perjantai 8. syyskuuta 2017

Beauty Garden-luonnonkosmetiikkaa aidoimmillaan ja sen ytimessä, osa 1/2


Beauty Garden on luonnonkosmetiikkasarja, joka pohjautuu ideologiaan, jota harvoin löytää. En ollut tietoinen vielä tästä ideologiasta kun valitsin testituotteita. Olin kiinnostunut kurpitsanaamiosta ja maahantuoja sanoi että se on loppu, eikä sitä enää saada ennen kuin on seuraava sato. Mietin ensin että johan on kummallista. Kurpitsa on loppu ja tuotanto pysähtyy? Hetken päästä ymmärsin että juuri näinhän sen tulee olla. Tuotteet tehdään vain tuoreista raaka-aineista eikä periaatteista tingitä. Aivan loistavaa <3

Beauty Gardenin luomutila sijaitsee Ranskassa Auriacissa ja tuotteet valmistetaan satokausittain. Kukat ja vihannekset kerätään käsin ja samoin kosmetiikka on käsityötä. Alihankkijoita ei käytetä pääraaka-aineiden saamiseksi. Tuotteet pakataan puusta ja lasista valmistettuihin kauniisiin pakkauksiin ja ekologia on vahvasti läsnä koko tuotannossa. Säilöntäaineina käytetään retiisiuutetta, joka kirkastaa ihoa, sekä E-vitamiinia. Turhia täyteaineita ei käytetä. Tämä on siis vahvasti aitoa luonnonkosmetiikkaa ja luomukosmetiikkaa vahvojen periaatteiden takaa. Mielestäni tällainen ajattelu on juuri luonnonkosmetiikan ydin tai sydän.


Tuotteilla on NaTrue-sertifikaatti, joka takaa ainesosien luonnollisuuden, luomupitoisuuden ja tuotannon ekologisuuden. Veikkaanpa, että tämä on ollut yksi helpoimmista sarjoista sertifioida. 

Ja katsokaa tuota ihastuttavaa polttologoa puukorkeissa. Näitä pitää mielellään yöpöydällä ilahduttamassa.

Aloitin tuoteperheen käyttämisen juhannuksena, joten kokemusta on jo kertynyt sen verran että pystyn kertomaan miten ne ovat vaikuttaneet käytössäni.

Pehmittävä kamomillapuhdistus, vegaani


Kamomillapuhdistus on hellävarainen ja puhdistaa meikin pois tehokkaasti. Ennen käyttöä kannattaa ravistella pulloa, koska öljy- ja vesiosa ovat erikseen. Tuotteeseen kun ei ole lisätty emulgointiaineita, koska halutaan pitää vain aidot ja vaikuttavat aineet ilman turhia lisäyksiä.

Puhdistusta suihkutetaan kasvoille ja maahantuojan ohjeen mukaan puhdistetaan kostetuilla vanulapuilla. Itse koin musliliinan käytännöllisemmäksi ja poistin meikit kuivalla tai kostealla liinalla. Meikit lähtivät ja auringonkukkaöljyn vuoksi iho oli valmiiksi kosteutetun tuntuinen. Tällä voi poistaa myös silmämeikit. Ihanteellinen etenkin kuivan ihon puhdistukseen, tällä kun ei ole mahdollista saada narskuvaa tunnetta iholle. Kamomilla on tunnettu rauhoittavista vaikutuksistaan ja auringonkukkaöljy ei tuki ihohuokosia, joten hyvin moni ihotyyppi hyötyy tästä puhdistustuotteesta. Ihoa ei huuhdella puhdistuksen jälkeen. Tuoksu on hyvä ja lähinnä siitä tulee vain mieleen puhtaan tuoksu eli varsin positiivinen mielleyhtymä.

Inci: Aqua (Water), Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*, Sodium chloride, Anthemis nobilis flower powder*, Leuconostoc/radish root ferment filtrate, Caprylyl/capryl glucoside, Parfum (Fragrance) Tocopherol, Linalool, Limonene.

Vesi, auringonkukkaöljy, suola, kamomillajauhe, retiisiuute, kasvipohjainen surfektantti puhdistukseen, hajuste eli eteeriset öljy(t) ja niiden lain mukaan merkittävät allergeenit.

Porkkanavoide


Porkkanavoide on valmistettu violeteista porkkanoista, joissa on korkeampi antioksidanttipitoisuus kuin tavallisissa porkkanoissa. Voide sisältää beetakaroteenia ja A-vitaminia, jotka ovat tärkeitä ihonhoidossa. Olinkin jo pitkään etsinyt itselleni sopivaa A-vitamiinipitoista voidetta. A-vitamiinia on tutkittu jo vuosikymmeniä ihonhoidossa ja se stimuloi kollageeni- ja elastiinituotantoa eli on erityisen hyödyllinen ikääntyvän ihon hoidossa. Se myös normalisoi ihon toimintoja kuten melanosyyttien toimintaa hoitaen pigmenttimuutoksia ja tasapainottaa talin tuotantoa auttaen mm. aknen hoidossa. A-vitamiinista on esitetty mielipiteitä että jo lapset pitäisi suojata A-vitamiinipitoisella voiteella auringon aiheuttaminen vaurioiden ehkäisemiseksi, koska noin 80% vaurioista syntyy jo ennen täysi-ikäistymistä eli 18 vuoden ikää. Lisäksi voide sisältää B1-, B2-, B6-, C- ja K-vitamiineja.

Voidetta suositellaan herkälle ja ärtyneelle iholle sekä kuivan ihon hoitoon. Itse lisäisin tähän laajemman kategorian eli ikääntyvän ja ongelmaihon unohtamatta normaalin ihon hoitoa, joka myöskin hyötyy näistä kevyehkön voiteen vitamiineista ja antioksidanteista.


Voide tuntuu suhteellisen kevyeltä mutta on pakattu täyteen hoitavia aineita. Se ei sisällä tuoksua eikä väriaineita. Iho tuntuu kosteutetulta tämän nopesti imeytyvän tuotteen jälkeen. Eli siis kaikilta käyttöominaisuuksiltaan erittäin miellyttävä tuote. Olen ollut todella tyytyväinen tähän voiteeseen ja en tiedä onko minulla enää elämää ilman tätä voidetta. Luultavasti ei. Tämän voiteen myötä olen innostunut hoitamaan myös kaulan ja decoltén ihoa, joita on tärkeä muistaa hoitaa. Voide imeytyy niin kivasti että tämän avulla hoitoalueen laajentaminen käy helposti ja kun tietää sisällön, haluaa sen muillekin tärkeille ihoalueille.

Sain tätä kerran aamulla jopa silmääni hosuvan levityksen vuoksi kissan hypätessä syliin samaan aikaan. Huuhtelin, enkä saanut minkäänlaista silmä-ärsytystä. Olen käyttänyt myös silmänympärysihon hoitoon, koska en ole vielä löytänyt silmänympärysvoidetta, johon olisin tyytyväinen. Itselleni tämä on sopinut myös siihen tarkoitukseen.

Inci: Aqua (Water), Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*, Glycerin, Butyrospermum parkii (Shea) butter extract*, Daucus carota sativa (Carrot) root extract*, Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Leuconostoc/radish root ferment filtrate, Cera alba (Beeswax), Xanthan gum, Tocopherol, Sorbic acid

Vesi, auringonkukkaöljy, glyseriini, karitevoi, porkkanauute, setyylialkoholi oliivista (rasva-alkoholi voiteen pakusuntamiseen), oliivista ja sorbitolista saatava emulgoija, joka vähentää kosteuden menetystä iholta, retiisiuute, mehiläisvaha, ksantaanikumi, E-vitamiini, säilöntäaine

Päivänkakkaraseerumi


Päivänkakkaraseerumi on väsyneen ihon tai pintaryppyjen tehotuote. Päivänkakkaraa on jopa 20% tuotteesta, kuten Beauty Gardenin muissakin tuotteissa aktiiviaineen pitoisuus on vähintään 20%. 

Seerumia voi käyttää silmänalusille tai muille ihoalueille, jotka kaipaavat buustia. Tämä oli tosi jännä tuote. Silmänalusiho kiinteytyi ja napakoitui selvästi. Vasta myöhemmin luin päivänkakkaran ominaisuuksista että se on juuri napakoittava ja senhän tämä todellakin teki. 

Olen allerginen tuotteen sisältämille eteeristen öljyjen allergeeneille jos ne tulevat lähelle silmää. Allegeenit ärsyttävät vasta härskintyessään ja reaktio tapahtuu helposti ilman vaikutuksesta. Tämä oli kuitenkin niin tuore, että pysyin käyttämään seerumia silmänalusiholla noin kuukauden ennen silmä-ärsytyksen alkamista. Todella hyvä tuote, jonka tehon pystyy toteamaan peilistä.

Tuote on nyt jatkokäytössä kynsinauhojen hoidossa, huulirasvana ja kissanraapimien tai muiden ihoärsytysten hoidossa. Purkissa on seerumia niin paljon, että tätä ei kannata ajatella vain kasvoseerumina vaan käyttää laajemmalti, koska tavaraa riittää varmasti.


Inci: Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*, Butyrospermum parkii (Shea) butter extract*, Cera alba (Beeswax), Bellis perennis (Daisy) flower extract*, Parfum (Fragrance) Tocopherol, Linalool, Limonene, Citronellol.

Auringonkukkaöljy, karitevoi, mehiläisvaha, päivänkakkarauute, hajuste eteerisistä öljyistä ja niiden lain mukaan merkittävät allergeenit.


Balmimainen koostumus kannattaa lämmittää sormien välissä ja sen jälkeen hieroa iholle. Tuoksua on vaikea kuvailla. Tämäkin tuoksuu puhtaalle, mutta eri tavalla kuin puhdistus. Tuoksu on hieman makea ja mieto. Lähinnä tulee mieleen hunaja, joka on raikastettu muulla tuoksulla. En ymmärrä miten Beauty Garden saa aikaiseksi nämä tuoksut. Ne ovat aivan ihania.

Kurkkunaamio, vegaaninen


Kurkku on tunnettu viilentävistä ja kosteuttavista ominaisuuksistaan ja se soveltuu erityisen hyvin rauhoittamaan ihoa. Naamiota voi käyttää antamalla sen vaikuttaa vähintään 10-15 minuuttia mutta mielummin pidempään. Sitä voi käyttää myös yönaamiona muutaman kerran viikossa. Ainesosien ja ominaisuuksien suhteen olen miettinyt että talvella voisin käyttää tätä yövoiteena ihan normaalistikin  kuivuuteen taipuvalle iholleni.

Naamiota suositellaan etenkin stressaavissa olosuhteissa, esim. matkalla tai sairastelun jälkeen. Palauttaa tehokkaasti ihon kosteustasapainon ja voisin väittää että on kuivan ihon pelastaja.


Naamio tuoksuu kurkulle. Siis todellakin aivan kurkulle eikä tuotteeseen ole lisätty tuoksua. Koostumus on jännä, hieman hyytelömäinen. Tämä on auttanut omaa ihoani hurjasti kosteustasapainon säilyttämisessä ja olen käyttänyt tätä enimmäkseen yönaamiona säännöllisesti muutaman kerran viikossa. Aamulla olen pyyhkinyt kasvot kasvovedellä. Tehoa siis riittää! Kun lähdin Kreikkaan, otin toki mukaan porkkanavoiteen auringon vuoksi ja kurkkunaamiota pakkasin pienempään matkapurkkiin. Tämä oli todella mukava aurinkoisten päivien jälkeen ja luonnollinen valinta ennen lentoja ja niiden jälkeen kuivan lentokoneilman sekä matkustusstressin vuoksi.


Inci: Aqua (Water), Cucumis sativus (Cucumber) juice* (Kurkkumehu), Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*(Auringonkukkaöljy), Glycerin, Butyrospermum parkii (Shea) butter extract*(Karitevoi), Leuconostoc/radish root ferment filtrate (Retiisi), Cetearyl olivate, Agar* (Agar-agar - levä), Sorbitan olivate, Gluconolactone, Xanthan gum, CI 77891 (Titanium dioxide), Mica, CI 77288 (Chromium oxide greens), Tocopherol. 

Vesi, kurkkumehu, auringonkukkaöljy, glyseriini, karitevoi, retiisiuute, setyylialkoholi oliivista (rasva-alkoholi voiteen pakusuntamiseen), agar agar-levä, oliivista ja sorbitolista saatava emulgoija, ihoa kosteuttava ja suorastaan kosteutta ihoon puskeva ainesosa, ksantaanikumi, titaanioksidi, mica, vihreä rautaoksidi, E-vitamiini

Nämä tuotteet olivat kaikki todella ihania ja iho on ollut erittäin hyvässä kunnossa. Rakastan näitä suhteellisen yksinkertaisia incejä, joka on mielestäni ominaista luonnonkosmetiikalle silloin kun se on parhaimmillaan. Yrityksen ideologia on vakuuttanut minut vahvasti ja on positiivista että tuotteet tehdään satokauden aikana raaka-aineiden ollessa parhammillaan. Kuljetusmatkat jäävät suhteellisen lyhyiksi Euroopan sisällä pienentäen hiilijalanjälkeä. Yritys on perustettu vasta 2015 ja toivon että viljelmiä on laajennettu, koska nämä tuotteet vievät käyttäjän mennessään, enkä suinkaan toivo niiden loppuvan. Luultavimmin uusia hittejä on myös kehitteillä. Muistaakseni Beauty Garden oli ensiesittelyssä Suomessa viime lokakuussa I Love Me-messuilla.

Porkkanavoide ja kurkkunaamio ovat erityisen ihastuttavia itselleni ja tulen varmasti ostamaan ainakin niitä tulevaisuudessa. Jälleenmyyjät löydät tästä linkistä.

Joskus kun olen miettinyt että joku tuote saisi sisältää vielä jotain, olen päätynyt kuitenkin siihen että ei missään nimessä. Silloin se ei olisi Beauty Garden. Tämä on täydellinen juuri sellaisena kuin se on <3

Ensi viikonloppuna katsastetaan loput käyttämäni Beauty Gardenin tuotteet. Kiinnostaako merkki, suunnitteletko hankintoja tai oletko jo vakikäyttäjä? 

Blogin seurauskanavat: Sähköpostitse (laatikko blogissa)
                                     Bloglovin´ (painike blogissa)
                                     Bloggerin kautta (ilmoittaudu lukijaksi blogissa)
                                     Facebook (linkki tässä)
                                     Instagram @halisevah

Tuotteita tuo maahan 4Dream Ky jolta tuotteet on saatu, mielipiteet ovat 100% omia.

2 kommenttia

  1. Aion testata, vaikuttaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen täydestä sydämestäni. Tässä on kaikki ainekset hyvään ihonhoitoon ekologisesti ja eettisesti. Ihanaa että tällaisiakin sarjoja on olemassa!

      Poista

Kiitos kommentistasi <3