keskiviikko 1. marraskuuta 2017

We love the planet-rakastamme planeettaa ja tuotteita


Ihanaa päästä taas kerran aiheeseen, jossa yhdistyy ekologisuus ja hyvät, toimivat, täysin luonnolliset tuotteet.

We love the planet on syntynyt rakkaudesta planeettaamme kohtaan. Tuotteiden valmistuksessa Hollannissa käytetään vesivoimaa ja aurinkoenergiaa. Deodorantit on pakattu peltirasioihin, joka on Hollannin kierrätetyin materiaali 95%:n metallista päätyessä kierrätykseen. Soijakynttilöiden kookospäkinänkuoret ovat puolestaan Thaimaasta. Voi kyllä kuvitella että siellä riittää tyhjiä kuoria ongelmaksi asti, onhan Thaimaa suuri kookosöljyn tuottajamaa.Deodoranteissa on tavaraa 48g ja tämä on tarkoitettu riittämään noin 10-12 viikkoa. Tuotetta tarvitsee todella vähän. Voidemainen deodorantti sulaa sormeen, kun sormea pyöräyttää muutaman kerran rasiassa. Itse olen pärjännyt tällä tekniikalla, kun muissa voidemaisissa olen ottanut nokareen sormien väliin, lämmittänyt ja sen jälkeen levittänyt. Näköjään vähempi riittää.

Deodoranteissa ei ole alumiinia, joka on kiistelty deodorantin ainesosa pienimolekyylisenä. Imeytyykö se ihon sisään vai ei, ja miten hikirauhasten tukkiminen alumiinilla vaikuttaa ihmisten terveyteen? Luonnonkosmetiikan puolella pienimolekyylistä alumiinia ei käytetä.  Hikoilua näissä deodoranteissa estää ruokasooda ja maissitärkkelys imee kosteutta. Herkällä iholla sooda saattaa aiheuttaa ärsytystä ja tähän on itsellänikin taipumusta. Siksi olen käyttänyt deodorantteja vähän kerrallaan eli ei kannata levittää tuotetta liikaa kainaloihin. Samoin jos edessä on rauhallisempi päivä, käytän silloin soodatonta deodoranttia ja kainaloiden iho saa levätä. We love the planetiltä löytyy myös lähes tuoksuton (mieto, makea hypoallergeeninen tuoksu) ja soodaton hellävarainen deodorantti. Tuoksullisten tuoksusekoitukset on valittu huolella eteerisistä öljyistä. Yrityksen logiikan mukaan tuoksu piristää päivää ja vaikuttaa mielialaan. Tuoksuja onkin jokaiselle viikon arkipäivälle eli viisi erilaista, viikonlopuksi voi vaikka lisätä tuoksutonta. Uskoisin että jokainen löytää mieleisensä tuoksumaailman tai tuoksuttomuuden, sukupuolesta riippumatta.

Deodoranttipohja koostuu kookosöljystä, jolla on Eco-Control-laatumerkki, ruokasoodasta, mäkikuismaöljystä, mehiläisvahasta ja oliiviöljystä. Deodoranteilla on myös NC- eli Natural Cosmetics-laatumerkki.

Molemmat testaamani deodorantit toimivat hyvin. Kun hikirauhasia ei tukita, ei ole antiperspiranttivaikutusta eli hien eritystä ei estetä. Pääasia eli se, ettei haise, toteutuu We love the planetin deodoranteissa erinomaisesti-eli toimii! Pidän näistä molemmista kovasti ja se, että pakkauksen voi täysin kierrättää, on todella loistavaa. Deodorantti jos mikä on kuluvaa käyttötavaraa.

Sweet SerenityTässä tuoksusekoituksen kuvailu on hunajainen ruusuntuoksu pehmeillä yrteillä. Itse kuvailisin tuoksua parfyymimäiseksi. Maallikkona en osaa erottaa hienoja tuoksuvivahteita.

Toimii, ei ole sotkenut vaatteita, ei muuta kuin positiivisia kokemuksia. Näitä peltirasioita mahtuu kätevästi muutama jopa päällekkäin peilikaappiin, joka jostakin kumman syystä alkaa käydä ahtaaksi ^_^. Inci: Cocos Nucifera Oil *, Sodium Bicarbonate, Zea Mays Starch, Cera Alba, Caprylic / Capric Triglyceride, Olea Europaea Fruit Oil, Perfume, Citronellol **, Hypericum Perforatum Flower Extract, Linalool **, Coumarin **, Eugenol **

Kookosöljy, ruokasooda, maissitärkkelys, mehiläisvaha, ainesosa, jolla on eri käyttötarkoituksia (ohuempi esteriöljy, joka mm. lisää säilyvyyttä), oliiviöljy, hajuste luonnollisista ainesosista, mäkikuismaöljy ja **-merkityt ovat eteeristen öljyjen allergeeneja


Original Orange
Tästä tuli suosikkini. Totta kai-mitäpä appelsiinintuoksua voisin vastustaa. Tarkalleen ottaen tässä tuoksuu mandariini ja se kuuluu appelsiinien sukuun. Kaikki sitrustuoksut ovat itse asiassa minulle mieleisiä. Tuoksuna miedompi kuin edellinen.


Inci: Cocos Nucifera Oil *, Sodium Bicarbonate, Zea Mays Starch, Cera Alba, Caprylic / Capric Triglyceride, Olea Europaea Fruit Oil, Citrus Reticulata Peel Oil, Limonene **, Hypericum Perforatum Flower Extract, Linalool **

Kookosöljy, ruokasooda, maissitärkkelys, mehiläisvaha, ainesosa, jolla on eri käyttötarkoituksia (ohuempi esteriöljy, joka mm. lisää säilyvyyttä), oliiviöljy, mandariiniöljy, mäkikuismaöljy, **-merkityt ovat eteeristen öljyjen allergeeneja

Olen haistellut kaikkia deodorantteja ja kaikki ovat mielestäni hyviä. Osa on raikkaita, laventelin ystävät löytävät oman tuoksunsa ja sitten on makeita tuoksuja. Täytyy vielä ylistää appelsiinia ainesosana deodorantissa, se nimittäin on antibakteerinen.

Sain vielä onneksi yhden tuotteen testiin, nimittäin kynttilän.

Sweet Senses-soijavahakynttiläSoijavaha on ekologinen vaihtoehto kynttiläksi. Mm. WWF suosittelee soija- tai mehiläisvahakynttilöitä vuosittaiseen Earth Hour-tapahtumaan. Näissä kynttilöissä ei ole myrkyllisiä aineita tai allergeeneja ja ne valmistetaan luonnonmukaisista ainesosista. Siksi materiaalit ovat hiilivapaita vapauttaen palaessaan vain sen verran hiilidioksidia, kuin kynttilän vahaan on sitoutunut valmistusvaiheessa. Soijavaha on biohajoavaa. We love the planetin kynttilöiden sydänlanka on valkaisematonta puuvillaa.

Kookoskuoren ansiosta jokainen kynttilä on erilainen. 


Mukana tulee kynttilänjalka, jonka ansiosta se pysyy tukevasti pöydällä. Jalkaa ei ole pakko käyttää, kynttilää voi polttaa myös upotettuna vesiastiaan. 

Kynttilää olisi hyvä polttaa ainakin kaksi tuntia ensimmäisellä kerralla ja pitää huolta että vaha sulaa tasaisesti kaikkialta. Paloaika on noin 40 tuntia. Soijavaha mahdollistaa pitkän palamisajan.

Kun kynttilä on poltettu, astialle kannattaa keksiä jatkokäyttöä. Maahantuojan sivuilla oli hyviä ehdotuksia; esim. pienten istutusten ruukkuna (ihastuttavaa <3), lintujen ruokintakippona tai kuoreen voi valaa uuden kynttilän. Kyllähän pikku kippoja aina tarvitsee koruille tai muiden pienten asioiden säilytykseen tai organisointiin. Oma kuoreni päätyy ihan varmasti jatkokäyttöön. Jos ei olisi kissoja tuhoamassa kasveja, tekisin näistä mehikasviasetelman lipaston päälle.

Tuoksu on todella miellyttävä. Kuvauksessa kerrotaan että se on raikas ja makea. Greipin ja piparmintun eteeristen öljyjen ansiosta se sopii jokaiseen vuodenaikaan. Näissä tuoksuissa on kyllä todellista ammattitaitoa! Itselleni tuoksu on miellyttävä kukkaistuoksu muistuttaen hajuvettä. Palaessa tuoksu voimistuu ja tuo oikein miellyttävän huonetuoksun. Se on kuitenkin sen verran voimakas, että yksi kynttilä riittää itselleni tällaiseen kerrostalokaksioon ja tuoksuherkälle kynttilä ei ole hyvä lahjaidea. Muita varmasti ilahduttaisi suuresti. Jos olisi isompi asunto, olisi mielenkiintoista sekoitella tuoksukynttilöitä luoden uusia tuoksuja. Kun tarvitsen vain yhden kynttilän, voi siis hyvällä omalla tunnolla satsata parempaan ja ympäristöystävälliseen vaihtoehtoon.

Tämän kynttilän kanssa alkaa kaivata kylpyammetta, jonka lämpimässä vedessä loikoilisi kirjaa lukien tuoksukynttilän palaessa ammeen reunalla. Ammetta ei ole, mutta kynttilällä saa kyllä mukavan tunnelman pimeisiin iltoihin ja tekee vuodenajasta paremman tuodessaan valoa kylmään ja harmaaseen arkeen. Arjen luksusta <3 Suosittelen!


Vinkkaan vielä lopuksi että We love the planetin uutuusdiffuusorit eli huonetuoksut ovat tuossa Suomeen luultavasti loppuvuodesta. Oma luonnollinen huonetuoksuni ei toimi wc:ssä juuri ollenkaan. Tuoksua ei vaan irtoa. Olen nähnyt, tai siis haistanut, luonnossa nämä We love the planetin huonetuoksut ja ne todella toimivat.

Tuotteita tuo maahan 4Dream Ky, jolta tuotteet saatu. Jälleenmyyjät löydät tästä linkistä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3