sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Marmorikynnet
Mielessä on kummitellut akryylimaalaus. Joskus aikoinaan kun oli geelikynnet, tuli maalattua lähes jokaisiin kynsiin. Sitten kun poistin geelit, en ole maalannut käsin vissiin mitään kynsille. Joulukortit tein one stroke-tekniikalla, mutta kai sitä voisi joskus taiteilla jotain kynsillekin. One stroke kynsille myös kummittelee mielessä. Ehkäpä joskus vielä uskallaudun... Kukkakuviot ei vain ole suosikkejani kynsikoristeluissa.


Ostin uuden siveltimen, jolla saa ohutta ja tarkkaa jälkeä aikaiseksi. Näin ostos ikäänkuin pakotti vihdoin maalaamaan.


Tällä hetkellä blogissani on menossa swatch-sarja Bohon uusista 10-free lakoista. Jos kiinnostaa, linkki tässä. Tämä luonnonvalkoinen Pure oli suosikkini ensimmäisen osan swatcheista ja suoritan nyt lakan kestotestiä, joten lakkoja en vaihda mutta koristelu oli saatava aikaiseksi. Tällä hetkellä vaikuttaa että 10-free-koostumuksellakin tämä on erittäin kestävä lakka. Toden totta. Vähemmän myrkkyjä ja lisää kestävyyttä on monille tervetullut ominaisuus.


Luonnonvalkoinen innoitti tekemään ensimmäistä kertaa marmorikynnet. Akryylivärisettini ostin joskus Egyptissä asuessani. Ne on valmistettu Hollannissa ja merkki on ArtCreation. Niistä en saanut mustaa auki ja sen korkki likoaa jo toista päivää vedessä jos sen joskus saisi auki. Jouduin siten käyttämään Polycolorin mustaa ja kultaa. Valkoinen oli egyptiläisestä setistä. Sekoitin mustaa, valkoista ja vettä saadakseni harmaata. Lisäsin myös aavistuksen mustaa joihinkin kohtiin ja lopuksi hieman kultaa. Polycolor ei tosiaan ole ihanteellinen tähän tarkoitukseen, koska se jää kiinni kuin tauti ja ideana on häivyttää ja pehmentää mustan rajoja vedellä. En ymmärrä mikä ihme koostumus tuossa värissä on kun se on ihan kynsikoristeluja varten aikanaan myyty.


"Taiteilu" oli ihan hauskaa. Aluksi sorruin tekemään liikaa marmorointia kynsin ja jouduin pyyhkimään osan pois. Kun laitoin päällyslakan, sen jälkeen vetelin todella kuivalla lakkasudilla vielä hieman vaaleaa joidenkin kohtien päälle pehmentääkseni vaikutelmaa. 


Loputulos oli ihan mieleinen. Kukaan ei ole seppä syntyessään mutta mielestäni onnistuin marmorikuviossa suhteellisen hyvin ja syntyi himo kokeilla kuviointia myös muun värisille kynsille. Geeleillä tekniikka on huomattavasti helpompi toteuttaa, kun voi pistää väritöntä geeliä päälle ja jatkaa seuraavan kerroksen tekemistä, jolloin kivikuvioon tulee lisää syvyyttä. Mutta geelejä ei enää tule. Kynsilakalla pärjätään.

Kynnet ovat mieluisat ja olen tytyväinen että taas tuli kokeiltua jotain uutta ja vihdoinkin käytettyä akryylivärejä. En raaskisi poistaa näitä mutta suunnittelen maanantaina seuraavia swatch-kuvia ja sitä ennen olisi annettava öljykylpy kynsille ja kynsinauhoille.

Oletko kokeillut kivikynsiä ja jos olet, niin millä tekniikalla?4 kommenttia

Kiitos kommentistasi <3