maanantai 2. lokakuuta 2017

Se täydellinen syysväri


Viininpunainen kuuluu ehdottomasti syksyyn. Ainakin omalla kohdallani. 

Ennen minulla oli Essien kiva viininpunainen, hieman lämpimämmän sävyinen, mutta koska lakkamerkki käyttää koostumuksessaan TPHP:tä, joka on hormonihäiritsijä, lakka vaihtoi kotia. Lisäksi lakkamerkki kuuluu L´Orealin omistukseen, joten eettisistä syistä en tältäkään kannalta halua tukea merkkiä ostoksillani. En tiedä miksi en tajunnut sitä ostaessani lakan toista vuotta sitten. Kyse on siis siitä että L´Oreal vie kosmetiikaa Kiinaan jossa ne testataan eläimillä, enkä halua tukea ostoskäyttäytymiselläni tällaista toimintaa.

Oli siis aivan loistavaa että SE syksyn viininpunainen löytyi NCLA:lta, joka on 7-free ja eläinkokeeton (Petan listalla).


Tämä Laurel Canyon Lolita on vanhempi väri mutta se tuli vasta hiljattain syyskuussa Suomeen CesarsShopin valikoimaan. Ja tässä on nyt uudenmallinen pullo. Ei hassumpi. Lakan väri on ihana fuksiaan taittava viininpunainen creme.

Tästä onkin jo kertynyt lakkauskokemusta. Lakkasin swatchit sekä tein koristelut ja kuvasin. Kun siirsin tiedostot koneelle, ne näyttivät siirtyvän. Yllättäen sen jälkeen niitä ei löytynytkään! Huomasin sen vasta jokusen päivän kuluttua ja lakkasin uudet swatchit. Siirsin koneelle ja taas hävisi! Tällaista ei ole koskaan ennen tapahtunut. Kummallisinta on että miehen ottamat muutamat kuvat samalta siirrolta jäivät talteen Picasaan mutta kaikki lakkakuvat hävisivät. Tyhjennän samalla muistikortin kun kuvat ovat siirtyneet. Ehkä kone on kyllästynyt ikuisiin ja runsaisiin lakkakuviin?

Tältä pohjalta voi sanoa että tällä on todella hyvä lakata. Kuivuu nopeasti ja molemmat kerrokset voi sutia putkeen, koska ensimmäinen kerros on jo kuiva kun pääsee aloittamaan toista. Ensimmäisen lakkauskerran jälkeen minulla oli tätä koulussa ja vähän väliä huomasin ihailevani tätä väriä opettajan puheen muuttuessa puuromaiseksi taustahälyksi :) Kesto on myös erittäin hyvä. 


Edellisen lakkauksen koristelin leimaamalla niin halusin tehdä jotain muuta tällä kertaa. Kokeilin tehdä leimadecaleita mutta kun pohja on tumma, ne olisi pitänyt toteuttaa valkoisella leimalakalla, kun en omista laajaa skaalaa eri värisiä leimauslakkoja. Decalit eivät näyttäneet hyviltä ja väritykset eivät näkyneet tarpeeksi hyvin tumman pohjan päällä. Päädyin siis taas selailemaan pitkän tovin leimalattaakansioita. On se kumma kun koskaan ei ole muka mitään kivaa leimalaattaa :)


Päädyin lopulta käyttämään BCN-051-laattaa, josta lumihiutaleet ovat olleet ahkerimmassa käytössä talvisin. Jo jonkun aikaa nuo skottiruutukuviot ovat kummitelleet mielessä ja nyt sitten vihdoinkin käytin niitä. Peukaloon tuli tuplaraitakuvio. Vielä on kuitenkin neljä kuvaa käyttämättä ja tämä on yksi vanhimpia laattojani.


Leimauslakkana käytin El Corazonin pronssista väriä. Ne eivät ole superpigmenttisiä ja en halunnut peittää kaunista lakan väriä liikaa, joten tämä valinta sopi tähän tilanteeseen. Samoin väri sopi hyvin niittien kanssa.


Näistä kynsistä tuli mieluisat, vaikka jostain syystä sain keskisormen leiman hieman rypistymään. Edellisetkin samalla lakalla toteutetut kynnet olivat mieluisat, joten tämän värin kanssa ei luultavasti voi mennä pieleen. Paitsi kun siirtää koneelle kuvia... 

Lakan löydät tästä linkistä.

Päällyslakka swatcheissa oli Picture Polishin Looking Glass ja leimausten päällä on Konadin Top Coat. 

Mikä väri tai värit kuuluvat syksyllä kynsiisi?4 kommenttia

 1. Luulin ensin että leimauslakka on Konadin kultainen :) tosi nätin värinen ja kuten totesit; täydellinen syksyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itsekin että näyttää paljon Konadin kultaleimalakalta ja että huomaakohan joku muu saman. Lähinnä just sua ajattelin, kun käytät sitä samaa kultaa :) Nyt kuitenkin on pronssisempi tapaus.

   Poista
 2. Mun suksylakka on ehdottomasti tumma violetti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma violetti on kyllä myös aivan must! Laatikossa olisi yksi tumma violetti holo, jolla olen ajatellut lakata piakkoin.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3