lauantai 21. tammikuuta 2017

Korres: 7-free lakkojen swatchit

On se hassua. Kuljin aina työmatkalla erään kampaamon ohi siihen mitenkään kummemmin huomiota kiinnittämättä. Nyt kun en ole enää ko paikassa töissä, mutta kuljin samaa katua tullessani hierojalta, huomasin kampaamon tiskillä Korresin lakkoja myytävänä. Ilmeisesti työmatkat menee niin automaattiohjaksella, ettei kiinnitä mihinkään huomiota.

No, olihan lakkoja mentävä katsomaan. Paikassa ei ollut kovin suurta valikoimaa ja moni sävy oli lähellä toistaan. Korresin nettisivuilla on taas ihan kivasti valikoimaa. Netistä tarkkailtuna USA:ssa näytti olevan 11-free versio. Onko se sitten todella 11-free, vai lasketaanko jotenkin erilailla. Pikainen googlailu ei tuonut tulosta kysymykseen. 7-free-status perustuu ettei ole seuraavia ainesosia: silikonia, acetonia, falaatteja, formaldehydiä, camforia, tolueenia ja xyleneä.

Päivitys: 11-free perustuu aineosien laskemiseen, joita ei virallisesti lasketa lakkojen ainesosavapaudessa. Yhteentoista ainesosaan oli laskettu

"No mineral oils (nb: can contain one pigment derived from petroleum, view below)
No Propylenglycol
No Ethanolamine
No Parabenes
No Silicones
No Acetone (nb: contains another solvent, Isopropyl alcohol which acetone is derived from)
No Phtalates
No Formaldehyde
No Camphor
No Toluene
No Xylene (you’ll see current claims that it’s an “ancient” ingredient not used in polish anymore; however when this post first went live, xylene was still found in older products, and I’m leaving it here for the sake of documentation)"
Mutta otetaan katsaus näihin kahteen väriin. Kuvat ilman päällyslakkaa, jolloin on mahdollista nähdä kuinka korkeakiiltoinen lakka on.

Lakan nimi on niinkin omaperäinen kuin Nude.Tässä salamalla kuvattuna


Ja tämä luonnonvalossa, kerrankin kun aurinko paistoi

Totuus lienee noiden kahden välistä. Väri on erittäin miellyttävä. En muistanutkaan, miten ihanat nudekynnet voivat olla. 

Lakan koostumus on vesimäisempi, kuin 5-free-lakkojen. Lyhyille kynsille voi riittää kaksi kerrosta, pitemmille kolme. Itselläni tuli hieman useampi, kun kesken lakkauksen sain sähköpostia firmasta, johon tein reklamaation leimauslaatasta, joka saapui vääntyneenä ja edellisessä tilauksessa oli yksi toimimaton laatta. Piti sitten saada kuvattua mahdollisimman pian (toki se oli omaa hätäilyäni) todisteet ja lähetettyä firmaan. Isommassa leimausoperaatiossa tuli muutama pieni vaurio ja sudin ne piiloon ylimääräisillä kerroksilla. Täytyy sanoa että oli kiva kun reklamaatioon suhtauduttiin erittäin vakavasti. Saas nähdä miten käy...

Kun olin ottanut swatch-kuvat, tein nopeat ja pienet koristelut ja palasin kuvauspisteelle, jolloin odotti tällainen näky:


Miten näin nautinnollista laatikkoon ahtautumista voi häiritä? No pakkohan se kuitenkin oli.


Hemmo olisi mielellän laatikosta poistamisen jälkeen vielä makaillut pöydällä, mutta ei se oikein käynyt laatuun. Korres ei testaa tuotteitaan eläimillä ja on vegaaninen lakkamerkki, mutta nyt lakkojen vuoksi loukattiin kissan tunteita :)


Halusin hienovaraiset ja elegantit koristeet nuden seuraksi ja valitsin muutaman tarran koristeiksi. Helppoa ja nopeaa sekä lisäksi vaihteeksi muuta kuin leimausta. Tulos on miestäni onnistunut ja viihtyisin näillä kynsillä varmasti pidempäänkin, mutta nyt lakkaamattomien lakkojen kori pullistelee, joten luultavasti nämä eivät jää kovin pitkäikäisiksi.

Ensimmäisenä kokeilin vaalean vihreää lakkaa, joka on taas omaperäisesti nimetty Pale Green.

Tämä tuli sudittua kiireisellä aikataululla, eikä ole paras lakkaus. Seche Vitea kului. Kävi nimittäin niin että olen joulukuun alusta odottanut aikaa magneettikuvaukseen olkapään vamman vuoksi ja olen kaikille kysyjille vastannut ulkomuistista sen olevan 18.1. Mieskin kysyi aamulla monesko päivä on ja vastasin että 18.1. eikä ollenkaan välähtänyt että on SE päivä. Otin aamun rauhallisesti ja poistin lakkoja, kun vilaisin kännykän kalenteria että apua-kuvaus on ihan pian. Teepussipaikat vilkkuen en lähtenyt liikenteeseen, vaan lakka oli saatava kynsille.


Pikakuivattajakerrokset tekivät lakkauksesta turhan paksun näköiset mutta väri kyllä tästä näkyy. Rauhoittava vihreä, neutraali kaunis väri, joka olisi kelvannut tällaisenaan ilman koristeluja. Ihailinkin väriä kuvausmatkoilla. On ihanaa, kun löytää näitä tuijottelusävyjä. Värissä on jo häivähdys kevättä ilmassa.

Kun tulin kotiin, ihana mieheni oli hakenut postista kaikki pakettini. Sain saippuantekomuotteja ym. mitä ebaystä tai Aliexpressistä tulee tilattua. Mukana oli Born Prettyn tilaus viime kuulta, jolloin oli hyvät alet. Olin tilannut hohtavan vihreän leimalakan ja sehän nyt piti yhdistää vihreille kynsille.


MoYoun laatasta löytyi sopivia viidakkomaisia lehtikuvioita. Ne mätsäsivät siihen, että oli hirveä halu saada Moyran Moments-laatasta ( kuva löytyy täältä) sinikelta-aran kuvat myöskin. Rakastan isoja papukaijoja. Ne ovat älykkäitä olentoja ja joskus minulla on ollutkin isoja papukaijoja. Valitettavasti ei ole mielestäni eettisesti oikein pitää näitä älykkäitä olentoja vankeudessa, tai sitten niille pitäisi järjestää kokonainen iso huone temmellyskentäksi. Tietenkin kaverin kanssa, ettei ole yksinäistä.

Tein leimadecalit sinikelta-aroista ja lopputulos näytti tältä:


Viidakkokynnet. Arat olivat luonnossa huomattavasti paremman näköisiä kuin kuvassa. Leimat näkyvät kuvassa taas hyvin, normaalissa valaistuksessa lähinnä antoi shimmerisyyttä lakkaukselle.

Leimojen päällyslakka ja leimalakka.Korresin lakoissa on mirhauutetta, jonka tulisi kuntouttaa kynsiä. Mukana on myös hivenaineita ja B5-vitamiinia. Lakkojen mainostetaan olevan kestäviä.

Korresin sivuilta kopioituna lakoista kerrotaan näin:

Mirhan pihka tai “kyyneleet” poimitaan käsin, mikä selittää sen, miksi tämä raaka-aine on niin kallisarvoista. Mirhasta saadaan mm. pihkaa ja eteeristä öljyä, ja kaikilla näillä on antiseptisiä ja –bakteerisia sekä viruksia, sienikasvustoa että tulehduksia estäviä ominaisuuksia. Mirhauute lisää keratiinin tuotantoa ja auttaa samalla lisäämään kynnenalusihon kosteustasoa. Päivastoin kuin kynsilakoissa yleisesti käytetyt ainesosat, mirha ei ole kovettava ainesosa, joka tekee kynsistä hauraat ja lohkeilevat, vaan se auttaa kynttä palautumaan luonnollisen joustavaksi. Lisäksi sen antiseptiset ja parantavat ominaisuudet ovat osaltaan auttamassa kynsien ja kynsinauhojen hyvinvointia hoitamalla tehokkaasti pieniä haavoja ja ihoärsytyksiä.

Olisi mielestäni kiva saada 7-free peruskokoelma, joita sitten täydentää 5-free holoilla ja kimalluspommeilla. Olen viime aikoina tutustunut enemmän kynsilakkojen ainesosiin ja monet tunnetut ja suositut merkit käyttävät TPHP:tä, joka on hormonihäiritsijä. Sellaisia en välttämättä halua laittaa itseeni, muutenkin kosmetiikan suhteen olen luonnonkosmetiikan käyttäjä, paitsi joitain silmä- ja huulituotteita on perinteiseltä puolelta sävy- ja kestävyyssyistä.

Onko teillä kokemusta 7-free lakoista tai onko kiinnostusta?


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3