lauantai 6. lokakuuta 2018

Luonnolliset hajuvedet harmonisoimaan tunnetiloja


Fleurs de Bach hajuvedet eau de toilette parfym

Vuosi sitten I love Me-messuilla tutustuin Rimita Greenin luonnonkosmetiikkatuotteisiin ja sain testattavaksi Fleurs de Bach- Eau de toilette- ja parfyymituoksut. Tuotteet on Cosmetique Bio-sertifioituja ja perusperiaate on erilainen, kuin tuoksuilla yleensä. Nimittäin tuoksujen pohjalla on Bachin kukkatipat, joilla voidaan hoitaa monenlaisia tunnetiloja. 

Bachin kukkatippoja on käytetty jo lähes 100 vuotta. Ne hoitavat tunnepuolta, jonka ongelmat voivat puolestaan aiheuttaa fyysisiä ongelmia. Hajuvesien pohjana on kukkatippoja, jotka on yhdistetty hoitamaan tuoksukuvaelman mukaisia tunnetiloja. Kukkatippoja käytetään myös eläimille, mutta ei tietenkään hajuveden muodossa. Toki kukkaterapiaa leimataan myös huuhaaksi, mutta tutkimuksissa ne ovat parhaiten auttaneet yllättäen skeptikoille. Olen itse käyttänyt kukkatippoja aikoinaan, mutta se on ikäänkuin unohtunut. Näistä sain kuitenkin voimallisen muistutuksen, mitä kukkatippojen käytöstä voikaan seurata... Kokemuksestani hieman myöhemmin tekstissä.

Fleurs de Bach-sarjaan kuuluu kaksi parfyymiä ja neljä eau de toilettea. Sarjaan on tullut myös kaksi vartalovoidetta. Lisäksi samalta valmistajalta löytyy kahdeksan terapeuttista roll-on-öljyä hoitamaan tunnetiloja kukka- sekä aromaterapian keinoin.

Tuoksut muuttuvat yksilöllisesti jokaisen iholla, kuten hajuvedet yleensäkin.

Allégresse Eau de Toilette


allergresse hajuvesi eau de toilette

Eau de toilette-hajuvedet voi valita tällaisena sporttisen virkistävänä, stimuloivana, rauhoittavana tai harmonisoivana tuoksuna. Ennen kaikkea tuoksun tulee miellyttää käyttäjäänsä, eikä sitä kannata valita ainoastaan kuvaillun tunnetilan perusteella. 

Mielestäni kaikki tuoksut ovat todella miellyttäviä ja seuraava hankinta on jo mielessä. Itse ihastuin tähän sitruksisen raikkaaseen, energisoivaan ja uudistavaan bergamottia sekä verbanaa sisältävään tuoksuun. Kun aamulla tuntuu, ettei millään lähde käyntiin, tätä kannattaa suihkuttaa kallonpohjaan, ranteiden sisäpuolelle ja korvien taakse. Koska tuoksu haihtuu melko nopeasti, olen suihkuttanut sitä myös vaatteisiin, jotta se antaa puhtia pidemmälle päivään. 

Tyypillisesti tuoksua kokeillessa sen kannattaa antaa haihtua iholta jonkun aikaa, jotta alkoholi haihtuu ja tuoksu alkaa mukautumaan ihoon. Tässä alkoholi on haistettavissa vain muutaman sekunnin ajan, jonka jälkeen voi alkaa jo tuoksuttelemaan. Allégresse on aivan ihanan virkistävä ja aamu ei voi alkaa huonosti, kun tätä nuuhkii. Saa virtaa ja hyvää mieltä. Itse olen kokenut, että tuoksu todella virkistää. Placeboa tai ei, mutta toimii! Tuoksukokemukset ovat juurtuneet syvälle aivoihimme pitkäkestoiseen muistiin ja ne usein koetaan hyvin voimakkaasti. Tälle tuoksulle oli selvästi paikka omassa muistissani sekä tulevissa muistoissani. Oih, juuri sellainen vihreä tuoksu, joka on ehdottomasti minua itseäni.

Vivacité-parfyymi


IMG_6445

Kahdesta parfyymistä valitsin Vivacitén. Se on ehkä hieman vaativa unisex-tuoksu ja viime vuoden I love Me-messuilla olin viimeisenä messupäivänä viides asiakas, jolle tuoksu kävi. Omalla ihollani tämä tuoksuu raikastetun puiselta tuoksulta. Mielestäni tämä on äärimmäisen miellyttävä tuoksu. Virallisesti se koostuu sekoituksesta valkopyökkiä, valkokastanjaa, oliivia, piikkihernettä ja rantasappia.

Tuoksun kuvailtu vaikutus on positiivisuuden lisääminen ja tulevaisuuden uskon vahvistaminen. Koska tuoksu kestää todella hyvin iholla ja on mieleinen, käytin tätä viime syksynä paljon. Ja se todella lisäsi positiivisuutta, jopa niin paljon, että ihmettelin mikä minussa on "vialla". Tuntui, että pursuan rakkautta ihmis- ja eläinkuntaa kohtaan. Kun matkustin bussissa, aloin miettimään mitä sanoisin vakavan näköiselle tuntemattomalle kanssamatkustajalle ilahduttaakseni häntä. Positiivisuus oli niin ylitsepursuavaa ja kun ymmärsin mistä se johtuu, oli pakko pitää taukoa tästä hajuvedestä. Suorastaan hurja kokemus! Olemmahan suomalaisia eikä tuosta noin vain voi mennä bussissa juttelemaan yhdelle sun toiselle ;) Tuossa kokemuksessa ei voinut olla placebovaikutus, koska meni aikaa edes yhdistää hajuvesi kuvailemaani tunnetilaan.

IMG_6442

Tämä on edelleen minulle erittäin tärkeä hajuvesi. Käytän sitä aina, jos menen tilaisuuteen, jossa haluan tehdä positiivisen vaikutuksen ihmisiin, koska tuoksu selvästi vaikuttaa mielentilaan. Ja toki muutenkin silloin tällöin ihan tuoksun, vaikutuksen tai loistavan tuoksun keston vuoksi, mutta en enää päivittäin. 

Toinen parfyymi on nimeltään Présencé ja sen terapeuttinen vaikutus on itseluottamuksen vahvistaminen.

Nämä parfyymit ovat suhteellisen voimakkaita tuoksultaan, joten vähempi riittää. Tuoksu ei ole kuitenkaan niin voimakas, että se häiritsisi. Itselläni on hometalossa työskentelyn vuoksi hajusteherkkyys, mutta yleensäottaen vain synteettisiä hajuja kohtaan. Olen myös kokeillut erästä luonnonkosmetiikan hajuvesisarjaa, jonka tuoksu on niin voimakas, että olen alkanut saada oireita siitä. Siksi tuoksuillakin on oltava rajansa ja muistettava, että ne saattavat aiheuttaa oireita toisille, joten hillitty käyttö on tärkeää.

Maahantuoja Rimita Green löytyy tänäkin vuonna I love Me-messuilta. Paikan päällä pääsee nuuskuttelemaan hajuvesiä. Kannattaa tutustua myös muihin tuotteisiin. Omia suosikkejani ovat deodorantti, joka on roll-on-muodossa ja toimii moitetteettomasti ilman soodaa. Valitsinkin sen viime vuoden parhaaksi deodorantiksi. Kirjoitin myös aiemmin kasvovedestä sekä hellävaraisesta puhdistusvaahdosta. Puhdistusvaahto on todellinen nautinto. Vaahto on niin silkkistä, että se hyväilee kasvoja ja tuntuu aivan ihanalta. Näistä löydät kirjoitukseni tästä linkistä.

Fleurs de Bach-hajuvedet löydät tästä linkistä ja jälleenmyyjät täältä.

Houkuttelevatko tällaiset fiiliksiin vaikuttavat uniikkiin periaatteeseen pohjautuvat tuoksut?

Muistatko, että Instagramissa on arvottavana kaksi lippua I love Me-messuille? Vinkkasin arvonnasta viime viikolla ja nyt se on käynnissä.

Blogin seurauskanavat:

Facebook tästä
Instagram tästä 
Blogit.fi tästä
Bloglovin´tästä
Sähköpostipäivitykset ja Blogger-lukijaksi ilmoittautumisen löydät blogin tietokoneversiosta

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä nämä ovat varsin uniikkeja :) Messuille nuuskuttelamaan muita tuoksuja, oi ihanaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3