lauantai 4. marraskuuta 2017

Kotimaista, hyvälaatuista luonnonkosmetiikan ihonhoitoa edullisesti


Rimita Green on pietarsaarelainen perheyritys, joka tuottaa laadukasta luonnonkosmetiikkaa. Yrityksen nimi tulee kolmen perheyrityksen jäsenen nimien alkukirjaimista ja näitä ihmisiä oli oikein mukava tavata I love me-messuilla. 

Arvot kuulostivat hyviltä, samoin tuotteiden ideologia eli tuotetaan laadukkaita tuotteita ekologisesti. Tuotteet ovat sertifioimiskelpoista luonnonkosmetiikaa, mutta monen kotimaisen pienyrityksen tavoin tuotteita ei ole sertifioitu itse sertifikaatin hinnan vuoksi. Tuhansien eurojen kustannus tuotetta kohden on kerta kaikkiaan liikaa. Hyvä puoli on, että koska sertifikaatista ei makseta, tuotteet on mahdollista myydä edullisemmalla hinnalla. Näissä tuotteissa on mukana kotimaisia kasveja, kuten tyrniuutetta, piharatamoa ja siankärsämöä. Itse kerään ja kuivaan joka kesä piharatamoa, se on niin mahtava kasvi parannusteholtaan.

Piharatamo on antibakteerinen, tulehduksia hillitsevä kasvi. Ihonhoidossa sitä käytetään finneihin, haavoihin ja hyönteisten puremiin. Parkkiaineet pienentävät ihohuokosia ja se tasapainottaa talineritystä. Kasvia on käytetty jo muinaisessa Roomassa ja sillä on ollut Suomessa merkittävä asema kansanlääkinnässä.

Siankärsämöä on tarun mukaan käytetty jo muinaisessa Troijassa verenvuodon tyrehdyttämiseen. Sen latinalainen nimi Acillea viittaa kreikkalaiseen soturiin Akilleukseen, joka oli kantapäätä lukuunottamatta haavoittumaton. Kaikki lienevät kuulleet Akilleen kantapäästä. Rohtokäytössä kasvi on ollut yli 2500 vuotta. Siankärsämö on antiseptinen, hoitaa ihottumia, paiseita, aknea, tehostaa verenkiertoa ja hoitaa hiertymiä.

Tyrni on Suomen vanhimpia luonnonkasveja. Se on yksi voimakkaimmista marjoista antioksidanttipitoisuuden eli mm. korkean C-vitamiinipitoisuutensa vuoksi. Tyrni hoitaa tehokkaasti arpia ja ihovaurioita sekä sen rasvahapot tukevat ihon suojakerroksen bakteeritasapainoa.


Rimita Triple Puhdistusvaahto (vegaaninen)Puhdistusvaahdot ovat kuivattavan puhdistuksen maineessa mutta tämän koostumus on mieto ja se on tarkoitettu kuivalle tai sekaiholle. Puhdistusvaahtoa voi käyttää myös öljypuhdistuksen jälkeen.

Itse puhdistava ainesosa cocamidopropyl betaine on eristetty kookoksesta ja se on miedoksi luokiteltu surfektantti, jota käytetään mm. lasten tuotteissa ja iholle jätettävissä misellivesissä. Se ei jätä ihoa ylipuhdistetuksi ja kiristäväksi, päinvastoin hoidetun tuntuiseksi.

Oma ihoni on kuivuuteen taipuvainen ja en kokenut että tämä millään tavalla kuivattaisi ihoa. Päinvastoin, käyttökokemus on ollut erittäin miellyttävä. 


Vaahto on erittäin silkkistä. Tätä on ihana sivellä kasvoille. Tuoksu on suhteellisen mieto ja raikas, hyvin miellyttävä mielestäni. Vaahdolla poistuu myös silmämeikit, jopa Avrilin vaikeasti poistettava ripsiväri. Olen puhdistusmaitojen ystävä, mutta nyt ensimmäistä kertaa löytyi puhdistusvaahto, joka jää käyttöön.

Kieltämättä itsellänikin oli ennakkoasenne puhdistusvaahtoa kohtaan, ne kun on leimattu iholle haitalliseksi liian pesevinä. Tässä kuitenkin on mieto surfektantti pienenä pitoisuutena ja hoitavia ainesosia mukana, joten tämä Rimita Triple-vaahto todisti ennakkoluuloni vääriksi. Hyvä näin! Kannattaa kokeilla.

Inci: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Rosa Damascena Flower Water, Achillea Millefolium Extract, Betaine, Propanediol, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Tocopherol, Phenethyl Alcohol, Benzoic Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Parfum (Natural).

Vesi, surfektantti, glyseriini, tyrninmarjauute, ruusuvesi, siankärsämöuute, silkkisen tunteen antava ärsytystä estävä humektantti, ihoa kosteuttava ja viskositeettiä säätelevä ainesosa, piharatamon lehtiuute, E-vitamiini, säilyvyyttä edistävä rasva-alkoholi, säilöntäaine, säilöntäaine, säilöntäaine, luonnollinen tuoksu.

Rimita Triple Kasvovesi (vegaaninen)Kasvovesi on myös tarkoitettu kuivalle ja sekaiholle. Pumppupullon ansiosta sitä on kätevä suihkuttaa iholle ja antaa imeytyä perusteellisesti. Iho hyötyy vesikosteudesta, joten kasvovettä kannattaa suihkuttaa useampaankin kertaan kerrostaen. Tämän jälkeen voide tai öljy lukitsee vesikosteutta ihoon ja hoidon tulos on paras mahdollinen.

Tässä on samantapainen tuoksumaailma kuin puhdistusvaahdossa. Mieto, raikas tuoksu. Ihosta tulee selvästi kosteutetun oloinen ja olen pitänyt tuntumasta kovasti. Jää ehdottomasti käyttöön.

Inci: Aqua, Propanediol, Glycerin, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Rosa Damascena Flower Water, Achillea Millefolium Extract, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Betaine, Tocopherol, Phenethy Alcohol, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Parfum (Natural), Limonene.

Vesi, ihoa kosteuttava ja viskositeettiä säätelevä ainesosa, tyrninmarjauute, ruusuvesi, siankärsämöuute, piharatamonlehtiuute, E-vitamiini, säilyvyyttä edistävä rasva-alkoholi, säilöntäaine, säilöntäaine, säilöntäaine, luonnollinen tuoksu ja inciin merkittävä allergeeni. (Linalool-pitoisuus on todella pieni, koska en ole itse allergikkona saanut tästä oireita)

Ilouutisena voi kertoa että molemmat tuotteet maksavat vain 12€/pullo/100ml eli soveltuu myös tällaiselle laatua kaipaavalle opiskelijalle. Hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Puhdistusvaahto ja kasvovesi ovat uutuustuotteita ja ne on lanseerattu vasta viime kuussa.

Itse pidän erityisesti siitä, että kyseessä on kotimainen pienyritys ja nämä tuotteet perustuvat suomalaisiin yrtteihin ja marjaan. Tällaista pohjaa tukee mielellään ostokäyttäytymisellään. Tämmöinen setti olisi monelle varmasti mieluinen joululahja. Joulua kohden tässä mennään vauhdilla ja varmasti.

Merkki myy kasvojenhoitoon myös voidetta, joka perustuu tyrniin ja muihin luomutuotettuihin ainesosiin. Itse kokeilin tätä messuilla ja tuoksu, imeytyvyys sekä ihotuntuma olivat kohdallaan. Lisäksi perheyritys tuo maahan arganöljyä, joka on erittäin korkealaatuista ja yleensä vaikeasti hankittavaa. Yrityksen perustajan Minna Uusitalon mukaan Euroopassa on vain kolme luotettavaa arganöljyn toimittajaa ja osa arganöljynä myytävistä öljyistä on jopa laimennettu oliviiviöljyllä. Myynnissä on lisäksi luomusaippuoita. Näiden kahden tuotteen käyttökokemuksen perusteella kokeilisin muitakin mielelläni.


Rimitan deodorantti on nyt testissä. Se vaikuttaa todella lupaavalta ja kerron siitä myöhemmin vielä tässä kuussa käyttökokemuksen karttuessa. Yritys tuo myös maahan Elixir-parfyymejä, joissa aromaterapia yhdistyy Bachin kukkatippoihin. Tämä on niin uniikki sarja, että kirjoitan näistä erikseen oman juttunsa.


Merkin kotisivut löydät tästä, jälleenmyyjät tästä ja ainoa löytämäni verkkokauppa, joka myi kaikkia kasvotuotteita mukaanlukien nämä uutuudet, on tässä.


Kiinnostaako tällainen kotimaisiin yrtteihin perustuva kasvojenhoitosarja?


Itse olen ihan intona ^_^


Tuotteet saatu valmistajalta.4 kommenttia

 1. Kuulostaapa hyvältä! Itse olen juurikin siirtymässä mahd. kotimaiseen ja luonnonmukaiseen kosmetiikkaan, heti kun edelliset ovat käytetty pois. Muutama Ekopharman tuote on jo tulossa, Rimitalta haluan ehdottomasti kokeilla kasvovettä :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tuli vinkki uuteen tuotteeseen. Uskon että pidät.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Kotimainen kosmetiikka kunniaan! Kiva, että jälleenmyyjistä löytyy yks oma vakkarikauppa. Uuden kasvoveden osto alkaa olla ajankohtainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla kävi tuuri kun vakkarikauppa on mukana! Olen samaa mieltä että kotimainen kosmetiikka kunniaan. Tässä kuussa tulee lisää kotimaista kosmetiikkaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3