sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Uusi tuttavuus: 100% Pure

Elevenissä oli tuotteet -20% ja vierailin luonnonkosmetiikkapuolella ja tilasin kahta eri merkkiä, joista tänään on esittelyssä 100% Pure.


Pakko mainita tilausepisodista. Olen tässä toukokussa ostolakossa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. On muutama tuote jotka oikeasti tarvitsen (dödö loppuu, hiusten lämpösuojan tarvitsen). Olen myynyt vanhaa kosmetiikkani pois, jota en enää käytä, kun kaikki paitsi nestemäinen eye liner on nyt luonnonkosmetiikkaa. Laitoin nämä myyntitulot syrjään ja on tarkoitus niillä rahoilla käydä yhdellä ostosreissulla hieman päivittämässä värikosmetiikkaa, kun hiusten väri vaihtui tummanruskeaksi, myös meikkiväriskaala hieman laajeni. Tein siis tämän tilauksen huhtikuussa ja Elevenin paketit tulevat yleensä hyvin nopeasti. Pakettia ei kuitenkaan kuulunut ja seurantakoodista näkyi, ettei se ole edes saapaunut postin kuljetettavaksi. Eleveniläiset alkoivat etsiä sen päivän kuormaa ja paljastui että se on hukassa. Sain alekoodin hyvitykseksi. Muutaman päivän kuluttua tuli uusi julkinen sähköposti, jossa kerrottiin kosmetiikkakuorman kadonneen täysin ja tilalle tuli hieman entistä alea suurempi alekoodi hyvitykseksi. Kaikkea sitä voikin tapahtua. Varmaan kamalaa firmalle kun arvokas kuorma katoaa jäljettömiin. Rahat palautettiin tilille ja tein uuden tilauksen toukokuussa, johon myös tulikin muutama lisätuote. Tätä ei siis lasketa tämän kuun ostoksisiksi, kun itse asiassa kulutin rahat jo viime kuussa ;)

100% Pure on mielenkiintoinen merkki. Tällä jenkkiläisellä firmalla on yli 500 tuotetta valikoimissaan, mutta itse olen nähnyt vain muutamia täällä päin myynnissä. Firma mainostaa olevansa vegaani, mutta sivulauseessa mainitaan että joissakin tuotteissa on hunajaa (ja paljastui mehiläisvahakin). Kaikkien raaka-aineiden sanotaan olevan syötäviä ja pigmetit saadaan marjoista ja vihanneksista. Näin jo värit ovat antioksidantteja.  Firma lupaa ettei se käytä mitään halpoja täyteaineita, vaan kaikki on täyttä tavaraa ja täynnä hoitavia ainesosia. Mm. emulgaattoreitakin vältetään ja mainitaan että suihkugeelit ovat ohuita mutta toimivaa tavaraa. Tuotteet ovat 100% luonnollisia ja luomupitoisuus on mahdollisimman suuri.

Firman sivuilla mainitaan että lääkäri Nancy Lonsdorf:in mielestä jopa 60% kosmetiikan kemikaaleista imeytyy verenkiertoon. Jokainen voi muodostaa tuosta oman mielipiteensä mutta totta on että ainakin osa imeytyy, kuten nanomateriaalit ja hormonihäiritsijät. Firman aurinkosuojana käyttämä titaanioksidi ei ole nanolaatua ja tuotteita ei tietenkään testata eläimillä.

Pidän voidemaisista poskipunista, korostus- ja varjostustuotteista, koska yksinkertaisesti ne kestävät kauemmin ja ovat super helppoja ja nopeita käyttää. Murrettuihin sävyihin minulla on UogaUogan poskipuna ja nyt halusin raikkaamman värin. Tässä siis Lip & Cheek Tint sävyltään Shimmery Strawberry.


Inciä tarkastellessa huomaa tuotteen olevan todellinen tehopakkaus kasviaineita:

Theobroma Cacao (Cocoa) Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cera Alba (Honey Beeswax), Vitis Vinifera (Grapeseed) Oil, A-tocopherol (Vitamin E), Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Pigments of Vaccinium Macrocarpon (Cranberry), Punica Granatum (Pomegranate), Rubus Fruticosus (Blackberry), Rubus Idaeus (Raspberry), Cabernet Grape, Prunus Domestica (Plum), Fragaria Vesca (Strawberry), Prunus Serotina (Cherry), Prunus Persica (Peach), Prunus Armeniaca (Apricot), Vaccinium Angustifolium (Blueberry), Theobroma Cacao (Cocoa Bean), Daucus Carota Sativa (Carrot), Solanum Lycopersicum (Tomato), and Fragaria Vesca (Strawberry) Extract, Mica  

Hoitavia öljyjä ja kasviperäisiä antioksidanttisia pigmenttejä. Tuote on todella helppokäyttöinen ja sen häivyttäminen sormin on äärettömän helppoa.

Raikas väri tässä Shimmery Strawberryssä ja juuri sellaista hainkin.


Muutama hierova levitysliike ja poskipuna sulautuu ihoon. 

Kun kyseessä on poski-ja huulituote, täytyi tätä kokeilla myös huulille.


Kovalla kerrostamisella sai edes hieman väriä huulille. Parhaimmillaan tämä on poskipunana ja ehkä tummemmat sävyt sopivat huulille paremmin.

Olen ollut todella tyytyväinen tähän poskipunaan. Pysyvyys on todella hyvä ja väri on kiva. Tarpeeksi hento mutta kuitenkin pigmenttiä on riittävästi. Lisäksi stick-muoto on äärimmäisen kätevä verrattuna lasipurkkien voidemaisin poskipuniin. Jos on yhtään pidemmät kynnet, niiden levitys ei vaan onnistu, kuten myöhemmin demonstroin.Elevenillä oli myös voidemaisia luomivärejä järkyttävän halvalla eli 5,60€. EU-verkkokaupassa niiden hinta on 20€. Uteliaisuus siis heräsi ja tilasin kaksi siinä ajatuksessa että ehkä niitä voi käyttää korostuksiin ja varjostuksiin.

Tilasin sävyt Star ja Bora Bora.


Bora Boran incistä huomaa taas miten värit perustuvat kasveihin ja kiilto tulee micasta.

Persea Gratissima (Avocado) Butter, Rosa Canina (Rosehip) Oil, Oryza Sativa (Rice Starch), May Contain Pigments of Prunus Persica Fruit (Peach), Prunus Armeniaca Fruit (Apricot), Daucus Carota Sativa Root (Carrot), Solanum Lycopersicum Fruit/Leaf/Stem (Tomato), Fragaria Vesca Fruit (Strawberry), Cucurbita Pepo(Squash), Carica Papaya (Papaya), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed, Coffea Arabica(Coffee), Camellia Sinensis (Black Tea), Rubus Fruticosus Fruit (Blackberry), Prunus Domestica Fruit (Plum) Skin, Vitis Vinifera Fruit Extract (Black Grape Skin), and Ribes Nigrum Fruit Extract (Black Currant), Extracts of Camellia Sinensis (Green Tea Powder), Red Wine Resveratrol (Wine), Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), a-tocopherol (Vitamin E), Extracts of Lycium Chinese Fruit (Goji Berry), Euterpe Oleracea (Acai Berry), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosemary), Origanum Vulgare Leaf Extract (Oregano), Thymus Vulgaris Flower/Leaf (Thyme), Lonicera Caprifolium and Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, and Hydrastis Canadensis (Goldenseal), Peptides of Hydrolyzed Hibiscus Esculentus (Hibiscus), Pisum Sativum (Pea) and Hydrolyzed Rice Protein (Black Rice), may contain Mica (shimmery mineral), Silica

Bora Boraa ajattelin kokeilla varjostuksiin, joita joskus innostuu tekemään tärkeämpiin menoihin. Koostumus oli kuitenkin turhan shimmerinen siihen.

Törmäsin kuitenkin todelliseen ongelmaan.


En saa tuotteita ulos näin pienistä purkeista. Pitäisi olla täysin nysäkynnet. Kokeilin näitä luomilla ja en varsinaisesti pitänyt. Pohjana oli Lily Lolon luomivärinpohjustaja puuteroituna ja nämä kaksi väriä täydennettynä meikkiin sopivalla kolmannella värillä. Haluan levittää luomivärit tarkasti haluamiini paikkoihin ja sormella se ei onnistu. Sormin pigmentti oli paremi kuin siveltimellä. Kestävyydessä ei ollut mitään vikaa. Pysyivät koko päivän iltaan asti ja vaikka ovat voidemaisia, eivät kertyneet luomivakoon. Star ei puolestaan juuri näkynyt luomilla. Sopii hyvin ihmisille, jotka tykkäävät käyttää vain yhtä luomiväriä meikissä.


Vasemmalla Bora Bora ja oikealla Star. Värin oikean puoleinen viiva on levitetty sormella ja vasen siveltimellä. 

Nämä oli myös äärimmäisen helppo blendata.


Star kyllä värinsä puolesta sopii hyvin korostuksiin, kunhan sen saa purkista ulos. Huurrettua lasia olevat purkit ovat kyllä kovin söpöjä. Myös pahvipakkaukset joissa tuotteet tulivat, olivat todella sööttejä. Syötävän ihania. Ihmettelen vain miksi kaikki oli pahvipakkauksesta huolimatta pakattu vielä tiukkaan muovikerrokseen.

Mikäli nämä kasvipigmenttiset meikit alkoivat kiinnostaa, täällä mainitaan eri maiden verkkokaupoja joista tilata. Suoraan jenkeistä tilatessa joutuu maksamaan alvit päälle ja jos oikein innostuu, myös tullit. Meikkivoiteet olisivat rittäin kiinnostavia, harmi vain että niissä on greipinsiemenöljyä ja en ole varma että kestääkö ihoni sitä, koska se usein reagoi sitrusöljyihin. Tästä kuitenkin syntyi aivan uudenlainen kiinnostus näihin tuotteisiin ja veikkan että jossain vaiheessa merkin valikoima lisääntyy kotonani.

Tuotteilla ei ole luonnonkosmetiikan sertifikaattia, sertifiointi kun Jenkeissä ei ole mitenkään kova juttu. Incit kuitenkin puhvat puolestaan ja 100% luonnollinen tuote on luonnonkosmetiikkaa.

Heräsikö kiinnostus näihin kasvipigmenttisiin tuotteisiin? (huomasin muuten että puutereissa on mm. kivistä saatavia värejä-jännä juttu). Onko merkki tuttu?

Oletko jo osallistunut Bohon arvontaan edellisessä luonnonkosmetiikan postauksessani? Linkki siihen tässä.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3