sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Yllättävä hiusöljysuosikki


Antonin B Paris hiusbalmi hiusöljy paras luonnonkosmetiikka

Käytän paljon hiusöljyjä ja joskus jotkut kasvoöljytkin päätyvät hiusöljyiksi. Öljyt ovat loistava tapa kosteuttaa hiuksia pesujen välissä tai tehdä niistä tehohoito tukkaan ennen pesua.

Tämä Antonin B:n Intensive honey butter-hiusbalmi päätyi itselleni, kun tilasin Eco Beauty Wellnessin hiusboksin. Silloin olo oli aika lailla "nääh". Boksissa tuli myös merkin hiusöljy tavanomaisemmin pakattuna eli öljynä pipetillisessä pullossa. Tähän pakkausmuotoon oli tottunut hiusöljyjä käyttäessä ja se oli helpommin lähestyttävä. Tämä balmimuotoinen puolestaan tuntui oudolta; miksi ihmeessä tehdä hiusöljystä balmi... 

Käytin öljyä ja myöhemmin aloin kokeilemaan tätä hiusbalmia enemmän. Ja se oli menoa! 


IMG_0879

Balmi on kiinteää purkissa, mutta kun sen levittää kämmeniä vasten, sen sulaa nopeasti ja sen saa tasaisesti levitettyä haluamiinsa kohtiin hiuksissa. Balmimuoto myös on mahdollistanut muiden kosteuttavien ainesosien lisäämisen tuotteeseen, kuten hunajan ja glyseriinin.

Muutenkin balmin ainesosat ovat huolella valittuja. Hoitavuutta riittää, mutta hiuksista ei tule helposti rasvaisen näköisiä. Monet erilaiset öljyt hoitavat hiusta ja vahat estävät kosteuden haihtumista hiuksista.

Inci: Theobroma cacao (kaakaorasva), Ricinus communis (risiiniöljy), Cocos nucifera (kookosöljy), Triticum vulgare (vehnänalkioöljy), Euphorbia cerifera (kandeliavaha), Mel (hunaja), Vegetable glycerin (kasviglyseriini), Coconut Alkanes (and) Coco caprylate/caprate (muokattu, kevyempi emolienttiöljy, josta saa silikonityyppistä vaikutusta hiuksiin), Cera alba (mehiläisvaha), Tocopherol (E-vitamiini), Cananga odorata (Ylang-ylang), Citrus limonum (Lemon) oil*, Citrus aurantifolia (Lime) oil*, Cymbopogon martinii (Palmarosa) oil*, Pelargonium rosae (Geranium) oil*, Benzyl benzoate°, Benzyl salicylate°, Citral (geranial and neral)°, Citronnellol°, Eugenol°, Farnesol°, Geraniol°, Limonene°, Linalool°.
82,2% aineosista on luomua.

Virallisesti tätä hiusbalmia kutsutaan monitoimituotteeksi, joka on hoitava ja sopii hiusten muotoiluun. Se hämmästytti, koska miten balmia voi käyttää muotoiluun? Loppujen lopuksi sain omiin hiuksiini vastauksen. Pitkät hiukset saa kauniisti siloitettua, kun balmia levittää tasaisesti kämmeniin ja vetää kämmenillä hiukset sileäksi. Pörröisyys häviää ja vaikutus on melko pitkäkestoinen. Tuote tuo myös kaunista kiiltoa.

Tuote on ollut todella napakymppi karhealle luonnonkiharalleni, jota haluan pitää suorana. Mielestäni tämä sopii myös ennen suoristusraudan käyttöä lämpösuojaksi, koska kosmetiikassa ei oikeasti ole varsinaista lämpösuojaa hiuksille, vaikka tuotteita myydään sellaisiksi nimettyinä. Ei ole ainetta, joka estäisi esim. 200°:en vaikutuksen hiuksiin, mutta jos hiuksista tulee liukkaammat ja rauta pystyy suoristamaan tukan nopeammin juuttumatta takkukohtiin,  jolloin suoristus olisi uusittava useampaan kertaan, se on lämpösuojan varsinainen idea.


IMG_0868

Hieman kivisesti alkaneelta polulta tulikin näin ollen pitkäaikainen ystävyys tämän tuotteen kohdalla. Hiljaa hyvää tulee. Nyt en ihmettele ollenkaan, miksi tuote on saanut Bazaar Hair Awards-palkinnon 2018. Palkinto tuli sarjassa "parhaat tuotteet kuivalle ja karkealle hiukselle". Tuotteella on myös muita palkintoja mm. luonnonkosmetiikan saralta, mutta Bazaar lienee melkoinen kunnia, koska mukana on ollut arvioitavana paljon muita hiustuotteita ja tämä oli kategoriassaan yksi harvoja luonnonkosmetiikan tuotteita. Voit vilaista kilpailutuotteet tästä linkistä. Suomessa tuotetta myy Eco Beauty Wellness hintaan 36€.

Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä

2 kommenttia

  1. Minä rakastan öljyjä kasvoilla mutta hiuksissa en ole oppinut niitä käyttämään. En jotenkin löydä millään oikeaa määrää 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa aloittaa ihan tipalla tai kahdella ja hieroa se kämmeniin. Sitten käy käsin hiuslatvat läpi. Voi hyvin aloittaa iltakokeiluilla niin että öljy ehtii imeytyä hyvin tai sitten ennen pesua reilummin annosteltuna tehohoitona. Ei sitten tule huonoa hiuspäivää, mikäli öljy ei imeytyisikään :) Ja ainahan öljyä voi sekoittaa myös hoitoaineeseen hoitavuuden lisäämiseksi.
      Kannattaa kyllä kokeilla, koska öljyistä saa pesun jälkeen hienoa kiiltoa ja joustavuutta. Ja eri öljyissä on todella paljon eroja loppujen lopuksi. Omien hiusten tarpeen oppii huomaamaan ajan kanssa. Jatka ihmeessä kokeilua.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3