sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Luonnonkosmetiikan kaksi parasta hiuslakkaa

Luonnonkosmetiikan hiuslakkoja on tullut testailtua useita erilaisia ja aloin menettämään toivoni, kunnes löysin Ekopharman vahvan pidon omaavan hiuslakan.  /*tuote saatu valmistajalta/
Lakoissa joko oli vahva pito, mutta hiuksiin jäi mieletön määrä valkoista möhnää tai sitten pito oli olematon. Kun Ekopharman lakka oli jo lopuillaan, oli itsestäänselvyys, että hankin sitä lisää. Pullo oli jos luonnonkosmetiikan messuilla kädessäni, kunnes mietin, että sattuisinko pitämään Murumurun hiuslakasta? Sekin osui ja upposi.

Onkin siis todella hienoa kertoa, että kaikista luonnonkosmetiikan hiuslakoista kohdallani parhaiksi ovat osoittautuneet kotimaisen Naviterin valmistamat tuotteet. Ihan huippua !!

luonnonkosmetiikan parhaat hiuslakat ekopharma minttu murumuru märkälakka

Märkälakka suihkutetaan 20-30 cm:n etäisyydeltä ja kosteana hiuksia voi vielä muotoilla. Lakan kuivattua hiukset saavat näillä lakoilla pitävän tuen. Oma tyylini ei vaadi kovasti muotoilua. Lähinnä etuhiuksista haluan kääntää ne jakauksesta pois kasvoista, jotta ne eivät tule silmille päivän aikana.

*Ekopharma Minttu styling, hajusteeton hiuslakka



Ekopharma minttu hiuslakka

Ekopharman Minttu-viimeistelysarjassa on kolmea erilaista lakkaa. Itselläni on vahvan pidon Strong-versio. Pienessä matkakokoisessa pullossa itselläni on myös hieman kevyempi, mutta silti hyvän pidon antava Minttulakka, jossa on mukana hajustetta. Nämä kaksi sisältävät sellakkaa, joten ne eivät ole vegaanisia (siksi ihmetyttää, miksi pakkauksessa lukee Natural, Vegan, Sensitive), mutta sarjasta on saatavilla myös vegaaninen versio.

Vaikka lakassani ei ole hajusteita, se ei ole tuoksuton. Raaka-aineissa on minttu-uutetta ja näistä tulee tuoksua. Tässä lakassa oli siihen tutustumishetkelläni ominaisuus, jota ei juuri luonnonkosmetiikan hiuslakoista sillä hetkellä löytynyt, eli siinä ei ole kosmetiikan yleisimpiä allergeeneja, kuten limonene tai linalool.

Pito on vahva ja siksi on voinut olla päivän liikenteessä huoletta tämän kanssa. Lisäys aamulla on yleensä riittänyt ja käsilaukussa kulkee vielä matkapullo, jos sattuisi kuitenkin tarvitsemaan esimerkiksi vesi- tai lumisateen vuoksi freesausta.

Ainesosat: Alcohol Denat., Aqua, Shellac, Mentha Spicata Leaf Extract (Minttu/Mint), Glycerin, Ammonia, Potassium Hydroxide.

Murumuru luonnollinen hiuslakka



murumuru paras hiuslakka luonnonkosmetiikka

Tämä nousi suosikikseni kaikista luonnonkosmetiikan lakoista. Tässäkään ei ole hajusteallergeeneja ja koostumus on pitävä sekä kestävä. Lakka on myös vegaaninen.

Tuotteessa on hyvä, ehkä hieman voimakas tuoksu; hedelmäisen karkkimainen. Märkälakkojen suutimet menevät usein tukkoon, mutta Murumurun kohdalla olen välttänyt tämän ongelman. Yleensä huuhdon suuttimen lämpimällä vedellä jokaisen käytön jälkeen, jotta ne eivät tukkeutuisi.

Pito on erittäin hyvä ja luotettava. Ei niin kova kuin Ekopharman vahvassa lakassa, mutta kuitenkin varsin napakka sekä suihke on hienojakoisempi. Näin se levittyy paremmin, eikä hiuksista tule niin koppurat. Lakka myös lähtee hiuksista melko hyvin harjaamalla ja jättää vähemmän valkoista hiuksiin kuin muut kokeilemani lakat. Näillä perusteilla Murumuru on paras käyttämäni luonnonkosmetiikan hiuslakka. 

Ainesosat: Aqua, Alcohol Denat., Acacia Senegal Gum, Glycerin, Arctium Lappa Leaf Extract (Takianen/Greater Burdock), Benzyl Salicylate, Parfum (Natural)


paras hiuslakka kotimainen luonnonkosmetiikka vegaaninen

Olen näihin lakkoihin todella tyytyväinen ja enää ei tarvitse miettiä sitä ongelmaa, ettei ole kunnollista hiuslakkaa Halusin siis vinkata teillekin löytöni, jos se helpottaisi löytämään itselle sopivia tuotteita. 

Molemmilla merkeillä on Fi-Natura luonnonkosmetiikan sertifikaatti ja eläinkokeettomuuden takaava Leaping Bunny-sertifikaatti.

Mitä suosikkeja olet itse löytänyt?

Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta

2 kommenttia

  1. Muru Muru on ihan hyvä, mutta vielä enemmän olen tykännyt John Masters Organicsin hiuslakasta. Se ei toki ole suomalainen ja on vähän hintavampikin, mutta siinä on hienompi suihke kuin Naviterin valmistamissa lakoissa. Testailut on sen suhteen vielä alkuvaiheessa, mutta luulen että siitä tulee mun kaikkien aikojen suosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla tästä löydöstä. Täytyy kokeilla, jos vaikka sattuisi testeri eteen :)
      Tästä tulikin mieleen, että on vielä sen merkin hiusboxissa tulleet pesu- ja hoitotuotteet kokeilematta. Ovat kivoja pieniä pulloja ja ajattelin kokeilla reissussa. Kuitenkin reissut ovat olleet sen verran lyhyitä, ettei ole tarvinnut pestä hiuksia tai sitten niin pitkiä, että onkin tarvinnut tutut tehot mukaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3