lauantai 29. huhtikuuta 2017

Kynnet NCLA:n esittelyyn Sokoksella

Sokoksella on Värien Juhlaa-viikko ja olin tiistaina lakkaamassa NCLA:n sarjalla ihmisten kynsiä ja esittelemässä sarjaa. Omat kynnet oli siis toki tehtävä teemaan sopiviksi. Se ei ollutkaan helppo tehtävä. Jotain koristeellisuutta pitää olla ja esimerkkejä mitä näyttää, mutta en halunnut käyttää mitään erikoistekniikkaa, jotta jos jotakuta kiinnostaa kynsikoristelu, on se mahdollista toteuttaa ilman kummempaa materiaalia.

Sokoksen mainoksessa oli tiettyjä lakkoja, joita halusin käyttää hieman muunnellen.



Violetti Let them eat cake on suosittu väri, joten otin perusväriksi vastaavan version eri värissä eli turkoosin Touch of Class:in. Prima Balleriina on todella nätti kultainen lakka ja myös kuvana mainoksessa, joten päädyin tekemään aksentin sillä. Lisäksi kahdelle kynnelle laitoin holopäällyslakan I like it on the top.


Olen aina vierastanut näitä lakkoja, joissa on erilaisia glittereitä ja muuta hilettä sikin sokin. Oli siis ihan hauska kokemus lakata kerrankin tällaisella kerrankin. Glitterit tasoittuivat itsekseen kynsille tosi kivasti, eikä niitä tarvinnut asetella ollenkaan. Tai no, ehkä jos joku jäi törröttämään kynnen päähän.


Lopputulos ei ollut kaikista lakkauksistani miellyttävin sillä hetkellä mutta jälkeenpäin ei enää tunnu siltä. Jäi harmittamaan että olisi kuitenkin pitänyt ottaa Let them eat cake. En tiedä miksi oli sellainen olo. Ehkä oli vain suorituspaineita että pitää olla kivat kynnet. Holotopperi päätyi mukaan koska oli helpompi esitellä kun se on kynnellä ja Prima Ballerinasta näkee millainen se on lakattuna tai koristeluun käytettynä. En tiedä miten peukalon kuvasta tuli niin hirveä. Ilmeisesti kiilto erottuu kuvasta läikkänä eikä se anna todellista kuvaa siitä miltä se oikeasti näytti. Todellisuudessa kultainen töpöttely keskisormen juureen sulautui paremmin lakkaukseen.


Päivä Helsingin Sokoksella meni mukavasti. Lakkasin asiakkaiden kynsiä ja jutustelin kaikenlaista maan ja taivaan väliltä. Moni innostui siitä että lakkasarja on 7-free, eläinkokeeton ja ei sisällä hormonihäiritsijöitä eli vihdoinkin voi myös lapsen antaa lakata äidin lakalla. 

Lähes kaikki aloittivat aina että "voi kun minulla on niin hirveät kynnet". Ei kaikilla todellakaan olleet mitkään hirveät kynnet. Hirveänä siis pidettiin lähinnä kynsien lyhyyttä. Tosin käsien ja kynsinauhojen kuivuus vaivasi monia ja se on varsin ymmärrettävää. Myös kynsissä oli hoitamisen varaa kosteutuksen suhteen. Tässä on varmasti tämä perisuomalainen vaatimattomuus ja ikuinen huono itsetunto. Jokainen joka lähti lakkauksesta, oli todella onnellinen kynsien muodonmuutoksesta ja se olikin mukavaa antia. Moni myös ihastui juuri siihen sävyyn jolla oli lakattu ja myös osti saman sävyn.


Monet ihastuivat kovasti NCLA:n kynsinauhaöljyyn. Mukana oli Vanilla-öljy. Öljyt ovat erittäin rikkaita koostumukseltaan ja luksusmaisia, joten ei ihme että ihailijoita riitti.

Vastapäätä minua oli Mavalan lakkauspiste. Lakat olivat tarjouksessa 3,90€ mutta huvittavaa kyllä, ainakin näytti siltä että NCLA:ta lähti enemmän asiakkaiden mukaan kuin halppislakkaa.

Jutustelu ihmisten kanssa oli mukavaa touhua ja tuli tavattua hyvin eri tyyppisiä ihmisiä. Volyme II oli selvästi suosituin lakka jolla lakattiin. Holot olivat eniten keski-ikäisten suosiossa. Let them Eat Cake osoittautui lyhyille kynsille lakatessa erilaiseksi kuin omille lakatessa. Lyhyille sai asetella glittereitä, kun pintaa ei ollut paljoa.  Monet konsulentit ja henkilökunta kävi vierailemassa lakkahyllyn testereitä kokeilemassa ja eräs henkilökunnasta näytti todella kivasti toteutettua lakkaustaan NCLA:n lakoilla. Päivään siis mahtui paljon mielenkiintoisia kokemuksia ja ihan mielelläni otan tällaisen päivän uudestaan jos tarvetta tulee.

NCLA:n lakat ovat tämän kuun CesarsShopissa -20% eli 15,90€ ja myös käsienhoitotuotteista on sama alennusprosentti. Kannattaa siis pikaisesti hyödyntää ale jos mikään lakka on kutkutellut. Jos ei ole, käy kurkkaamassa lakat TÄSTÄ ja varmasti alkaa tulla kutkutuksia ;)


Itselläni on seuraavat pari viikkoa opiskelujen vuoksi todella hätäinen aikataulu. Tämän vuoksi postausväli tilapäisesti saattaa pidentyä, mutta se on tosiaan tilapäistä. Viimeiset pari viikkoa on ollut blogissani mahtavaa aikaa. Lähes 9000 vierailua on hieno määrä. Eniten kiinnostavat luonnonkosmetiikan postaukset suuremmilla lukijamäärillä. Tahdon kiittää lämpimästi joka ikistä lukijaa, koska on ihana kirjoittaa aiheista, joista itse pidän ja lukijat pitävät. Kiitos siis <3

Ihanaa vappua kaikille!






Avrilin kaksi huippuripsiväriä ja niiden erot


Luultavasti kukaan luonnonkosmetiikkaa aktiivisesti seuraava ei ole voinut välttyä Avrilin ripsivärien hypetyksestä ja joistakin kriittisistäkin kommenteista lähinnä ripsivärin poistamiseen liittyen. 

Olin Luonnonkaunis-messuilla ja toki oli jo kauan kiinnostanut kokeilla Avrilin puhuttua ripsiväriä. Siellä House of Organic myi molempia laatuja ja en ollut ennen edes huomannut että niitä on itse asiassa kahta erilaista versiota eli tavallinen ja Volume. Volume tuntui oikealta ratkaisulta tällaiselle tynkäripsiselle. Ripseni ovat hennot ja lyhyet yläluomien ollessa raskaat. Asetelma aiheuttaa todellisia haasteita ripsiväreille. Lisäksi silmäni ovat erityisen herkät ja vuotavat helposti, joten olen melkoisen hyvä koekaniini miten ripsiväri selviytyy. Inhoan myös meikinpoistoaineita, joten vaikea poistettavuus vie fiiliksen ripsiväristä tai se siirtyy hyvänä yksilönä spesiaalimpien tilaisuuksien ripsiväriksi.

Selvä ero tulee esille katsoessa tuotteita. Harjat ovat täysin erilaiset.


Inci-listoja tarkastellessa voi huomata että myös sisällöissä löytyy eroja.

Volume:

INCI: Hordeum Vulgare Stem Water *, Cera Alba *, CI77499 (Iron Oxides), Pentylene Glycol, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Acacia Senegal Gum, Glyceryl Behenate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Copernicia Cerifera Cera *, Glycerin, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Hydrogenated Olive Oil Stearyl Esters, Oryza sativa cera, Euterpe Oleracea Fruit Extract *, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Aqua.
  • Luomuainesosa 98,8% Luonnollisia raaka-aineita, 62,73% Luomutuotettuja raaka-aineita
Tavallinen:
Aqua, cera alba*, CI 77499, jojoba esters, isostearic acid, glyceryl behenate, glycerin, glyceryl stearate, rubus idaeus fruit water*, alcohol, acacia seyal gum*, copernicia cerifera cera*, sodium hydroxide, benzyl alcohol, glyceryl caprylate, xanthan gum, helianthus annuus seed oil, tocopherol, sclerocarya birrea seed oil, phospholipids, citric acid, sodium phytate, dehydroacetic acid, potassium sorbate, sodium benzoate, dendrobium phalaenopsis flower extract
98,8% Luonnollisia raaka-aineita
19,9% Luomutuotettuja raaka-aineita
Kumpikaan ei sovi vegaaneille mehiläisvahan vuoksi.
Volume-ripsarin harja näytti suorastaan pelottavan suurelta. Ennakkoluuloista huolimatta päätin ostaa sen. Ja voin sanoa että en ole katunut hetkeäkään.
Mutta aloitetaan tavallisesta ja yleisemmästä versiosta. Ripsiväri on erittäin helppo käyttää. Kaksi kerrosta ja ripset ovat pitkät ja näyttävät.

Ripsiväri erottelee kauniisti myös alaripset, mikä ei suinkaan ole itsestään selvyys jokaisen ripsivärin kohdalla.

Tulos on näyttävä. Tavallinen kosmetiikka varmaankin lupaisi 200% lisää pituutta ja 500% näyttävämmät ripset :) Oikeasti tämä on WAU-efekti lähtötilanteeseen verrattuna. Nyt on selvästi ripset ja kauniit sellaiset.

Mitään kökkööntymis- tai paakkuuntumisefektiä ei tule ja ripset kestävät koko päivän. Tulokseen ja sen pysyvyyteen voi olla täysin tyytyväinen.

Entäs sitten Volume?

Tämä siis oli ensimmäinen kosketukseni Avrilin ripsiväriin ja vaikka harja hieman hirvitti, aloin hommiin. Jo ensimmäistä kerrosta lisätessä olin että UUUH! Mitä tapahtuu! Ripset! Oikeasti, ihan kuin tekoripset! Rakkautta ensi silmäyksellä ja ihan kirjaimellisesti. Kaksi kerrosta ja en ole koskaan saanut tällaista efektiä ripsiini ripsivärin avulla. Pelottavan näköinen harjakin osoittautui yhteistyökykyiseksi kapean osan erotellessa ripsiä ja leveän osan tuottaessa volyymiä.


Volyymiä ihan mielettömästi ja pituutta järjetön määrä lisää. Tätä tavallinen kosmetiikka voisi mainostaa +500% volyymiä ja 700% näyttävämmät ripset.


Tässäkään ei tarvitse pelätä kökköjä ja paakkuuntumista ja ripsari kestää päivän riennot moitteetta.



Lopputulos antaa huomattavasti enemmän volyymiä kuin tavallinen versio ja tässä pidän erityisesti vaikutelmasta, jonka yleensä saa vain tekoripsillä. Tätä olen koettanut myös taivuttaa ja se kestää sen. Kestotestiä en ole taivutukselle tehnyt kun en yleensä koskaan käytä taivutusta meikissä.

Jos etsit hyvää luonnonkosmetiikan sertifioitua ripsiväriä, kannattaa kokeilla Avrilia. Olin itse asiassa hieman skeptinen ripsarin suhteen että voiko se oikeasti olla niin hyvä kuin hehkutetaan. Lopputuloksena olen sitä mieltä että näitä ei yksinkertaisesti ole hehkutettu tarpeeksi. Niin loistavia ripsivärejä nämä ovat. Hakkaa tavallisen kosmetiikan ripsarit mennen tullen. Jos sinulla on ripsissä paksuutta, mutta tarvitset pituutta, valitse tavallinen versio. Jos sinulla on pituutta mutta ei paksuutta tai ei yhtään mitään kuten minulla, valitse Volume. 

Olen kävellyt sateessa ja tehnyt jokusen erityisen pitkän päivän ripsivärin kärsimättä. Sen leviämisestä tai varisemisesta ei tarvitse olla huolissaan. Kaikista parasta efektin ohella on se, ettei tämä ole aiheuttanut minkäänlaista silmä-ärsytystä hyvin herkille ja vuotaville silmilleni.

Mites sitten se poistopuoli, josta on kuulunut muutama soraääni? 
Olen saanut tämän pois ihan vesipesulla ja loput on jäänyt pyyhkeeseen. Koska ei tietenkään ole suositeltavaa venyttää pyyhkeellä silmien ihon aluetta, kokeilin muita tapoja ihan lukijoita varten. Käytin Ekopharman herkkien silmien puhdistusainetta ja se toimii. Tosin sekin kirvelee silmiäni ja huuhtelen sen lopuksi pois mutta silti jää epämiellyttävä tunne. Paras tapa johon olen päätynyt on se, että peilikaapissa on risiiniöljyä. Tujaus sitä vesipesun jälkeen vanulappuun ja silmien alueen pyyhkäisy ja ripsivärin jäämät jäävät lappuun ja ripset saavat kaipaamaansa kosteutusta risiiniöljystä. Tämä öljyrutiini ripsien kasvattamiseen jää minulta helposti väliin mutta nyt tähänkin löytyi ratkaisu, joka on vielä 2-in-1-ratkaisu.

Lopputuloksena en voi kuin todeta että kyseessä on loistavia tuotteita, jotka vain odottavat löytäjiään. Usein hinta korreloi laadun kanssa mutta nyt on selvä poikkeus säännöstä. Ripsivärit maksavat vain 12,90. Ihan käsittämätöntä! 

Jotkut ripsivärit vaativat sahaavaa liikettä parhaaseen lopputulokseen mutta sitä en ole edes kokeillut näiden ripsivärien kanssa koska tulos on ollut upea ja tavallinen levitysharjaus selvästi toimii. 

Avrilin tavallisen ripsivärin tarjosi blogikokeiluun House of Organic ja Avrilin ripsivärit löydät täältä. Arvostan myös myytävänä olevia luomupuuvillaisia vanulappuja, koska tavallisessa puuvillan viljelyssä käytetään paljon torjunta-aineita.

Volumen kuvauksen jälkeen olin menossa tapaamaan ensimmäistä kertaa sukulaisia, joita en ollut ennen tavannut ja he löysivät meidät sukututkimuksen ansiosta. Meikki Volume-ripsarin kanssa muodostui tällaiseksi. Volume on suosikkini, joten toki valitsin sen.



Tällä hetkellä minulla on kova kiire opiskelun kanssa ja en ole täysi varma ehdinkö postata ensi viikonloppuna luonnonkosmetiikasta. Yritän kyllä. Ideoita on, mutta aika on tiukilla vielä muutaman viikon. Tahdon lämpimästi kiittää lukijoitani. Lähes 9000 on vieraillut blogissani viimeisen kahden viikon sisään ja tämä jos mikä kannustaa kirjoittamaan. Rakastan luonnonkosmetiikkaa ja siitä on kiva kirjoittaa ja on erittäin ihanaa että ihmisiä myös kiinnostaa lukea. Kaunis kiitos siis teille kaikille <3

Olethan tilannut päivitykset sähköpostitse, Bloglovin´:in kautta tai liittynyt Bloggerin lukijaksi? Instagramista kuvia löytää nimellä @halisevah

Ihanaa vappua kaikille!




sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Bohon järkyttävän upeita meikkivärejä!

En käsitä miten Boho tekee tämän! Jatkuvasti ajattelee että WAU-tämä on aivan huippu sävy ja paremmaksi ei voi muuttua ja PAM- taas uusia kokeillessa on aivan pyörällä päästään näistä väreistä ja sävyistä! 


Eipä ole valittamista. Mielellään nautin näistä kauniista väreistä ja tuijotellen kynsiäni sekä välillä vilkaisen uudestaan peiliin miten kiva sävy huulipunassa olikaan.

Kynsilakka Prose, numero 54 on yksi uutuussävyjä. Lakka on pigmenttinen ja kuivaa nopeasti sekä Bohon siveltimellä saa helposti tarkkaa jälkeä aikaiseksi.


Lakkafriikkinä minulla on yli 200 lakkaa (en uskalla laskea paljonko yli) ja olen kokeillut todella monia lakkamerkkejä. Täyty sanoa että Boho on kiilannut creme-sävyissä kärkeen. Lakka on 8-free, lakattavuus, pigmentti, värivalikoima, kuivumisnopeus ja kesto ovat kaikki huippuluokkaa. Eikä tarvitse olla huolissaan että lakka sisältäisi hormonihäiritsijöitä tai muita haitallisia aineita. Tämäkin väri on erittäin viehättävä. Rakkautta ensi silmäyksellä, vai pitäisikö sanoa l´amour kun on kyse ranskalaisesta tuotteesta. 



Lakkasin tänään myös äitini kynnet, jonka jälkeen aloin lakkaamaan itse tällä. Hänkin ihastui aivan täysin tähän väriin ja seuraavaksi haluaa tämän kynsilleen. Mielestäni tämä lakka on sellainen, että se sopii kaiken tyyppisille ihonväreille ja jokaiselle, jos vaan väristä pitää (onkohan sellaisia jotka eivät pitäisi?).

Alunperin ajattelin yhdistää huulipunan ja lakan näin eli mattapuna Tulip:en kanssa (106).


Puna on kestävä ja raikkaan värinen. Oikein kevätväri!


Ihastun tämän punan väriin ihan täysillä! Olen vierastanut tällaisia heleitä pinkkejä sen jälkeen kun tukasta tuli oranssin sävyinen mutta näköjään aivan turhaan. Ihana väriläikkä kasvoja heleyttämään!



Olin arvioinut lakan värin hieman erilaiseksi pulloa katsoessa ja lakan sävy oli pinkkiin punaan verrattuna suurempi kuin tuotteita katsoessa luulin.



Niinpä päätin kokeilla lakkaa vielä toisen huulipunan kanssa.

Alle laitoin rajauskynää 01 Carmin.


Huulipuna oli Figue 309.


Tällä kertaa yhdistelmä mätsäsi paremmin, koska lakka on huoneenvalossa enemmän viininpunainen.


Punan vaihdolla lookki muuttui elegantimmaksi. Onneksi Boholla on ratkaisu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kasvoillani on Bohon meikkivoide No 2.

On tämä huippu sarja! Ekologisuus ja värit, pigmenttisyys sekä hinta on hiottu huippuunsa. Tiistaina on työn puolesta eräänlainen edustustilaisuus ja kynsilakan joudun vaihtamaan teeman mukaiseksi mutta Tulip tulee olemaan huulipunani. Suosittelen kokeilemaan!

Kynsilakka ja huulipuna ovat vegaanisia.

Heräsikö kiinnostus?

Bohoa tuo Suomeen 4Dreams, jolta lakka, huulipunat ja rajauskynä saatu blogiin testattavaksi.

Postaus on viides osa sarjaa, jossa katsastetaan Bohon värikosmetiikkaa.
Sarjan ensimmäisen osan löydät täältä.
Toinen täältä.
Kolmas täältä.
Neljäs täältä.


















lauantai 22. huhtikuuta 2017

Kosmetiikan hormonihäiritsijät

Luonnonkaunis-messuilla oli sunnuntaina 9.4. luento kosmetiikan hormonihäiritsijöistä. Aihe oli mielenkiintoinen ja sen vuoksi halusin olla jo aikaisin messuilla, jotta ehtii hieman tutustumaan tarjontaan ennen luentoa.



Panelisteina toimivat Sirpa Pietikäinen, joka on EU:n EDC-kemikaalityörymän johtaja, (EDC=endocrine disrupting chemicals) CosmEthics:in toimitusjohtaja Katariina Rantanen ja paneelia johti Kemikaalikoctailin Noora Shingler.



Kirjoitan luennon muistiinpanojeni perusteella niin kuin sen itse ymmärsin ja en ota vastuuta mahdollisista väärinymmärryksistä. Kuitenkin asia on kokonaisuutena ymmärrettävissä, vaikka jotain pieniä virheitä luentomuistiinpanoissani olisikin.

Tavallisessa arjessamme kohtaamme päivittäin noin 800 kemikaalia. Hormonihäiritsijät eivät ole mikään pieni asia yksilö- tai yhteiskunnallisella tasolla, koska Euroopassa kustannusten arvioidaan olevan n. 600 miljoonan euron vuositasoa. Vaikutus ulottuu mm. miesten lisääntymisterveyteen, sikiön kehitykseen, lapsen kehitykseen etenkin kolmen ensimmäisen elinvuoden aikana, mutta erityinen herkkyys jatkuu koko teini-iän.

Pietikäinen kertoi että ensimmäinen tunnettu hormonihäiritsijä oli talidomini. Sehän aiheutti todella hurjia vaikutuksia sikiöihin. Hormonihäiritsijöitä ei missään nimessä kannata aliarvioida, koska vaikutukset ovat pitkäaikaisia ja peruuttamattomia ja hormonihäiritsijät ovat eräs syy monien pitkäaikaisairauksien taustalla, esim. II-tyypin diabeteksen. Nämä kemikaalit myös lisäävät syöpäriskiä.  Koska hormonihäiritsijöille ei tiedetä turvallisusrjaa ja niitä kertyy kosmetiikan lisäksi myös ympäristöstä, ainoa keino on on olla varovainen näiden kemikaalien suhteen niiden kertyessä useasta lähteestä ja vaikutuksen olevan peruuttamaton.

Näiden 800 arkisen kemikaalin lisäksi tuotetaan jatkuvasti uusia kemikaaleja, joiden vaikutusta ei tiedetä.

Lainsäädäntö ei velvoita merkitsemään hormonihäiritsijöitä ja EU:n EDC-työryhmällä onkin tavoitteena saada kemikaaleille merkinnät ja  kriteerit.

Tällä hetkellä EU:ssa on kielletty ftalaatit lasten leluissa. Oma lisäykseni on että lisääntymisterveydelle vaarallisia ftalaatteja on esim. dietyyliheksyylifalaatti (DHEP) ja dibutyylifaaatti (DBP). Lisäksi ainetta esiintyy mm. voiteissa, deodoranteissa, hiustuotteissa ja ripsiväreissä). Hormonihäiritsijän lisäksi aine on liitetty maksasyöpään. Ftalaatit ovat muovien pehmentäjiä ja Sirpa Pietikäinen mainitsikin esimerkin, että jos on ostamassa ruokaa ja se on pakattu hyvin joustavamuoviseen pakettiin, kannattaa katsella toisenlaista pakkausmuotoa.

Markkinat luonnollisesti vastustavat kemikaalikieltoa ja tämän lobbauksen vuoksi kemikaalien kieltäminen on usein erittäin vaikeaa. Vaaditaan riskiperusteisuutta ja näyttöä, mutta koska vaikutukset ovat pitkäaikaisia, suoraa näyttöä on vaikea antaa. Vaikutus saattaa ilmetä vaikka kolmannessa polvessa. Näin näyttö voi perustua vuosien päähän ajankohtaan, kun miehillä on jo rinnat. Osa hormonihäiritsijöistä on jo lailla kielletty mutta kieltoprosessi voi viedä 7-10v. Noora mainitsi esimerkin kun oli kirjoittamassa kirjaa kemikaaleista ja bisfenoli A oli siihen aikaan ihan ok tuttipulloissa, vaikka vaikutti ettei se olisikaan. Viikkoa ennen kun kirja meni painoon, tuli bisfenoli A:sta lopullinen kielto niin se kiellettiin tuttipulloista. Näin joku saattaa olla sallittu ja käytössä, mutta eräänä päivänä aine kielletäänkin lopullisesti, joten varovaisuus on kaiken A ja O. Tällä hetkellä aineelle altistutaan enimmäkseen ruokapakkauksien vuoksi.

Pietikäinen kehoitti kansalaisaktiivisuuteen eli laitamaan hallitukselle viestiä, että haluamme rajat/kiellot/määritykset/pakkausmerkinnät tuotteisiin hormonihäiritsijäaltistuksen vähentämiseksi.



CosmEthics Katariina Rantasen puheenvuorossa tuli julki, kuinka EU-markkinoilla on edelleenkin yli 1600 tuotetta, jotka ovat EU:n Annex II-mustalla listalle eli kemikaaleja, jotka EU:ssa on kielletty. Listalle kuuluu erilaisia toksiineja, hormonihäiritsijöitä, karsinogeenisiä ja mutageenisiä aineita, esimerkkinä synteettinen myski.

CosmEthics on siis puheliapplikaatio, jolla voi skannata tuotteen viivakoodin ja tuloksena voi tulla varoituksia ainesosista tai appiin voi itse asettaa varoituksia. Osa toiminnoista on maksullisia.

Appistä voi etsiä tuotteita:


Tai skannata koodeja kaupassa tai kotona.


Ainesosat löytyvät kätevästi kohdasta "katso tuoteseloste".



Myös Rantanen kokosti varovaisuuden periaatetta, koska jos ei ennakoi, voi olla jo myöhäistä kemikaalitotuuksien muuttuessa jopa viikossa.

Tuotesarjoja mielellään viherpestään, jolloin ne saadaan näyttämään harmittomilta. Tuli esiin, että huulipunissa on usein muoveja ja onkin aika epämiellyttävä ajatus että syömme ne muovit.

Kosmetiikan osuus hormonihäiritsijöille altistumisessa on suuri. Se voi olla 1/3 tai paljon kosmetiikkaa käyttävällä jopa puolet. Loput saadaan ympäristöstä. Tosin ympäristöön voidaan ottaa etäisyyttä (esim. maaliin), mutta kosmetiikka on suoraan iholla. Ympäristöstä hormonihäiritsijöitä löytyy torjunta-aineista, mikrosideista, maaleista ja palontorjunta-aineista.

Puhuttiin myös kosmetiikan nanopartikkeleista. Ne pääsevät mm. keuhkoihin asti, mihin muu kosmetiikka ei muutoin pääsisi ja voi samalla kuljettaa mukanaan muita aineita (alemmas linkitetty lähde kertoo niiden pääsevän myös aivoihin). Nanopartikkeleita löytyy tunnetusti mm. tavanomaisen kosmetiikan aurinkovoiteista, ihovoiteista ja suuhygieniatuotteista. Kirjoittajan huomio: nanomateriaalit olisi lain mukaan ilmoitettava pakkauksessa ja jos aikoo käyttää niitä kosmetiikassa, siitä on ilmoitettava 6 kk etukäteen. Tämä kertoo miten varauksella niihin suhtaudutaan ja mielestäni näyttää siltä että kerätään dataa niiden haittavaikutuksista kieltoa varten. Nanomateriaalit kertyvät myös ympäristöstä virtsan mukana vesistöihin, koska ne ovat liian pienikokoisia partikkeleita suodatettavaksi ja siksi ne päätyvät lautasellemme ruuan mukana.

Hormonihäiritsijöitä verrattiin valokatkaisimeen - kun sitä hipaisee, valot ovat jo päällä. Hormonijärjestelmä on erittäin herkkä ja pieni hipaisu riittää epätasapainoon. Moukarilla tai hipaisulla voi olla täysin sama vaikutus.

Tullilla ei ole resursseja valvoa kaikkia tuotteita ja markkinoille päätyy lasten leluja, vaatteita, huiveja ym. kiellettyjä aneita sisältäviä tuotteita. Vaatteet on tärkeä pestä aina ennen käyttöä. Mm. formaldehydiä voidaan käyttää vaatteiden pitämiseen sileänä.

CosmEthisc:sin tietokannassa jopa 2% tuotteista sisältää EU-markkinoilla kiellettyjä aineita. Ongelmana ovat myös tuoteväärennökset ja halppiskosmetiikka, jonka laatu vaihtelee erittäin.

Sokos käyttää CosmEthics-applikaatiota, jotta voi etsiä asiakkailleen heille sopivia tuotteita ilman ainesosia, joita he haluavat välttää.

Ensimmäinen CosmEthics-sertifioitu kauppa on Jolie (myy vain luonnonkosmetiikkaa) eli valikoimissa ei ole yhtään tuotetta, joka aiheuttaisi varoituksen apissä kemikaalien suhteen. Toistaiseksi Jolie on ollut ainoa hakija mutta tästä saattaa saada osviittaa, että luonnonkosmetiikka on tavanomaista kosmetiikkaa turvallisempaa kemikaalialtistuksen suhteen.

Jo siinä vaiheessa kun aikoo hankkia lapsia, olisi tärkeää kiinnittää huomiota hormonihäiritsijöihin. Erittäin tärkeää niitä on välttää raskauden aikana ja imettäessä. Koska turvallista rajaa ei ole eikä vaikutuksia tiedetä, välttäminen on ensiarvoista. Tiedetään että hormonihäiritsijät vaikuttavat lapsen aivolisäkkeen ja aivojen hermojärjestelmän kehittymiseen. Esimerkkinä oli yksinkertaisesti tyhmyys. Hormonihäiritsijät saattavat aiheuttaa astmaa ja allergiaa koska normaali hormonitoiminta estyy. Diabetes voi olla myöskin seurauksena, koska hormonihäiritsijä ottaa insuliinihormonin paikan eli toimii kuin virus tietokoneessa ja ohjelmisto ei kehity kuten pitäisi.

Muita vaikutuksia mihin hormonihäiritsijät on liitetty, ovat muistisairaudet, lisääntymisongelmat, miesten lisääntynyt rintavuus (estrogeeni) ja miesten siittiöiden määrä on puolittunut viimeisen 20 vuoden aikana.

Lopuksi Pietikäinen kysyi kuinka moni tiesi etukäteen hormonihäiristisijöistä. Istuin toisella rivillä joten en nähnyt paljoakaan ympärilleni, mutta kaikki näkemäni nostivat käden. Pietikäinen yllättyi, koska yleensä aiheesta puhuessa vain noin 5% on kuullut näistä.

Jatkankin siis erittäin mielelläni valitsemallani luonnonkosmetiikan tiellä. Käytän myös noin kuutena päivänä viikossa kynsilakkaa ja viime kuukausina olen ahkerasti selannut kynsilakkojen inci-listoja, joista joitakin on todella vaikea löytää. Alla suositeltavia lakkoja, sekä lakat, jotka sisältävät TPHP:tä eli triphenylphosphatea, joka on hormonihäiritsijä.

Suositeltavat lakat ilman TPHP:tä: (HUOM! Tutkimuksen kohteena oli vain TPHP)

-Luonnonkosmetiikkamerkkien lakat, esim. Avril, Benecos, Boho, Kure Bazaar, Lily Lolo, Logona, Sante
- NCLA (7-free)
- Picture Polish (5-free)
- Color Club (3-free)
- Fun Laquer (5-free)
- Treat Collection (5-free)
- Ruby Wing (4-free)
- Essence (5-free)
- Korres (7-free)
- Priti NYC (5-free)
- CND Vinylux (5-free) ja Creative Play (7-free)

Lakat joissa on hormonihäiritsijöitä: 

- Essie
- Opi
- Nicole by Opi
- China Glaze
- Zoya
- Sally Hansen
- Revlon
- Milani
- Wet N Wild
- Orly
- Spa Ritual
- Maybelline

Arveluttavat formaldehydin vapauttajat:

- Etenkin aluslakat, joissa on formaldehydiä tai niiden vapauttajia. Pitoisuus ilmoitetaan kun se on vähintään 0,05%, mutta tämä tarkoittaa sitä että pienempää pitoisuutta ei ilmoiteta. Vapauttajia löytyy inci-listoista monenlaisesta kosmetiikasta ja pesuaineista nimillä Imidazolidinyl Urea, Diazolidinyl Urea, DMDM Hydantoin, Quaternium-15. 

Formaldehydi vapauttajineen aiheuttaa allergiaa, ärsyttää ihoa, silmiä ja hengitysteitä sekä aiheuttaa syöpää (lisätty karsinogeenien listalle USA:ssa 2011). 


Lisää lukemista: 

Sirpa Pietikäisen haastattelu kemikaaleista tässä ja Kemia-lehden haastattelu tässä.
CosmEthics-kosmetiikan lainavartija tässä ja applikaatiosta tässä.
LÓreal ei luovuta tietokantaansa CosmEthicsille tästä.
Nanomateriaalit häiritsevät imuunipuolustusta tästä. Nanomateriaalit, astma ja allergia tästä.
PHMB yli 300 tuotteessa tästä.











perjantai 21. huhtikuuta 2017

Surf+Free=kivat merenneitokynnet

Picture Polishien uusista julkaisuista on tähän mennessä kotiutunut Free ja Surf. Nyt kun Surf oli niin mielettömän kiva, on alkanut Oasiskin kutittelemaan raikkalla värillään.



Väri on nimensä veroinen. Surffausta kristallinkirkkaassa vedessä. Aivan ihana kesäväri <3


Väri oli todella pigmenttinen ja raidoittui hieman mutta päällyslakka tasoitti ne pienet kohdat joissa olisi voinut olla jotain sanomista. Muuten kyllä helppo lakattava suht paksulla kostumuksella cremeksi.

Olin yhden päivän pelkällä yksivärisellä lakalla ja tämä on lakka johon kiinnitettiin huomiota ja väristä tuli kehuja.


Tämä vaan on niin ihana! Eikö?


Olin jo hyvissä ajoin päättänyt tekeväni merenneitokynnet Freen kanssa, koska värit sopivat hyvin yhteen ja Freestä tuli sitä kimallusta, jota ehdottomasti vaaditaan merenneitokynsiin. Käytössäni oli WhatsUp Nailsin merenneitovinyylit. Ne käyttäytyivät erinomaisesti, täytyy kyllä kehua. Free on peittävä lakka mutta kuitenkin lisäsin vinyylin päälle suht paksun lakkakerroksen. Ohuet ääriviivat eivät tästä kärsineet vaan piirtyivät kivasti.



En hukannut käytettyjä vinyylinjäänteitä. Lakkasin pelkkien suomujen päälle Freetä.


Kun lakka oli kuiva, leikkasin decalista kolmiot peukaloihin.


Vaikutelma oli todella suomuinen. Paljon suomuisampi kuin perinteisellä tavalla käytetty vinyyli.

Tässä kun on arvuuteltu minkä värisiä hippusia Free sisältää, otin makrokuvan.


Näitä värejä ei nää silmällä, ainoastaan tässä suurennettuna kameralla. On kyllä laaja skaala!


Lisäsin hieman simpukoita, meritähdet ja timantteja. Mielestäni tuli oikein kivat. Tein pohjan Surfilla lauantaina ja tänään perjantaina poistin lakkauksen. En kertaakaan lisännyt päällyslakkaa tai tehnyt mitään erityistä lakkauksen iän pidentämiseksi ja lakkaus kesti ihan loistavasti. Ei edes ollut poistokunnossa, kynsien päissäkin oli vielä värisinetit. Tänään vaan sattui olemaan sopiva ajankohta kynsien öljyhoidolle, kun huomenna yritän saada yhden swatch-postauksen aikaiseksi.

Nämä uudet PP:n lakat ovat kyllä olleet laadultaan ja kestävyydeltään ihan loistavia. Voin suositella!










lauantai 15. huhtikuuta 2017

Whats Up Nails:in Galaxy Flakies

Nämä Whats Upin tuotteet ovat kyllä aivan ihania ja tarjoavat aivan uusia aspeksteja kynsikoristeluihin. Ostoslistani sisältäisi lähes kaikki tuotteet, jos se olisi mahdollista.

Flakies:it ovat eri värisiä ja niitä on eri kokoisina eli samanvärisistä flakieksista saa eri koostumuksella ihan erilaista jälkeä.

Itselläni on Galaxy flakies ja niiden koostumus on suht kookas hilekooltaan mutta, tai ehkä juuri siksi,  asettuvat kynnelle täydeksi peilimäiseksi peitoksi.


Lakkasin alle kaksi kerrosta Picture Polishin mustaa. Sen jälkeen aloin laittamaan ihan sormella näitä hiutaleita kynnelle ja välillä siveltimellä avustaen. Ympäristö kannattaa suojata, koska hileet tosiaan eivät mene vain ja ainoastaan kynnelle.


Kun hileet sai kynnelle, aloin sormella hieroa ja siloittaa kynnen pintaa. Flakeiksista tuli aika peilimäinen duochrome pinta. Kuitenkin hyvin erilainen kuin mitä millään kynsilakalla saa aikaiseksi.


Kuvien ottaminen ei ollut ihan helppoa, koska ulkovaloa ei ollut ja vaatii tietynlaista valojen ja varjojen vaihtelua, jotta sinisestä shiftaus fuchsianlilaan näkyy kuvissa. Oma lukunsa on purkin kanssa poseeraaminen :D On se vaan helpompaa lakkapullon kanssa.


Yhdessä kuvassa laitoin vahingossa salamatoiminnon päälle ja paljastui värejä, joita ei muuten näy. Ihan outo kuva.


Tuo sinisenlila väri oli kaunis katsella. Ja näissä pystyi käyttämään ihan tavallista päällyslakkaa, kun pulvereissa vaaditaan vesipohjainen lakka päälle.

Tarkoituksena ei ollut tehdä peittäviä leimauksia, jotta voin ihailla värejä. Mutta kävi taas kuten usein käy kun pääsen vauhtiin leimauksessa eli leimoja tulee ja enemmän kuin loppujen lopuksi olisi tarpeen. Koska flakies:n nimi oli Galaxy, oli käytettävä Konadin isoa leimauslaattaa no 23, jotta sai galaksikynnet. Leimausväreinä oli hopea ja metallinen pinkki, joka ei erottunut lopputuloksessa kovin hyvin. Tähdet ja musta aukko ovat valkoisella.


Leimailin innolla erilaisia tähtitaivaan kuvioita, tähtiä ja ilmeisesti mustan aukon, ainakin mielestäni se näytti siltä.




Flakiesit ovat todella kiva kynsikoristelutapa ja aion käyttää niitä myös siloittamatta kynnelle, jolloin tulos on taas erilainen.

Värien sfiftausta olisin halunnut katsella enemmän, joten ensi kerralla vähemmän peittävä koristelutyyli on tilauksessa. Aivan ihania ja monipuolisia tuotteita. Onneksi näitä saa nyt Suomesta eikä tarvi ihailla vain Instagram-kuvissa.

Flakiesit ja muut ihanat Whats Up Nails:in tuotteet löydät tästä.

Onko sinulla jo Whats Up:in tuotteita tai onko suunnitelmissa ostaa?















Pääsiäisen luonnonkosmetiikan tarjousvinkit ja koodit

Pääsiäisenä on nyt useampi hyvä ale.

House of Ofganics tarjoaa valikoimastaan -15% koodilla PÄÄSIÄISALE. Yritys myy mm. Evolvea ja onkin ollut jo jonkun aikaa mielessä kirjoittaa näistä muutamasta itselleni uudesta sarjan tuottesta.

Tässä ovat uudet Evolve-sarjan ihastukseni:


Ostin kokeeksi ensin matkakokoiset pullot. Tässä sarjassa on se juuri kätevää että voi kokeilla pienillä tuotteilla sopiiko itselle ja sen jälkeen tehdä ostopäätöksen täysikokoisesta tuotteesta. Kun ostin kasvovoiteen, naamiokuorinnan ja kasvojen öljymäisen puhdistustuotteen, matkakoot kestivät kuitenkin kaksi kuukautta, joten ihan perinteinen matkakoko ei ole kyseessä. Sitten tilasin täysikokoiset tuotteet. Näistä tuotteista kirjoitin aiemmin ja postauksen voit lukea tästä.

Miracle Facial Oil eli Tuhkimoöljy kannattaa lisätä kasvovoiteen jälkeen lukitsemaan kosteus ihoon.
Tuotteen kanssa pelataan taas pisaroilla eli pienikin öljypullo on riittoisa ja annostelu helppoa pipetin ansiosta.

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride*, Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil*, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil*, Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Vanilla Planifolia (Vanilla) Extract*, Rosa Damascena Flower Oil, Tocopherol.
*luomutuotetut ainesosat
100% Luonnollisia raaka-aineita, 99,6% Luomutuotettuja raaka-aineita 
Ensimmäisenä on kookosöljystä saatava esteriöljy täyteöljynä ja se on aika ymmärrettävää koska tuotteen hinta on suhteellisen edullinen ja se sisältää paljon muita arvokkaita öljyjä. Seuraavat ainesosat ovat ruusunmarjaöljy, argania-, mustakumina-, auringonkukkaöljy, vaniljauute, ruusuöljy ja E-vitamiini. 

Ruusunmarja-, argania-, mustakumina- ja ruusuöljy ovat erittäin rikkaita ihonhoitoöljyjä, joten incin nähtyäni päätin kokeilla tuotetta. Tuhkimovaikutus ei tullut heti ensimmäisenä aamuna, mutta alle viikossa alkoi huomaamaan muutoksia ihon kirkastumisena. Öljy imeytyy hyvin, eikä jää pitkäksi aikaa lillumaan iholle.

Nourishing Hair Elixir eli kosteuttava hiusseerumi on todellakin seerumia hiuksille!


INCI: Isoamyl Laurate, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil*, Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Isoamyl Cocoate, Parfum (Fragrance), Gardenia Tahitensis Flower Extract, Citral, Citronellol, Geranoiol, d-Limonene, Linalol.
*luomutuotetut ainesosat

100% Luonnollisia raaka-aineita, 40% Luomutuotettuja raaka-aineita
Isoamyl Laurate on isoamyl alkoholin ja lauriinihapon esteri ja sitä käytetään kuntouttavien ominaisuuksien vuoksi. Argan-, baobab- ja kookosöljy hoitavat hiuksia. Isoamyl cocoate on kasvipohjainen emulgointiaine, joka siloittaa hiusta. Lisäksi on käytetty monoi-öljyä, joka on kevyt öljy sekä eteeristä öljyä tai öljyjä.
Hieron tätä lähes päivittäin hiuksiin ja harjaan läpi. Hetken päästä tuote on imeytynyt ja hiusten pinta on selkeästi sileämpi niin ulkonäöltään, kuin tuntumaltaan. Olen aivan ihastunut tähän eikä mikään entinen hoitosuihke tai muu vastaava pärjää tälle tuotteelle. Todellinen löytö! Ajattelin kotiuttaa suuremman pullon alesta ja säästää matkakokoisen pullon loput matkoille. Tätä tekisi mieli kantaa mukana silloinkin jos on pitkä päivä, niin voi välillä korjata hiustilanteen tämän luonnonkiharan ja pörrööntyvän kuontalon kanssa. 

House of Organics myy myös Ecotoolsia, joilla on mm. siveltimiä ja konjac-sieni ihonpuhdistukseen. Kokeilin 3-4 erilaista konjac-sientä mutta kaikki aiheuttivat ihoärsytystä. Sokoksen 3+1-päivillä törmäsin tähän sentitive-sieneen ja huokasin että tekisi mieli kokeilla, mutta kun ei se kuitenkaan hyvin pääty. Päätin kuitenkin kokeilla viimeisen keran ja tämä sieni olikin ihan loistava. Pehmeä kuin mikä ja ei todellakaan ärsytä ihoani, joka reagoi hankaukseen.


Ja sitten Luonnonkaunis-messulöytöni Everyday Mineralsin ithake-sivellin:


Todella kätevä korostuksiin ja varjostuksiin. Arjen korostustuotteen levitys käy hyvin nopeasti ja siististi tämän apuvälineen avulla. Muoto on täydellinen.


Varsi on nopeasti uusiutuvaa bambua ja harjakset synteettistä karvaa. Harvoin siveltimet näin paljon ihastuttavat minua olemassaolollaan. Tämä on vaan niin ihana ja kätevä!

Muut kiinnostavat tuotteet tässä alessa minulle ovat muut Evolven hius- ja vartalotuotteet, koska jokainen sarjan tuote on osoittautunut helmeksi.

Greendealilla puolestaan vielä tänään saa konjac-sienen kaupan päälle 80€:n ostoksista. Yritys täyttää 7 vuotta ja ale on synttäreiden johdosta. Onnittelut Greendealille! Avrilin duo-luomiväreissä on tuntuva alennus, samoin Alvan luomivärin ja huulipunan pohjustuspuikoissa. Suihkugeelejä, vartalovoiteita ja shampoita löytyy vitosen pintaan ja tarjouksia on myös ekopesuaineista.

Greenlips Beutyn alesta voi mm. löytää Egoboostin tuotteita tuntuvalla alennuksella (hehkukapselien alennus jopa lähes 20€), Zuiin neljän värin paletit ovat lähes kympin halvempia kuin normaalisti ja Eco by Sonjan itseruskettava voide on lähes -14€.

The Natural Goods Company tarjoaa -15% valikoimistaan koodilla SPRING. Valikoima on todella laaja ja tuotemerkkejä on ihan hirmuisesti. Ihonhoitotuotteet, Khadin hiusvärit, meikit ym. Jos on ajatellut satsaavansa Esseen, alennus on tuntuva. Sensitive Cleanserin hinnaksi jää n. 45€ joka toki kerralla tuntuu paljolta mutta pullo on 200 ml ja useimmiten puhdistustuotteen pakkauskoko on 100 ml, joten loppujen lopuksi tavaraa on tuplasti enemmän ja ostohinta ei olekaan niin paha kuin aluksi vaikuttaa.

Jolie puolestaan tarjoaa ilmaiset toimituskulut ja pääsiäisyllätyksenä osa tuotteista on -10%, -20% ja -30%-katerorioissa.

Tsekkaa myös kosmetologipalvelu SA-VA. Mm. Juice Beautyn kasvovoide on hyvässä alessa.

On siis varsinainen shoppailuaika.

Onko jotain pääsiäisen verkko-ostoslistallasi?

Hyvää pääsiäisen jatkoa!