sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Testattu ja tykätty: Okabon kotimaisen luonnonkosmetiikan aitoa ja vaikuttavaa laatua


okabo organic öljypuhdistus öljyseerumi yövoide kotimainen luonnonkosmetiikka

Okabo on todellinen kotimaisen luonnonkosmetiikan erinomainen edustaja. Puhtaisiin, korkealaatuisiin raaka-aineisiin perustuvaa sarjaa ei missään nimessä kannata jättää kokeilematta. Niin uskomattoman vaikuttavia nämä tuotteet ovat olleet! Raaka-aineet eivät suurimmaksi osaksi ole kotimaisia, vaikka niitäkin tuotteista löytyy. Se ehkä on yksi syy, joka tekee sarjasta kiehtovan ja erilaisen, eikä tuotesarjaa välttämättä mielletä kotimaiseksi. Tosin on harvinaista, että kaikki ainesosat olisivat kotimaisia, mutta markkinoinnilla voidaan korostaa juuri niitä kotimaisia osia. 

Tuotteet sain Okabolta kokeiltavaksi blogiin.

Okabo perustuu korkealaatuiseen arganöljyyn. Tiesitkö, että arganöljyssä sen alkuperä ja öljynpuristusmenetelmä- sekä maa määrittelee todella vahvasti öljyn laadun? Aito arganöljy tulee aina Marokosta. Arganpuut ovat uhanalaisia ja arganpuiden kasvualue on Unescon maailmanperintökohde. Okabon arganöljy tulee juuri täältä. Näin öljy on ekosertifioitu ja se tuotetaan berberinaisten voimin reilun kaupan periaatteella osuuskunnissa. Osuuskuntien ansiosta naisilla on mahdollisuus tienata elantonsa arganöljyn valmistuksen avulla ja se luonnollisesti lisää paikallisen väestön toimeentuloa, hyvinvointia ja lasten kouluttatumismahdollistuuksia. Näin olleen Okabon arganöljy on myös vastuullisen kuluttajan valinta. Jotta öljyä saadaan puristettua käsin litra, se vaatii yhdeltä naiselta kahden päivän työn. Näin arganöljy on hintavampaa käsin kylmäpuristettuna neitsytöljynä, kuin halvemmilla tuotantomenetelmillä tuotettuna. Paras laatu on siis aina Marokossa kylmäpuristettua. Mikäli öljyn valmistusmaaksi on merkitty esimerkiksi joku Euroopan maa, voi olla varma, että öljy on puristettu mekaanisesti ja ei vastaa ominaisuuksiltaan kylmäpuristettua öljyä. Lisäksi joskus näitä muissa maissa puristettavia öljyjä voidaan ostaa massoittain liian halvalla, joka uhkaa arganpuiden säilymistä, koska halvan hinnan eteen on käytettävä jokainen löydetty pähkinä.  Nyt pääsin kokeilemaan todellista öljyjen aatelistoa. Argan on hyvin monikäyttöinen öljy. Se ravitsee, uudistaa, pehmittää, tasapainottaa ihon toimintoja, hoitaa aknea ja arpia, psoriasista sekä monia muita iho-ongelmia monipuolisen vitamiini- ja rasvahappokoostumuksensa ansiosta. Se sopii kaikille ihotyypeille ja sen ei tuki ihoa komedogeenisen luokituksen (eli tukkimiskertoimen) ollessa 0. Toki me kaikki olemme yksilöitä, mutta yleensä ottaen se auttaa moniin iho-ongelmiin tukkimatta ihohuokosia.

Kaikilla tuotteilla on avainlipputunnus takuuna suomalaisesta työstä. Puhdistus ja seerumi ovat vegaanisia, yövoide sisältää mehiläisvahaa.

Pure argan nourishing oil cleanser-öljypuhdistus


okabo pure argan nourishing oil cleanser kotimainen luonnonkosmetiikka öljypuhdistus

Tähän öljypuhdistukseen hurahdin ihan täysillä. Yleensä käytän veden kanssa emulgoituvia öljypuhdistuksia, mutta tästä jää niin pehmeä, kosteutettu tunne iholle, että sitä jää kaipaamaan ja huomaa jo odottavansa ihon puhdistusta saadakseen sen antaman ihanan tunteen kasvojen iholle.

Tavallisesti hieron öljypuhdistusta muutaman minuutin ajan iholle ja se aika on todella rentouttavaa. Koostumus on ihanan täyteläistä olematta liian paksua tai raskasta. Öljy pääsee imeytymään ihoon ja liottaa meikin sekä päivän mittaan kertyneet epäpuhtaudet irti. Sitten pyyhin kasvot froteepyyhkeellä ja näin jää pehmeä, kiristämätön, jopa ylellinen tunne kasvoille ja kaulalle. Tavallisesti öljypuhdistustuotteet suositellaan poistettavan musliliinalla, mutta omat kasvoni ärtyvät hieman kovemmasta liinasta ja siksi froteepyyhe sopii omille kasvoilleni parhaiten.

Toinen hyvä poistokeino, joka avaa myös ihohuokosia, on poistaa öljypuhdistus lämpimään veteen kastetulla kostealla liinalla. Öljyn voi myös poistaa kaksoispuhdistuksen avulla eli kun öljy on poistettu pyyhkimällä, sen jälkeen käytetään puhdistusvaahtoa tai öljy poistetaan kasvoilta puhdistusvaahdolla. Öljyn voi myös poistaa kostealla kasvosienellä, jolloin iholle jää huomattavasti vähemmän puhdistusöljyä. Kaikista näistä keinoista itselleni mieleuisin menetelmä on ollut kuivalla froteepyyhkeellä öljyn poistaminen, koska tällöin öljyjä jää enemmän iholle ja puhtaan pehmeä tunne jää voimakkaimmin iholle. Silmämeikit poistuvat tällä tuotteella vaivatta.

Tuote sopii kaikille ihotyypeille herkästä kuivaan, ikääntyvään, sekaiholle tai rasvaiselle tasapainottaen näiden kaikkien toimintaa ja puuttuen ongelmiin hoitavilla ominaisuuksillaan. Omaan nenääni öljyn tuoksu on hyvin mieto. Puhdistuksen jälkeen lisätään kasvovettä. Okabolla on myynnissä luomuruusuvettä ihon nestetytykseen.

Inci: Helianthus annuus  seed oil* (auringonkukkaöljy), Oryza sativa (riisinleseöljy), Caprylic / capric triglycerides (hajotettu kasviöljy keventämään ihotuntumaa), ARGANIA SPINOSA (Arganöljy) KERNEL OIL*, Papaver somniferum Seed oil (unikonsiemanöljy), Macadamia ternifolia  Seed Oil* (macademiaöljy), Ricinus communis*(risiiniöljy), Benzyl alcohol, Dehydro Acetic acid, Sorbic acid and Benzoic acid, Grapefruit (Pink)Essential Oil (greipin eteerinen öljy) Citral**,Limonene**, Linalool** (**) eteerisen öljyn inciin merkittävät allergeenit

Öljypuhdistus koostuu eri öljyistä, joiden rasvahappokoostumukset täydentävät toisiaan. Hintaa 150 ml:n kätevällä pumppupullolla on 22,90€ Okabon sivuilla ja tässä on todella loistava hinta-laatusuhde.

Uudistava hoitovoide-Pure argan absolute renewal night


okabo organics  yövoide pure argan absolute renewal night kotimainen kosmetiikka

Okabolta löytyy päivä- ja yövoiteet. Itse kokeilin yövoidetta ja kuivuuteen taipuvalla, melko normaalilla ihollani tämä sopi 24h voiteeksi. Se imeytyy nopeasti ja ei ole rasvaista, vaan iholle jää mukavan kosteutettu tunne ja pintatuntuman ansiosta sopii myös meikkivoiteen alle.

Ainesosien perusteella päättelin jo etukäteen voiteen olevan varsin vaikuttava. Runsaasti suosikkiainesosiani ja ei turhia täyteaineita. Säilöntäaineet ovat mietoja ja tässä on yksi vaihtoehto heille jotka nykyään pyrkivät karttamaan bentsyylialkoholia, jos se ei sovi iholle.

Aqua** (vesi), Betula pendula sap* (koivunmahla), Rosa damascena flower water*(ruusuvesi), Argania spinosa kernel oil*(arganöljy), Glycerin**(glyseriini), Glyceryl stearate citrate**(emulgointiaine), Cetyl alcohol**(setyylialkoholi eli rasva-alkoholi voiteen paksuntamiseen), Butyrospermum parkii butter* (karitevoi), Cera alba* (mehiläisvaha), Hibiscus Sabdariffa Flower Extract*(hibiscus eli kiinanruusu-uute), Olea europaea fruit oil*(oliiviöljy), Prunus amygdalus dulcis oil* (manteliöljy), Rosa canina seed extract**(ruususnmarjan siemenöljy), Linum usitatissimum seed oil*(pellavansiemenöljy), Hydrolyzed hyaluronic acid**(pienimolekyylisempi hyaluronihappo),Dipalmitoyl hydroxyproline**(kollageenin tuotantoa stimuloiva aminohappo),Xanthan gum**(ksantaanikumi aksuntamiseen), Sodium Dehydroacetate (mieto säilöntäaine), Potassium sorbate (säilöntäaine), Parfum**(tuoksu), Citronellol, Geraniol (inciin merkittävät eteeristen öljyjen allergeenit), Cetearyl olivate**,(hoitava emulgointiaine) Sodium benzoate(säilöntäaine), Sorbitan olivate**(emulgointiaine), Tocopherol**(E-vitamiini), Lactic acid**(maitohappo), Citric acid**(sitruunahappo).

Koivunmahlaa, ruusuvettä, argan-, manteli- ja ruusunmarjansiemenöljyjä yhdistettynä upeaan raaka-aineeseen, jota tuotteissa käytetään ihan liian vähän eli kiinanruusu-uutteeseen, joka on hyvin antioksidanttista. Aminohappo stimuloimaan kollageenintuotantoa ja ihon rakennetta, karitevoi ja mehiläisvaha suojaamaan ihoa. Tämän voiteen kohdalla kaikki oli tasapainossa eli tuntuma ja imeytyvyys olivat oikein hyvät, onnistunut koostumus, mieto tuoksu ja hoitavuus sekä kosteuttavuus olivat todella hyvät. Pidän tästä todella paljon ja pakkauskin on kätevä eli pumppupullo. Valmistajan sivuilla 50 ml:n voide maksaa 33,90€.

Pure argan lift + glow serum-öljyseerumi


okabo organic pure argan lift glow serum antiage öljyseerumi kotimainen luonnonkosmetiikka

Ja nyt päästään todella mahtavaan tuotteeseen, jonka vaikutus näkyi itselläni jo yhdessä yössä! Öljyseerumi on tehty useasta eri öljystä taitavasti yhdistäen ja lopputuloksen kuvaillaan heleyttävän, uudistavan, elvyttävän ikääntynyttä ihoa, lisäävän joustavuutta, vaalentavan pigmenttiläiskiä ja kirkastavan. Kuulostaa suurilta lupauksilta, mutta tämä todella tekee sen. Kun ensimmäistä kertaa käytin tätä postauksen kolmikkoa, aamulla eron näki kasvoista, vaikka iho oli hyvässä kunnossa jo lähtötilanteessa. Iho selvästi kirkastui, heleytyi, oli pehmeä, ravittu ja tasainen. Kerta kaikkiaan erinomainen kotimaisen kosmetiikan tuote, josta saa olla ylpeä. 

Kaikki seerumin öljyt ovat erittäin ravinnerikkaita ja tunnettuja hoitavista ominaisuuksistaan.

ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL* (arganöljy), Squalane (skvalaani), Passiflora Incarnata Seed Oil (passion eli kärsimyskukkaöljy), Camellia Oleifera Seed oil*(kameliankukan siemenöljy) Prunus Armeniaca seed oil*( aprikoosinsiemenöljy),Ribes Nigrum Seed oil* (mustaherukansiemenöljy), Punica Granatum Seed oil*(granaatinsiemenöljy), Opuntia Ficus-Indica Seed oil*(kaktusviikunaöljy), Benzyl alcohol (säilöntäaine), Dehydro Acetic acid (säilöntäaine), Sorbic acid (säilöntäaine) and Benzoic acid (säilöntäaine), Parfum (tuoksu)

Öljyseerumi on hieman paksua ja itselläni ei imeytynyt ihan heti, mutta imeytyminen tuntui nopeutuvan mitä useammin tuotetta käytti. Tuoksu on hieman parfyymimäinen.

Ensimmäistä kertaa löysin öljyseerumin, josta saa todella näkyvät tulokset ja vielä näin nopeasti. Suosittelen testaamaan! 30 ml:n pullo on Okabon sivuilla 39,90€, joka on jopa suhteellisen edullinen näin laadukkaasta öljyseerumista.


okabo organic öljypuhdistus öljyseerumi yövoide kotimainen luonnonkosmetiikka

Lopputulemana ihastuin tähän kotimaiseen sarjaan. Tuotteet ovat erinomaisia, niissä on erittäin hyvä hinta-laatusuhde, ainesosien yhdistämiseen on käytetty useita eri öljyjä harkiten ja ammattitaidolla ja sarjan eettinen tausta on kestävällä pohjalla. Aion käyttää kaikki tuotteet viimeiseen pisaraan ja todennäköisesti hankkia lisää. Tehokkaat öljyt myös muistuttivat, miten ihonhoitoa voi helposti yksinkertaistaa tehokkailla ja laadukkailla öljyillä, kunhan vain muistaa myös kasvoveden tärkeyden sitä lisäämällä ja mahdollisesti kerrostamalla iholle.

Kannattaa käydä Okabon sivuilla, joista löytyvät tuoteet, mutta myös hyvät videokäyttöohjeet. Jälleenmyyjiä ovat pääasiassa apteekit, löydät ne tästä linkistä. Okaboon pääsee tutustumaan ja tekemään hankintoja myös Korjaamon Luonnonkosmetiikan markkinoilla 8.-9-6. Helsingissä. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Oletko kokeillut tai käyttänyt Okaboa ja mitä olet pitänyt?

4 kommenttia:

  1. En ole brändistä ennen kuullut mutta todella kiinnostavalta vaikuttaa. Etenkin tuo öljyseerumi on varmasti aivan ihana tuote ja sopinee erinomaisesti talvella kuivalla iholla käytettäväksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyseerumi on tosiaan aivan ihana. Käytin sitä talven kuluttamalle iholle, mutta ihan yhtä hyvin se toimi toukoukuisen pidemmän aurinkoloman jälkeen, kun iho oli taas tasapainossa. Iho tykkää :)

      Poista
  2. Moikka! Kysyisin öljyputsarista; Etkö käytä vettä kasvoille ollenkaan puhdistuksen jälkeen? Vai pesetkö aamulla pelkällä vedellä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käytä vettä tämän öljyputsarin kanssa, kun sen pyyhkii liinalla pois. Kasvoille jää ihanan pehmeä ja kosteutettu tunne. Siksi en ole käyttänyt juurikaan kaksoispuhdistusta vaahdon kanssa, koska silloin ei jää sitä ihanaa tunnetta kasvoille.
      Aamuisin puhdistan misellivedellä tai miselligeelillä kasvot.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3