lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulukalenterin ensimmäinen viikkoluukku: Senja Cosmetics ja arvonta

Loppuvuodesta on lanseerattu uusi, mielenkiintoinen kotimaisiin raaka-aineisiin perustuva Senja Cosmetics. Sarjan takana oleva Senja työskenteli kosmetiikkayrityksessä, mutta koska ymmärrys siitä, että tavanomainen kosmetiikka voi olla iholle tai terveydelle haitallista, eikä kokeiltu luonnonkosmetiikkakaan tuntunut täysin hyvältä ratkaisulta, hän päätyi perustamaan oman luonnonkosmetiikan ihonhoitosarjan. Kaikki tuotteet ovat 100% luonnollisia, vegaaneja ja eläinkokeettomia, Fi-Natura-sertifioituja ja perustuvat Suomen luonnon parhaisiin antimiin.

Senja cosmetics luonnonkosmetiikka

Suomen luonnossa kasvukausi on lyhyt ja intensiivinen sekä ilmasto on puhdas. Kasvien on pakattava itsensä nopeasti täyteen ravinteita, joten ne ovat hyvin ravinnerikkaita. Raaka-aineet, kuten mustikka, puolukka, kuusenkerkät, koivunmahla, variksenmarja ja siankärsämö ovat yleensä pientuottajien käsin poimimia. Tuotteiden pakkauskoko on 100 ml.

Sarja tuli juuri hiljattain myyntiin House of Organic:iin, jonne on tullut runsas valikoima kotimaista kosmetiikkaa ja firma toimii myös tämän arvonnan sponsorina. 

Otetaanpa katsaus näihin puhdistustuotteisiin ja hoitoveteen. Senjalta on juuri ilmestynyt myös kaksi kasvovoidetta.

Senja Sleek Cheek puhdistusöljy


senja deep cleansing oil puhdistusöljy

Sleek Cheek-puhdistusöljyn tuoksu on mieto ja miellyttävä. Se tuoksuu ikäänkuin puhtaalta. Tuote on ravistettava ennen käyttöä ja käsittääkseni se hieman parantaa tuotteen huuhtoutumista kasvoilta.

Öljyä kannattaa hieroa minuutin verran kasvoille ja se kyllä tuntuu sitten hyvältä! Öljy ei ole missään nimessä raskas, mutta ei ihan keveimmänkään tuntuinen, vaikka mukana on nesteitä. Se liukuu iholla hyvin ja antaa miellyttävän kasvohierontatuokion. 

Kun öljyn emuloi lisäämällä käsin kasvoille vettä, öljy huuhtoutuu osin pois. Ennen olisin sanonut, ettei huuhtoudu kunnolla, mutta jossain vaiheessa päässäni vihdoinkin välähti, että on huomattavasti parempi, ettei öljy poistu kasvoilta kokonaan. Nimittäin kun kaksoispuhdistuksessa seuraava vaihe on puhdistusvaahto, se on hieman öljypintaiselle iholle huomattavasti leppeämpi, kuin että vaahto tulisi paljaalle iholle, josta puhdistusöljy on täysin huuhtoutunut pois.

Tätä öljyä voi käyttää monella eri tavalla. Joko lisätä normaalisti iholle, huuhtoa pois ja siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Tai öljyn voi pyyhkiä pois musliliinalla ja jatkaa puhdistusta vaahdolla. Yksi keino on lisätä puhdistusöljyn päälle vaahto ja huuhtoa kaikki pois kerralla. Olen kokeillut kaikkia tapoja ja en osaa päättää, mikä olisi paras, koska kaikki ovat hyviä. Riippuu siis ihan omista mieltymyksistä, kuinka tuotetta haluaa käyttää ja miten sen kokee kätevimmäksi.

Öljyllä puhdistuu kasvomeikit ja sillä voi poistaa myös silmämeikin. 

Ainesosat: Caprylic/Capric Triglyceride*, Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil**, Linum Usitatissimum (linseed) Seed Oil*, Polyglyceryl-4 Caprate*, Polyglyceryl-4 Cocoate*, Polyglyceryl-6 Caprylate*, Polyglyceryl-6 Ricinoleate*, Aqua*, Vaccinium Myrtillus (blueberry) Seed Oil*, Vaccinium Vitis-Idaea (lingonberry) Seed Oil*, Phenethyl Alcohol*, Parfum (natural)*, Linalool*, Limonene*

Hajotettu kasviöljy, auringonkukkaöljy, pellavansiemenöljy, emulgoiva surfektanttinen emollientti, emulgoiva surfektanttinen emollientti, emulgoiva surfektanttinen emollientti, vesi, mustikansiemenöljy, puolukkaöljy, säilyvyyttä edistävä rasva-alkoholi, luonnollinen tuoksu ja inciin merkittävät allergeenit

Ainesosia tarkkailemalla huomaa, että öljyisyyden tuntumaa on taitettu hajotetulla kasviöljyllä ja arvokkaita ainesosia, kuten pellavansiemen-, mustikansiemen- ja puolukansiemanöljyä kannattaa todella hyödyntää ja hieroa ihoon.

Pidän öljystä todella paljon ja se on myös tehnyt tehtävänsä eli poistanut meikin ja muut päivän aikana kertyvät ilmansaasteet hellävaraisesti. Olen käyttänyt ainoastaan kaksoispuhdistuksessa. Aamupuhdistuksessa talvipakkasilla sopisi sellaisenaan, koska jättää hieman suojaavaa öljyä iholle.

Senja Cotton Cloud Puhdistusvaahto


senja puhdistusvaahto cotton cloud

Cotton Cloud-puhdistusvaahtoa olen käyttänyt öljypuhdistuksen jälkeen. Itse vaahto ei omaan nenääni tuoksu kovinkaan hyvältä, mutta ei nyt vallan kamalaltakaan. Vaahdon tehtävä on puhdistaa meikinrippeet kasvoilta.

Vaahto on suhteellisen isokuplaista vaahtoa. Kun sen hieroo kasvoille, se jaksaa pysyä vaahtomuodossa loppuun asti.  Toimii tehokkaan lempeästi puhdistusöljyn kanssa ja tulos on ollut hyvä. Oma ihoni on kuivuuteen taipuvainen ja Senjan öljyllä sekä vaahdolla puhdistamisen jälkeen iho on jäänyt mukavan tasaväriseksi, hyväkuntoiseksi, eikä ole ollut kiristävää tunnetta. Olen siis ollut erinomaisen tyytyväinen näihin kahteen puhdistustuotteeseen.

1

Ainesosat: Aqua*, Betula Pendula (birch) Sap**, Cocamidopropyl Betaine*, Sodium Cocoamphoacetate*, Caprylyl/Capryl Glucoside*, Urtica Dioica (nettle) Leaf Extract*, Vaccinium Myrtillus (blueberry) Fruit Extract*, Eriophorum Spissum (cottongrass) Flower/Stem Extract*, Glycerin*, Phenethyl Alcohol*, Sodium Chloride*, Parfum (natural)*, Linalool*, Limonene*

Vesi, koivunmahla, vaahtoava puhdistusaine, vaahtoava ja puhdistava surfektantti, nokkosuute, mustikkauute, tupasvillauute, glyseriini, säilyvyyttä edistävä rasva-alkoholi, suola, luonnollinen tuoksu ja inciin merkittävät allergeenit.

Vaahto on hellävarainen ja siinä ei ole sulfaatteja. Koivunmahla on kosteuttava ainesosa, nokkonen rauhoittaa ihoa, mustikka on antioksidanttinen ja tupasvilla tuo iholle pehmeyden. Incin perusteella selittyy hieman tympeä tuoksukin. Yleensä nokkonen on ainesosa, josta ei saa elämyksellistä tuoksua. Tässä tuotteessa on varsin mielenkiintoiset ja erilaiset ainesosat. Puhdistuskaksikko on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Älä unohda puhdistaa myös kaulaa.

Senja Nordic Nectar Hoitovesi


senja nordic nectar hoitovesi


Hoitovesi oli asia, jota ehdottomasti kaipailinkin kotimaisen luonnonkosmetiikan puolelle. Niistä ei ole montaa merkkivaihtoehtoa muutenkaan luonnonkosmetiikan parissa, joten innostuin todella paljon, kun näin tämän laadukkaan tuotteen myynnissä.

Hoitovesi eli essence on paksumpaa ja tuhdimpaa kuin kasvovesi. Se tuo kasvoille vesikosteutta ja humektantteja eli kosteutta sitovia ainesosia. Se, että kasvot ovat tahmeat hoitonesteen lisäämisen jälkeen on hyvä merkki, eli toisin sanoen tahmeus kertoo tuotteen sisältävän näitä hyödyllisiä humektanttisia ainesosia.

Hoitovesi on ikäänkuin kasvoveden ja seerumin välimaastossa. Todella hyödyllinen tuote kaikille ihotyypeille kosteuttamaan ihoa ja kun talvella iho kiristää, on huomio vietävä juuri vesikosteutuspuolelle, jossa hoitoneste on todella arvokas kosteuden tuoja ja kuivuuden poisviejä.

IMG_0360 2

Tuoksu on mieto ja todella miellyttävä. Koostumus on paksumpaa kuin kasvoveden, hieman geelimäisempää, mutta kuitenkin juoksevaa. Pakkauksessa on kätevä korkki. Pidän tämän mallisista annosteluvaihtoehdosta kasvovesien osalta. Pullosta saa annosteltua helposti juuri niin monta tippaa kerralla, kuin parhaaksi kokee ja jos pullo kaatuu, katastrofi ei ole edessä, koska koko sisältö ei valu heti ulos. Käytän hoitonestettä useita kerroksia, jotka painelen iholle. Oma ihoni ottaa vastaan runsaasti nestettä ja tämä on tuntunut hyvältä, eikä ihme, kun tarkastellaan ainesosia.

IMG_0381

Ainesosat: Betula Pendula (birch) Sap**, Aqua*, Glycerin*, Vaccinium Myrtillus (blueberry) Fruit Extract*, Eriophorum Spissum (cottongrass) Flower/Stem Extract*, Vaccinium Vitis-Idaea (lingonberry) Fruit Extract*, Urtica Dioica (nettle) Leaf Extract*, Empetrum Nigrum (crowberry) Fruit Extract*, Acacia Senegal Gum*, Xanthan Gum*, Sodium Levulinate*, Sodium Anisate*, Lactic Acid*, Phenethyl Alcohol*, Parfum (natural)*, Linalool*, Limonene*, Benzyl Salicylate*, Geraniol*

Koivunmahla, vesi, glyseriini, mustikkauute, tupasvillauute, puolukkauute, nokkosuute, variksenmarjauute, arabikumi,  ksantaanikumi, säilyvyyttä parantava  antimikrobinen aine, säilyvyyttä parantava  antimikrobinen aine, maitohappo, säilyvyyttä parantava rasva-alkoholi, luonnollinen tuoksu ja inciin merkittävät allergeenit 

Koivunmahla kosteuttaa, glyseriini sitoo kosteutta iholle, mustikasta saadaan antioksidantteja, tupasvilla pehmentää ja kosteuttaa, puolukka kirkastaa ihoa, nokkonen rauhoittaa, variksenmarjassa on runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja sekä hoitoveden pH on laskettu maitohapolla.  Aivan mahtavia ainesosia ihon hoitoon! 

Olen käyttänyt tätä myös kaulalle sekä decoltélle. Tämä tulee varmasti jäämään vakiokäyttöön. Ravitsevat, hyödylliset ainesosat, jotka eivät kuitenkaan aktivoi ihoa liikaa ja ärsytä. Myös säilöntäanepuolella on etsitty iholle suhteellisen helliä vaihtoehtoja. Hoitoveden päälle kannattaa aina laittaa voide ja/tai kasvoöljy, joka lukitsee kosteuden ihoon sekä estää sitä haihtumasta.

Kaikki Senjan tuotteet löydät myynnistä tästä ei kaupallisesta linkistä.

Näistä kyllä löytyi todella hyvät tuotteet ja nyt House of Organic sponsoroi jouluarvontaamme puhdistusöljyn sekä puhdistusvaahdon. Voit voittaa nämä tuotteet, kun käyt kommentoimassa Facebook-sivullani kohtaa, jossa kerrotaan Senjan tuotteiden arvonnasta. Tänä vuonna arvonta on Facebookin puolella siksi, että Blogger-pohjalla kommentteihin pitäisi lisätä sähköpostiosoite julkiseksi ja Facebook antaa enemmän yksityisyydensuojaa. Löydät Facebook-sivuni tästä linkistä.
Viime vuonna moni ei pitänyt sähköpostiosoitteensa julkaisemisesta blogin kommenttikentässä ja kokeillaan nyt tällaista ratkaisua.

Arvontaan voi osallistua 9.12. klo 24 asti ja voittajan nimi julkaistaan Facebookissa 10.12. Mikäli en saa voittajaan yhteyttä kolmeen vuorokauteen yksityisviestillä, arvon palkinnon uudestaan. Palkinnon lähettää House of Organic. Jouluarvonnat ilmestyvät aina lauantaisin klo 9 22.12. saakka, paitsi 5.12. ilmestyy ylimääräinen luukku osallistuessani Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteriin. Voit lukea siitä enemmän edellisestä postauksestani.

Arpaonnea!

Blogin seurauskanavat: (ovathan ne kunnossa, jotta et missaa arvontoja)

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta



Wasting Lifestyle Emman keksimässä keinossa näät, miten seuraus onnistuu IPhonella. Juttu tässä.

Androidilla sama käy näin:


Kun olet blogini sivulla, klikkaa oikean yläkulman kolmea pistettä



Klikkaa "lisää aloitusnäyttöön" (näytti minulle vielä blogin vanhaa nimeä)



Lisää


Saat suoran linkin blogiin aloitusnäytöllesi.

Ja nyt Facebookin puolelle osallistumaan arvontaan!




15 kommenttia

  1. Voi surkeuksien surkeus! Odotin tätä sun kalenteria niin kovasti, mutta se onkin facebookissa. :( Minä en ole siellä, joten kaikki ihanat arvonnat menee nyt sivu suun. Mutta siitä huolimatta kiva käydä tutustumassa tuotteisiin, sinä kun esittelet ne aina niin hyvin.
    Ihanaa joulun odotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marppa, eipä hätää. Käyn lisäämässä nimesi Facebookin puolelle, niin olet mukana arvonnassa. Kyllä me keinot keksitään ;) Ihanaa joulun odotusta sinullekin ja muista tulla katsomaan, mitä 5.12. löytyy blogista. Laita kommentti, niin lisään sinut Facen arvontaan.

      Poista
  2. Senjan tuotteet on tosi ihania, oikeastaan ihastuin itsekin eniten tähän kolmikkoon. Puhdisrusvaahto toimii hyvin öljyn kanssa ja hoitovesi on todella ihanan tuntuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kuin omasta suustani :) Ollaan niin samaa mieltä.

      Poista
  3. Senja on kyllä yllärihyvä sarja. Etenkin hoitovedestä olen tykännyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllärihyvä on oiva sana, kun on niin uusi tuotemerkki kyseessä, enkä ole vielä kuullut keneltäkään käyttökokemuksia. En ole kuukauteen ehtinyt seurata paljoa blogejakaan. Kun kuulin merkistä, katsoin kyllä incit läpi ja niiden perusteella osasin odottaa hyvää. Ainahan formulointi voi kuitenkin tuoda yllätyksiä.

      Poista
  4. Bloggerin kautta seuraan mutta en myöskään ole fasessa. Joten en voi käydä tykkäämässä.muuten olisi kiva osallistua. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Salli! Käyn lisäämässä sinut Facebookin arvontaan. Hyvä kun laitoit viestin.

      Poista
  5. Täällä myös yksi bloggerin kautta seuraaja joka ei ole facebookissa. Mukana arvonnassa jos onnistuu tätä kautta!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  6. Hei, minäkin haluaisin osallistua tätä kautta. Tosi kiva, että mahdollista tämänkin, ettei kukaan siitä syystä ilman voittomahdollisuutta.

    vitaevay@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Mukaan arvontaan.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3