sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Historiaa: vanhat kuvat-geelivärien aikakausi

Kotilomalla hankin Mosaicin geelejä ja geelimaalautavikkeet. Tässä Pohjana Baby Boomer-geeli, värinä nded:n beige päällystettynä Mosaicin Pink Veil:llä.

Kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti mutta oli hämmästyttävää huomata miten oikeilla välineillä voi maalata. Foliomaalaus on yksi suosikkeistani kynsipuolella. Tätä ennen tein jo yhdet foliomaalaukset, joita ei koskaan tullut kuvattua.
Olen aiemmin tehnyt foliokynnet pelkällä punaisella foliolla töpöttelemäll niin sormenkynsiin kuin varpaisinkin. Todella kaunsta. Tähän lisäsin hieman kultaa. Ehkä hieman jouluinen fiilis lokakuussa mutta ei se mitään. Pidin näistä ja auringossa kimaltavat erityisen kauniiisti.
Ja tässä sitten foliovarpaat jotka eivät menneet kuin Strömsjössä. Minulla oli vain pieni pala oranssia foliota ja se pala kävi uimassa geelipurkissa eli tahmaantui. Siitä ei sitten tarttunut foliota varpaisiin ja se mikä tarttui, jäi jotenkin epätasaiseksi eli jäi kaljuja kohtia. Isovarpaat sitten paikkasin leopardifoliolla ja jottei tarvitsisi poistaa kaikkia shellackeja, laitoin huomion kiinnittämiseksi kolmioniitit. Huh, se oli kamala varpaiden laittokokemus.Monet kynnet ovat jääneet kuvaamatta ja geelit alkoivat jo lopua.
 Oli aika hämmästyttävää huomata kuinka paljon geeliä loppujen lopuksi menee. En osannut varautua siihen. Tässä tein baby boomer-kokeilun yhdistämällä perusväriksi Mosaicin Baby Boomer-beelin ja tipiksi nded:n vaaleanpunaisen "maitomaisen" geelin, kuten tuotekuvaus kului, mutta vaaleanpunainen maitomainen oli sitten kyllä valkoinen. Purkit ovat aika hyvin jääneet käyttämättä, kun ne vuotavat tahmaa. Ja tarvii olla alus-, builder- ja päällysgeeli eli aika monta vuotavaa purkkia ihmiselle, jonka ei pidä allergikkona yhtään koskea kovettamattomaan geeliin. Kynnen päässä kiiltoa antamassa merenneitopulveria.
Tässä ihanat kynsikorut Cesarsilta. Väri nded:n. Sen piti olla lila netin mukaan mutta sininen se on.

Työaika oli 7.45-18 ja töitä 6 päivää viikossa. Yhtenä iltana ehti tehdä pohjat ja seuraavana värit. Tässä foliomaalaus meni mönkään, kun kuvio litistyi, en tiedä iskinkö sen väsyneenä uuniin vai mitä kävi. Korjasin sen myöhemmin mutta valitettavasti korjautusta ei ole kuvaa. Näissä kynsissä viihdyin pitkään ja tuli monia kyselyitä missä teetän kynteni kun ovat niin kauniit. Ja tästä alkoi innostukseni kynsikoruihin. Ne pysyivät todella hyvin ja sai irrotettua niin että voi käyttää uudestaan. Tämän jälkeen olen tilannut useita kynsikoruja. Niitä saa ebaystä huutokaupasta naurettavilla hinnoilla ja joskus jos haluaa tiettyä aihetta, voi joutua maksamaan jopa vajaa 3€ :)Vampyyrikynnet :) Liukuvärjäys geeliväreillä ei ole helppoa. Nyt vasta viime viikolla sain hyvän vinkin miten se onnistuu parhaiten.

Mustien sormien foliomaalaus oli kivaa ja terapeuttista, mutta ei ollenkaan kun sen saman joutui tekemään oikeaan käteen. Ihan hyvin se kyllä onnistui, ei sen puoleen.
En ole koskaan ollut ranskalaisen manikyyrin ystävä. Olem tehnyt niitä muutamat ja päätynyt poistamaan ne hyvinkin pian, kun en viihdy niissä. Nämä ovat ensimmäiset, joista todella pidin. Valkoisen päällä on Mosaicin Pink Veil tuomassa hieman kiiltoa ja pienet timantit bling blinginä.

Pohjageelinä Baby Boomer ja se päällä läpinäkyvää geeliä, jonka jouduin ostamaan Hurghadasta (yllättävää että löysin!) jonka merkkiä en edes muista. Geeli oli niin loppu että oli pakko. Kun on tottunut siihen miten mukavan keveältä Mosaicin geeli tuntuu kynsillä, ei haluaisi muuta sekaan.

Näitä en olisi halunnut vaihtaa mutta: tein aika nopean päätöksen irtisanoutua ja lähteä Suomeen etsimään töitä. Sain kutsun työhaastatteluun ja koska kyseessä on haastattelu sairaalaan, oli vaihdettava kynsityyliä.


Työhaastattelukynnet. Näistä oli kauhea stressi monta päivää. Suht lyhyet pitää olla, joku juttu on oltava mutta ei liian huomiota herättävä. Loppujen lopuksi negative space jäi kynsille. olen alkanut viime aikoina pitämään tyylistä.

Olen yrittänyt vaihtaa joitakin kertoja kynnen muotoa manteliksi, pyöreäksi ym. mutta aina päädyn neliöön. Se on omani tuntuinen. Pyöreät nättävät minulla ihan ankan nokilta. Pöh.
Ison negatiivisen tilan tein teipeillä, pienet valkoiset viivat maalasin.

Tähän päättyi eräs kynsien aikakausi. Ei kun seuraavaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3