lauantai 24. marraskuuta 2018

Lahjoituslauantai ja muutama alevinkki


Black Friday-ostohysteria on valloillaan oikein kunnolla. Ei siinä mitään, jos säästää ostoksissa. Kunhan ostaa järkevästi, esim. joululahjoja ja tuotteita, joita oikeasti tarvitsee. Kivahan se on säästää jos jotain on ostamassa ja sitä todella tarvitsee. Turha haaliminen on se, jota kannattaa miettiä. Tarvitseeko tavaraa todella, vai jääkö se nurkkiin pyörimään? Perinteisesti osalla ihmisiä Black Friday on älä osta mitään-päivä. En ole itse ihan silläkään kannalla, koska joitakin tarjouksia on fiksua hyödyntää. Mutta toki kulutustottumuksia kannattaa miettiä, joka on älä osta mitään-päivän takana.

Kaikki tietävät Black Fridayn ja Cyber Mondayn. No, nythän tarjonta on ulottunut kattamaan jo viikon kestäviin tarjouksiin. Mutta tunnetko Lahjoituslauantain?


Lahjoituslauantai on tänä vuonna kolmas laatuaan, eli tällöin rahaa annetaan hyväntekeväisyyteen. Ja tästä asiasta haluaisin vinkata. Kampanjoita ja kohteita on monia. Vaikka kampanja ei olisi menossa, aina voi etsiä itselleen sopivan kohteen ja lahjoittaa jonkun verran rahaa huonompiosaisille. Toki huono-osaisia on myös meillä Suomessa, eli kaikki eivät pysty taloudellisesti lahjoittamaan ja on hyvä muistaa, että myös suomalaisiin kohteisiin on mahdollista tehdä lahjoituksia.


Jemenin nälänhädästä on ollut pysäyttäviä kuvia. Keräyksessä pyritään samaan rahaa kokoon ruokkimaan lapsia maapähkinätahnalla. Tavoite on hieman yli puolivälin, eli lahjoittajia todella tarvitaan lisää.
Lahjoituksen Facebook-sivun löydät tästä linkistä, josta pääsee helposti lahjoittamaan lapsille rahaa ruokaan.

Facebookista löytyy Black Friday lahjoitus eettisen kaupan puolesta tästä linkistä. 
"Jotta kauppojen hyllyiltä ei enää löytyisi lapsityöllä tai nälkäpalkoilla tehtyjä tuotteita." -Kyllä, asia on tärkeä.Sos-lapsikylä kerää rahaa pikaisiin lasten sijoituksiin. Jos aihe on sinua lähellä, käy sivuilla tästä linkistä.  Suomessa on sijoitettava keskimäärin 10 lasta päivittäin, eli melkoisen paljon näin pienen kansan keskuudessa.


Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY kerää rahaa kampanjoimiseen. Uuden eläinsuojelulain lakiesityksessä ei ole kohtaa, joka takaisi jatkuvan juomaveden saannin eläimille. Lahjoitussummat alkaen 5€. Käy kurkkaamassa SEY:n sivuilta, joista löytyy myös sosiaalisen median hastag #lahjoituslauantai. Sivuille pääset tästä linkistä.On myös mahdollista antaa aineeton lahja läheisille eli lahjoitus johonkin kohteeseen. Tästä esimerkkinä Animalia, jonka sivut löydät tästä linkistä. Sivuilla on tietenkin myös normaalit lahjoituskohteet yhdistyksen työhön.


Lahjoituskohteita on todella paljon. Etsi omasi ja muista myös harkita esimerkiksi joululahjaksi aineettomia lahjoja, kuten vaikka hierontalahjakortti, joka tukee suomalaista työtä.

Olen jo väsynyt joka tuutista tuleviin Black Friday-viikonlopun tarjouksiin, mutta laitan tähän muutaman vinkin. Linkit ovat affiliate-linkkejä, paitsi viimeiset Samaskorun linkki ja sen jälkeiset.Luonnonkosmetiikan puolella mielestäni parhaat päivittäin vaihtuvat tarjoukset ovat olleet House of Organicilla. Valikoima on monipuolinen ja laajentunut myös runsaammin kotimaisen kosmetiikan puolelle. Ostoskoriini löysi yli vuoden harkinnan jälkeen silmänympärysvoide ja Beauty Made Easy:n kasvonaamio (3€), josta pidän todella paljon. Kirjoitin naamiosta hiljattain ja löydät sen tästä. Vaikka tarjoukset vaihtuvat, upeat kotimaiset Flow Kosmetiikan Korento-linjan meikit ovat joka päivä reilussa alessa. Ehdottomasti tutustumisen arvoisia. House of Organicin verkkokaupan löydät puolestaan täältä.


Twistbe on keskittynyt aineettomaan ostamiseen eli ihonhoidon verkkokurssin saa todella edullisesti nyt vain 65€. Säästät summan hyvin nopeasti takaisin, kun opit ostamaan laadukkaita, mutta silti kohtuuhintaisia tuotteita ja ymmärrät ihosi tarpeet. Moni on kokenut verkkokurssin hyvin mullistavana. Käy kurkkaamassa koodi tästä linkistä ja alessa on myös laadukasta kosmetiikkaa (sivun lopussa), mutta ei niin massiivisella volyymillä, kuin monilla muilla yrityksillä.Hyvinvoinnin.fi tarjoaa mielettömän määrän tarjouksia niin luonnonkosmetiikasta, kuin terveystuotteista, jopa -70%. Madaran oma ale on jo ohi, mutta täältä saa vieläkin merkistä -40%. Vinkkinä mm. Cattierin miselligeeli. Se on upean kosteuttava misellituote, esimerkiksi aamupuhdistukseen. Löydät tarjoukset suoraan tältä sivulta.


Oletko jo tutustunut hävikkiruokaa myyvään Matsmartiin? Hurjan halpaa aina. Löydät sen tästä linkistä.

Lopuksi vinkki: olen ihastunut viime aikoina Samaskorun puisiin koruihin. Alet nyt jopa -60% ja korviksia 5€. Korut ovat ihanan keveitä materiaalivalinnan vuoksi. Tutustu Samaskoru.fi.Koruja löytyy käsityönä tehtynä Darjan korusatamasta. Pidä läheisesi ja itsesi turvassa kivoilla korumaisilla heijastimilla, jotka voi kiinnittää vaikka käsilaukkuun tai vetoketjuun. Ei tarjouksia tällä kertaa, mutta korut ovat rakkaudella tehtyä käsityötä.

Jos kynsilakka tai koristeet ovat hankintalistalla, kotimainen CesarsShop tarjoaa runsaan valikoiman tähän hätään.

Hyvää viikonloppua! Ja mikäli ei ole taloudellisesti mahdollisesti lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, voi aina tehdä pieniä hyviä tekoja "random act of kindness" lähiympäristössä. Oven avaus, hymy, kauppakassin kanto tai paikkansa antaminen bussissa ei maksa mitään, mutta voi tuottaa jollekin hyvän mielen. Näin hyvä kiertää 💖.


1 kommentti

  1. Ihan loistava idea tuo lahjoituslauantai! Ja olisi hyvä jos lahjoitusvaihtoehto tuotaisiin esille myös näin suosittuina kulutuspäivinä. Tai yritykset voisivat tehdä Black Fridayna superalejen sijaan yrityslahjoituksia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3