torstai 1. joulukuuta 2016

Luonnonkosmetiikkasarja Avrilin swatch-postaussarja. Osa 4: Rouge Hibiscus N°561 ja pikkujoulukoristelut

Kulunut viikko on ollut todella rankka kynsilleni-ja samoin myös minulle :D

Ensin oikeasta peukalosta lohkesi kunnon pala, sen jälkeen vasemmasta kädestä keskisormi katkoi kulmia ja viimeinen niitti oli, kun etusormen kynnestä lähti melkein puolet pois. Jouduin viilamaan kynnet mantelin muotoisiksi, eivätkä nämä tunnu yhtään omilta. Neliö on minulle se kotoisa muoto. Ehkä 4-6 viikon kuluttua, voi viilata kynnet taas neliöiksi. Viimeiset vauriot ehkä johtuivat lakattomuudesta ja sitä kautta täysin suojaamattomana olemisesta töissä. Tosin etusormessa on ollut pitkään jo viiva, joka enteili halkeamista, mutta toivoin pystyväni pitämään sen viilaamalla kynnen lyhemmäksi ja hyvällä hoidolla. No, näillä nyt mennään ja kirjoitanpas iloisemmista asioista kuten Avrilin lakkasta Rouge Hibiscus N°561.
Lakka oli kaikista testaamastani Avrileista ehdottomasti pigmettisin ja erittäin helppo lakattava. Jo yhdellä kerroksella väri peitti, mutta kestävyyssyistä lakkasin kaksi kerrosta. Myös kuivumisnopeus oli kiitettävä. Alla ja päällä tietysti saman merkin 2 in 1 base and top coat. Oletteko jo innoissanne joulusta? 
Itse olen ihan täpinöissäni, kun sain avata kahden joulukalenterin luukut. Ne ovat kynsilakkakalentereja, eikä ollut tarkoitus tilata kuin yksi. Mutta hups sentään. En ollut valmis maksamaan niin paljoa haluamastani kalenterista ja tilasin Saksasta kalenterin, jossa on 2ml:n minilakkoja. Kun lakkakokoelma on aika mittava, pullokoko kuulosti hyvältä. Sitten marraskuun lähestyessä loppuaan, haluamani joulukalenteri oli puoleen hintaan. Ei voinut kuin laittaa tilauksen menemään. Tässä nyt ollaan kaikkien lakkojeni kanssa :D

Kun tämä Rouge Hibiscus on niin ihanan joulunpunainen, suunittelin täksi kerraksi näyttävät ja helpot koristelut pikkujouluihin. Se kausi on jo pyörähtänyt käyntiin.

Tämmöinen lopputulos on ja kerron miten se tehdään:Aloitin kiinnittämällä teipit. Nimettömästä halusin tehdä aksenttikynnen, eli erilaisen kynnen, joka tuo mielenkiintoa lakkaukseen. Jos niitä on kaksi, puhutaan skitlettestä. Nimettömässä on valmis kynsivinyylitarra ja muihin tein Tigerista ostamallani teipillä kolmion muotoiset aukot lakkaukseen. Vinyylin voi toki korvata teipin palasella, jos haluaa tehdä aksenttikynnen. Minkä tahansa tarran laitatkaan aksenttiin, ulota se kynsinauhojen yli, jotta sen on helppo nyppäistä pois. Tavallinen teippi on tästä taloudesta kadonnut jäljettömiin. Tiedätte varmaan ne mustat aukot, jotka vaanivat ihmisparkojen tarpeellisia tavaroita ;) Joka tapauksessa näky oli teippauksen jälkeen tällainen. Tein molemman käden kuviot erikseen, jotteivat toisen käden teippaukset  haittaa toisen käden teippien irroitusta.Koristelut tein Alvan mineraaliluomivärillä Solar Gem


Iholla se näyttää tältä, joten sopii myös joulunajan meikkeihin


Ripottele luomiväriä kahteen kasaan sopivalle alustalle. Lisää toiseen kekoon Avrilin 2 in 1 alus- ja päällyslakkaa. Sekoita siveltimellä, jolla on myös helppo maalata teippien paljaat kohdat kullan värisiksi.


Sitten kannattaa ehdottomasti vielä kerran tarkastaa että teipit ovat tiukasti kiinni, jottei kuvioon tule rosoja. Ja pikaisesti sutimaan punaiset kohdat kultaiseksi, jotta lakkaseos ei ehdi kuivua. 

Aksenttikynttä varten käytä toinen keko lisäämällä siihen samaa päällyslakka, kuin edellä. Tämä siksi, koska väristä pitää tulla kerrasta peittävä ja kuivahtanut lakka ei tee enää siistiä tulosta.

Jokaisen maalatun kynnen jälkeen poista teipit varoen. Jos ne kuivuvat lakan kanssa, lakka voi lohkeilla teippejä poistaessa.

Jos kuitenkin käy niin, että kuvion reunasta tulee rosoinen, voit varovaisesti yrittää suoristaa kuviota siveltimellä, jossa on lakanpoistoainetta. Tai sitten laita viereen uusi teippi, joka juuri ja juuri jättää rosoisen kohdan avoimeksi ja maalaa uusi kerros luomivärilakalla.

Sitten kun toinenkin käsi on koristeltu, lisää päällyslakkaa, jonka jälkeen voit nauttia tuloksesta.Näistä kynsistä tuli mieluisat ja ajattelin mennä näillä lauantain illanviettoon. Ne kyllä kestävät tai jos kestävyys epäilyttää, aina voi muutaman päivän päästä lisätä kerroksen päällyslakkaa antamaan lisäsuojaa koristeluille.

Kyllä kuulkaas kestää tähän kynsimalliin totutteleminen. Monet hommat tuntuvat erilaisilta, kun neliön sijasta kynnet ovat mantelit.

Juhliin on aina hyvä fiilis mennä laitetuilla kynsillä, jotka kruunaavat kokonaisuuden.
Onko teillä paljon happeningiä joulun alla?

Avrilin 1. osan löydät täältä
            2. osan täältä
            3. osan täältä


Lakat ja luomiväri saatu Greendealilta. En hyödy linkkien klikkauksista.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3