perjantai 4. elokuuta 2017

Eliah Sahil-100% luonnollista ja 100% luomua ihon ja hiustenhoitoon

Oletko koskaan nähnyt tällaisia purkkeja kaupassa? Minä en ollut mielestäni.


Tämmöisiä kuitenkin tuli minulle antaakseni ne eteenpäin taas kolmannelle. Sain kokeilla ja kun kyseessä oli itselleni täysin uusi merkki, BDIH-sertifioitu ja ainesosat 100% luonnollisia ja 100% luomua, olihan tuotteita sitten ihan pakko kokeilla.

Selvitin hieman taustoja ja kyseessä on itävaltalainen merkki. 2008 Silvio Perpner inspiroitu lapsensa puhtaudesta ja viattomuudesta. Pojan nimi oli Eliah, josta tuotemerkin nimi juontuu. Silvio halusi tuotemerkin edustavan hänelle kaikkia tärkeitä arvoja eli perhe, luotettavuus ja puhtaus. Tuotteiden kerrrotaan sisältävän mahdollisimman korkeat pitoisuudet antioksidantteja, mineraaleja ja vitamiineja, joten kasvit ja öljyt käsitellään niin että ominaisuudet säilyvät taaten ihon hyvinvoinnin kaikin puolin.

Pakkaukset ovat kierrätettäviä ja muste on soijapohjaista. ICADA - AUTHENTICALLY NATURAL-sertifikaatti aidon luonnollisen kosmetiikan takeena, joka on samalla tae ainesosien kestävästä kehityksestä, uudistuvista raaka-aineista ja ympäristön eettisestä kohtelusta. Kaikki tuottet ovat myös vegaanisia (joka kumoutuu kasvokuorinnassa) ja tietenkin eläinkokeettomia.


Firmalla siis näyttää olevan hyvä arvopohja ja tämmöistä kyllä tarvitaankin. Vedettömien tuotteiden kuljetus säästää energiaa.


Ensimmäisenä kokeilin kavojenkuorinta- ja naamiopulveria.


Inci: Zea mays powder*, zea mays seed flour*, lac*, prunus amygdalus dulcis shell powder*, theobroma cacao shell powder*, lepidum meyenii root*, vaccinium macrocarpon fruit powder*, galactaric acid. *=luomu.

Maissijauho, maissinsiemenjauho, maitojauhe (niin mites kun tämän piti olla vegaaninen?), mantelinkuorijauhoa, kaakaonkuorijauhoa, macajauhe, karpalojauhetta, orgaaninen happo

Tuotteen luvataan puhdistavan tehokkaasti lian, talin ja kuolleen ihosolukon. Kuorinnan jälkeen ihon pitäisi tuntua silkinpehmeältä ja olla terve sekä hehkuva. Ihon pintaverenkierto tehostuu, samoin  ihosolujen metabolia. Kuolleen ihosolukon poistuminen tietenkin myös parantaa kosteusvoiteiden imeytymistä.

Tältä se näyttää:


Tätä jauhetta sekoitetaan pienessä astiassa 2 tl ja vettä sen verran, että muodostuu tahna. Toki voi myös käyttää kukkaisvettä nesteenä. 

Tahnasta tuli ensi yrittämällä sopivan tuntuista. Oli vaan ongelmallista löytää tietoa netistä, kauanko sen tulee vaikuttaa. Hyvinvoinnin.fi tiesi kertoa että vaikutusaika on 15 min. Tein satsin pieneen lasipurkkiin ja se levittyi yllättävän hyvin kasvoille. Aiemmat pulverinaamiot eivät ole levittyneet näin hyvin.

Näky ei ollut paras mahdollinen, mutta kuten sanotaan; mitäpä nainen ei tekisi kauneutensa eteen?


Edellisistä pulverimaista kuorinnoistani poiketen tämä myös pysyi kasvoilla varisematta. Suositelen ottamaan lähettyville joko vettä tai kukkaisvettä suihkepullossa ja kosteuttaa naamiota kasvoilla, nimittäin tämä kuivuu kovaksi kuoreksi iholle. Tuoksusta voi antaa täyden kympin. Kaakao ja maca toivat ihanan kermaisan suklaan tuoksun. Vartin kuluttua pesulle. Kasvoille ensin vettä, sitten jos iho kestää, voi varovasti hieroa naamion pois. 

Iho kyllä kirkastui eli tehoa oli. Koska itselläni on suht herkkä ihotyyppi, pulverimaiset kuorinnat ovat aina aiheuttaneet kasvojen kuivumisen, joskus hyvinkin pitkäksi aikaa ja kosteustasapainon palauttaminen on ollut taistelun takana. Nyt kaikki meni helposti, koska laitoin Beauty Gardenin kurkkunaamion yöksi. Se tehokosteuttaa ja aamulla kosteustasapaino oli normaali.

Nämä pulverimaiset kuorinnat eivät ole omiaan minulle, mutta jos ihotyyppisi ei ole kuiva ja herkkä, saa tästä varmasti mukavan kaverin. Nimittäin 100% luonnollinen ja luomu harvoin yhdistyvät. Samoin ekologia on tässä kohdallaan. Kaiken lisäksi tämä 100g pakkaus kestää ikuisuuksia. 

Ekolossa tämä on tarjouksessa erän vanhentuessa 14,35€, normaalihinnan ollessa 20,50€. Hyvinvoinnin.fi kustantaa 26,95€. Huomasin syyn hintaeroon. Ekolon purkeissa lukee Bombay India, kun taas Hyvinvoinnin.fi purkeissa lukee Austria. (Vai onko purkkikuvat otettu eri sivustoilta?)

Shaving Powder:


Inci: Sapindus Mukorossi Shell Powder, Calendula, Camomile, Apple, Eucalyptus Leaf

Pesupähkinänkuorijauhe, kehäkukka, kamomilla, omena, eukalyptyksen lehti 

Ihanan yksinkertainen inci, jossa on luonnollista pesevyyttä, rauhoittavia ja virkistäviä kasveja. Tästä kerrotaankin että auttaa vähentämään ihoärsytystä, antibakteerinen, tulehduksia estävä, pehmentää ja kosteuttaa kasvoja.

Parranajossa voi vaahdottaa partasutiin ja naisilla taas ilmeisimmin vain lätkäistään iholle ja sheivataan. Jälkeenpäin mietittynä olisi varmaankin pitänyt kokeilla vaahdottaa tuotetta käsin. *edit:kokeiltu, ei vaahtoa. Koostumus pysyy hieman paakkuisena ja ei ole suosikinomainen mutta rauhoittava koostumus kiinnostaa.

2tl sekoitetaan veteen tahnaksi. Omastani tuli turhan löysää. Lätkin sen kainaloihin ja sheivasin. Ei hullumpaa. Ihan uusi tapa tähän hommaan mutta kyllä siihen tottuu. Jos se auttaa vähentämään ihoärsytystä, miksipä ei tuotetta käyttäisi. Olen tottunut käyttämään palasaipuaa tarkoitukseen mutta käy se näinkin. Veteen sekoitettuna tahna ei juurikaan tuoksunut.

Tämä purkki on joskus ostettu Ekolosta ja se on itävaltalaista laatua. Pohjan tarrassa on Ekolon logo ja käyttöohje. Tällä hetkellä en löytänyt sitä suomalaisista verkkosivuilta myynnissä. Jauhetta purkista löytyy 113g.

Kun katselin netistä näitä tuotteita, niin olenhan nähnyt näitä! Ruohonjuuressa on öljypulloja tältä valmistajalta ja shampoojauhetta. En ole vain koskaan  kinnittänyt niihin huomiota brändinä. Ruohonjuuressa on jojobaöljyä, jojoba- ja ruusuöljyä sekä arganöljyä. Ekolosta löytyy lisäksi manteliöljyä.

Kokeilemisen arvoista olisi savipohjainen shampoojauhe. Sitä tarvitaan vain 1 tl ja hintaa tuolla mielettömän riittoisella purkilla on vain 10.90-13,95€. Ruohonjuuri myy myös todella isoja täyttöpakkauksia. Tässä voi olla monelle ratkaisu ongelmaan, kun tensidit ärsyttävät ja palashampoo jättää hiukset klähmäisiksi ja onpa joku sanut niistäkin ärsytystä. Plussana myös se pointti, ettei voi olla helpompaa shampoota matkalla. Pieneen pussiin jokunen teelusikallinen, ei paina tai vie tilaa. Ekolon sivuilla selitetään ainesosat todella hyvin ja jos shampoo kiinnostaa, pääset kurkkaamaan ainesosat tästä.
Shampoosta mainitaan että se on myös allergiatestattu.

Tämä tuotemerkki siis muuttui ennen näkymättömästä kiinnostavaksi eko- ja luomubrändiksi. Oli kiva testata ja tutustua. Jatkossa tarkkailen tuotteita enemmän ja saatan päätyä ostamaankin jotain.

Kiinnotuitko itse?

 
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3