lauantai 17. helmikuuta 2018

Naturativin seerumit-pullotettuja jalokiviä

Naturativ on puolalainen apteekkisarja. Apteekkisarja kuulostaa aina omaan korvaani tylsältä, mutta kaikki kokeilemani Naturativin tuotteet ovat olleet erinomaisia ja olen miettinyt että itse asiassa tuotteet sopivat loistavasti apteekkeihin. Ne ovat niin tehokkaita, että sinänsä ovat lääkkeenomaisia.

Suomessa myynti ei ole keskittynyt apteekkeihin, vaan maahantuojan sekä muutaman jälleenmyyjän verkkokauppoihin.
Seerumeista löytää helpotusta monenlaisiin iho-ongelmiin. Ecoampulli 1 sisältää korkean pitoisuuden hyaluronihappoa kuivalle iholle, Ecoampulli 2 on anti-age-vaikuitteinen, Ecoampulli 3 on couperosaiholle, 4 on suunnattu akneiholle ja 5 on silmänympärysseerumi. Kaikki seerumit ovat vegaanisia.

Itseltäni löytyy 1, 3 ja 5 ja otetaan nämä tehotarkastelun alle.

Tehoseerumi Ecoampulli 1
Tämä seerumi on klassisen hyaluronihapposeerumi erittäin hyvin ominaisuuksin. Ei mikään tavallinen hyaluronihapposeerumi. Tuote on saanut ruotsalaisen Daisy Awards-palkinnon 2017 ekologisten tuotteiden kategoriassa. Raati koostuu ruotsalaisista bloggareista ja palkinnon perusteina oli, että seerumilla on hämmästyttävä tuoksu ja ylellinen vaikutus, joka kestää kauan.

Hyaluronihappoa pullollisesta löytyy hämmästyttävät 450 mg ja hyaluronihappoa on kahta eri molekyylikokoa. Pienempi pääsee syvälle ihoon syväkosteuttaen ja isommat molekyylit jäävät ihon pintaan kosteuttaen ihoa myös pintakerroksista, jolloin saadaan paras mahdollinen, kokonaisvaltainen vaikutus. Tuote on suunnattu juuri ihon tehokosteutukseen  kuivalle sekä herkälle iholle ja sen tämä todella tekee. Tehokosteutuksesta hyötyy tietysti kuiva ihotyyppi, mutta itse asiassa jokainen ihotyyppi hyötyy kosteutuksesta, kosteusköyhyys kun aiheuttaa ongelmia. Anti-age-tuotteena ihan ehdoton, koska hyaluronihappo sitoo itseensä jopa tuhatkertaisesti nestettä, joka täyttää pieniä ryppyjä.


Sisällön suhteen ei ole menty siitä mistä aita on matalin. Veden ja hyaluronihapon lisäksi seerumi sisältää hyödyllisiä kasviuutteita. 

Inci: Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Sodium Hyaluronate, Tripleurospermum Maritima Extract, Phenethyl Alcohol, Sodium Phytate

Vesi, ruusuvesi, hyaluronihappo, merisauniouute, säilyvyyttä edistävä rasva-alkoholi, kelatoiva ainesosa

Kaiken kosteutustehon ohella merisauniouute vähentää uv-säteilyn aiheuttamia vaurioita, ruusuvesi pehmentää, kosteuttaa ja rauhoittaa sekä vähentää punoitusta. Seerumin tuoksu on vieno ja miellyttävä tulleen ruusuvedestä.

Seerumi on myös riittoisa. Hyaluronihapon käytössä täytyy muistaa, että kuten mainitsin, se sitoo vettä. Näin ollen iholle on tuotava vesikosteutta, jota seerumi sitoo ihoon. Kasvovettä kannattaa käyttää runsaasti kerrostaen joko ennen tai seerumin jälkeen. Kosteus pääsee haihtumaan mikäli sitä ei lukita iholle öljyperäisen kosteuden avulla eli voiteella tai öljyllä. Tämä on tärkeä muistaa, koska mikäli ei noudata ohjetta, hyaluronihappo voi alkaa luovuttamaan kosteutta iholta ilmaan ilmankosteuden ansiosta kuivattaen ihoa. Ja sitähän ei suinkaan haluta.

Tätä olen myös levittänyt joskus iltaisin huulille, kun ne tuntuvat erityisen kuivilta. Rasva päälle ja aamulla on huomannut selvän eron.

Seerumi maksaa 44€/30 ml maahantuojan omassa verkkokaupassa, linkki tässä.

Tehoseerumi Ecoampulli 3
Ecoampulli 3 pureutuu couperoottisen ihon tai ruusufinniongelmaan suojaten, vahvistaen hiussuonia, kosteuttaen ja vähentäen punoitusta tai turvotusta.

En koskaan ajatellut että couperosa olisi varsinaisesti ongelmani, mutta I love Me-messuilla vitamiinimittauksessa tuli esiin, että minulla on taipumusta siihen. Ja kun seerumin kaikki ainesosat näyttivät muutenkin hyviltä, ajattelin kokeilla tätä tuotetta.


Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Gingko Biloba Leaf Extract, Isoamyl Laurate, Vitis Vinifera ( Grape) Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Argania Spinosa Kernel Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Laminaria Ochroleuca Extract, Lysolecithin, Sclerotium Gum, Xanthan Gum, Pullulan, Phenethyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Sodium Phytate, Tocopherol (mixed), Beta-Sitosterol, Squalene

Vesi, ruusuvesi, glyseriini, ginko biloban lehtiuute, ihoa kuntouttava ja levittyvyyttä edistävä ainesosa joka myös emulgoi, viininlehtiuute, lakritsinjuuriuute, arganöljy, kosteuttava ainesosa, joka estää kosteuden haihtumista, kultaleväuute, lysolesitiini: emulgointiaine joka myös edistää ravinteiden kuljettamista iholle, fermentoinnista saatu ihoa rauhoittava ja pehmentävä ainesosa, joka myös emulgoi ja stabiloi, ksantaanikumi geeliyttämiseen, polysakkaridi; kosteuttava geeliyttäjä, säilyvyyttä editävä rasva-alkoholi, hyaluronihappo, kelatoiva ainesosa, E-vitamiini, ainesosa jota syödään ravintolisänä ja näyttää olevan hyödyllinen iholle allergisissa tulehduksissa esim. atopian yhteydessä, skvaleeni


Tässä on niin useita suosikkiainesosiani, että ostamatta jättäminen hyvästä messualesta Konepaja Brunon luonnonkosmetiikkamessuilla ei ollut vaihtoehto. Olen hulluna Gingko Bilobaan, lakritsiuutteseen ja kaikkiin mahdollisiin leviin. Toki muitakin suosikkiaineita löytyy, mutta tuskin kaikkia tullaan koskaan yhdistämään samaan tuotteeseen. Tässä on kuitenkin lupaavasti monia. Gingko Biloba eli neidonpuunhiusuute kiinteyttää, antaa iholle kimmoisuutta ja vahvistaa verisuonia. Lakritsi kirkastaa ja vähentää punoitusta. Kultaleväuute rauhoittaa, nopeuttaa paranemista, vahvistaa ihon suojakerrosta ja suojaa uv-säteilyn vaurioilta. Viininlehtiuute vahvistaa hiussuonia ja suojaa ympäristön saateilta. Nämä ympäristönsaasteilta suojaavat ainesosat ovat myös sellaisia, jotka ovat jostain syystä alkaneet kiinnostaa tosissaan.

Ecoampulli 3 sisältää suomattavasti vähemmän hyaluronihappoa kuin numero 1. Kuitenkin kolmosen kosteutusteho on ihan loistava ja se tuntuu todella hyvältä ja miellyttävältä iholla. Olen käyttänyt tätä iltaisin ja ykköstä aamuisin. Joskus on tullut tunne että hyaluronihappoa on tullut ehkä hieman liikaa ja silloin olen pitänyt taukoa ykkösestä.

Tässä seerumissa on mieto tuoksu raaka-aineista. Kaikki Naturativin sarjan seerumit ovat hajusteettoomia ja hypoallergeenisia sekä niillä on NaTrue-sertifikaatti.

33,90€/30ml

Tehoseerumi ecoampulli 5Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä Ecoampulli 5 eli silmänympärysseerumi. Tämä on jotain aivan mieletöntä! Viikon käytön jälkeen näytti että noin viisi vuotta lähti pois silmien alta ja jatkokäytöllä vielä enemmän. Ehkä jopa toiset viisi. Olen täysin koukussa tähän tuotteeseen, eikä enää tule olemaan elämää ilman tätä seerumia!

Oikein loistava esimerkki millaisia tehoja luonnonkosmetiikassa voikaan olla.

Tuotteen kerrotaan elvyttävän ja hoitavan silmänympärysihoa. Häivyttää silmäpusseja ja tummia silmänalusia. Parantaa hiussuonten ja pintaverisuonten verenkiertoa. Kosteuttaa, kiinteyttää ja tasoittaa ihoa. Onneksi en ole itse kirjoittamassa näitä tuotekuvauksia, koska kirjoittaisin yksinkertaisesti että taikova tehotuote, joka tiputtaa vuosia pois silmänympärysiholta.


Inci: Aqua, Centaurea Cyanus Flower Water, Glycerin, Caprylyl/Capryl Glucoside, Pfaffia Paniculata Root Extract, Ptychopetalum Olacoides Bark/Stem Extract , Lilium Candidum Flower Extract, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Isoamyl Laurate, Caprylic/Capric Triglyceride, Laminaria Ochroleuca Extract, Lysolecithin, Sclerotium Gum, Xanthan Gum, Pullulan, Coffea, Phenethyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Sodium Phytate, Tocopherol (mixed), Beta-Sitosterol, Squalene

Vesi, ruiskaunokkiuute, glyseriini, humektanttinen emulgointiaine, "Brasilian ginseng"vahvistaa ihoa ja häivyttää silmäpusseja tai tummia silmänalusia, muira puama-uute, liljauute häivyttämään silmäpusseja, helokkiöljy, ihoa kuntouttava ja levittyvyyttä edistävä ainesosa joka myös emulgoi, kosteuttava ainesosa, joka estää kosteuden haihtumista, kultaleväuute rauhoittaa, vahvistaa ihon suojakerrosta ja korjaa uv-vaurioita, fermentoinnista saatu ihoa rauhoittava ja pehmentävä ainesosa, joka myös emulgoi ja stabiloi, ksantaanikumi, polysakkaridi; kosteuttava geeliyttäjä, kahviuute, säilyvyyttä edistävä rasva-alkoholi, hyaluronihappo, kelatoiva ainesosa, E-vitamiini, ainesosa jota syödään ravintolisänä ja näyttää olevan hyödyllinen iholle allergissa tulehduksissa esim. atopian yhteydessä, skvaleeni


Olen laittanut seerumia aamuin illoin ylä- ja alaluomille. Nimetön on "virallisesti" se silmänympärystuotteiden levityssormi, kun siinä ei ole voimaa niin että saisi hangattua herkkää ihoa, mutta aika usein itselläni pikkusormi valikoituu tehtävään kynsien vuoksi. Vaikka yrittää pitää kynnet lyhyempänä, helposti tulee tökättyä silmään.

Seerumia voi käyttää sellaisenaan tai laittaa päälle silmänympärysvoiteen. Olen laittanut voiteen päälle, jotta hyaluronihappo ei vaan pääse haihtumaan. Seerumissa on mieto tuoksu raaka-aineista.

Olen vain ihmetellyt että miten tällaisia tuotteita ei ole tehty jo paljon aiemmin? Aivan mieletön tuote ja tähän todella jää koukkuun. Olen aina kaivannut silmänympärysseerumia ja välillä levittänyt luomille hyvin hintsusti jotain tavallista seerumia, mutta onneksi nyt on ihan oma seerumi silmänympäryksille. Huippua!

46,90€/15ml 

Näistä ensimmäisenä minulta tulee loppumaan seerumi no:3 ja sen jälkeen ajattelin kokeilla anti-age-seerumia vuorostaan. Siinä on myös aivan mielettömiä ainesosia, mm. A-vitamiinia ja tomaattia. Nelosseerumi ei ole minun ihotyypilleni, koska se on suunnattu akneiholle, mutta uskon että se auttaa. Sen verran näyttävästi nämä seerumit ovat suoriutuneet tehtävästään.

Yksikään ei rullaudu meikin alla ja tuotteet ovat riittoisia. Itselleni on riittänyt 2 tippaa 1. seerumia, 3 tippaa kolmatta ja 1 tippa silmänympärysseerumia.

Naturativin seerumeita myy Naturativin oman verkkokaupan (adesso.fi) lisäksi ainakin Biodelly ja Jolie.

Blogin seurauskanavat:
Facebook tästä
Instagram tästä
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Muut seurausmahdollisuudet löydät blogin tietokoneversiosta, kuten sähköposti tai Blogger.

Ihanaa viikonloppua <35 kommenttia

 1. Samaa mieltä seerumista nro.5 <3 Olen myös käyttänyt pullollisen nro.1 seerumia joka myös on ihan loistavaa tavaraa mutta seuraavaksi taidan minäkin testata seerumia nro.2 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitonen on kyllä ihan ylimaallinen :D . Hyvä, vertaillaan sitten kakkosseerumin vaikutuksia. Näissä on niin paljon muitakin vaikutuksia kuin hyaluronihappo, mitä ykkönen tarjoaa ja tietty rutkasti. Kuitenkin tuntuu että hyäluronihappoa on ihan riittävästi kolmosessakin.

   Poista
 2. Nämä vaikuttavat kiinnostavilta. Kirjoitit tuolla "Joskus on tullut tunne että hyaluronihappoa on tullut ehkä hieman liikaa..." niin mitä tarkoitat, millaisia oireita olet saanut, tai mikä saa sinut tuntemaan että hyaluronihappoa on saatu liikaa? Mulla on Evolven seerumi loppumassa, ja mietin josko lähtis kokeilemaan tätä. Mikä on mielestäsi olennaisin ero Evolven seerumiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun olen hoitanut ihoa samalla lailla ja ei ole juuri mitään muutoksia olosuhteissa, mutta iho tuntuu kuivemmalta kuin normaalisti, olen jättänyt vahvan hyaluronihapposeerumin pois. Kuitenkin myös kolmosessa, jota käytän illoin, on myös hyaluronihappoa. Tällaisissa tapauksissa olen jättänyt vähäksi aikaa aamun hyaluronihapposatsin pois, jos on käynyt niin että tulee kerta kaikkiaan liikaa ja haihduttaa jo vettä pois iholta. Hyvä kysymys. Olisi pitänyt kertoa tuo tekstissä.
   Ero Evolveen on hyaluronihappomolekyylien koko ja pitoisuus. Naturativissa on kahta hyaluronihappokokoa, jolloin se kosteuttaa ihoa sisältä ja pinnasta, Evolve kosteuttaa pienimolekyylisenä sisältä. Kun Evolvessa on hyaluronihappoa 200mg, Naturativissa on 450 mg. Itse ajattelin käyttää Evolven hyaluronihapposeerumin loppuun kesällä, kun ilmasto ei ole niin raaka ja vaativa iholle. Vaikka mistä näistä Suomen kesistä voi koskaan tietää ;)

   Poista
  2. Kiitos, ehkä mä otan kans tän testiin. Juu toivossa on hyvä elää, että tulisi kunnon kesä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3