lauantai 30. joulukuuta 2017

Luonnonkosmetiikkavuoteni 2017 parhaat tuotteet

Olen tänä vuonna testannut monia tuotteita ja täytyyhän niistä seuloa parhaat. Koska olen tutustunut ihan mielettömän hyviin tuotteisiin, voi joskus jäädä ehkä epäselväksi, mitkä ovat niitä, joita ostan uudestaan ja pidän parhaimpana. Joku saattaa myös miettiä, miksi kirjoitan kaikesta mistä pidän, missä ne huonot ovat? Asia on niin, että yleensä yhden postauksen kirjoitukseen minulta menee 4-6 tuntia ja kuviin oma aikansa. Miksi siis uhraisin näin paljon aikaa kirjoittamalla tuotteista, joista en pidä? Jos en löydä tuotteesta ominaisuuksia, mistä joko en pitäisi ollenkaan tai joku toinen ei arvostaisi, sitä ei löydy täältä.



Blogivuosi on ollut varsin kahtiajakautuva. Loppukesästä alkoi todellinen suunnan löytäminen ja oma tyyli, eli varsin tuoreella tiellä ollaan. Ja tämä ala on sellainen, joka vetää nöyräksi. Aina on vain uutta oppimista. Blogivuosi huipentui joulukalenteriin, josta lukijat ilmeisimmin pitivät kovasti. Ja tämä vuoden parhaat on sitten vuoden viimeinen postaus, saa nähdä mitä kaikkea jännää 2018 tuo tullessaan. On ollut jo niin huikeita juttuja, että odotan kyllä mielenkiinnolla uutta luonnonkosmetiikan vuotta. On myös mahtavaa kun eri tuotesarjojen testauksessa on joutunut tai saanut rikkoa omia ennakkoluulojaan. Täytyy kertoa että tälläkin hetkellä testissä on tuotesarjoja, joista näppäimistö tulee laulamaan 😘

Oma ihoni vaatii kosteutusta, niin kasvoilla kuin vartalon osalta. Kasvojen iho on myös jonkun verran herkkä ärsyyntymään. Eteerisistä öljyistä tai joskus raaka-aineista tulevista allergeeneista saan silmä-ärsytystä, joten tällaiset tuotteet pitkälti karsiutuvat pois kasvotuotteideni osalta. Vartalolla ja käsivoiteissa niitä voi olla.

Minun juttuni on keskihintainen kosmetiikka. Siitä löytyy usein parhaat hinta-laatusuhteet. Hyvin kalliit tuotteet sisältävät usein eteerisiä öljyjä ja en voisi edes käyttää niitä. Ne eivät myöskään sovi maailmankuvaani. Kun olen asunut vuosia keskituloisessa kehitysmaassa, en yksinkertaisesti voisi laittaa 200-400€ yhteen pulloon kosmetiikkaa. Se tuntuu todelliselta tuhlaukselta. Jos on niin paljon ylimääräistä rahaa että sen voi laittaa kosmetiikkaan, tulisi sitä mielestäni jakaa myös hyväntekeväisyyteen. Useissa maissa 200€ on kuukausitulo perheelle, josta voi vain haaveilla. Toki joskus ostan jotain kalliimpaa, jos ihoni todella tarvitsee ja sinänsä olen laatutietoinen, mutta arvioin sen lähinnä tuotteen sisällön perusteella, enkä maksa vain merkistä. Ja ihan halvassa kosmetiikassa on usein paljon täyteaineita aitojen, vaikuttavien aineiden puuttuessa. Toki on poikkeuksia, kuten vuoden purkkilistalta löytyy ja onneksi näin on!

Nyt on selitetty pitkät taustat valinnoilleni ja oma ihotyypini saattaa ohjata lukijaani siinä, sopiiko tuote itselle.

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kasvotuotteet:


Paras kasvoputsari: Atopik Sensitive Puhdistusemulsio

Tuote on suunnattu herkälle iholle ja sopii uskoakseni lähes kaikille ihotyypeille. Puhdistaa lempeän tehokkaasti, jopa silmämeikit lähtevät helposti tällä tuotteella. Miellyttävän tuntuinen, mieto tuoksu eikä sisällä helposti allergisoivia ainesosia. Atopikista kirjoitin aiemmin tässä postauksessa. Kaiken muun hyvän lisäksi Atopik on kotimainen sarja, jossa perustava raaka-aine on kotimainen kaura. Atopik on myynnissä apteekeissa, jälleenmyyntitiedot seuraavan tuotteen kohdalla. Hinta n. 13-17€/200ml.

Toinen erittäin hyödyllinen puhdistusvoide oli Esse Sensitive Cleanser, josta olen kirjoittanut aiemmin näissä kahdessa postauksessa. Se sisältää probiootteja ja on hyvin hellävarainen sekä olennainen osa Esse-kuuria. Mikäli en olisi löytänyt Atopikia, tämä olisi edelleen valintani. Hinta hieman yli 50€/200ml. Tuotetta myy mm. Jolie ja The Natural Goods Comapany.

Paras kasvovesi: Atopik Sensitive Kasvovesi

Kotimainen luonnonkosmetiikka jatkaa voittokulkuaan. Tässä kasvovedessä on ihan käsittämätön hinta-laatusuhde. Mikäli iho on eloton, kuiva tai ei voi hyvin, tätä kasvovettä kerrostamalla korealaiseen tyyliin tilanne muuttuu hyvin nopeasti. Itse käytän lähes aina kolme kerrosta, joskus enemmän, toisinaan vähemmän, mutta aina kuitenkin vähintään kaksi kerrosta. Kasvovesi tasapainottaa ihon pH-arvon ja se sisältää ruusuvettä, kaurauutetta, C-vitamiinia ja kolmen ksylitolin kosteuttavaa yhdistelmää sekä sodium PCA:ta. Jo ensimmäisessä kirjoituksessani tästä kasvovedestä julistin sen vuoden 2017 kasvovedeksi.  Hinta on sama kuin sarjan puhdistusemulsiolla eli noin 13-17€/200ml. Kaikki tuntemani ihmiset, jotka ovat ostaneet Atopikin puhdistusemulsion tai kasvoveden, ovat olleet erittäin tyytyväisiä hankintoihinsa. Ja kyllä-uusi varakasvovesipulloni odottaa korkkaamista. Ostin jo uuden varuille, koska ilman ei voi olla-se ei vaan ole vaihtoehto. Jälleenmyyjäapteekit löydät tästä.

Alakategoria: paras suihkutettava kasvovesi:

Ilman Atopik-tuttavuutta, käyttäisin edelleenkin Essen Toner-kasvovettä sen sisältämien puhtaiden antioksidanttisten uutteiden vuoksi. Itse asiassa käytän tällä hetkellä edelleenkin ihonpuhdistuksen jälkeen kylppärissä ennen kuin siirryn Atopikin pariin makuuhuoneeseen. Teho perustuu rooibos-, oliivinlehti- ja ruusu-uutteeseen sekä salisyylihappoon. Hinta 26,90€/100ml. Tuotetta myy Jolie ja The Natural Goods Company.

Paras kasvokuorinta: Evolve Radiant Glow kasvonaamio

Evolve radiant Glow kasvonaamio on myös kuorinta. Naamiota suositellaan pidettäväksi viisi minuuttia kasvoilla, mutta olen pitänyt pidempään. Sen jälkeen kasvot kuoritaan naamion rakeilla. Mielestäni kuoriva kookoksenkuorijauhe on juuri sopivaa iholleni. Ei liian raakaa, mutta kuitenkin tarpeeksi rouheaa, jotta kuolleet ihosolut poistuvat. Eikä yhtään haittaa että kyseessä on monitoimituote. Kasvonaamio nimittäin on hyvä ja huumaavan suklaan tuoksuinen. Auringonkukkaöljy, glyseriini, kaakaojauhe, kaolinisavi, manteliöljy ja vanilja hoitavat sekä kirkastavat kasvoja ja tarjoavat mahtavan tuoksuelämyksen. Tuotetta on saatavana normaalikoko tästä hintaan 22,90€ tai matkakoko 12,90€ tästä, jolla voi aloittaa testaamisen tai oikeastaan ihastumisen.

Paras kasvojen kosteusvoide: Beauty Garden Porkkanavoide

Beauty Gardenin incit ovat hämmästyttävän lyhyitä ja tuotteet tehokkaita. Porkkanavoiteessa on violetin porkkanan mehua, josta iho saa beetakroteenia ja A-vitamiinia. A-vitamiini on erittäin hyödyllinen iholle. Se korjaa auringon aiheuttamia vaurioita, stimuloi kollageeni- ja elastiinituotantoa, normalisoi ihon toimintoja ja hoitaa pigmenttimuutoksia eli voide sopii hyvin monentyyppisiin ongelmiin sekä kuivalle ja herkälle iholle.

Porkkanavoiteessa ei ole hajusteita ja se ei ole liian ohut, mutta ei liian rasvainenkaan ihon hoitoon. Koostumus on itselleni ihan täydellinen. Puhdasta rakkautta 💓. Beauty Gardenilla on hyvin vahva ekologinen ideologia ja tuotteiden pääraaka-aineet ovat oman luomutilan tuotantoa. Suosittelen lukemaan ensimmäisen postaukseni aiheesta tästä linkistä. Beauty Gardenin jälleenmyyjät löydät tästä.

Paras seerumi: Esse Sensitive serum

Tämä oli vaikea, kun voi nimetä vain yhden ja todennäköisesti uusin suosikkini on tällä hetkellä kokeilussa. Vuoden parhaaksi valitsen kuitenkin Essen Sensitive-seerumin, nimittäin se on oikeasti pelastanut kasvojeni ihon jo kahdesti vuoden sisään ärtyneiltä, punaisilta läikiltä, eli ei ihan mikään pikku juttu, ne ärtyneet alueet kun häiritsivät aina peiliin katsoessa. Pidin alkukeväästä alkaen Esse-kuurin ja nyt talvella ärtyneet punaiset pisteet ovat palanneet kasvoille. Ei tarvinnut käyttää montaa päivää tätä seerumia, kun iho oli taas normaali. Tällä kertaa en käyttänyt muita Essen tuotteita, pelkkä seerumi riitti omalla kohdallani tasapainon palauttamiseen. 

Teho perustuu eläviin Lactobacillus-maitohappobakteereihin, joita seerumissa on yli miljardi millilitrassa. Omalla kohdallani teho on ollut huikea ja tulen palaamaan tähän tuotteeseen aina jos iho ärtyilee. Hintaa on n. 77€/15 ml ja seerumi riittää noin kaksi kuukautta. Kallishan se on, mutta apu on varma ja monen tuotteen virheostokset ovat kuitenkin niitä jotka rasittavat eniten hermoja ja kukkaroa.

Seerumi on vedetön, joten käytön yhteydessä saa huolehtia ihon hyvästä kosteuttamisesta seerumin käytön ohella. Seerumia myy Jolie ja The Natural Goods.

Paras kasvonaamio: Beauty Garden Kurkkunaamio

Beauty Gardenilla on kaksi all time favourite-tuotettani: kurkkunaamio ja porkkanavoide, joten toki parhaan kasvonaamion tittelin vie Kurkkunaamio. Tämä tuoksuu aivan kurkulle ja hoitaa, kosteuttaa sekä rauhoittaa kasvojen ihoa tehokkaasti. Erittäin riittoisa tuote, jota saa oikein opetella annostelemaan tarpeeksi vähän. Naamiota voi käyttää noin vartin verran puhdistetuille kasvoille ja antaa imeytyä sekä pyyhkiä loput pois tai sitten käyttää yönaamiona, kuten teen kahdesti viikossa. Tähän vain rakastuu ja naamion myötä rima on niin korkealla, että ylittääköhän mikään muu sen enää koskaan? Tuotteen luomupitoisuus on huikeat 99,98%!  Jälleenmyyjät löydät tästä.

Paras sheetmask-naamio: 100% Pure Green Tea Water Bomb

100% Puren tuleminen markkinoille oli ensiaskel luonnonkosmetiikan mullistaviin sheet-typpisiin naamioihin, vaikka tämä on tarkemmin hydrogeelinaamio. Naamioita on kolmea tyyppiä ja lisäksi aivan loistavat silmänalusnaamiot ja parhaan valinta on vaikeaa, koska kaikissa on loistavat raaka-aineet. Green Tea Water Bomb hydrogeelinaamio tehokosteuttaa ja rauhoittaa. Aloe, vihreä tee, kehäkukka, kamomilla, oolong tee, kurkku-uute ja hyaluronihappo takaavat tehon tähän kosteuspommiin. Pakkauksen seerumia valellaan puhtaille kasvoille ja hydrogeelinaamio asetetaan päälle. Naamio ohenee ja mukautuu paremmin kasvoille sen kuluessa ja nesteen imeytyessä ihoon. Lopuksi vielä lisätään seerumia kasvoille. Tuote on niin riittoisa, että olen käyttänyt 2-3 peräkkäisenä päivänä ja pitänyt naamion jääkaappisäilytyksessä. Ehkä eniten ihoa kirkasti kuitenkin ginsengiä sisältävä kollageeninaamio, jonka tuoksu ei ole parhaasta päästä, mutta teho kylläkin. Kaikki naamiot löydät tästä linkistä.

Paras silmänympärysvoide: Apeiron Kiinteyttävä silmänympärysvoide

Apeiron Kiinteyttävä silmänympärysvoide on vuoden suosikki. Se on hyvin riittoisaa, hoitaa, pehmentää ja todella kiinteyttää silmänympäryksiä. Tuntuma on erittäin miellyttävä ja voide on aikalailla tuoksuton. Koostumuksessa on todella pieni määrä eteeristä öljyä, jopa niin pieni, ettei allergeeneja ole tarvinnut merkitä inciin. Todistetusti se on mitätön, koska en ole saanut mitään silmä-ärsytystä, ainoastaan hoidetut silmänympärykset. Voiteen koostumus on täydellinen. Imeytyy nopeasti ja jättää ihon kosteutetun tuntuiseksi. Silmänympärysihoa on tärkeä hoitaa, koska iho on hyvin ohutta, eikä luonnostaan tuota rasvaa, kuten muu iho. Löydät tuotteen Twitbe:ltä tästä (on muuten alessa tällä hetkellä) ja aiemman postaukseni silmänympärysvoiteesta tästä.

Paras kasvoöljy: Ruusunmarja

Tämä oli vaikea valita, kun käytössä on kaksi hyvää joita vuorottelen. Valitsen kuitenkin ruusunmarjaöljyn sen sisältämän A-vitamiinin vuoksi, jonka hyviä vaikutuksia tuli jo kerrottua Porkkanavoiteen kohdalla. Toinen hyvä käyttämäni kasvoöljy on Atopikin rauhoittava kauraöljy. Tällä hetkellä uusi porkkanavoiteeni odottaa korkkaamista, kun käytän loppuun muita ihania Beauty Gardenin voiteita, jotka olen saanut blogin kautta, siksi arvostan öljyn kautta saatavaa A-vitamiinia.

Ruusunmarjaöljy tasoittaa kaikkien ihotyyppien toimintaa, lisää ihon kimmoisuutta ja hoitaa arpia. Oma ruusunmarjaöljyni ei ole minkään merkkinen, olen ostanut luomuruusunmarjaöljyä kotikosmetikkan raaka-ainekaupasta. Ruusunmarjaöljyssä on hieman tympeä tuoksu ja siksi niihin yleensä lisätään eteeristä öljyä, jolloin en voi käyttää sekoitusta kasvoilla allergeenien vuoksi. Tällaisia öljysekoituksia löytää Flow-kosmetiikalta tästä ja mukana on rusunmarjasta myös CO2-muotoinen vielä tehokkaampi uute kuin pelkkä ruusunmarjaöljy. Lisäksi mukana on superantioksidanttista mustaherukansiemenöljyä. Hinta n. 22€/30ml.

Toinen suosittu ruununmarjaöljy on Pailta ja sitä myydään Joliessa, linkki tässä. Hinta on 28€/30ml. Tällä hetkellä lahjapakkauskoko 15 ml on seasonal sale:ssa alennettuna hintaan 14,40€ ja linkki siihen tässä. Molemmissa näissä ruusunmarjaöljyissä on mukana rosmariinin eteerinen öljy. Ruusunmarjaöljy on myös ihan paras huulirasva!
Pai on muuten sarja, johon toivon tekeväni lähempää tuttavuutta ensi vuonna.

Kasvotuotteita tuli yhdeksää eri kategoriaa ja katsastetaan vielä vartalo- ja käsituotteita hygieniapuolta unohtamatta.

Vartalotuotteet:


Paras vartalovoide: Naturativ Hellivä vartalovoide

Naturativin Hellivä vartalovoide oli aivan uusi elämys luonnonkosmetiikan vartalovoiteiden parissa. Tuoteseloste lupaa vaikutuksen näkyvän jo ensimmäisestä käyttökerrasta ja niin todella on. Voide imeytyy hulahtaen, eikä sitä tarvitse työstää ihoon, kuten useimpia luonnonkosmetiikan vartalovoiteita. Todellinen syväkosteutustuote, jonka avulla voi heittää hyvästit kuivalle iholle. Onneksi tutustuin tähän tuotteeseen! Hellivä-sarjan tuoksu on makean vaniljainen ja karamellimainen, Karpalo-sarjasta sitrustuoksujen ystävät löytävät mieleisensä tuoksun tehokkaaseen vartalonhoitoon. Sarjan tuotteita löydät Naturativin omasta verkkokaupasta ja Biodellystä.

Paras vartaloöljy: Cime Beautifying dry oil

Cime Beutifying dry oil vie voiton itselleni mieluisimmilla ainesosillaan. Mukana on aprikoosinsiemen-, tyrni-, seesami-, ruusunmarja- ja porkkanaöljyä sekä mieto miellyttävä tuoksu eteerisistä öljyistä. Merkki käyttää Himalayan vuoristossa karastuneita kasveja tuotteissaan ja maksaa raaka-aineistaan reilun kaupan mukaisen korvauksen viljelijöille. Toki kyseessä on enemmän kuin monitoimiöljy. Sitä voi käyttää hiuksiin, sheivaukseen, päänahkaan ennen pesua, kynsinauhoille tai merkin ihanien aromaattisten suolakuorintarakeiden kanssa ihon kuorintaan. Merkistä kirjoitin aiemmin täällä. Öljy näyttää olevan nyt tarjouksessa hintaan 27,95€ Hyvinvoinnin.fi:ssä. Muuten tuotetta myy ainakin Pur hyvinvointikauppa ja Helsingin Sokos.

Ja mainintana että uusi Atopikin kuivaöljy on myös hyvä ja helpoin käyttää, etenkin perheen pienille ja tuoksuttomuutta arvostaville. Lisäksi kauraöljy on ihana ihoa rauhoittava ainesosa.

Paras vartalokuorinta: Organic Shopin kuorinnnat

Nyt kyllä täytyy sanoa että halvalla saa hyvää. Mielestäni Organic Shopin kuorinnat ovat mahtavan tuoksuisia ja kuorivat ihon jättäen sen kosteutetuksi, eikä incissä ole erityisen ärsyttäviä aineita. Mitä muuta periaatteessa odotan vartalokuorinnalta? Huumaavat tuoksut ja halpa hinta kannustavat hoitamaan vartalon ihoa. Näitä naurettavan halpoja kuorintoja voi ostaa sertifioituna luonnonkosmetiikkana House of Organicista ja sieltä on turvallista ostaa merkin tuotteita, koska myytävänä on vain BDIH/Cosmos-sertifioituja tuotteita. Osa merkin tuotteista ei ole sertifioituja ja sisältävät ainesosia, jotka eivät kuulu luonnonkosmetiikkaan.

Laadukkain kokeilemani ja kosteuttavin kuorinta oli Naturativin ja uskon pitäväni myös Optiatin kuorinnoista. Mutta Organic Shopit ovat halpaa kuin saippua, iloitaan siis edullisuudesta.

Paras suihkugeeli: Lavera

Näistä en ole vielä ehtinyt kirjoittamaan mutta loppuvuodesta olen ihastunut muuten hieman vieraaksi jääneen Laveran suihkugeeleihin. Koska minulla täytyy olla suihkussa aina kahta tuoksumaailmaa; makeaa ja raikasta, en voi valita vain yhtä suihkugeeliä, kun vaihtelen niitä fiilispohjalta. Parhaaksi merkiksi valikoitui Lavera, koska suihkugeelien tuoksut ovat intensiivisimmät, mitä olen luonnonkosmetiikassa tavannut. Molempia myy mm. House of Organic.

Lavera Exotic suihkugeeli kookos&vanilja on nimensä mukainen eksoottinen kookosvoittoinen makea tuoksupommi. Siitä tulee mieleen tropiikki ja ihanat eksoottiset lomarannat. Kerta kaikkisen ihana tuoksu, löydät sen tästä linkistä. Tuoksu viipyy iholla vielä suihkun jälkeenkin.

Lavera Refreshing Lime & Verbana on raikkaan sitruksinen tuoksu, joka herättää aistit. Todella piristävä tuoksu, josta tulee hyvälle tuulelle. Löydät tuotteen tästä linkistä. Hintaa tuotteilla on n. 9€.

Nämä ovat ainoat kosmetiikkatuotteeni, jotka jopa mies on noteerannut. Ensimmäistä kertaa kun käytin Exoticia ja tulin suihkusta, kommentti oli "Vau". Ja nyt kuulin että itse käyttää sitrustuoksua. Toki hänellä on joitakin omia luonnonkosmetiikkatuotteita muuten käytössä.

Paras käsivoide: Naturativ Hellivä käsivoide

Naturativin hellivä-sarjan käsivoide on täynnä ihoa hoitavia ainesosia ja voide imeytyy hyvin. Tämä käsivoide sisältää jopa erittäin tehokkaasti ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa. Ainesosiinsa nähden hinta on suorastaan huokea, 11€/100ml. Käsivoiteesta voit lukea enemmän aiemmasta postauksestani tästä linkistä. Käsivoidetta myy Naturativin oma verkkokauppa ja karpalositrustuoksuisena Biodelly  7€/50ml.


Sitten hiusosasto, jonka suhteen olen ollut äärimmäisen tylsä, enkä ole kokeillut juurikaan mitään uutta. Jämähdin kertaheitolla tuotteisiin, jotka totesin hyviksi, enkä ole sen kummemmin pyrkinyt vaihtamaan tai kokeilemaan uutta. Tähän on luvassa korjausta ensi vuoden aikana.

Hiustuotteet:

Lisää kuvateksti

Paras shampoo & hoitoaine

Itselleni shampoo ei ole ollut kynnyskysymys, kun kokeilemani ovat toimineet ja se joka lopullisesti ratkaisee miltä hiukseni tuntuvat pesun jälkeen, on hoitoaine. Käytössäni ovat toimineet Madaran Nourish & Repair shampoo ja hoitoaine. Sarja on tarkoitettu kuiville ja käsitellyille hiuksille ja sopii luonnonkiharalle tukalleni. Shampoosta löytyy mm. proteiineja korjaamaan hiuksia ja ikiaikaista hiustenhoitoyrttiä ei nokkosta. Hoitoaine puolestaan pehmentää voimakkaasti ja estää takkuuntumista. Hoitava vaikutus on todella voimakas ja kun kerta heitosta löysin näin kosteuttavan hoitoaineen, en ole nähnyt syytä vaihtaa. Tätä hoitoainetta ei ole sertifioitu ja syynä oli muistaakseni jokin suhteellisen vähäpätöinen asia, kuten liian pitkä rasvahappokoostumus jollakin ainesosalla tai muuta vastaavaa. Tuotteita myy mm. Jolie, Madaran oma verkkokauppa, House of Organic, Biodelly, The Natural Goods Company ja monet kivijalkaliikkeet. Hinta noin 16€.

Nousussa haastajaksi on Naturativin hiusnaamio, mutta käyttökokemusta on sen verran vähän että kerron kokemuksista kun käyttöä on enemmän takana.

Hiuslakka

Oikeastaan en voi valita parasta, koska olen käyttänyt vain Uniquen tuoksutonta hiuslakkaa, johon en ole täysin tyytyväinen, mutta vasta viime aikoina olen alkanut testaamaan muita. Muita muotoilutuotteita en ole tarvinnut.

Lämpösuoja: Logona

Tämäkin kategoria on vain yhden käyttökokemuksen varassa, joten ei voi varsinaisesti valita parasta, kerron vain että olen käyttänyt Logonan lämpösuojaa, johon olen ollut tyytyväinen ja jonka luvataan suojaavan 200°:ssa jopa 6 minuuttia. Tuotteessa on raikas tuoksu ja käytän suoristusrautaa sen verran harvoin, ettei lämpösuojaa juuri kulu, joten en ole kokenut tarvetta laajentaa kokeilua tämän yhden pienen ikuisuuden kestävän pullon ulkopuolelle. Kokemus on hyvä ja todennäköisemmin tuote vanhenee ennen kuin loppuu. Ostin omani Ruohonjuuresta, muita myyjiä on ainakin Hyvinvoinnin.fi, The Natural Goods Company ja House of Organic.


Hygieniatuotteet:


Paras deodorantti: Rimita Green

Rimita Green on ihan puun takaa tullut deodoranttilöytö. Voiko tehokkain soodaton deodorantti olla roll-on? En uskonut mutta näin kävi että tämä yllätti täysin ja aiheutti riippuvuussuhteen. Teho perustuu rosmariiniin ja vaikka sen perusteella kuvittelisi että tuoksu on yrttinen, näin ei ole. Tuoksu on raikas ja erittäin miellyttävä. Hiki ei ole haissut ja tuote on ollut omassa käytössäni ihan loistava! Ja kaiken päälle tuote on kotimainen ja hinnaltaan himpan alle kympin. Ei tietty tahraa. Melkoinen yhtälö vai mitä? Ai niin, sekin että tuote on vielä luomua! Deodoranttia myy Twistbe, jossa se on nyt tarjouksessa hintaan 8,42€, löydät sen tästä linkistä ja muut jälleenmyyjät löydät tästä. Aiemmin kirjoitin dödöstä ja Rimitan kasvotuotteista tässä postauksessa.

Paras soodallinen deodorantti: We Love the Planet

We Love the Planetin deodoranteissa tuoksuja on moneen makuun niin miehille kuin naisillekin ja deodorantti on tehokas. Tuotteet on valmistettu mahdollisimman ekologisesti ja peltirasiapakkaus on täysin kierrätettävä. Yrityksellä on mahtava ympäristöystävällinen ideologia ja toimivat tuotteet. We love the planetistä kirjoitin aiemmin tässä postauksessa. Verkossa deodorantteja myy BiodellyHyvinvoinnin.fi (täällä myös ihanat kookoksenkuoreen valetut soijakynttilät tarjouksessa!) ja muut jälleenmyyjät löydät täältä.

Paras hammastahna: Cattier Paris valkaiseva hammastahna

Montaa on kokeiltu mutta yhdestä tuli selvä suosikki. Käytän vain fluorillisia luonnonkosmetiikan tahnoja, koska ei ole siunattu parhaalla hammaslaadulla ja en uskalla olla ilman fluoria. Cattier Parisin valkaiseva hammastahna oikeasti valkaisee hampaita, tai varsinaisesti tietenkään ei valkaise hammasluuta mutta joka tapauksessa hampaat näyttävät valkoisemmilta. Persiljan ja piparmintun eteerisiä öljyjä on juuri oikeassa suhteessa minun makuuni tuoden raikkautta, mutta ei liikaa niin että suorastaan kirveltää. Saatavuus on hieman hankalampi, mutta ei mahdoton. Näyttää olevan monesta paikasta loppu tällä hetkellä, joten ilmeisesti monet muutkin ovat huomanneet tahnan tehon. Omani ostin Ruohonjuuresta, netistä löytyi jälleenmyyjiksi myös Ekovista, Ekolo ja House of Organic.

Paras palasaippua: Carita Cosmetiikka

Caritan suolasapuat vaan ovat ihan mahtavia. Niitä löytyy ihanilla tuoksuilla tai tuoksuttomina. Suolasaippuat ovat kovia ja kestävät todella pitkään. Kaikki saippuat tehdään alusta loppuun käsityönä. Palasaippua on hyvin ekologinen vaihtoehto, se kun kuluu loppuun asti ja pakkausmateriaali on vain kartonkia, joka on helppo kierrättää. Suihkusaippuana suolasaippua kuorii lievästi ja käsisaippuana pitää käsien ihon kunnossa käsintehdyn saippuan glyseriinin ja ylimääräisten saippuamattomattomien öljyjen vuoksi. Aiemmin kirjoitin saippuoista tässä postauksessa ja jälleenmyyjät löydät Caritan verkkokaupan lisäksi tästä.

Parhaat monitoimituotteet:

Cime Himalaya 29 n 81 e ensiapuvoide Universal Balm

Nimi voi olla hankala mutta tuote ei. Se on valmistettu monista eri Himalayan vuoriston karaistuneista kasveista ja on loistava ensiapu ihottumiin, auringon polttamiin, pintahaavoihin, ruhjeisiin, arpiin, nenän avaamiseen, päänsärkyyn ja lihaskipuihin. Kuuluu ehdottomasti luonnonkosmetiikan ensiapukaapiin. Voit lukea tuottesta enemmän aikaisemmasta kirjoituksestani tästä.


Beauty Garden: Kehäkukkaöljy

Tämä öljy auttaa ihan mihin vaan mihin öljyä voi vain laittaa. Kehäkukalla on voimakkaita parantavia ominaisuuksia ja se on uutettu nopeasti imeytyvään auringonkukkaöljyyn. Ihottumat, auringonpolttamat, hiuslatvat tai ärtynyt päänahka ennen pesua, kasvo- tai vartaloöljynä, vain mielikuvitus on rajana. Tämä on myös kynsinauhaöljyni ja kaadan sitä aina isosta pullosta pieneen tyhjään kynsilakkapulloon. Loistotuote!


Koko vuoden ihastuttavin sarja: Beauty Garden

Tämä sarja on mennyt ihon alle niin kielikuvana kuin realistisestikin voiteina. Rakastan yrityksen tikimätöntä ideologiaa, mieletöntä luomupitoisuutta, korkeaa laatua ja tuotteita. Pidin joka ikisestä tuotteesta ja aina kun kuulenkin sanat "Beauty Garden", tunnen lämpimän tuulahduksen sisälläni. Kuten aikaisemmissa kirjoituksissa totesin, sarja on luonnonkosmetiikkaa aidoimmillaan ja sen ytimessä. Täydet viisi sydäntä 💗💗💗💗💗


Vielä olisi meikit jäljellä, mutta jaksaako kukaan enää lukea tätä mieletöntä listaa 😄 ? Ehkäpä ne voi jättää toiseen postaukseen, voihan niitä kirjoitella vielä ensi vuoden puolellakin.


Nyt hyvä lukija, kaipaisin mielipidettäsi miten haluaisit lukea tästä aiheesta? Tilasin Jolie-boksin kolmeksi kuukaudeksi. Haluaisitko tuoreeltaan sisällön esittelyn vai vähän myöhemmin tuotteiden käyttökokemusten kanssa? Kumpi olisi mielekkäämpi tapa?

Löytyikö listalta kosmetiikkaa johon olet itse ihastunut? Mitkä ovat omat vuoden löytösi?

Lopuksi haluan kiittää joka ikistä lukijaani kuluneesta vuodesta sekä kaikkia mahtavia yhteistyökumppaneitani. Hyvää Uutta Vuotta ja kaikkea ihanaa vuodelle 2018 💝



Osa tuotteista saatu blogin kautta, osa ostettu itse.



9 kommenttia

  1. Olen myös ihastunut Beauty Gardeniin, jonka pakkauksetkin ovat todella upeita ja ekologisia. Kamomillapuhdistus on tehokas ja hellävarainen putsari, jolla lähtee ripsiväritkin helposti pienellä määrällä tuotetta. Korkkaamista odottavat vielä pähkinä-kamomillakuorinta ja kamomillasaippua kasvoille ja vartalolle, joilta odotan myös paljon!

    Jolie-boxin tuotteista lukisin itse mieluummin käyttökokemusten kanssa, mutta toisaalta taas boxin sisältökin kutkuttelee uteliaisuutta. Hmmm...

    Upeaa vuotta 2018!
    -Kipsuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että löytyy Beauty Garden-fani! Itse asiassa se puuttuu listasta kun on ainoa öljypohjainen putsari, jota käytän. Muuten en ole onnistunut vielä löytämään öljypuhdistuksen salaisuuksia, vaikka kokeiltu on.
      Itselläni on juuri sama miete boxin suhteen: tuoreena olisi kiva mutta toisaalta olisi kiva tietää miten tuotteet toimivat.

      Poista
  2. Atopikin sarja on todella ihana , tuoksuton myös. Allekirjoitanmyös apeironin silmänympärysvoiteen kehut.☺️
    Kurkkunaamiota myös käyttänyt nyt 2 x ja toimivalta tuntuu kera ihanan raikkaan kurkun tuoksun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja mieluummin käyttökokemuksia jolieboxin tuotreista.😊

      Poista
    2. Kiitos äänestyksestä :) Siellä on samanlainen maku kuin mulla huippujen suhteen <3

      Poista
  3. Atopikin puhdistusmaito sekä kasvovesi, postauksen Naturativin tuotteet ja Organic Shopin kuorinnat käytössä ja saa suositukseni. Evolven kuorinta kokematta, sarjan kasvovoide kestokäytössä. <3 Monta uutta tuotetta löytyi ostoslistalle! Jolie-boxista kuulen mieluusti käyttökokemusten kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pidät samanlaisista tuotteista muutenkin, niin luultavimmin loputkin ovat mieleisiä.
      No kiva kun tuli ääni että boxi käyttökokemusten kera. Kun joskus olen nähnyt boxipostauksia mutta usein mietin että mitenköhän tuote toimi, niin siten voivat muutkin löytää uusia tuotteita, jos osoittautuvat toimiviksi tai karttaa, jos ei vaan keksi miten toimisi.

      Poista
  4. Monta tuotetta löytyi ostoslistalle. Viime aikoina olen käyttänyt paljon DIY-kosmetiikkaa, mutta kaipaan välillä uudenlaisia tuotteita, jotka hoitavat esim punaisia läikkiä kasvoilla ja vartalolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. DIY-kosmetiikka on minunkin taustallani ja siitä heräsi kiinnostus luonnonkosmetiikan ainesosiin. Kiva jos koosteesta oli apua ja löydät apua läikkiin. Kokemusta nistä on ja ei ole kivaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3