasti ikääntymisen merkkejä häivyttävä vitamiini. E- ja F-vitamiinit pehmentävät ja häivyttävät arpia.

Öljyt ja kasvivoit luovat iholle suojan, joka edesauttaa kosteuden pysymistä iholla estäen sen haihtumisen. Muita voiteesta löytyviä öljyjä ovat kevyen tunteen jättävä hajoitettu kasviöljy ja nopeasti imeytyvä auringonkukkaöljy.

Humektantteina eli kosteutta iholle sitovana ainesosina on glyseriini sekä hyaluronihappo, joka voi sitoa kosteutta tuhatkertaisesti painonsa verran. Erittäin tärkeitä ainesosia optimaalisen kosteustasapainon säilyttämiseksi vesikosteuden kanssa.

Voiteessa on myös antioksidanttista kaktusviikunauutetta rauhoittamaan ja kiinteyttämään ihoa sekä sitomaan kosteutta.

 INCI: Aqua (water), caprylic / capric triglyceride*, isoamyl laurate, glycerin*, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, candelilla/jojoba/rice bran polyglyceryl-3 esters, theobroma grandiflorum seed butter*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, caryodendron orinocense seed oil, hydrolyzed plukenetia volubilis seed extract, opuntia ficus-indica stem extract, sodium hyaluronate, aloe barbadensis leaf juice powder*, dipalmitoyl hydroxyproline, sodium stearoyl lactylate, isoamyl cocoate, microcrystalline cellulose, sodium levulinate, vanilla planifolia extract*, rosa damascena flower oil*, citrus reticulata peel oil*, sodium dehydroacetate, cetearyl glucoside, xanthan gum, cellulose gum, sodium anisate, tocopherol, disodium phosphate, sodium benzoate, d-limonene. 
Luonnollisia ainesosia 99,3%

Voiteen tuoksu on miedohkon vaniljainen, mutta ruusu- ja mandariiniöljy tuovat tuoksuun hieman raikkaamman ja kevyemmän tuulahduksen. Imeytyy todella hyvin. Kun laitoin tätä ensimmäistä kertaa, ihoni kosteustasapaino oli mielestäni hyvällä tolalla. Mutta tämän jälkeen tuli tunne, että "tältäkö kasvojen kuuluisikin tuntua?" tai oikeastaan kasvojen iho ei tuntunut. Tuntui, että iho ja kasvot ikäänkuin rentoutuivat, jotain kiristystä olikin ollut. Nyt sen sitten tiesi, kun todellinen kosteutus valtasi kasvojen ihon. Todella vau-tunne. 

Ajan myötä huomasi, että voide todella aktivoi ihoa. Oma ihoni on taipuvainen herkkyyteen ja jossain vaiheessa tuli jonkun verran punoitusta aktivoinnin vuoksi. Pidin pienen tauon, jonka jälkeen pystyin taas käyttämään voidetta aamuin illoin. Olinkin sortunut liioitteluun aluksi, koska tunne kasvoilla oli niin upea, että laitoin voidetta kertakaikkiaan liikaa kerralla.

Erittäin hyvä hinta-laatusuhde! Ainesosista ehkä jonkun verran on hieman turhaa, mutta myös todella loistavia ainesosia, joten tuloksena on vaikuttava ja tehokas voide, jolle tässä hintaluokassa tuskin löytyy kilpailijaa luonnonkosmetiikasta. Siksi tämä on mielestäni erittäin hyvä vaihtoehto anti age-tuotteeksi!

Superfood 360 serum


evolve superfood 360 serum


Seerumi on loistava pari voiteen kanssa ja yhdessä ne tukevat toistensa vaikutuksia, joten kannattaa ehdottomasti hankkia ne parina, etenkin jos ikääntymisen merkkejä on jo näkyvissä ja haluaa häivyttää niitä mahdollisimman tehokkaasti.

Myös seerumissa on sacha inci-peptidejä ja cacay-öljyä, kuten voiteessakin. Samoin humektanteista löytyy glyseriini sekä hyaluronihappo. Nestepohja koostuu vedestä, ruusu- ja appelsiininkukkavedestä.

Seerumissa on macaa, joka sisältää runsaasti mineraaleja, rasva- ja aminohappoja sekä vaikuttaa tutkitusti ihosolujen väliseen viestintään kollageenin tuotannon lisääntyessä selvästi (linkki tutkimukseen tässä) .  Ihonhoidossa maca nopeuttaa solujen uusiutumista, jolloin ihon kirkkaus ja hehku lisääntyy samalla, kun rypyt ja juonteet häivyttyvät. 

INCI: aqua (water), rosa damascena flower water*, citrus aurantium amara flower water*, glycerin*, hydrolyzed plukenetia volubilis seed extract, caryodendron orinocense seed oil, aloe barbadensis leaf juice powder*, sodium hyaluronate, hydrolyzed lepidium meyenii root, sodium levulinate, lysolecithin, sclerotium gum, sodium dehydroacetate, xanthan gum,  isoamyl laurate, pullulan, sodium anisate, maltodextrin, isoamyl cocoate, silica, sodium benzoate. 
Luomutuotettuja raaka-aineita 81,2%

Seerumiin ei ole lisätty tuoksua ja siinä on vain raaka-aineiden tuoksu, joka ei ole kovin mairitteleva, mutta ei kuitenkaan paha. Ei se mitään, tehon vuoksi tätä käyttääkin.  Imeytyy nopeasti, eikä jää iholle pyörimään. Puhdistuksen jälkeen olen aina laittanut kasvovettä kerrostaen, sitten tämän seerumin, jonka jälkeen on voiteen vuoro.

Miracle Mask -AHA-hedelmähappokuorintanaamio


evolve miracle mask kasvonaamio

Kuorinta on tärkeä osa ikääntyvän ihon hoitoa ja erityisen hyvin iholle sopii happokuorinta. Kun kuivan ihon ulommainen, kuollut pintasolukko poistetaan kuorinnalla, muut ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään tehokkaammin. Joskus ikääntyvä iho voi muuttua rasvoittuvaksi, ihohuokoset laajenevat ja iholla on tukkeumia. Samaan aikaan iholla voi kuitenkin olla pintakuivuutta. Silloin kuorinta on tärkeää tukkeumien poistamiseksi ja huokosten puhdistamiseksi. Itse tuote on kuitenkin tarkoitettu kaikille ihotyypeille.

AHA-lyhenne tulee sanoista Alpa Hydroxide Acid ja tämä on yleisnimi monenlaisille eri hapoille, kuten hedelmä-, glykoli- ja maitohapoille. Nämä hapot irrottavat kuollutta ihosolukkoa hellävaraisemmin, kuin mekaaninen kuorinta. Ne kirkastavat, heleyttävät, häivyttävät pigmenttimuutoksia ja lisäävät kollageenin tuotanoa.

AHA-hapot vaikuttavat pinnassa, mutta sokeriruosta saatava glykolihappo pääsee teholtaan hieman syvemmälle, joten se on AHA-hapoista usein ärsyttävin, vaikka kyseessä on leppoisten happojen ryhmä. Kuorinnasta löytyy erilaisia kasviperäisiä happoja, appelsiininkukkavettä, aloe veraa,  luonnollisesti kuorivaksi hedelmäksi tunnettua papaijaa, glyseriiniä ja hellävaraista maitohappoa.

Naamiota levitetään kasvoille paksuhko kerros viideksi minuutiksi. Jonkun unelma, kun kyseessä on niinkin pikainen naamio, itselleni taas kompastuskivi, kun alan puuhailla muuta ja yhtäkkiä onkin mennyt jo enemmän aikaa. Ensimmäisellä kerralla kannattaa ehdottomasti noudattaa aikarajaa, jotta jos ärsytystä esiintyy, naamio ei pääse olemaan kasvoilla kauempaa kuin pitäisi. Itse saan suhteellisen herkästi ärsytystä, mutta tästä tuli vain kirkas iho. Jopa silloin, kun aika venähti ja naamio vaikutti pidempään, kuin oli tarkoitus. Tällä en kuitenkaan suosittele naamion käytön aikarajan ylittämistä.

Naamio on hyytelömäinen ja tuoksuu hedelmäiseltä. Hyvin miellyttävä käyttää ja käyttötiheys riippuu ihotyypistä. Jos iho kestää hyvin ja vaatii kuorintaa, voi käyttää muutaman kerran viikossa, mutta ainakin kerran viikossa olisi hyvä käyttää kollageenin tuotantoa lisäävän vaikutuksen vuoksi.

INCI: Aqua (Water), Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water*, Glycerin*, Xanthan Gum, Galactoarabinan, Sclerotium Gum,  Aloe barbadensis Leaf Juice Powder*, Hydrolyzed Lepidium Meyenii Root*,  Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract,  Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract*, Parfum (Natural fragrance), Lecithin, Pullulan, Silica, Maltodextrin*,Tocopherol, Lactic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Dehydroacetate. *luomu

Hyaluronic Eye Complex-Hyaluronihappo silmänympärysseerumi


Evolve silmänympärysseerumi hyaluronic eye complex

Kuten jo tuotteen nimestä voi päätellä, tähtiainesosa silmänalusten hoitoon on hyaluronihappo. Kun se parhaimmillaan sitoo nestettä iholle tuhatkertaisesti painonsa verran, iho tulee nestetytetyksi ja täyteläisiksi, jolloin hienot rypyt häivyttyvät ja syvemmät madaltuvat.

Ensimmäiset ikääntymisen merkit tavallisesti ilmenevät juuri silmien alla. Siksi niiden hoitamiseen kannattaa kiinnittää huomiota jo suhteellisen varhain.

Toinen seerumin tähtiainesosa on tuberoosakukan kantasolut, jotka ehkäisevät ja hoitavat silmänalusten tummuutta, turvotusta ja ryppyjä ihon verenkiertoa lisäämällä. Näin ilme kirkastuu ja iho tulee kimmoisammaksi.

Kurkku on tunnettu rauhoittava ja freesaava silmänalusten hoitokeino ja seerumi sisältääkin kurkku-uutetta. Konjac-juuripulveri on myös puolestaan tehokas kosteudensitoja.

INCI: Aqua (water), Aloe Barbadensis Leaf Water*, Glycerin*, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract*, Sodium Hyaluronate, Polianthes Tuberosa Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Amorphophallus Konjac Root Powder, Sodium Levulinate, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, Sodium Anisate, Citric Acid, Sodium Benzoate. 

Seerumin käytössä tulee ehdottomasti huomioida se tärkeä seikka, että hyaluronihappo sitoo nestettä iholle. Mutta vain tietyin edellytyksin, eli mikäli mukana on nestettä, jota sitoa ja aine on lukittu iholle voiteen avulla, jotta se ei pääse haihtumaan.  Eli mikäli seerumia käyttää pelkilteen, kuivassa huoneilmassa hyaluronihappo alkaakin haihduttamaan kosteutta iholta huoneilmaan ja saattaa kuivattaa ihoa. Eli seerumi ei riitä ainoana tuotteena, mikäli ei oleskele maassa, jossa on korkea ilmankosteus. Tehoa pääsee toteamaan vasta sitten, kun seerumin jälkeen lisää silmänympärysvoiteen ja hyaluronihappo pääsee vaikuttamaan iholla optimaalisesti.


IMG_20181125_141033

Seerumi on pakattu kätevään roll on-pulloon. Metallikuula viilentää ja annostelee tuotetta suht reippaastikin. Ennen käyttöä pulloa on ravistettava muutaman kerran, jolloin annostelumekanismi alkaa toimimaan. Itselleni on riittänyt muutaman taputtelut kuulan päällä, sen verran paljon seerumia on tullut. Olen levittänyt sitten sormin.

Erittäin hyödyllinen lisä silmänympärysten hoitoon. Kasvoveden kerrostaminen kasvoille ja sen edut lienee ja selvät lähes kaikille ja sama pätee silmänalusiin. Kun kerrostaa tämän seerumin ja silmänympärysvoiteen, voi odottaa nopeasti näkyviä tuloksia. Tätä voi käyttää myös yläluomille, hieman kulmakarvojen alle, josta sen vaikutus ulottuu alemmaksi yläluomea.

Tässä siis anti age-ihonhoitoa Evolven tuotteilla. Ikääntyvän ihon hoito ja ikääntymisen merkkien ehkäisy tai niiden hidastaminen on monimutkainen prosessi. Siihen voi itse vaikuttaa muunmuassa elintavoilla, mutta kuten jo mainittu, myös geeneillä on osuutensa asiaan. Ihon suojaaminen auringolta on suuressa osassa ikääntymismuutosten ehkäisyssä, stressin välttäminen, liikunta, riittävä uni ja oikeanlainen, ravintorikas ruoka. Kuitenkin ihoa kannattaa hoitaa myös ulkoapäin, jotta se pysyy hyvässä kunnossa riittävän nesteytyksen, kosteutuksen, hyvien rasvahappojen, tuotteiden aktiiviaineiden ja erilaisten ainesosien ravintoaineiden ansiosta.

Avaimet ikääntyvän ihon hoitoon ovat:
- hellävarainen puhdistus (mielellään öljypohjainen tuote iltaisin) ja aamuisin riittää kasvovesi tai misellivesi
- ihon riittävä kosteutus kasvovedellä, mielellään kerrostaen, jotta ihossa on riittävästi vesikosteutta
- säännöllinen, hellävarainen kuorinta
- silmänympärysten hoito
- seerumi tehoaineineen
- kasvovoide, jossa on ikääntyvän ihon tarvitsevia tehoaineita
- kasvoöljy
- tarvittaessa säännöllisesti tai tarpeen mukaan kasvonaamio

Tärkeää on myös hyvä mieli ja itsensä hyväksyminen 💕. Tätä ei kannata unohtaa.

Evolvelta löytyy monia ratkaisuja näiden periaatteiden mukaiseen, hellävaraiseen ihonhoitoon. House of Organicilta löytyy myös näytteitä joistakin tuotteista ja käteviä, riittoisia matkakokoja, joten tuotteita on helppo kokeilla ensin pienemmällä budjetilla. Kaikki Evolven tuotteet löydät tästä linkistä. 

Tämä postaus sattui täydelliseen aikaan, nimittäin naistenpäivänviikonlopun ajan House of Organicilla kaikki tuotteet ovat -20% koodilla NAISTENPÄIVÄ. Lisäksi jokaiseen tilaukseen lisätään 100% Puren hydrogeelinaamio. Ei siis hassumpia tarjouksia!

Mitä ajatuksia ikääntyvän ihon hoito toi? Oletko kokeillut jotain näistä tuotteista, tai onko vinkata jokin hyvä tuote?

Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3