lauantai 12. toukokuuta 2018

Toisen roska on toisen aarre-Optiat kahvikuorinta ja uutuusnaamiot

Viime kuussa NHS (Nordic Health System) järjesti luonnonkosmetiikkapäivät, joissa oli todella mielenkiintoisia luentoja heidän tuotebrändeistään. Sain sieltä rutkasti hyvää mieltä, tietoa ja tuotenäytteitä, joita tämänkin päiväiset esiteltävät tuotteet ovat. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja naamiot Soil Association/Cosmos-sertifioituja.

optiat kahvikuorinta ja kasvonaamiot

Tilaisuudessa oli puhumassa Optiatin perustaneet sisarukset. Veli sai alunperin idean ja päätyi kehittelemään sitä eteenpäin siskonsa kassa. Molemmat työskentelivät ihan muulla alalla, mutta saatuaan tämän ympäristöystävällisen liikeidean, he päätyivät tekemään kahvikuorintoja päätyökseen.

Optiat-kuorintojen kahvinporut kootaan Lontoon alueelta kahviloista. Käytetyt kahvinporot ovat kahviloille ongelma, sillä niiden hävitys maksaa. Se on ongelmallinen myös ympäristölle. Jos muistan oikein, noin 7,5 miljoonaa tonnia hajoavaa biojätettä vuodessa aiheuttaa ympäristövaikutuksia. Miksei siis kerätä niitä talteen ja tehdä siitä toimivaa kosmetiikkaa uniikilla idealla? 

Lyhyessä ajassa eli vain kahdessa vuodessa Optiat-kuorintoja myydään Briteissä ja kahdeksassa muussa maassa. Varsinainen start up-yritys!

Sana Optiat tulee One Persons´ Trash Is Another´s Treasure.


Optiat lemongrass lifter

Käytetyt kahvinporot toimivat kosmetiikassa tehokkaammin kuin uudet. Ne on aktivoitu vapauttamaan mahdolliset tehoaineensa optimaalisesti ja helposti. Kahvilla on sama pH kuin iholla, joten se on myös hyvin ihoystävällistä.  Kahvi stimuloi ja on hyvin antioksidanttipitoista. Optiat käyttää Arabica-lajiketta, joka on suosikkini myös sisäisesti nautittuna. Porot on jauhettu niin hienoksi, etteivät ne tuki viemäreitä, joten siitä ei tarvitse olla huolissaan.

Kuorintaa tulee ravistella ennen käyttöä. Tämä on kyllä erittäin ihana tapa kuoria ihoa ja sisältö todella hellii käyttäjänsä ihoa. Ihosta tulee ihanan kosteutettu ja tuoksuva.

Ingredients: Coffea Arabica Seed Powder (Arabica Coffee), Sucrose, Sodium Chloride, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Var Dulcis Kernel Oil, Citrus Aurantifolia Peel Oil, Cymbopogon Citratus Leaf Oil, Cocos Nucifera Fruit Extract, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*

Kahvipulveri, ruskea sokeri, merisuola, karitevoi. manteliöljy, limen kuoriölky, sitruunanruohin lehtiöljy, kookosöljy, säilöntäaine, säilöntäaine, säilöntäaine, säilöntäaine (usein säilöntäaineet toimivat parhaiten combona), eteeristen öljyjen inciin merkittävät allergeenit

Optiat lemongrass scrub

Ihotuntumasta tunnisti hoitavan karitevoin heti. Muutkin ainesosat ovat öljyjä (säilöntäaineita lukuunottamatta), joten iho on kuorinnan jälkeen todella pehmeä, hoidettu ja kimmoisa. Koostumus on todella helppo. Tuubista puristamalla saa "pötköä", joka on helppo levittää haluamiinsa paikkoihin.

Kuorinta on tarpeeksi rouhea, mutta ei liian. Sillä voi ihotyypistä riippuen myös kuoria kasvot. Toki suihkun lattialle kertyy poroja, mutta ne lähtevät todella helposti suihkulla huuhtaisemalla.

Kuorinnoista juuri tämä sitruunaruohon tuoksu oli ehdoton suosikkini. Muut vaihtoehdot ovat piparminttu, mandariini ja vanilja.

IMG_7484

Sitruunaruoho on piristävä ja virkistävä. Kaikki kuorintojen tuoksumaailmat on jaettu eri fiiliksiin ja tämä on raikastamaan oloa treenin jälkeen. Itse asiassa tuoksulla ei loppupeleissä ollutkaan paljoa merkitystä. Nimittäin kuoriessa tuoksuu enimmäkseen kahvi ja se tuoksu jää myös iholle, mutta alla on ihan vienoinen häivähdys sitruunaruohoa.

Optiat on nyt neuvoteltu hyvän kysynnän vuoksi markkinoillemme parempaan hintaan. Volyymin kasvaessa hintaa on pystytty alentamaan 17,5%. Sopii hyvin, nimittäin tässä on "sitä jotain", mitä menestyvältä tuotteelta tarvitaan ja varmasti tulen ostamaan kuorintoja lisää. Liikeidea on loistava, tuote ylitti kaikki odotukseni sisällön ja käytettävyyden suhteen ja ympäristöystävällisyys ihan uudelta kantilta ovat melkoisia kilpailuvaltteja.

Optiatin ei juurikaan tarvitse käyttää rahaa markkinointiin, nimittäin sosiaalisessa mediassa kuorintakuvat ovat hyvin suosittuja. Monet ovat hurahtaneet tähän trendiin. Instagramista löytyy todella paljon kuvia poronaamaisista kuorinnan käyttäjistä. Ja johan se oli kannettava kortensa kekoon 😁. Kasvoista muuten tuli uskomattoman pehmeät ja kosteutetut! Samalla aikaa kun ihoa kuorii, väistämättä tulee mieleen millaisten ihmisten kahvit ovat ihollani? Oliko hyvät kahvit ja millaisiin fiiliksiin ne juotiin? Löytyykö juojasta pankkiiri, hipsteri vai räppäri vaiko jopa kaikkia?


Optiatin uusi aluevaltaus on kasvonaamiot. Ja taatusti taas kierrätysmateriaalista sekä hyvin ekologisia, koska kierrätyksen lisäksi tuotteet ovat vedettömiä ja säästyy kuljetusenergiaa kevyemmän painon sekä tilavuuden vuoksi. Nyt keittiökosmetiikka on nouseva trendi. Ihmiset haluavat tietää mitä kosmetiikassa on ja osaltaan nämä naamiot vastaavat siihen. Naamioissa on myös trendikästä ainesosaa eli hiiltä.

Optiat kasvonaamiot

Kasvonaamiot ja -kuorinnat vastaavat myös trendiin, että naamio ja kuorinta ovat yksi ja sama tuote. Kuoriva vaikutus syntyy hampputuotteiden valmistuksen sivutuotteina syntyvistä jauhetuista akanoista. Saimme näytteet jokaisesta naamiolaadusta, mutta normaalisti tuote on pakattu 30g:n lasipurkkiin, josta riittää noin 30 käyttökertaan. Naamiolaadut ovat nourish kuivalle ja herkälle iholle, purifying rasvoittuvalle ja sekaiholle sekä men´s miehille kirkkaamman ja tasaisemman ihon saavuttamiseksi.

Optiat nourish hydrate mask

Kokeilin Nourish & Hydrating herkän ihon naamiota. Koska mukana on savea, olin hieman varautunut, savi nimittäin saattaa aiheuttaa ihoni aika radikaaliakin kuivumista, vaikka se olisi kuinka hellävaraista laatua.

INCI: Kaolin Clay, Sucrose, Moroccan Lava Clay, Cannabis Sativa Powder, Althaea Officinalis Root*, Calendula Officinalis Leaf*, Activated Charcoal Powder, Citrus Limon Peel Oil*, Boswellia Carterii Oil*, Lavandula Angustifolia Flower Oil*, Pelargonium Graveolens Leaf Oil*, Anthemis Nobilis Flower Oil*, Limonene^, Citral^, Geraniol^, Linalool^, Citronellol^

Kaoliinisavi, sokeri, rhassoul-savi, hamppujauhe, rohtosalkojuuri, kehäkukan lehti, hiilijauhe, eteerinen sitruspuun kuoriöljy, eteerinen frankineesiöljy, laventelin eteerinen öljy, geraniumin eteerinen öljy, kamomillaöljy, eteeristen öljyjen inciin merkittävät allergeenit eli luonnollisuusprosentti tuotteella on peräti 100.

Naamio suositellaan sekoitettavaksi tilkkaan vettä. Pussin sisältö oli teelusikallinen, joka riitti kuorintaan. Lisäsin siihen ruusun kukkaisvettä lisätehoa saadakseni. Vajaa teelusikallinen nestettä tuntui melko hyvältä määrältä. Nestettä tulee siis vähemmän kuin jauhetta.

IMG_7732

Tarkoitus olisi ollut kuoria kasvot aluksi massalla, mutta johan unohdin. Levitin naamion ja annoin olla ohjeistetut 10 minuuttia. Välillä suihkin kukkaisvettä naamion päälle, jotta se ei pääse kuivumaan. Savi ei saa kuivua toimiakseen. Kun oli aika poistaa naamio, kastelin kädet ja hieroin naamiota, jolloin sain kasvot myös kuorittua. Kuoriva hamppu on todella hienojakoista, joten se  sopii herkällekin iholle.

Naamio ei kuivattanut kasvojen ihoa kovin paljoa, itse asiassa hyvin vähän. Savi vaan ei sovi helposti kuivavalle iholleni. Tämä oli kuitenkin ehdottomasti hellimmästä päästä. Koska kasvojeni iho on hyvässä kunnossa, näppyjä tai epäpuhtauksia ei ole, en ole paras kertomaan näkyvistä vaikutuksista, koska ei juuri ole ongelmia. Ainesosat ovat kyllä hyvät ihon kuorimiseen ja uusiutumiseen, kirkastamiseen, epäpuhtauksien poistamiseen sekä ihoärsytysten lieventämiseen. Aamulla kasvojen iho oli kyllä tasainen ja hyvinvoivan näköinen. Kaikki vielä ekologisesti sekä tietenkin eläinystävällisesti, joten jos vain tarvitsisin, käyttäisin tällaista naamiota hyvin mielelläni.

Tämän trendinaamiokuorinnan ansiosta oli myös tämänkin osalta hypättävä sometrendiin:


Kiinnostiko? Hyppäätkö itsekin trendiin #optiat?Luonnonkosmetiikan postaus ilmestyy lauantaisin, mutta ensi viikonlopuksi suunnittelen postausta kahtena päivänä. Pysy siis kanavalla, luvassa todennäköisesti alekoodia ja muuta mukavaa!

Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3