keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Mitä kuivaharjauksesta ei ole kerrottu ja huippulöydöt vartalonhoitoon



Törmäsin kerran Sokoksella Ecotoolsin kuivaharjaan. Olin miettinyt jo jonkin aikaa kokeilla tätä, vaikka en ollut täysin vakuuttunut kuivaharjauksen ideologiasta, josta yleensä on kirjoitettu että se saa kuona-aineet liikkeelle. Ja toinen ohje oli että sen jälkeen suihku. Kuivaharjaus kuulemma on paras tapa aloittaa päivä, mutta koska en ole aamuihminen ja suihkukäynnit painottuvat iltaan, en ollut täysin vakuuttunut että tämä on minun juttuni. Ostin kuitenkin kummajaisen. En muista paljonko se tarkalleen maksoi, mutta reilusti alta kympin. Lähes kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran elämässään-vai mitä :)


Harjakset ovat synteettiset ja runko on nopeasti uusiutuvaa bambua. 

Ja ei muuta kuin kokeilemaan. Päässä soi ohjeet "aloita alhaalta kevyin vedoin ylöspäin suuntautuvilla liikkeillä". Näin sitten. Ja mitä tapahtuikaan? Vaikka vartaloa tulee useiden kuorinta-aineiden omistajana kuorittua vähintään viikoittain, harjauksen jäljiltä olin kuolleen ihosolukon valkoisessa meressä! Kuollutta solukkoa lenteli pitkin olohuonetta ja sohva peittyi valkoiseen pölyyn. Siis oikeasti! Jos ihoni on ollut näin täynnä kuolleita ihosoluja, ei ihme jos vartalon iho on ollut kuiva. Eihän voiteet pääse imeytymään moisen kuolleen kerroksen läpi! Näky oli suorastaan vastenmielinen. Samoin tunne.

Muita asioita joita kukaan ei ollut kertonut, oli se että harjaus itse asiassa tuntuu mukavalta! Jos on ollut paljon jaloillaan, harjaus rentouttaa ja auttaa lihaskipuihin. Samoin siitä tulee riippuvaiseksi. Toki haluaa kaiken kuolleen ihon pois ja kun tunnekin on miellyttävä, miksi ei? En tiedä harjasinko liian usein ja tehokkaasti vai liian kovin ottein. Jossain vaiheessa ihosta tuli hieman arka. Maltti on siis valttia tässäkin touhussa. Harjausvälit ovat nyt pidentyneet ja kuollutta ihoa ei enää juurikaan lähde irti, mutta aina hieman kuitenkin.


Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. On todella antoisaa puuhaa ja yhden edullisen kuorintavoiteen hinnalla kuorit harjalla ihoasi vuosia. Tämä nimittäin on jättänyt kuorintavoiteeni työttömiksi.


Samaan syssyn ostin Ecotoolsin pesukintaan. Se on valmistettu rami-ja bambukuidusta. Hintaa tällä oli 5,90€. 

Suihkussa kintaaseen vaahdotetaan saippuaa tai suhkugeeliä ja pestään pyörivin liikkein. Tämä oli hyvä hankita, jolla saa varmasti kuolleet ihosolut pois iholta harjauksen jälkeen. Lisäksi kun kintaaseen vaahdottaa hyväntuoksuista saippuaa tai suihkugeeliä, saa tuoksusta nauttia runsaammin suihkun aikana. 

Hyvä anti tässä kintaassa on se, että veri lähtee kunnolla kiertämään. Kinnas ei ole ihan pehmeä, vaan rouheutta löytyy ja ihon pinnan punoituksesta huomaa miten veri liikkuu. Punoitus häviää kyllä suihkun loppuun mennessä. Jos kuivaharja poistaa kuona-aineita, niin tämä viimeistelee niiden pois kulkeutumisen.


Kesäaleista olen tehnyt mukavia löytöjä. Olen nähnyt näitä Cosmos-sertifioituja Greenscape Organic-tuotteita mutta vartalovoide on ollut yli 20€ ja vaikka inci on näyttänyt hyvälle, olen aina miettinyt että täytyy käyttää vanhat ensin loppuun. Ale on aina mitä ihanin tekosyy kokeilla uutta.

Greenscape Organic-tuotesarjat ovat:
- Rose & Geranium
- Lavender Wood
- Grapefruit & Lime
- Mint & Bergamot , joita omat tuotteeni ovat.

Kaikki tuoksut ovat hyviä ja vaikeuden valinta oli kipeä. Onnistuin kuitenkin valinnassa, sillä olen pitänyt tuoksuista kovasti. Loppuviivalla mietin etä minttu sopii kesään ja se ratkaisi valinnanvaikeuden. Yleensä en ole kovinkaan pitänyt mintusta kosmetiikassa mutta onneksi tulee rikottua rajoja, se kannattaa ehdottomasti.

Greenscape Organic kuvaa tätä tuoksua virkistävänä, mieltä nostattavana ja viilentävänä.


Suihkugeelin ostin vasta vartalovoiteen jälkeen. Alessa se oli 13€ Stokmanilla. Pullokoko 300 ml.

Inci:
Aqua, sodium coco-sulphate, cocamidopropyl betaine, decyl glucoside, caprlyl glucoside, glyceryl, lauryl glucoside, coco-glucoside, glyceryl oleate, aloe barbadensis leaf juice powder, mentha spicata herb oil, cirtus bergamia peel oil expressed, citrus limon oil peel, melaleuca alternifolia leaf oil, canaga odorata flower oil, argania spinosa kernal oil, Citric acid, levulinic acid, sodium levulinate, sodium phytate, sodium benzoate, limonene, linalool.

Veden ja pinta-aktiivisten pesevien aineiden lisäksi suihkugeeli sisältää aloe veraa pulverimuodossa, piparmintun, bergamotin, sitruunan, teepuun ja ylan ylangin eteerisiä öljyjä, arganiaöljyä, sitruunahappoa, oragaanista, tuoksuvaa ja ihoa hoitavaa happoa, kaksi seuraavaa ovat edelliseen ainesosaan liittyviä suoloja, säilöntäaine, lain mukaan ilmoitettavat eteeristen öljyjen allergeenit

Suihkugeeli vaahtoaa melko hyvin luonnonkosmetiikan suihkugeeliksi. Tuoksu on raikas ja minttu tuo mukavan viilentävän tunteen. Valmistajan tuoksukuvaus oli paikkansa pitävä. Todellakin virkistää, nostaa mielialaa tuoden suihkuhetkeen luksusmaisen vivahteen ja viilentävyydestä tulikin jo mainittua. Pidän tästä erittäin paljon ja joskus vaahdotan toisenkin kerran ihan vain nauttiakseni tuoksusta. Aineista 73,34% on luomua.


Vartalovoide oli 10€ Sokoksen alessa. Loistohankinta kaikin puolin. Pullokoko 275 ml.

Inci:
Aqua, helianthus annuus seed oil, butyrospermum parkii butter, theobroma cacao seed butter, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, glycerin, olea europaea fruit oil, linum ustissimum seed oil, aloe barbadensis leaf juice powder, mentha spicata herb oil, citrus bergamia peel oil expressed,  citrus limon peel oil, maleauca alternifolia leaf oil, cananga odorata flower oil, argania spinosa kernel oil, tocopherol, sodium stearoyl glutamate, sucrose stearate, coco-glucoside, xanthan gum,  coconut alcohol, lactic acid, dehydroacetic acid, benzyl alcohol, limonene, linalool, citral, benzyl benzoate

Vesi, auringonkukkaöljy, sheavoi, kaakaovoi, emulgointiaine, setyylialkoholi (rasva-alkoholi) voiteen paksuntamiseen ja apuemulgoija, glyseriini, oliviöljy, pellavansiemenöljy, aloe vera pulverimuodossa, piprmintun, sitruunan, teepuun ja ylan ylangin eteeriset öljyt, arganiaöljy, E-vitamiini, ihoa hoitava emulgointiaine, levittyvyyttä parantava ja ihoa hoitava ainesosa, joka toimii myös emulgoijana, en tiedä miksi coco-glucosidea on tässä käytetty (ehkä alentamaan pintajännitystä? Yleensä löytyy pesevistä tuotteista. Tai ehkä koska reagoi kookosperäisten aineiden kanssa), ksantaanikumi geeliinnyttää, paksuntaa ja lievästi apuemulgoi, kookosalkoholi (sekoitus rasva-alkoholeja, stabiloi, helpottaa levittyvyyttä), maitohappo pH:n alentamiseen, säilöntäaine, säilöntäaine, lain mukaan ilmoitettavat eteeristen öljyjen allergeenit, säilöntäaine.

Incistä selviää miksi tuote on hinnakkaampi verrattuna halvempiin vartalovoiteisiin. Kosteusvoiteessa on käytetty runsaasti erilaisia arvokkaita öljyjä, kun halvemmissa on taas enemmän vettä ja täyteaineita sekä vähemmän kasviöljyjä. Säilöntäainevalinnoissa on ehkä hieman mutinan varaa, mm.  benzyl benzoate voi allergisoida. Muuten kasviöljyt ja suuri osa sisällöstä tuo mieleen Evolven eli toisen lempparikosteusvoiteeni.

Tämä on hyvin kosteuttava vartalovoide ja tuoksu on kertakaikkisen ihana. Viilentää mukavasti, etenkin jos on ollut paljon jaloillaan, tuntuu taivaalliselta säärissä ja jaloissa. Jos pääsisi nauttimaan auringosta, olisi myös ihana aurinkoisen päivän jälkeen. 

Kiilasi ehdottomasti vartalovoiteiden kärkijoukkoon omalla kohdallani. Imeytyy melko nopeasti ja on helppo levittää. Iho on pitkäkestoisesti kosteutettu. Luomuprosentti on kohdallaan-jopa 90,8% tuotteesta on luomua. 

Tässä siis viimeaikaiset löydöt ja kuivaharjaus todella vakuutti tehollaan. Kuulutko jo kuivaharjaajien joukkoon tai aiotko alkaa harjaamaan?

Kiitos jos kommentoit <3 Muista tykätä Facebook-sivustani tai tilata päivitykset blogista.











4 kommenttia

  1. Nyt alkoi kyllä kiinnostaa toi kuivaharjaus. Jännä, että vaikka kropan kuorisi aineiden kanssa niin silti sitä kuolluta ihosolukkoa voi lähteä noin paljon :D Paljonkohan mun kuivasta ihostani irtoaisi sitä.. Pitäisi varmaan koittaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri. Olin todella yllättynyt miten tehotonta kuorinta on loppujen lopuksi. Ja tämä selvisi ainoastaan kuivaharjaamalla. Etenkin sääristä lähti soluja vaikka kuinka. Ne on muutenkin hankalimpia alueita kuoria.

      Poista
  2. Kiva että oli mielenkiintoista. Bloggerissa jotain häikkää eikä anna käyttää vastaustoimintoa???

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3