sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Helpot ja nopeat kynnet folioilla ja leimauksella

Näköjään tämä vuosi ei suosi blogiani elämäntilanteeni vuoksi. Kesällä en voinut tehdä kynsiä terveydenhuoltoalan kesätyön vuoksi ja nyt sitten teen keikkaa edelleen opiskelun ohessa. Ja niin monet asiat ovat kulminoituneet tähän hetkeen, että eilenkin jätin keikkalippuni käyttämättä ja lepäsin kerrankin kunnolla.

Sitten on taas kynsiä, joita ei ole tullut kuvattua tai kuvat ovat nopeita ja huonoja. Tai tällaisia, jotka eivät ollenkaan pääse oikeuksiinsa kuvissa, mutta laitetaanpas nämä nyt kynsitauon jälkeen jakoon.

Konad black nail foils stamping


Eräänä sunnantai-iltana havahduin, että on pakko tehdä kynnet seuraavaa koulupäivää varten. Edelliset olivat jo niin kuluneet. Teki mieli käyttää pitkästä aikaa folioita ja tuumasta toimeen siis.

Hyvä pohja oli Konadin musta 6-free-lakka, jolla voi lakata ja leimata. Tämä on yhden kerroksen mattamusta ja kun kelpaa vielä leimaukseen, mikäs sen parempi. Kuivuu nopeasti ja on vaivaton lakata.

IMG_9436

Kissataloudessa folioiden käyttö on aina niin ja näin. Kun kuivan lakan päälle laittaa folioliiman, vuh- ja joka puolella kynsiliimaa on kissakarvoja. Aivan maagista mistä ne kaikki tulevatkin.

Kun liima muuttui läpinäkyväksi ja oli siis valmis folioille, töpöttelin kynsille satunnaiseen järjestykseen (tai järjestyksettömyyteen) kultaa, punaista ja vihreää foliota. Pikkusormeen ja peukaloon töpötin vain punaista ja jätin mustaa lakkapintaa näkyviin.

Päälle paksua päällyslakka ja leimat MoYoun Pro-20-laatasta samalla lakalla kuin lakkasinkin. Ja taas muutama kerros paksua, geelimäistä päällyslakkaa, koska foliot kuluvat kynneltä nopeasti.


IMG_9415


IMG_9401


Lempparikynsiksi näistä nousivat pikkurilli ja peukalo. Ne eivät juuri erotu kuvista, mutta olivat ihanan epämääräisen läikikkäitä ja kun leimasin juureen samasta kuvasta kuin nimettömässsä, osan kuviota ihan tyveen, se teki kivan efektin.

Kolmeen kynteen tuli rastafarivaikutelma väreistä, mutta muuten nämä olivat kyllä todella mieluisat. Kuvat eivät kerta kaikkiaan kerro millaisilta ne näyttivät. Ja se hetki, kun aurinko paistoi ja foliot välkehtivät, oli vaikutelma todella mieletön!

IMG_9453

Foliot ovat kyllä kivoja ja niillä voi tehdä monenlaisia juttuja. Kuten jo mainitsin, se huono puoli niissä on, että kuluvat pois helposti tavallisen päällyslakan kanssa. Uv-kovetettettava gellilakka pääsisi oikeuksiinsa folioiden kanssa. 

IMG_9466

Tällaiset tällä kertaa. Balin lomalynnet ovat vielä esittelemättä. Toivon, että pystyisin samalla kirjoittamaan aivan huikeasta lomastani, mutta tällä tahdilla elämässä en pysty, vaikka kuinka mieli tekisi. Voisihan sitä julkaista samassa postauksessa myös muutaman huonohkon kuvan tehdyistä, mutta kunnolla kuvaamatta jääneistä kynsistä.

Nyt olen myös aivan ihastunut kirkkaan punaiseen creme-lakkaan, joka kelpaa kynsille ihan selllaisenaan ilman koristeluja.

Mitäs teille muille kynsityypeille kuuluu?

4 kommenttia

  1. Ooh miten upeat! Pitäisi kyllä käyttää taas folioita tai folioleimausjutskia :) niillä saa nopeasti näyttävät kynnet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Foliot ovat jänniä, kun ne tuppaavat unohtumaan niin helposti. Mikä siinä onkin, vaikka ovat loistomateriaalia?

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, Heidi.
      Näiden myötä jäi kyllä tunne, että foliot on kaivettu naftastaan ja valjastettu uuteen käyttöön. Viimeksi käytin (lukuunottamatta folioleimausta) folioita vuosi sitten I love me-messukynsiin ja tykkäsin niistäkin todella paljon.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3