lauantai 3. marraskuuta 2018

Halloween-postaus: kurpitsa, loistava kosmetiikan raaka-aine ja muutama kurpitsaa sisältävä tehotuote

Kukapa osaisi kuvitella Halloweenin ilman kurpitsoja? Ne eivät suinkaan ole vain koristeita, vaan toki niitä voi hyödyntää sekä ruuanlaitossa, mutta myös ihonhoidossa.

En ole ennen seurannut kurpitsatuotteita, mutta kun kirjoitin Beauty Gardenista, kuulin, että yritys oli ensimmäinen, joka käytti kurpitsaa kosmetiikassa, koska sen piti rekisteröidä inci-nimi kurpitsalle. Nyt kun kurpitsatuotteita selaa englanniksi Googlesta, niitä löytyy useampia. Toki hakutuloksissa löytää tavallisen puolen kosmetiikka. Ja itse asiassa paljastui, että kurpitsa on suorastaan ihonhoidon trendiainesosa sisältämiensä vitamiinien ja kuorivien happojen ansiosta.

Kurpitsa kosmetiikassa naamiot


Kurpitsalla on useita todellisia etuja kosmetiikassa. Se sisältää:

- erilaisia rasvahappoja, esim. linoleiinihappoa eli ihoa korjaavaa omega-6-rasvahappoa

- useita antioksidantteja, kuten  A-ja C-vitamiinia, jotka häivyttävät pigmenttiläiskiä, lisäävät kollageenituotantoa ja korjaavat auringon aiheuttamia vaurioita. Rypyt häivyttyvät ja arvet lievenevät. Mukana on myös E-vitamiinia. Lisäksi kurpitsaöljystä tulee paljon lisää hyödyllisiä hivenaineita ja vitamiinia, kuten akne- tai epäpuhdasta ihoa hellivää sinkkiä ja B-vitamiineja.

- entsyymejä ja kuorivia AHA-ja hydroksihappoja, joiden ansiosta iho kirkastuu ja pehmenee

-kurpitsalla on pieni molekyylikoko, joten se pääsee vaikuttamaan syvemmällä ihossa eli se todella kirkastaa ja toimii anti age-aineena samalla, kuin pigmenttiläiskät häipyvät

Kurpitsa on siis todella superfoodia iholle. Itselläni on kaksi kurpitsatuotetta, jotka esittelen tässä yhteydessä. Olen saanut molemmat tuotteet blogiin.

Beauty Gardenin Kurpitsanaamio


Kurpitsa kosmetiikassa tehonaamio kasvonaamio

Tätä voi käyttää reilumman kerroksen iholla naamiona ja antaa vaikuttaa noin vartin. Tai sitten sitä voi käyttää yönaamiona muutaman kerran viikossa, kuten itse teen hyödyntääkseni kaikki tehokkaiden raaka-aineiden antamat edut.

Naamio on hyvin kermainen, pehmeän miellyttävä ja ihotuntumassa selvästi vaikuttaa karitevoi. Levittyy unelmahelposti ja oma ihoni imee tämän melko pian paksuudestaan huolimatta. Kurpitsa saattaa tehdä pienen lehauttavan tunteen iholle, itse olen kokenut miedon lämmittävän vaikutuksen miellyttävänä. 

Erityisen hyödyllinen kurpitsanaamio on niille, joilla on tukkeumia ihossaan. Moni on päässyt niistä eroon kurpitsanaamion avulla. Itse käytän tätä ihonhoidon superfoodina ja lievän kuorivan vaikutuksen vuoksi. Kurpitsan sisältämän AHA-hapon lisäksi naamiossa ja ihoa hellästi kuorivaa ja uudistavaa gluconolactonea, joka kuuluu PHA-happoihin, sekä ihoa kirkastavaa retiisiuutetta. PHA-happo pääsee ihohuokosten sisälle puhdistamaan niitä.

Inci: Aqua (Water), Cucurbita maxima fruit juice* (Kurpitsamehu), Helianthus annuus (Sunflower) seed oil* (Auringonkukkaöljy), Butyrospermum parkii (Shea) butter extract* (Karitevoi), Glycerin, Cera alba (Beeswax)(Mehiläisvaha), Leuconostoc/radish root ferment filtrate (Retiisi), Cetearyl olivate, Xanthan gum, Sorbitan olivate, Gluconolactone, Tocopherol.

Naamio on 100% luonnollinen ja 95,18% on luomua, onhan kysessä luomukosmetiikkasarja, jonka valmistaja kasvattaa omalla luomutilallaan kaikki avainraaka-aineet. Naamiossa ei ole tyypillisiä säilöntäaineita, joka on ehdottomasti plussaa!

Naamiolla saa todella näkyviä tuloksia ja se on huomattu muuallakin. Nimittäin naamio on niittänyt palkintoja, kuten Innovatiivisin tuote -palkinto Pariisin Natexpo 2015 -luonnonkosmetiikanmessuilla ja lisäksi se oli Vuoden 2016 paras luonnonkosmetiikan tuote Ranskassa.

Beauty Gardenin jatkuvasti laajenevan luomusarjan jälleenmyyjät löydät tästä.

Beauty Made Easy After Party kasvonaamiojauhe: After Party


beauty made easy after party peel of pumpkin mask kurpitsa

Kyseessä on kasvonaamiojauhe, joka sekoitetaan veteen ja saadaan peel off-kasvinaamio. Tämä on itselleni ensimmäinen luonnonkosmetiikan peel off-naamio, ne eivät ole yleisiä, eikä äkkiseltään tule mieleen toista.

Naamio on kaikille ihotyypeille, sen kerrotaan rentouttavan, palauttavan hehkun, raikkauden ja pehmeyden sekä saavan kasvot säteilemään.

Jauhetta on pussissa 15g ja se on melkoinen määrä. Ajattelin, että teen siitä kaksi naamiota, mutta lisäsin kuitenkin ohjeen mukaisesti tähän määrään kolme ruokalusikallista vettä. Naamio on sekoitettava nopeasti ja voimakkaasti sekä lisättävä saman tien kasvoille, koska se alkaa jähmettymään. Taisin hätäillä ja vain sekoituksen loppuosa oli tasaista massaa. Ja sitä massaa riitti. Vaikka levitin todella paksut kerrokset kasvoille ja kaulalle, kaikkea ei silti saanut kulumaan. Suosittelen siis annoksen jakamista kahteen.

IMG_20181103_132739__01__01
  

IMG_20181103_133231__01__01


IMG_20181103_140355

Naamion kuivaessa tulee peel off-naamiolle tyyilliseen tapaan pinkeyden tunne kasvoille. Kun sen kuori pois kasvoita, ihon väri oli silmin nähden tasaisempi ja tuntuma oli uskomattoman pehmeä. Siis aivan ihana tulos! Näitä on ehdottomasti hommattava varastoon, koska harvasta saa näin näkyviä tuloksia. Se vaikutti kiinteyttävästi jopa silmän alla poskiluussa olevaan rasvapussin repeämiseen, joka kolmekymppisenä saattaa tapahtua ja valitettavasti sain sen sitten riesakseni. 

Odotin naamiolta tuloksia, mutta se kyllä ylitti odotukseni! Pussissa lukee "Immediate radience" ja ei todella ollut turha mainoslause. Kurpitsasta 92% on vettä ja kun neste kuivataan jauheeksi, tallelle jää todelliset tehoaineet.

Kasvonaamiota myy House of Organic hintaan 3,90€, löydät sen tästä.

Inci: Talc, Glucose, Algin, Calcium Sulfate, Tetrasodium Pyrophosphate, Ci 15985, Cucurbita Maxima Fruit Extract, Zea Mays (Corn) Starch, Hydrolyzed Corn Starch, Magnesium Oxide, Ci 77492, Ci 77491, Ci 77499, Lecithin

DIY-kurpitsanaamio


IMG_20181103_144511


Mikäli Halloweenin jäljiltä jää kurpitsaa, tee siitä itsellesi hemmotteleva kasvonaamio. 

Resepti:

1 rkl kurpitsasosetta (muussaa haarukalla tai blenderillä)
1 rkl jugurttia tai kaurajugurttia
0,5 rkl sitruunamehua

Mikäli koostumus on liian löysä, lisää ripaus savea/viherjauhetta/proteiinijauhetta/perunajauhoa tms ja anna turvota hetki.

Tässä siis kaksi kurpitsasta valmistettua tehotuotetta, jotka molemmat ovat todella loistavia sekä vaihtoehto, jolla voi tehdä itse naamion. Suosittelen ja toivotan kaikille hyvää ja rauhallista Pyhäinpäivää!

Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3