torstai 31. joulukuuta 2015

Uuden Vuoden kynnet

Ekaa kertaa joudun tekemään blogipostuksen kännykällä. Tulin eilen taas Hurghadaan ja en ole vielä aukaissut nettiä. Puhelimessa on peräti 1 Gb mobiilidataa kuukaudessa. Täällä liittymä on voimassa 3 kk vaikka ei käyttäisi ja enhän ollut kuin 3 viikkoa Suomessa. Nyt sitten ummikkona arvon muutaman kännykkälaatuisen kuvan galleriasta. Pahoittelen siis kuvien laatua ja ne eivät tee oikeutta kynsille. 

El Corazonin tilaus saapui juuri lähtöä edeltävänä päivänä. Tässä Kaleisoskopen multichromet. Pääväri on 07 ja nimetön sekä keskisormi 01. 07:stä löytyy eri valossa neljää sävyä. Päävärit ovat lila ja purppura mutta kuten alemmasta kuvasta huomaa, kynnet olivat vihreät lentokentällä. Egyptin auringossa löytyi myös hieman kultaa. Ihania sävyjä. 01 on vaaleahkon vihreä sävy ja sekin tuli peitettyä aika tehokkaasti chrome -leimausväreillä. 

Nimetön on leimattu Kaleisoskopen punaisella 28. Varsin herkullinen väri. Keskisormessa on 23 ja muistaakseni sen nimi oli Aurora borealis. Nimet ovat netissä englanniksi mutta ei pulloissa. Sävy oli varsin hailakka mutta sen luvataan näyttävän todella siniseltä jopa mustan päällä. 

Tilasin lakkoja a i k a  paljon ja oli iloinen yllätys kun eivät juuttunut tulliin. Olikin vaikea valita mitä pakkaan mukaan. Tekstuurit valitettavasti jäivät Suomeen. 

Näissä lakoissa valitettavasti yllätti todella hidas kuivuminen. 

Tässä tämä pikapostaus ja toivottelen kaikille oikein hyvää uutta vuotta! 

lauantai 26. joulukuuta 2015

Varvaspäivä

Kohta koska on lähtö Hurghadaan, on varpaat tietenkin laitettava kuntoon. Katselin sääennustetta ja saattaa olla ettei ole varvastossukelit mutta ainahan kaikken on varauduttava-vai mitä? Jos ei ole kova tuuli, voisi mennä sukeltamaan ja laivalla ainakin ollaan paljain jaloin.


Pääsin vihdoinkin kokeilemaan Blusky:n uusia Chameleon Chrome soak off-värejä. Tumma tausta jonka päälle värit lisätään. Tämä on tehty kahdella värillä liukuna pystysuunnassa ja isovarpaassa on pieni perhoskuvio laatalta BCN-017. Leimauslakkana Essien Good as gold. Värit eivät pääse oikeuksiinsa kuvassa, vaikka viritin irtolamppuja mielikuvituksellisiin asentoihin :) 

Pohjavärin soak off-lakka tuli tavallisesta kynsilakkapullomallista mutta Bluesky:n värit ovat purkeissa. Ai että oli ihana ottaa siveltimet ja maalata niillä. Se vaan on niin paljon mukavampaa ja voisi olla rentouttavaakin, mikäli ei huonoselkäisenä joutuisi olemaan lattialla tuhannen kiemurassa varpaisiin ulotellen ja yrittäen tehdä siistiä jälkeä. 

Edellisen kerran tein varpaat 28.11. kynsilakoilla ja laitoin päälle Mosaicin Flexy Top-päällysgeelin. Aikamoisen hyvää kamaa. Vaikka kengissä kulkee, lakoissa ei ollut pienintäkään virhettä.

Seuraava potilas:


Laitoin äidilleni nded:n soak off-lakan syyskuun lopulla ja jäljellä oli punaisenlilat ranskalaiset :) Täytyi siis auttaa äiti raukkaa pääsemään kammotuksista eroon ja nyt voi mennä hydrobiciin taas hyvillä mielin. Täytyy sanoa että oli kyllä hyvälaatuinen tuo nded:n lakka kun kesti noinkin hyvin. Se oli sarjaa, johon ei tarvitse päällysgeeliä eikä pinta ole tahmea kun se tulee uunista. Ja rinta röyhyllä hyvä laittaja-hehhhee.

Jotta ei ajauduttaisi taas samaan tilanteeseen että on punaiset ranskalaiset, alla on Isadoran peel off-aluslakka. Kynsilakkana on Fun Laquerin Seductive Marmalade. Yleensä tyylin tulee olla pelkistetty mutta kun kysyin tuleeko koristeita: "joo-mitä sulla olisi?". En sentään pyörtynyt yllätyksestä ja lätkäisin samalla leimauslakalla ja laatalla ruusukuviot isovarpaisiin. Päällyslakkana Essencen the gel top coat. 

On se vaan paljon mukavampi katsella varpaitaan kun niissä on kiva lakkaus. Ja etenkin jos asuu lämpimässä maassa ja ei ole kynsien laittoa, voi laittaa varpaitakin. Joskus vaan tuntuu että varpaiden kohdalla on luovuus hukassa. Ne ovat ihan järjettömät! Yksi kamalan suuri kynsi kaveten sitten niin pieneen että hyvä että sille voi enää tehdä mitään. Ja varpaat ovat niin kaukana että niihin on vaikea maalata jotain pikkutarkaa. No-jokainen valitsee ongelmansa :)








perjantai 25. joulukuuta 2015

Joukukuun kosmetiikka-ja kynsiostokset

Aaah, tätä ihanuutta. Elämän suola. Kun asuin Egyptissä, raahasin meikit ja tärkeimmän kosmetiikan Suomesta. Paikan päältä sai yhdestä ammattilaisille tarkoitetusta kaupasta joitakin parempia kosmetiikkajuttuja mutta valikoima oli suppea ja nyt olen sitten pääasiassa keskittynyt koko kuukauden kynsilakan, geelien ja geelivärien sekä kosmetiikan ostoksiin.

Kööpenhaminan välilaskulla ostin Nuxen kuivaöljyn jota olen katsellut "sillä silmällä" jonkun aikaa. Onhan se kiva mutta loppujen lopuksi en ole keksinyt mihin tätä oikeastaan tarvitsen. Saa jättää vinkkejä, jotta saan öljyn tehokkaaseen käyttöön. Se ei tunnu että se imeytyisi ihoon ja kosteuttaisi, siinä lähinnä ongelmani.

Klassikko Elisabeth Arden Eight Hour Cream. Tätä olen lähinnä käyttänyt kuiviin käsiin yöksi. Ja etenkin jos olen saanut allergiaa geeliväreistä, se on antanut pitkäkestoista suojaa ja kosteutta.

Köpiksen kentän hintataso oli melkoisen kalliis.
Kiehsin suojaavan kalvon jättävä erityisen hyvä käsivoide jäi ostamatta sen ollessa 25€. Yleensä ostan sitä Istanbulin kentältä kympin halvemmalla. Eli toiste sitten. Sitä on vielä jäljellä Hurghadassa ja saan taas sen käyttöön sinne mennessäni uudeksi vuodeksi.

Lumenen Arctic Aqua 24h deep moisture hand cream ja body lotion olivat varsin mainioita ostoksia. Eivät olleet hinnalla pilattu ja käsivoide on jo lopuillaan. Tuote pitää minkä lupaa eli syväkosteuttaa.

Käsivoide imetyy nopeasti ja jättää kädet hyvän tuntuisiksi. Jos tästä saisi vielä luksusversion ihanalla tuoksulla, se tulisi olemaan Top 5 käsivoiteissani.

En ole koskaan ollut Lumenen aktiivikäyttäjä, kiva kun tästäkin sarjasta löytyi nyt hyviä tien avaajia minulle Lumenen maailmaan.








Essence ja Tokmanni: toki kotiutui kasa                                                                                     Essencen lakkoja ym. mutta tässä kosmetiikkapuolta.

Stay all day-meikkivoide oli erinomainen ostos enkä olisi uskonut saavani 5€:n meikkivoiteelle vastinetta mutta tämä tuote pärjää moninkertaisesti kalliimmille merkeille. Erinomainen levitettävys, kesto ja samettinen lopputulos. Nam!

Essencen Glam-luomivärit ovat tietenkin todella hyvän värisiä ja kesto on todella hyvä. Tämä merkki on ihan naurettavan hintainen laatuunsa nähden. Kerrankin näin-kiitos Essence <3

Silky touch-poskipuna levittyi erittäin helposti enkä tiedä mitä muuta voisin poskipunalta toivoa.

Jos Tokmannilla käy, voivat uteliaat nakata ostoskoriin Eveline Glicerini bio goat´s milk 5 in 1 käsivoiteen. Hassu tapaus. Kun sen laittaa, se ei tunnu miltään. Kuitenkin luvattu käsien pehmeys yllättää aamulla, mikäli sitä lisää iltaa vasten. Hinta ei ole tämän kokeilun este, pullo on vajaa 2€.

 Luin yhdessä blogissa Rimmelin Provocalips-kestohuulipunan kestävyydestä (anteeksi en muista mistä) ja päätin kokeilla. Olen käyttänyt Max Factorin Lipfinity-kestohuulipunaa siitä asti kuin se tuli markkinoille eli vuodesta kivi ja keppi (huulipunaa kuuluu laittaa kerran päivässä. Piste.) ja ajattelin kokeilla tämän kestoa ja laajentaa väriskaalaa. Vaitettavasti en saanut yhtä hyvää tulosta kuin toisessa blogissa ja siihen saattaa vaikuttaa myös se että testaamani väri on vaaleampi. Olen huomannut myös Lipfinityssä että eri sävyissä saattaa olla kestävyyseroja. Myös Rimmelin Colour Rush lupasi pitkää kestävyyttä ja päätin kokeilla sitäkin. Väri on oikein kaunis levitettäessä mutta valitettavasti haalistuu ajan myötä. Mutta tosiaankin kaunis!

The Body Shop:

Ihanan omenan tuoksuinen suihkugeeli ja huulirasva. Valitettavasti kyseessä on vain kausituoksu. Olisin mieluusti ottanut sarjan ympärivuotiseen käyttöön. Näistä tuoksuista tulee hyvälle mielelle.

Klassikko hamppuksivoide. Heti kun tuli puheeksi, täytyi lisätä sitä käsiin. Paksuhkoa tahnaa, joka todella taistelee käsien kuivuutta vastaan. Hampunsiemenöljyä, mehiläisvahaa, glyserolia ja panthenolia. Luonnonkynsien ystävien iloksi myös estäisi kynsien liuskoittumista. Mahtava tuote!

Uutuussarjasta Spa of the World valitsin Hawaiian Kukui Cream-vartalovoiteen. Ihan kermaista, oikein luksusvoide suihkun jälkeen. Ihana tuoksu. Olen käyttänyt välillä käsivoiteenakin. Täysin koukussa. Tuotteesta ja ainesosista voi lukea lisää http://www.thebodyshop.fi/fi/spa-of-the-world-hawaiian-kukui-cream-/43097/dp?openGroup=596   Ja Reilun kaupan tuotteita, joita ei testata eläimillä on aina ilo ostaa :)


Emendolta ostin Himalajan suolakuorinnan. Se on sekoitus hunajaa ja suolakiteitä ja on sekoitettava ennen käyttöä. Hunaja on erittäin ravitsevaa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin joten tämä tuote ei voi mennä pieleen. Ja hyvin se toimikin. Tosin en ihan ymmärrä tätä suolan merkitystä, kun olen työseni Divemasterina ja sukelluskouluttajana lionnut maailman suolaisimmassa meressä eli Punaisessa Meressä kolme vuotta. Ja se suola EI tee hyvää iholle. Iho paksuuntuu, suomuttuu ja kuivuu. Haavat kestävät ikuisuuksia. Ehkä näin satunnaiskäytössä suolan mineraalit ovat hyväksi iholle ja                                                                                                               kiteet kuorivat.

Tea Tree oil. Aina käytännöllistä. Hoitaa tulehdukset ja on varsin vahva. Kerran olin saamassa verenmyrkytyksen. Punasininen suoni alkoi jo levitä haavasta muta muuton keskellä ei ollut aikaa mennä lääkäriin ja se parantuikin teepuuöljyllä. Kannattaa muistaa ettei se sovi eläimille. Nyt käytän sitä geelien laiton jälkeen. Se tulee laimentaa ennen iholle laittoa ja 2-3 tippaa käsivoiteen sekaan on sopiva sekoitus. Usein geelien laiton loppupuolella olen jo niin puhki etten enää välitä vaikka vähän viilaisin kynsinauhojakin ja teepuuöljy on erinomainen typeryteni aiheuttamien viilausvammojen hoitoon. Luulen että tämä on myös auttanut kosketusallergiaani. Miinuksena haju mutta positiiviset vaikutukset ovat niin suuria että teepuuöljy pysyy vakiokäytössä.

Puhdistamon lime-kookosöljyn ostin ihonhoitoon. Ajattelin saada hieman tuoksueroa, kun olen ennen käyttänyt pelkkää kookosöljyä. Kovin ratkaisevaa tuoksueroa ei ole mutta lime on myöskin hyvä ihonhoitoon. Kuiviin hiuksiin kookosöljy on toiminut myöskin mukavasti ennen pesua.

Hurraaw! Huulirasva oli kivan kirsikan tuoksuinen mutta hieman petyin tähän hypetetyytyyn huulirasvaan. Se ei tuntunut tekevän mitään huulille. Muutaman päivän päästä poistin muutaman kuivan ihonriekaleen mutta sain uuden riesan kun nyt tuntuu että tarvitsisin huulirasvaa usein, kun ennen en käyttänyt oikeastaan ollenkaan. Omien huulieni rasvantuotanto siis taisi loppua samoin tein.

Tämä nyt ei varsinaisesti liity kosmetiikkan mutta elämän ihastuksiin kyläkin. Juuri ennen joulua sain ebaysta tilaamani liskokorusetin. Liskot ovat "mun juttu" ja voisin käyttää aina liskosormuksia, korviksia, koruja, rannerenkaita, liskokuvioituja vaatteita ja mitä ikinä vastaan tulisikaan.

Ilmainen kuljetus ja alle 10€ ei ollut paha hinta hopeidusta korusetistä eli riipuksesta, korviksista ja sormuksesta.

Jos nyt muutan pysyvästi Suomeen, ehkä saan pitkästä aikaa itselleni muutaan liskon. Ainakin Uromastyx achantinurus (onko suomeksi piikkihäntälisko) ja muita täytyy harkita.








Ja sitten luottotuotteet jotka kuljetetaan vaikka maapallon ympäri!

Elisabeth Ardenin hajuvedet. Niitä lytyy lisää Egyptin kodista. Voimakkaampi Verdana on saanut rinnalleen kevyempiä uutuuksia. Verdanasta tietenkin minulta löytyy myös suihkugeeli, vartalovoide ja vartalovoide purkissa, jossa on hunajakiteitä.

Luomivärin pohjustukseen tai ihovirheiden peittoon Kryolan teatterimeikeistä paletti. Parempaa tuskin löytyy. Ainakaan en aio etsiä, koska mielestäni tämä on täydellinen. Ja Egyptissä kun iho voi olla välillä erittäin ruskettunutkin, luomivärinpohjustuksen voi vaihtaa tummempaan. Mikäs sen käytännöllisempää.

L´occitane on ihan ykkössarjoja ja Comforting cream 25% shea on loistava talvi-iholle, Sarjasta minulla on useampia tuotteita mutta tässä kuvassa on tuotteet joita ilman en halua elää ja kuuluu siis olennaisesti tähän kuvaan. Paras ostospaikka on ollut Istanbulin lentokenttä.

Nivean Cellular Anti-Age skin rejuvenation seerumi lunasti paikkansa etenkin kesäihon hoitoon. Jotakin tarvisi kasvoille lisätä mutta enäätyskuumana kesänä rasvat ovat liikaa. Jo toukokuussa päästiin 45° helteisiin ja heinäkuun lopulla alkoi lämpöaalto josta tuntui ettei tule loppua, ainakin 42-43° joka päivä. Samoin Cliniquen mascara joka poistetan 39°:lla vedellä on luottotuotteitani ja se kesti nuokin helteet. Helteistä teki pahemman se että oli poikeuksellisen suuri ilmankosteus, vaikka yleensä Egyptin ilma on melko kuivaa ja siksi kuumakaan ei tunnu niin pahalle kuin voisi. Keäsän olin aivan valkoinen kun töissä istuin ilmastoinnin ääressä enkä käynyt ulkona ennen aurimgonlaskua, ellei ollut pakko.

Ai niin, tulihan vierailtua Mosaicillakin:

Ostin Blush- ja Chrystal-geelit (ei kuvassa) ja kaksi casting-foliota foliomaalaukseen sekä 5 uutta väriä. Ja yhden koristelufolion. Mosaicit vaan ovat niiiin ihania. Lisäksi ekstrahienoa glitteriä ja keijupulveria (ihan oikeasti! :D ) jonka avulla voi sokeroida kynnet. Swarowskit ovat jo käytössä. Tykkään käydä paikan päällä kun näkee värit oikeina ja viime kerrat Kaddy on antanut hyviä vinkkejä.

Viime Mosaicin tilaukselle kävi huonosti. Tilasin sen kaverilleni joka toi tullessaan Egyptiin. Sain sen mielestäni lähelle kotia ihan varmasti mutta myöhemmin sitä ei löytynytkään kotoa. Voi sitä surkeuden määrää. Yli 200€:n tilaus hukassa ja geelit lähes loppu. Tämä tapahtui maraskuun alussa ja nyt toista viikkoa sitten sain Facebookissa viestin tuntemattomalta mieheltä että olin unohtanut kosmetiikkapakettini hänen kauppaansa! Voi että miten ihana mies! Onneksi maailmassa on vielä rehellisyyttä ja oli viitsinyt etsiä minut Facebookista jotta saan hukkuneen pakettini takaisin. Täältä lähtee matkaan suklaarasia hänelle vai onko kenelläkään parempia ideoita? Antaisin myös ison halauaksen ja muiskun poskelle mutta kulttuurisesti se ei ole oikein spivaa. Onni onnettomuudessa!

Cesarsshop on tullut koluttua useamman kerran tässä kuussa ja A Englandin kynsilakkasarja on etenkin ollut oikein mieleinen tässä kuussa.

Näiden kuluu olla hyllyssä juuri tässä järjestyksessä :) En tiedä miksi olen nyt niin ihastunut juuri tähän sarjaan. Ehkä yhtenä syynä on että PP on jo niin suuri sarja että niistä on työlästä valita kaiken ihanuuden keskeltä mieluisia lakkoja. Joutuu empimään liian monen välillä.

A Englandista puuttuu vielä jokin oikein tumma ja sininen sävy mutta eiköhän asia korjaannu...Ja joku erittäin hyvä ja monisävyinen sininen on ostettava ennen kuin hilpaisen taas Hurghadaan 30.12.

Saapi ehdottaa rikasta sinistä, josta löytyisi kivoja hippusia eri värejä ja ulottuvuutta.

Toki on kotiutunut myös FUN Laquer, pari PP:ia, Essietä, Color Clubia ja laattoja mutta valitsin tähän postaukseen nyt tämän sarjan.

A Englandin lakkojen nimetkin ovat niin kiehtovia. Aina muistaa jonkun tarinan kun näkee lakan nimen. Perfecto!


Kaunis iho ei riipu vain kosmetiikasta. Tässä eräs "salaisuus". Sitruunamehu ja hyvälaatuinen hunaja, ei mitään halppista jossa on siirapitkin seassa.

Aamuisin lasillinen huoneenlämpöisenä tyhjään mahaan eikä aamiaista ihan heti päälle. Puristan yhden sitruunan ja Suomessa myös limen (nitä ei saa Egyptistä) isoon lasilliseen vettä ja lisään todella reilun lusikallisen luomuhunajaa.

Olen myös alkanut puristamaan yhden sitruunan illaksi veden ja hunajan kera ja nautin sen juuri ennen nukkumaan menoa. Se siksi että tietty on hyvää, mutta hunaja voi auttaa nukkumaan syvemmin ja säätelee virtsaneritystä, jolloin yölliset vessakeikat joihin minulla on taipumusta, vähenevät.

Muistaakseni suositellaan puolikasta sirtuunaa ja 65-70 kg painaville kokonaista.

Parissa viikossa huomaa kuinka iho on kirkastunut ja olo virkistynyt. Hunaja ei nosta verensokeria vaan pitää sen tasiasena, joten sitä ei voi verrata sokeriin.

Olin juuri pari viikkoa ilman tätä elämän eliksiiriä muutosten pyörteessä ja kasvojen ihosta todella huomasi sen. Nyt en enää luista tavasta ja iho on taas kirkas.

Onko kenelläkään muulla "salaisia" kauneusniksejä?




torstai 24. joulukuuta 2015

Joulukynnet

Tässä hämmästytin ihan itsenikin. Päädyin ranskikseen vesimarmoroinnilla.



Tarkoituksena oli tehdä siipimallilla ranskalainen maniyyri käyttäen kultaa ja punaista. En keksinyt miten yhdistäisin värit ja lopuksi tein vesimarmoroinnin A Englandin Percevalilla ja Holy Graililla. Nyt pääsi käyttöön myös Tigerista löydetty kivan värinen maalarinteipin vastine, joka on kapeampi ja suojasi todella hyvin. Rajasin värialueet ohiella pensselillä ja Color Clubin Sul Try Diva:lla.

Jotain jäi kuitenkin puuttumaan. Siipimalli ei tullut esiin vaan kuviointi oli kolmio ja näytti että sormien päissäni on tonttulakit :) Peukaloihin ja nimettömiin tein leimadecalit hehe-laatalla 050, leimauslakkana Essies as good as gold. Kärkiin piti saada hiukka blingiä, joten Northern Lightsin Hologran top coat. Lopuksi päällyslakka Essencen the gel top coat ja liimasin joitakin Swarowskeja pitsileimoihin, jotka valitettavasti eivät juuri erotu kuvassa.

Taustana tänä jouluna suvun 80 vuotta täyttänyt joululiina.



Näillä sitten tämä joulu miettien koska saisin aikaiseksi kynnet joista todella pitäisin.

Hyvää Joulua kaikille!

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Mustaa pitsiä ja samettia


Poistin hirvittävät joulukynnet ja tein jotain mikä ei varmasti kiillä eikä ole jouluista. Päädyin mustaan pitsiin. Ostin Fashion nails transparent-lakan ja tiputtelin sinne hieman Essencen the Gel polish mustaa. Näin siis mustan kuultava lakka, jota levitin muutaman kerroksen. Pitsi on ebaystä hankitusta rullasta, joka liimaantuu kun kynsi on vielä aavistuksen tahmea. Toki tuli joitakin kaljuja paikkoja, mutta niitä pystyi paikkailemaan kalvon verkkokuviolla. Lopuksi päälle taas itsetehtyä läpikultavaa lakkaa ja maalasin kehykset kynsiin Mosaicin L-kokoisella Kolinsky-siveltimellä ja edellä mainitulla mustalla lakalla. Kyllä geelillä on vaan niin paljon mukavampi maalata mutta näillä mennään. Nyt mulla on lakkabuumi ja onhan se parempi allergioideni kannalta kuin geeliväri, koska kuitenkin vaihdan kynsiä suhteellisen usein. Lopputulos oli ihan ok. Ensi kerralla ehkä hieman vähemmän läpikuultavaa lakkaa ja pitsit voi leimatakin mutta minulla ei ollut sopivaa laattaa.
Päällyslakkana on Mavalan Color-matt top coat. Ihanan samettinen tulos, näitä kynsiä hivelee ihan pemoisen fiiliksen vuoksi.

Joulukynsiksi suunnittelen raskiksia joulun värein ja nyt on jo 20.12. ja kynnet on tehty eilen. Ei siis näillekään jää paljoa elinikää, anteeksi vain pitsit.

Meistä on moneksi


Vihdoinkin: Mosaicin uudet geelit < 3 <3 <3

Tässä alusgeelinä Chrystal, Builderina Blush ja päällä Builder Chrystal. Päällysgeeli Flexy Top.

Halusin lämpimän geelisävyn, joka on mahdollisimman luonnollisen näköinen, jolloin ranskalaisesta voi saada mahdollisimman kauniin.

Ice on taas tuomassa läpikuultavuutta ja jotta Blush ei tummene liikaa.

Uudilla Mosaicin muoteilla homma hoitui todella helposti vaikka geelien täysi vaihto on aina aikaa vievää touhua. Meni sen verran myöhään että tein loput hienosäätöviilaukset aamulla ja enhän voinut lähteä lounaalle pelkillä geeleillä, kun om tottunut että kynsissä on aina jotain. Äkkiä nimettömään tarra, Essencen pikakuivattaja ja menoksi. Näytti jo harkitulta nude-tyyliltä.


Voih, olisinpa tyytynyt nudeen. Ei kun kävin (taas) ostoksilla Cesarsilla joka vetää puoleensa kuin magneetti. Ideana siis joulukynnet.

Vihreä: A England: Saint George
Punainen: FUN Laquer: Seductive Marmelade
Top Coat: Northern Lights Hologram Top coat "silver"

Lumihiutaleleimat vihreissä: Opin hopea Colour paints

Peukaloissa Milvin sirtokuvat ja etu-ja pikkusormessa Blue Seas siirtokuvat.

Joskus pitäisi osata lopettaa ajoissa. Pikkaiset lumihiutaleet olisivat voineet jäädä pois ja ajattelin tehdä Hologram top coatilla lumisademaisen vaikutelman. Tulikin oikein rankkapyry. Leimoja ei enää näkynyt kaiken keskeltä ja kiilto oli häiritsevän voimakas. Näille kynsille tulikin elinaikaa n. 22h. Olin samana päivänä ostanut peel off-aluslakan Fun Laquerin lakkaa varten ja unohdin laittaa senkin eli kynnet kostivat lyhyen elämänsä vielä vaikealla poistamisella. Sen tästä opin että täytyy saada hopeinen leimauslakka jossa on voimakkaammat värit ja että liika on liikaa. Mutta osasin taas leimata kuitenkin :)

Hätäkynnet

Kun tulin Suomeen, ei ollut ollenkaan geeliä, kun kulutin kaiken loppuun ja nded:tä en edes viitsinyt ottaa mukaani, kun valitettavasti matkatavaroiden paino on rajoitettu.


Tein kynnet kotona olleella 5ml:n nded:n geelinäytepurkilla.

Koska MILV on niin hehkutettu, olian niitä pakko kokeilla. En jotenkin ole koskaan pitänyt siirtokuvista tai tarroista, jotenkin tuntuu että on reilumpaa tehdä koristelut itse maalaamalla tms. Mutta kaikkea pitää kokeilla, jotta löytää tyylinsä ja muutenkin ettei jämähdä vain tekemään samaa. Ruusut ovat hieman turhan suloisia makuuni mutta siellä seassa oli papukaija, joka oli näissä minulle se juttu. Sininen on Essencen I <3 Trends The Darks-sarjan 17 indigo to go ja onkin oiken kaunis väri. Pienet leimat leimattu Essencen The gal nail polish pinkillä. Kohdistamisessa oli ongelmia. pieni kuva ja iso löllöleimasin. En ollut kovin tyytyväinen lopputulokseen, kun kynsilakka on niin paljon tummempaa kuin siirtokuvat ja niissä on täysi sävyero. Näillä mentiin jonkun aikaa, kunnes liukastuin ja sain ruhjeen oikeaan käteeni ja samalla peukalon kynsi räsähti. Olin jo aiemmin joutunut uusimaan yhden kynnen. Nded on niin kovaa ettei se kestä mitään iskuja vaan rapsahtelee poikki. Suomeen tullessani Mosaicin myymälä oli viikon kiinni uudistusten vuoksi enkä päässyt ostoksille. Haluan mennä paikan päälle, kun sieltä saa hyviä neuvoja ja näkee värit oikeina, nettikuvissa on aina eroa.

Joulukynnet 5-vuotiaalle

Veljen tyttöni oli kylässä ja jo tarhasta lähdettyä ehdotti että tehdään kynsiä. Mikäs siinä. Kotona ladoin esiin koristeet, tarrat ja siirtokuvat ja siitä ihastuksesta ei tullut loppua. "Ihanaa, näitä on niin paljon, eiiih, miten näistä voi valita". Sitten kun päästiin lakkakokoelman puolelle (joka on karttunut mukavasti Cesarilla vierailujen vuoksi), ei ihastelusta tullut loppua. Enkä ole koskaan kuullut tytöstä sellaisia vinkuääniä kuin silloin. Lopuksi hän valitsi 11 lakkaa, joista sitten lähdettiin toteuttamaan.

 Tässä sitten kokoelma kaikesta siitä ihanasta mitä hän halusi. Toki jokaisen kynnen on oltava erilainen, jotta saatiin kaikki 11 lakkaa käyttöön. Pinkki peukalo on päällystetty Fun Laquerin Mysticalilla.

Yöllä raukka oli oksentanut ja ei pässyt seuraavana päivänä päiväkodin joulujuhlaan ja suurin huolenaihe oli, ettei voi näyttää kavereille näitä ihania kynsiä. Äitinsä lupasi että teen sitten uudet vuodenvaihteessa. Jännityksellä odottaessa...

Tällä kertaa kynnet olivat tosiaan niin ihanat että kuivatuskin onnistui oikein hyvin. Yleensähän on vaikea olla paikallaan niin kauan.

Unohdin ottaa kuvat ja äiti sitten lähetti pyynnöstäni ne minulle. Ihanan ammattimainen kynsiposeeraus 5-vuotialla :)

Kynsilakkakausi alkaa

Kun tulin Suomeen, olin lukenut monia kynsiblogeja. Suomessa on järkyttävä Picture Polish- ja MILV-villitys ja täytyi mennä Cesarsiin ottamaan selvää mistä on kyse. Itselläni oli kesältä kaksi Picture Polishin lakkaa Bordeax, jota usein laitoin kun kynnet olivat "työn alla" eli pohjat tehty mutta ei värejä ja Splash, joka on sininen glitter ja aivan mieletön varpaankynsissä. Laitoin sen päälle Mosaicin Flexy Top-lakkaa, jolloin päällysgeeli sinetöi kynsilakan pysyväksi. Kauan ne kestivätkin.

Pinterestistä olin nähnyt myös hololakkavillityksen ja kesätä oli yksi Color Clubin hololakka ja Fun Laquerin hipusia sisältävä päällyslakka. Nämä lakat olivat ainoat jotka toin Suomeen, muut ovat vielä Hurghadassa.

Cesarsilta kotiutui PP:n allur ja imperial sekä leimaustarvikkeita. Leimaus on ollut oikein akilleen kantapää. Ei vaan onnistu. Tai jos onnistuu niin tsägällä. Kokeilin leimausta yhtä huonoin tuloksin kuin ennenkin. Mutta: sitten katsoin löllöleimaustutorialin ja vihdoinkin ymmärsin idean. Todellakin vihdoinkin. Oli jo aika.

PP oli juuri niin ihana käyttää kun kaikki blogit ylistävät ja kun opin leimaamaan tein ensimmäiset leimadecalit uudelle Messy Mansionin matolleni. Leimat kyllä sinänsä onnistuivat hyvin mutta huomaa että olen ensimmäistä kertaa asialla. Väritys oli ihan kauhistus. Kuviot on väritetty ihan väärillä väreilä ja ne eivät tule esiin kun värimaailma on liian samantapainen alluren kanssa. No, hyvä opetus. Olipahan edes kolme kaunista kynttä. Kantapään kautta tässä harrastuksessa oppii hyvin.



Historiaa: vanhat kuvat-geelivärien aikakausi

Kotilomalla hankin Mosaicin geelejä ja geelimaalautavikkeet. Tässä Pohjana Baby Boomer-geeli, värinä nded:n beige päällystettynä Mosaicin Pink Veil:llä.

Kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti mutta oli hämmästyttävää huomata miten oikeilla välineillä voi maalata. Foliomaalaus on yksi suosikkeistani kynsipuolella. Tätä ennen tein jo yhdet foliomaalaukset, joita ei koskaan tullut kuvattua.
Olen aiemmin tehnyt foliokynnet pelkällä punaisella foliolla töpöttelemäll niin sormenkynsiin kuin varpaisinkin. Todella kaunsta. Tähän lisäsin hieman kultaa. Ehkä hieman jouluinen fiilis lokakuussa mutta ei se mitään. Pidin näistä ja auringossa kimaltavat erityisen kauniiisti.
Ja tässä sitten foliovarpaat jotka eivät menneet kuin Strömsjössä. Minulla oli vain pieni pala oranssia foliota ja se pala kävi uimassa geelipurkissa eli tahmaantui. Siitä ei sitten tarttunut foliota varpaisiin ja se mikä tarttui, jäi jotenkin epätasaiseksi eli jäi kaljuja kohtia. Isovarpaat sitten paikkasin leopardifoliolla ja jottei tarvitsisi poistaa kaikkia shellackeja, laitoin huomion kiinnittämiseksi kolmioniitit. Huh, se oli kamala varpaiden laittokokemus.



Monet kynnet ovat jääneet kuvaamatta ja geelit alkoivat jo lopua.
 Oli aika hämmästyttävää huomata kuinka paljon geeliä loppujen lopuksi menee. En osannut varautua siihen. Tässä tein baby boomer-kokeilun yhdistämällä perusväriksi Mosaicin Baby Boomer-beelin ja tipiksi nded:n vaaleanpunaisen "maitomaisen" geelin, kuten tuotekuvaus kului, mutta vaaleanpunainen maitomainen oli sitten kyllä valkoinen. Purkit ovat aika hyvin jääneet käyttämättä, kun ne vuotavat tahmaa. Ja tarvii olla alus-, builder- ja päällysgeeli eli aika monta vuotavaa purkkia ihmiselle, jonka ei pidä allergikkona yhtään koskea kovettamattomaan geeliin. Kynnen päässä kiiltoa antamassa merenneitopulveria.
Tässä ihanat kynsikorut Cesarsilta. Väri nded:n. Sen piti olla lila netin mukaan mutta sininen se on.

Työaika oli 7.45-18 ja töitä 6 päivää viikossa. Yhtenä iltana ehti tehdä pohjat ja seuraavana värit. Tässä foliomaalaus meni mönkään, kun kuvio litistyi, en tiedä iskinkö sen väsyneenä uuniin vai mitä kävi. Korjasin sen myöhemmin mutta valitettavasti korjautusta ei ole kuvaa. Näissä kynsissä viihdyin pitkään ja tuli monia kyselyitä missä teetän kynteni kun ovat niin kauniit. Ja tästä alkoi innostukseni kynsikoruihin. Ne pysyivät todella hyvin ja sai irrotettua niin että voi käyttää uudestaan. Tämän jälkeen olen tilannut useita kynsikoruja. Niitä saa ebaystä huutokaupasta naurettavilla hinnoilla ja joskus jos haluaa tiettyä aihetta, voi joutua maksamaan jopa vajaa 3€ :)







Vampyyrikynnet :) Liukuvärjäys geeliväreillä ei ole helppoa. Nyt vasta viime viikolla sain hyvän vinkin miten se onnistuu parhaiten.

Mustien sormien foliomaalaus oli kivaa ja terapeuttista, mutta ei ollenkaan kun sen saman joutui tekemään oikeaan käteen. Ihan hyvin se kyllä onnistui, ei sen puoleen.
En ole koskaan ollut ranskalaisen manikyyrin ystävä. Olem tehnyt niitä muutamat ja päätynyt poistamaan ne hyvinkin pian, kun en viihdy niissä. Nämä ovat ensimmäiset, joista todella pidin. Valkoisen päällä on Mosaicin Pink Veil tuomassa hieman kiiltoa ja pienet timantit bling blinginä.

Pohjageelinä Baby Boomer ja se päällä läpinäkyvää geeliä, jonka jouduin ostamaan Hurghadasta (yllättävää että löysin!) jonka merkkiä en edes muista. Geeli oli niin loppu että oli pakko. Kun on tottunut siihen miten mukavan keveältä Mosaicin geeli tuntuu kynsillä, ei haluaisi muuta sekaan.

Näitä en olisi halunnut vaihtaa mutta: tein aika nopean päätöksen irtisanoutua ja lähteä Suomeen etsimään töitä. Sain kutsun työhaastatteluun ja koska kyseessä on haastattelu sairaalaan, oli vaihdettava kynsityyliä.






Työhaastattelukynnet. Näistä oli kauhea stressi monta päivää. Suht lyhyet pitää olla, joku juttu on oltava mutta ei liian huomiota herättävä. Loppujen lopuksi negative space jäi kynsille. olen alkanut viime aikoina pitämään tyylistä.

Olen yrittänyt vaihtaa joitakin kertoja kynnen muotoa manteliksi, pyöreäksi ym. mutta aina päädyn neliöön. Se on omani tuntuinen. Pyöreät nättävät minulla ihan ankan nokilta. Pöh.
Ison negatiivisen tilan tein teipeillä, pienet valkoiset viivat maalasin.

Tähän päättyi eräs kynsien aikakausi. Ei kun seuraavaan.

Historiaa; kuinka minusta tuli kynsifriikki-sehellack-kausi

Kuinka ihmeessä joku voi höpsähtää tekemään kynsiä ja viettää siihen niin paljon aikaa? Tässä on oma tarinani.

Olin pohjoismaalaisessa sukelluskeskuksessa töissä. High season on lokakuusta huhtikuuhun ja toukokuussa sitten olikin todella hiljaista ja oli aikaa seurailla nettiä. Hurghadan Facebook-palstalla oli ilmoituksia että tehdään geelikynsiä. Omani olivat liuskoittuvat ja hakkasin ne jatkuvasti key bord:iin tohjoksi ja ajattelin että haluan oman kynnen geelauksen. Venälinen kynsienlaittaja ei sitten ymäärtänyt yhtään että joku haluaa vain omiin kynsiin geelit, eikä pitkiä ja kauniita. Ideanani oli oman kynnen kasvatus. Hyvä egyptiläinen ystäväni tulkkasi venäjäksi puhelimen välityksellä mutta miehenä ei ymmärtänyt asiasta mitään ( :D ) ja venäläisellä oli oma kantansa asiaan. No, lopputuloksena istuin kuumassa huoneessa ilman tuuletinta tai ilmastointia kynsipölyn keskellä yli 5 tuntia. Jatkuvasti tyttö ihmetteli alkeellisella englannillaan miksi kynteni ovat niin lyhyet. Ja tuskaili sekä tuskaili. Muottien jälkeen mm. pikkusormen kynteni sojotti 45° kulmassa alaspäin eli tuli paaaljon geeliä lisää ja kyseessä ei tosiaan ollut ammattilainen. Päälle tuli thermoshellack eli se vaihtaa väriä kylmässä.
Seuraavana päivänä olin pois toimistohommista ja laivalla snorkkelioppaana. Siellä thermovaikutus tuli esiin tuulessa jos kynnet olivat märät. Maalla ei niinkään kun oli sen verran lämmin.

Kynsien "laatu" oli onneton. Kävin viikossa korjauttamassa kahdesti ja eräänä aamuna herätessäni huomasin että 3 oli mennyt nukkuessani poikki. Kynnet muutenkin katkeilivat ihan naurettavissa tilanteissa, kuten papereita käsitellessä. Geeli ei ollut hyvää (Sinan halppis) ja tekniikka varmasti puutteellinen.

Lisäksi kynsien laittaja lähti lomalle Venäjälle ja ei tullut takaisin ennen kuin lähdin Suomeen. Lähdin sitte lomalle kamalan näköisillä nysillä.

Suomessa otinkin kauniit kynnet mutta koska en enää Hurghadassa osannut luottaa kehenkään siitä se idea sitten lähti: Miksi maksan muille honoista kynsistä jos voin tehdä itse omat huonot kynteni?

Aloitin sitten tilaamaan tarvikkeita verkkokaupoista ja ebaystä ja tuumasta toimeen.

Jälkeenpäin vain selvisi että sain ikävät seuraukset venäläisen harrastelijan kynsien laitosta. Osa kynsistä oli viilattu nahoiksi ja melkein puhki ja sieläkin kasvattelen niitä kohtia pois.


Tässä Suomessa teetetyt kynnet. Oli kauhea himo persikkaisiin väreihin sillä hetkellä. Ihosta huomaa että olin melkoisen ruskettunut ja vaatevalinnat siihen aikoihin olivat oranssia ja ostin jopa 2 keltaista paitaa!

Sitten olikin aika alkaa tehdä itse kynsiä. Lähes ympäri vuoden oli käytössä varvastossut joten varpaankynsille laitoin mätsäävät shellackit.




Sitten kyllästyin persikkaiseen värimaailmaan ja vetäisin kirkuvan pinkit shellackit. Kun väri alkoi tymppimään, vuorossa oli baby boomerit rhinestoneilla. Näistä kynsistä opin että kynnen muotoilu on kaiken A ja O. Käytössä oli todella jäykkä geeli ja shellackia kärkiin töpöttäessä päät laajenivat lisää.


 Näistä kynsistä pidin paljon ja ovatkin ainoat jotka olivat pidempään käytössä.

Simppeli koristelu dotting toolilla ja naisellinen
punainen väri tuntuivat osuvilta. Muuteankin Egyptissä
valo on erilainen. Ihanan kultaisen lämmin, kun Suomessa valo on aurinkoisella säälläkin valjua ja kylmää. Näin lämpimässä ilmanalassa tulee käytettyä erilaisia värejä kuin Suomessa. Samoin myös vaatteissa.

Myös paikalliset käyttävät paljon värejä, tai siis miehet. Naisten pukeutuminen on hillitympää ja islamilaisessa valtiossa osa pitää mustia kaapuja, niqabia kuitenkin harvoin. Miehillä suosikkivärejä näyttäisi olevan punainen, oranssi ja keltainen.

Osa nuorista naisista kyllä käyttää värejä rohkeasti, mutta tosiaan vain jokunen osa. Lisäksi tämä om Hurghadan seudun tilanne. Jos menee isoihin kaupunkeihin
(Kairo, Luxor, Alexandria), löytää hyvin
erilaisiakin tyylejä ja rohkeampia.
Maaseudulla taas kyläyhteisöissä
pukeutuminen ja elämä on ihan toista,
huomattavasti rajoitetumpaa.


Yhden päivän thermolakkakissakynnet.
Meni vähän turhan villiksi kun ei osannut lopettaa ajoissa :)

Sitten glittershellack. Piti kokeilla kun en koskaan
ollut käyttänyt väriä. Tuli valjut ja tässä kohtaa
aloin saamaan ensimmäisiä allergiaoireita.
Kynsien takaa alkoi nahka pikkaisen kuoriutumaan.




Tässä shellack-kauden viimeiset kynnet ja mätsäävät varpaankynnet. Ostin oudon merkkistä shellackia eräältä venäläiseltä kynsientekijältä, joka oli lähdössä maasta. Kivat kynnet ja kaunis luumu pohja mutta näistä sain ensimmäisen todellisen allergian.  Iho oli rakkuloilla ja nahka kuoriutui pois. Kortisonivoiteet käyttöön ja sain apteekista kortisonia lihakseen. Egyptissä ei tarvitse reseptiä moneenkaan asiaan vaan voi suoraan ostaa apteekista mitä tarvitsee. Onneksi on terveydenhuoltoalan koulutus ja tiesin mitä tarvitsen ja apteekkarin avustuksella pääsyttiin näihin. Tässä vaiheessa oli tarkoitus lopettaa koko homma. Geelien poiston jälkeen ymmärsin ettei se onnistu, kun ei enää ollut kynsiä, vaan ne venäläisen viilaamat nahat. Hiljalleen tein kokeita mitä kestän ja geelille en ollut allerginen. Allergiaa sain väreistä ja tietty tässä vaiheessa en ollut kovin näppärä kynsilakkapullon sudin käyttäjä, joten ihokosketuksiakin tuli. En myöskään vielä varonut kovettamatonta geliä tai väriä.

    Huomasin myös ettei cleanseria pidä käyttää
paljain käsin vaan muovi/hanska väliin suojaksi. Myös kynsinauhoja suojaava latex allergisoi. Tähän loppui varsinainen shellack-kauteni. Nykyään käytän sitä varpaisiin ja sormiin geelivärejä tai kynsilakkaa. Tässä ei ole ihan kaikkia kynsiä, joitakin ei vain tullut kuvattua.

Uusi blogi

Päätin julkista uuden blogin. Kynsiharrastukseni on ajautunut melko vakava-asteiseksi höpsähdykseksi ja kerään kuvia aikaansaannoksista tänne. Lisäksi kun asuin 4 1/2 vuotta Egyptissä, kosmetiikkaostokset olivat varsin rajattuja (kaikki meikit Suomesta lomilta 1-2 kertaa vuodessa, paikan päältä vain body lotionia tms) ja nautin nyt ostosmahdolliuuksista suunnattomasti. Palasin Suomeen 7.12. aikeissa jäädä, kunhan vain työtä löytyy. Ajoittain postaan kiinnostavia kosmetiikkaostoksia tänne.
Yksi elämäni kantava voima on eläimet ja varmasti täällä tulllaan näkemään kissojani ja ehkä muuta eläinaiheista materiaalia.
Toinen elinikäinen harrastukseni on lukeminen, joten joskus saattaa löytyä jotakin tältäkin saralta. Siis hieman sekametelisoppaa keskittyen kuitenkin kynsiharrastukseeni enimmäkseen :)