perjantai 13. tammikuuta 2017

Kynnet sängyn pohjalta


Ollut aivan hirveä olo muutaman viikon. Pyörryttää, ei jaksa seisoa, ei jaksa edes käyttää tietokonetta (silloin se on vakavaa ;) ), välillä joutuu ramppaamaan vessassa jne. Ajattelin, ettei kannata valittaa, kun ei kuitenkaan ole noroa, jota on liikkeellä. Olo kuitenkin alkoi olemaan jo sietämätön, kun se kesti niin kauan. Kysesssä ei ollutkaan mahapöpö, kuten aluksi kuvittelin, vaan rautakuuri. Minulta on poistettu kilpirauhanen, jolloin joudun syömään Thyroxinia eli kilpirauhashormoonia lopun ikääni. Usein meillä "vajakeilla" tulee raudan puute ja ruokavaliossani ei ole paljoakaan raudan lähteitä, kun en syö lihaa ja kasvisperäinen rauta imeytyy huonosti. Rautavarastojen tippuessa taas kilpirauhaslääkitys ei toimi kuten pitää. Labrakokeissa rautavarastoni olivat todella minimaaliset ja olenkin tankannut rautaa ja sietänyt sitä ihan hyvin, kunnes yhtäkkiä alkoi nämä oireet. Enkä tajunnut mistä on kyse. Kolmen raudattoman päivän jälkeen elämä alkoi voittaa, onneksi. Uusissa labrakokeissa rauta-arvot ovat hieman nousseet, mutta vieläkin todella matalat. Tilasin uusia, miedompia ja vatsaystävällisiä rautatabletteja ja toivottavasti pystyn niiden avulla nostamaan rautavarastot siedettävälle tasolle.

No se siitä sairaskertomuksesta. Kuitenkin tuo liittyy aiheeseen siten, että kynsien laitto siirtyi pääosin sänkyyn. Viime aikaisten voimakkaiden värien jälkeen kaipasin jotain hillittyä.


Makkarissa on suht hyvä valaistus, mutta kaapissa, jossa lakkani ovat, ei ole kovinkaan hyvä valaistus. Mikään lakkakokoelmastani ei tuntunut kelpaavan. Päädyin lopuksi Bouldevard de Beautén ruskeaan lakkaan. Pullot ovat ihan pikkuriikkisiä minipulloja, enkä nää niissä nimiä. 

Ruskea sävy oli aivan eri näköinen pullossa. Pikkuruisessa pullossa on paksu lasi, joka vääristää väriä.

Toinen vaihtoehto oli KB Shimmerin kirppisostokseni In bare form. Kokeilin ensin ruskeaa peukaloon ja KBS:iä nimettömään. No itseasiassahan ne näytivät ihan kivoilta ja niillä sitten mentiin. 

Boulevard de Beauté on yhdellä kerroksella peittävä ja suht nopeasti kuivava lakka. Minipullolla vaan ei ole ihan helppo lakata sudin ollessa pieni. Vastaavasti KBS sitten ei ollut ollenkaan peittävä ja sitä sudin kolme kerrosta. Se ei myöskään ollut kovinkaan nopeasti kuivuva. KB Shimmer kiilteli useissa väreissä ihanasti. Harmillista, että kimalluksesta jäi kuvat ottamatta hyvästä suunnitelmast huolimatta.

Koska seuraavana päivänä oli veljentyttären synttärit, oli laitettava jotain koristeluakin. Ja mahdollisimman yksinkertaista, kun sängynpohjalla koristelumahdollisuudet ovat rajatut :) 

Päädyin leimaamaan vaalealle pohjalle muiden sormien ruskealla lakalla ranskankielistä tekstiä laatasta BP-76. Hennon vaikutelman ylläpitämiseksi ruskealle leimasin saman kuvion Isadoran geelilakalla. Ja kyllähän se tuntui että jotain puuttuu. BP-73 laatalta poimin ruusukuvion ja hieman väritin sitä. Samaiselta laatalta tuli myös keskisormen lehtikuvio. Lehtikuvio kyllä meni ihan ehjänä kynsille, mutta mahatauti vaikutti myös aivotoimintaan pahan kerran ja kuvio jäi suojaamatta päällyslakalla ennen kuvausta, jolloin decal oli jo hieman revennyt-PAH!

Lopuksi Goshin kimaltelevalla sand-lakalla pienet pisteet pikku- ja etusormeen ja se siitä.

Tosiaan maha reistaili niin rajusti, että se oikeasti vaikutti aivotoimintaan. Olin niin tyhjäpäinen, että kirjastakin jouduin lukemaan samat sivut useaan otteeseen. Joulusta asti on jo mennyt kuusi kirjaa ja seitsemäs on voiton puolella.

Synttäreille veljeni nuorin tytär oli raahannut kaikki kynsilakkansa ja beauty boxinsa, jossa oli huulikiiltoja ja muuta pientä roipetta. Kynsilakoille oli varattu oma boxi. Minkä nuorena taitaa... Kynsien lakkaukseen tietenkin minä olin varteen otettava vaihtoehto ja kaikki hänen seitsemän lakkaansa oli saatava käyttöön. Päällyslakka jäi kyllä loppujen lopuksi käyttämättä. Suunnitelma oli kuulemma saada raitoja, mutta en ymmärtänyt ollenkaan, mitä sillä oikein tarkoitettiin selitysyrityksistä huolimatta. 


Ohitin sitten viivasuunnitelmat ja laitoin kaikki haluttuja värejä pisaroina kynsille ja levitin elmukelmulla. Päälle tuli Dependin kimallelakka ja tulos oli iiihana! Paljon paremmat kuulemma kuin hänen oma suunnitelmansa. Ihan hauskoilta ne näyttivätkin. Tälle pian 7v täyttävälle ajattelin ostaa synttärilahjaksi pikakuivattavaa lakkaa, kuivattelu kun on työn ja tuskan takana. Muutama kynsi piti laittaa uudestaan. Tuo etusormen sormus on tärkeä. Se on oltava aina tilanteesta riippumatta. 

Synttärisankarille, joka täytti 10, esittelin uuden tekniikan, kun hän alkoi lakkaamaan omalla Isadoran hologrammilakallaan. Näytin miten meikkisienellä saa paljon hileitä kynsille ja tekniikka oli erittäin mieluinen kynsien kimallellessa täydessä terässä. Synttäreiden viettopaikalta ei löytynyt kynsilakanpoistoainetta, joten hileitä jäi reilusti kynsinauhoillekin kotona poistettavaksi.

Tytöt olivat tyytyväisiä ja nuo moniväriset kimalteineen olivat oikein yksisarviskynnet. Kaikki eskarikaverit kuulemma yllättyvät.

Oli ihan hauska päivä pikkuisia kynsiä koristellessa. Valitettavasti oma olo huononi niin että seuraavat päivät tuntuivat että olen haudan partaalla. No, onneksi syy löytyi ja tästä vain ylöspäin. 

Pysykää terveinä! Liikkeellä on todella sitkeitä flunssia ja se noro-yöks!
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3