lauantai 21. huhtikuuta 2018

Atopikin uutuudet: aurinkosuojat SPF30 ja after sun geelivoideViime viikolla kerroin Atopikin mahtavista uutuustuotteista eli itseruskettavasta päivävoiteesta sekä vartalovoiteesta, jotka antavat ihanan, luonnollisen päivetyksen. Löydät postauksen tästä linkistä.  Tänään sitten päästään samaan aikaan lanseerattuihin auringonsuojavoiteisiin sekä after sun geelivoiteeseen. Vihdoinkin kotimainen kokonainen aurinkosuojaperhe korkealla suojakertoimella ja ne vielä soveltuvat herkälle iholle! Sain tuotteet blogikokeiluun ja näitä on ollut ilo testailla!

Kaikki nykyään tietävät että iho on suojattava auringolta ja palaminen lisää melanooman riskiä. Jos mennään kuitenkin hieman syvemmälle asiaan.

Aurinko tuottaa erilaisia säteitä. Suurin osa on näkyvää valoa ja lämpöä. UVC suodattuu pois jo ennen maahan pääsyä ja aurinkovoiteilla taistellaan jäljelle jäävää viittä prosenttia UV-säteistä. UVB-säteily on lyhytaaltoista ja juuri se aiheuttaa melanoomaa. UVA-säteily on pidempiaaltoista ja se tunkeutuu syvemmälle kudoksiin aiheuttaen ihon ennenaikaista vanhenemista, mutta on myöskin karsinogeeni. Atopikin tuotteet suojaavat sekä UVA-että UVB-säteiltä.


Ympäristö saattaa osaltaan vielä lisätä säteilyä. Vesi, hiekka, lumi ja jää lisäävät sitä ja merenpinnan yläpuolelle vuoristoon noustaessa säteily lisääntyy n. 10%/km. Näin ollen myös laadukkaat aurinkolasit sekä hattu saattavat olla tarpeen.

Pilvien läpi suodattuu 90% UV-säteistä, joten ei kannata tuudittautua uskoon, että pilvinen sää suojaisi. Tuulisella säällä iho saattaa tuntua viileältä, mutta iho kuitenkin palaa ihan samanlailla. Kannattaa siis tiedostaa riskikäyttäytyminen. Normaali-ihoisen suositellaan suojautumaan auringolta, kun UV-indeksi on kolme tai yli. Tällä hetkellä etelä- ja keski-Suomessa UV-indeksi on kolme, joten suojaus on tarpeen. On hyvä tietää, että säteily on voimakkainta puolen päivän molemmin puolin. Pienet lapset ja vauvat on pidettävä pois auringosta ja suojattava vaattein ulkona.

Atopikin aurinkovoiteissa on suojakerroin (SPF= Sun Protective Factor) 30. Tämä suodattaa 97% auringonsäteistä. Tätä suurempi suojakerroin ei merkittävästi muuta suojaustehoa. Esimerkiksi SPF 50 suodattaa 98%, eli kerroin ei toimi lineaarisesti ollen huomattavasti enemmän suojaava, vaikka luku on radikaalistikin suurempi.Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa käytetään ainostaan fysikaalista suojaa. Tämä on turvallisin ihmisen ja ympäristön kannalta. Itse olen voimakkaasti kemiallisia aurinkosuojia vastaan. Niiden teho perustuu nimensä mukaisesti kemiallisiin yhdisteisiin, eikä ollenkaan lempeisiin sellaisiin. Esim. oxybenzonelle EWG antaa haitta-arvosanan 8, joka on huiman korkea! Vertailuna superallergeeniksi nimetty methylisothiazolinone (MIT) joka on sallittu vain poishuuhdeltavissa tuotteissa, on arvosanalla 7. Monet kemialliset aurinkosuojat sisältävät hormonihäiritsijöiksi luokiteltuja ainesosia sekä nanopartikkeleita, joiden haittaa ihmiselle tai ympäristölle ei edes täysin tunneta. Iholta hormonihäiritsijät kertyvät vesistöihin, kun ne pesee pois tai ui trooppisissä vesissä. Ja niissä nämä aineet aiheuttavat riuttakuolemia vaikuttaen vesieliöiden lisääntymiseen. Itse entisenä ammattisukeltajana olen nähnyt konkreettisesti riuttakuolemia ja se on hyvin surullista, miten jo muutamassa vuodessa ympäristö voi olla ihan toisenlainen. Toki muutkin tekijät vaikuttavat asiaan kuin aurinkovoiteet. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat myös kannanotto ympäristön puolesta.

Fysikaaliset aurinkosuojat alkavat toimia heti, kun ne lisää iholle. Mitään odotteluaikaa ei tarvita, kuten kemiallisten suojien kohdalla. Suojaa on aina lisättävä riittävästi. Fysikaalisista suojista löytyvä alumina on alumiinin oksidi, eikä se ole ollenkaan sama kuin normaalikosmetiikassa käytetty amlumiiniklorohydraatti.

Mutta otetaanpa vihdoin katsaus näihin ihaniin Atopikin uutukaisiin, joiden kanssa on helppo aloittaa suojautuminen kevään auringolta, kunhan muistaa aina lisätä auringonsuojavoiteita riittävästi. Ne ovat vedenkestäviä, mutta varmuudeksi tuotteita suositellaan lisättävän hikoilun tai uimisen jälkeen.

Kasvovoide SPF 30Kasvovoiteessa on ihotalin kaltaista skvalaania, joka tekee koostumuksen miellyttävän kevyeksi ja hoitavaksi. Kaurauute rauhoittaa ja kauraöljy pehmentää, sekä sisältää keramideja, jotka ovat erityisen hyödyllisiä atooppiselle iholle.

Levitettävyys on todella hyvä. Toki mineraaleista tulee hieman valkoista pintaa, mutta koostumus on helppo, eikä voidetta tarvitse erityisemmin levittää tai työstää ihoon, vaan se sujahtaa sinne hyvin. Muutamissa minuuteissa voide on täysin mukautunut ihoon. Näillä tuotteilla ei saa sitä kuuluisaa "muumi-ihoa".

Koostumus on hoitava. Kasvoille jää samettinen tunne. Kosteuttaa todella mukavasti ja tuntuu erittäin miellyttävältä. Tätä käyttää hyvin mielellään kesällä päivävoiteena. On sopinut mineraalimeikin ja BB-voiteen alle. Tuote säilyy avattuna 6kk, mutta koska se tuntuu niin miellyttävältä kasvoilla, voin hyvinkin käyttää tämän vaikka syksylläkin loppuun sen hoitavan tuntuman vuoksi, eikä rajoittaa sitä vain kevään ja kesän auringonsuojaksi.

Tuoksu on mieto ja muistuttaa hieman Atopikin Anti age-linjan tuoksua. Yksi poikkeava tekijä tässä ja After sunissa on verrattuna muihin Atopikin tuotteisiin. Nimittäin hajusteessa on kasviraaka-aineista saatavia linaloolia ja limonenea, joille jotkut saattavat olla herkkiä. Olen itse alkanut vasta tänä vuonna sietää näitä allergeeneja. Ennen olin hyvin herkkä niille kasvotuotteiden osalta. Mikäli et ole saanut näistä oireita, ei ole syytä huoleen. Hajuste on niin mieto, että todennäköisesti edes kaikki näille herkät eivät saa oireita näistä hyvin pienen pitoisuuden vuoksi.

SPF 30 Spray herkälle iholle
Spray kannattaa ravistaa ennen käyttöä. Suihke on hyvä, se ei leviä minne sattuu. Levittyvyys on erinomainen ja kätevä vaikka lisätä lapsille, koska tuote on mahdollista levittää nopeasti ja tasaisesti. 

Iho imaisee tämän nopeasti ja iholle jää miellyttävä, hoidettu, mutta samalla kevyt tuntuma. Spraystä löytyy kauraöljyä ja skvalaania, jotka hoitavat ja rauhoittavat ihoa. Omaan nenääni sprayvoide on tuoksuton, mutta sisältää luonnollista hajustetta, jossa ei ole tunnettuja tuoksuallergeeneja.

Koska spraytuotteen kevyt, nestemäinen koostumus ja levitettävyys ovat niin erinomaiset, on tämä aivan mahtava tuote kenelle tahansa. Voisin nimetä kesän must have-tuotteeksi!


After Sun GeelivoideTämä on aivan ihana after sun niin raaka-aineiden, kuin helpon ja erityisen mukavan käytettävyytensä vuoksi! Kesällä saattaa jääkaappikylmänä tuntua erityisen ihanan raikastavalta.

Tuote sisältää superantioksidanttista mustikkauutetta, skvalaania, kauraöljyä ja -uutetta, mangovoita, aloe veraa ja kevyttä viininrypäleensiemenöljyä. Ei siis ihme että iho jää hoidetun, kosteutetun tuntuiseksi näiden raaka-aineiden hoitaessa ja rauhoittaessa ihoa. Ihoa ei pidä päästää palamaan, mutta sitä täytyy kosteuttaa. Hädän tullen toki auttaa myös ihon palamiseen, jos käy ei toivottu vahinko. Itse hoidan geelivoiteella tällä hetkellä deodorantin soodan aiheuttamia ärsytysläikkiä kainaloissa.

Koostumus on nimensä mukaisesti geelivoide ja siksi ihanan kevyt levittää. Se vain hulahtaa ihoon, jättäen sen kosteutetun ja hoidetun tuntuiseksi. Myös tämä on erittäin helppo tuote käyttää lapsille. Kun vielä saisi puolen litran pumppupullossa, niin hölväisin ympäri vuoden.


Atopik on onnistunut taas kerran todella hyvin tämän aurinkosuojasarjan kanssa. Todella helpot ja mukavat käyttää hoitaen samalla kesäihoa ja mahdollistaen sen, että voiteiden lisäämisen ohella tehtäväksi jää vain ottaa kaikki irti ja nauttia kesästä!

Atopik on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, niillä on Fi-Natura luonnonkosmetiikan sertifiointi, eläinkokeettomuuden takaava Leaping Bunny auditointi, tuotteet ovat vegaanisia ja gluteiinittomia. Sarja on apteekkimyynnissä ja kaikki jälleenmyyjät löydät tästä linkistä.

Tuotteet saatu sarjan valmistajalta Naviterilta blogiin.


Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3