lauantai 7. syyskuuta 2019

Kesä ohi-paluu blogihommiin

Kesä on ohi, vaikka ihan mukavia ilmoja on ollut nyt syyskuussakin. Ja syksy tarkoittaa paluuta blogin pariin. Kesällä on tullut tehtyä vain töitä ja harmittavan vähän minkäänlaisia kesäjuttuja. Toukokuinen Balin loma ei kauaa kantanut, kun kesätyön aherrus pääsi päälle. Kesällä blogeissa on harmittavan vähän lukijoita ja postauksiin kuluu paljon aikaa. Oli priorisoitava jaksaminen työssä ja blogi myöhempään ajankohtaan. Blogi kun on itselleni ennemmin harrastus. Tuloa en ole blogilla tehnyt ja siksi päivätyö on hoidettava ensisijaisesti.



Loppujen lopuksi osaltani tätä kesää jää kuvaamaan vain jatkuva väsymys. Viikonlopuissa en ole ehtinyt palautua. Vanhalla alallani terveydenhuollossa päivät alkavat omaan rytmiini nähden aivan liian aikaisin, työ on fyysisesti ja henkisesti(kin) rankkaa.

Toki on ollut myös harmittavaa huomata, miten vaikea uudella tutkinnollani on löytää työtä. Valmistuin touko-kesäkuussa yhteisöpedagogiksi, työyhteisön kehittäjäksi ja paikat joihin olen hakenut, jokaiseen on ollut runsaasti hakijoita. Suhteellisen pienellä työkokemuksella alalta en ole pärjännyt hakuprosesseissa. Nyt on myös niin paljon työttömyyttä, että työnantajat voivat asettaa järjettömän kovat vaatimukset joihinkin suhteellisen simppeleihinkin työtehtäviin. Ei auta kuin jättää hakemuksia ja uskoa, että jonakin päivänä olen se oikea tyyppi tiettyyn hommaan.

Onneksi on tullut kommentteja lukijoilta sekä luonnonkosmetiikan maahantuojilta tai valmistajilta, jotka kannustavat taas jatkamaan. Vaikka kesällä olen enimmäkseen käytellyt vanhaa kosmetiikkaa loppuun, on jotakin uuttakin tullut testailtua ja aiheita kyllä riittää. 


Ajattelin ajoittaa viikkopostaukset sunnuntaiksi lauantain sijaan. Kirjoitan paljon fiilispohjalta eli milloin tekee mieli kirjoittaa mistäkin. En saa juttuja varastoon, kuten jotkut ahkerat bloggaajat ja sunnuntai antaa hieman pelivaraa, ettei postausta välttämättä tarvitse tehdä arkena, vaan voi kirjoittaa myös lauantaivapaalla tai vaikka viimeistellä jo aiemmin kirjoitettua tekstiä.

Blogin fokus pysyy edelleen luonnonkosmetiikassa, sen ainesosissa ja hinta-laatusuhteessa. Kotimainen luonnonkosmetiikka pysyy erityisen lähellä sydäntäni. Meillä on niin mahtavia tuotemerkkejä, että ne todella ansaitsevat erityishuomiota. 
Jonkun verran tekisi mieli laajentaa aihepiiriä myös elämään ylipäätänsä, mutta se jää nähtäväksi  pystynkö loppujen lopuksi tuottamaan lifestyle-tyyppisiä juttuja. Tai kirjoittaa joskus aihepiireistä, jotka osin kuuluvat kosmetiikkaan, mutta eivät ole täysin sitä, kuten postauksen pääaiheena olisi vaikkapa hajusteherkkyys. Tai esimerkiksi miksi luomuhunaja ei ole niin ekoa, miltä se kuulostaa.

On myös tullut säädöksiä, suosituksia tmv, joihin en ole vielä perehtynyt. Blogeihin pitäisi käsittääkseni merkitä, että postaus on mainos, jos tuotteet on saatu. Se ei ihan mene järkeeni, koska avatun kosmetiikan verotusarvo on 0€ ja purkit on avattava tietenkin, mikäli niistä aikoo tehdä arvion. Voi myös olla, että joku voi kirjoittaa tuotteista hyvin negatiivisestikin, mutta tekstin alkuun on merkittävä "mainos", vaikka se ei sitä tuotemerkille ole. Ja muutenkin pr-tuotteista kirjoittamista en koe mainokseksi, koska en saa kirjoituksesta rahaa, enkä tee sopimuksia, että kirjoitan tuotteista, mikäli vaan saan ne. Bloggaajan ei tarvitse kirjoittaa kaikista saamistaan tuotteista, vaan päätös on ihan oma. Toki nykyään jotkut tahot pyrkivät puristamaan lupausta kirjoittaa tuotteita vastaan, mutta itse en ainakaan sopisi tällaisesta. Jos pidän, kirjoitan, jos en pidä, en uhraa jokusta tuntia kirjoitukseen, jossa haukkuisin tuotteita. Mutta mikäli teksteissä vilkkuu sana "mainos", se ei tällä hetkellä ainakaan tarkoita muuta, kuin että olen saanut tuotteet vastikkeetta. Perehdyn aiheeseen ja katson, miten asia menee, mutta tällainen muutos saattaa tulla syksyn postauksiin.

Ja edelleenkin blogilleni on varattu osoite hannahaliseva.fi-osoite, kun vain osaisi siirtää kaiken liikenteen sinne 😀. No tuskin se on rakettitiedettä, mutta vaatii jonkun verran perehtymistä aiheeseen. Jospa senkin muutoksen saisi voimaan vaikkapa vuodenvaihteesta. 

Huomenna sunnuntaina sitten palataan ensimmäiseen varsinaiseen syksyn blogipostaukseen. 
Mikäli on juttutoivomuksia tai muuta mahdollista mielessä, jätä ihmeessä tekstiä kommenttikenttään.


Hyvää alkavaa syksyä kaikille! Toivottavasti teille jäi kivoja kesämuistoja!


Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta


2 kommenttia:

  1. Mukavaa huomata että olet palannut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 . Tämä vuosi ei ole ollut hyvä blogivuosi. Keväällä opinnäytetyö vei ajan ja nyt sitten rankka työ. Tästä taas nousuun.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3