lauantai 25. maaliskuuta 2017

Tunnetko jo CÎME:n?




Cime on laadukas ja mielenkiintoinen luonnonkosmetiikkasarja, jolla on Ecocert. Koko perusajatus on mielenkiintoinen ja nojaa todella luonnonkosmetiikan periaatteisiin.

Sarja on belgialainen ja kaikki alkoi siitä kun Walter ja Anke eli isä ja tytär patikovat Ladkah-nimisellä alueella Himalayan vuoristossa. 3000m:n korkeudessa kasvit elävät puhtaassa ympäristössä ja ovat joutuneet sopeutumaan kylmyyteen, kovaan tuuleen ja voimakkaaseen auringonpaisteeseen. Näin ollen kasvit ovat suorastaan täyteen pakattu ravintoa eli vitamiineja ja antioksidantteja. Perhe kehitti laadukkaan tuotesarjan perustuen näihin puhtaisiin ja ravintorikkaisiin kasveihin ja ekologisiin arvoihin. Paikalliset viljelijät keräävät kasvit ja tekevät niistä raaka-aineita. Työstä maksetaan reilun kaupan mukainen korvaus. Tuotantoketju on minimoinut hiilijalanjälkensä käyttämällä vain uusiutuvia luonnonvaroja ja tuotteet pakataan kierrrätysmateriaaleista tehtyihin pakkauksiin. 2% tuotoista lahjoitetaan nepalilaiselle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Tuotesarja on suhteellisen uusi Suomessa, käsittääkseni tuli markkinoille viime vuonna.

Sain valita testattavaksi ihania tuotteita ja kerron mukavista kokemuksistani sarjan parissa.


Beutifying dry oil-kuivaöljy sisältää mm- aprikoosinkivensiemen-, seesami-, ruusunmarja- ja porkkanaöljyä eli mukana on todella tehokkaasti ihoa hoitavia ja arvokkaita öljyjä.

dicaprylyl carbonate - sesamum indicum (sesame) seed oil* - caprylic capric triglyceride - prunus armeniaca (apricot) kernel oil* - aroma** - hippophae rhamnoides (seabuckthorn) seed oil* - prinsepia utilis (dhatelo) seed oil* - rosa rubiginosa (rosehip) seed oil* - daucus carota (carrot) root extract* - tocopherol - helianthus annuus (sunflower) seed oil* - geraniol - linalool - citral - rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract* - limonene
* Ingredient from organic farming
** From natural essential oils
Suihke on pakattu lasiseen pumppupulloon ja kätevä käyttää. Lisäksi se on myös kaunis kylpyhuoneessa. Öljy imeytyy nopeasti ja jättää hyvän tuoksun. Tämä on ollut todella kätevä kuivaihoiselle, kun suihkun jälkeen iholla on suurin valmius ottaa kosteutta vastaan ja heti pyyhekuivauksen jälkeen voi jo suihkuttaa kuivaöljyä vartalon iholle. Ei enää tarvitse lähteä rasvaamaan erikseen vaan kaikki on jo hoidettu suihkussa. 

Olen käyttänyt tätä myös yöksi hiuksiin ja harjannut läpi jotta öljy levittyy. Öljy on imeytynyt yön aikana ja aamulla on ollut helppo harjata ilman että hiukset näyttäisivät rasvaisilta.

Todella hyvä myös kynsille silloin kun ei ole kynsilakkaa ja mukava hieroa käsiinkin niitä kosteuttamaan. 


Pakkauksessa annetaan myös vinkkejä että käy sheivaukseen ja mietin itsekin jo ennen pakkauksen vinkkiä että sopisi varmaan hyvin tähän tarkoitukseen. Kylpyyn voi lisätä tilkan öljyä tai levittää ennen pesua hiuksiin.

Kyseinen monikäyttö-öljy liittyy läheisesti Magnificent Mandarine suolakuoritaan tai kylpysuolaan.


Tuote on himalayan vuorisuolaa, johon on uutettu erilaisia eteerisiä öljyjä, joista osa on melkoisen arvokkaita. 

Purkki on jättikokoinen, joten käytössä ei tarvitse säästellä.


Aineosat suolan lisäksi ovat mm. palmaroosan-, sitruunatuohon-, seetripuun-, kurkuman-, mandariinin, patchoulin-, ylang ylangin- ja alppiruusun eteerisiä öljjä.

ODIUM CHLORIDE, CYMBOPOGON MARTINII (PALMAROSA) OIL*, CYMBOPOGON FLEXUOSUS (LEMONGRASS) OIL*, CEDRUS ATLANTICA (CEDARWOOD) WOOD OIL*, JUNIPERUS CHINENSIS (HIMALAYAN JUNIPER) LEAF EXTRACT*, CURCUMA ZEDOARIA (TURMERIC) ROOT OIL, CITRUS RETICULATA (GREEN TANGERINE) PEEL OIL*, POGOSTEMON CABLIN (PATCHOULI) LEAF OIL, CANANGA ODORATA (YLANG-YLANG) FLOWER OIL*, RHODODENDRON ANTHOPOGON (HIMALAYAN RHODODENDRON) FLOWER/LEAF EXTRACT*
* Ingredient from organic farming
** From natural essential oils
Suolaa on ihana sekoittaa kuivaöljyyn ja kuoria kädet. Tulee todella pehmeät ja kosteutetut kädet. Suola on myös vartalonkuorinnassa aivan mieletön kuivaöljyyn sekoitettuna, koska kuorinnan ja suihkun jälkeen vartalo on kosteutettu jo heti suihkun päätteeksi. Jalkakylpyyn myös todella hyvä. Olen laittanut suihkussa suolaa kannen sisään ja sisäkansi suojaa suihkun ajan purkin sisältämän suolan kosteudelta. Sitten on voinut rauhassa tehdä öljysekoitukset ja kuorinnan.


Tämän tuotteen kanssa kyllä toivoo että olisi kylpyamme ja pääsisi lämpimään suola-öljykylpyyn. Ja todella kiva kun ihana pakkaus ja tietous siitä että suola on pakattu täyteen eteerisiä öljyjä, kannustaa kuorimiseen ja ihon hoitamiseen. 

Kun kädet on kuorittu, imeytyy käsivoidekin paremmin. For your hands only-käsivoide on suhteellisen nopeasti imeytyvä ja hoitaa kivasti. Olen käyttänyt tätä aina iltaisin ja aamulla on aina pehmoiset tassut aloittamassa päivää. Tuoksu on mieto.


Ainesosissa on mm. aloe vera-uutetta, aprikoosinsiemenöljyä ja glyseriiniä eli mukavan hoitavia ainesosia. 

aqua - aloe barbadensis extract* - prunus armeniaca kernel oil* - dicaprylyl ether - glycerin - glyceryl stearate citrate - cetyl babassuate - glyceryl dibehenate - benzyl alcohol - cellulose gum - microcrystalline cellulose - tribehenin - sodium stearoyl glutamate - fragrance - glyceryl behenate - xanthan gum - tocopherol - dehydroacetic acid - linalool** - citronellol**
* Ingredient from organic farming
** From natural essential oils

Tähän ihastuin aivan täysin. Varsinainen monikäyttötuote tämä Himalaya 29°n-81°e Universal Balm.


Tuote on paksu voide, joka imeytyy nopeasti.  Se hoitaa ikäänkuin vaivan kuin vaivan monipuolisen koostumuksensa ansiosta. Tuotteesta löytää mm. laventelia, mehiläisvahaa, chiurivoita, inkivääriä, kamomillaa, katajaa, lamosalalia, minttua ja alppiruusua. Todella uniikki tuote siis.

aqua - sesamum indicum seed oil* - lavandula angustifolia aqua* - cetearyl alcohol - glycerin - glyceryl stearate citrate - prunus armeniaca kernel oil* - cera alba - bassia butyracea seed butter - glyceryl caprylate - zingiber officinale root oil* - gaultheria procumbens leaf oil* - cellulose gum - microcrystalline cellulose - mentha arvensis leaf extract* - sodium stearoyl glutamate - tocopherol - xanthan gum - chamomilla recutita extract - juniperus chinensis leaf extract* - potassium sorbate - cymbopogon martini oil* - rhododendron anthopogon flower/leaf extract - geraniol** - limonene** - linaloo
* Ingredient from organic farming
** From natural essential oils
Pakkaus esitteleekin erilaisia tilanteita, joihin tämä on hyvä ensiapubalsami, kuten ihottumat, nenän avaus, auringon polttamat, pääkipu, pintahaavat, ruhjeet, arvet, lihassärky tai lihasten valmistaminen urheiluun.



Itselläni oli tässä tuotteita kokeillessa flunssa ja laitoin tätä nenän alle avaamaan tukkoista nenää ja hoitamaan niistämisestä tulleita rohtumia. Kissa oli raapaissut kuivaan kyynärpäähän ja siihenkin tämä oli hyvä apu. Tästä sai ihanan helpotuksen kun oli töissä jaloillaan koko päivän ja ilalla jalat olivat todella väsyneet ja tietty kipeät. Vaikutus oli lähes välitön. Olen käyttänyt myös muihin lihasjumeihin ja todennut tehokkaaksi. Vihkisormuksen alla oli ärtynyttä ihoa ja senkin hoisin Universal Balmin avulla. Kesällä varmasti hyvä apu itikoiden puremiin. Tämä tuote jää ehdottomasti vakiokäyttöön.

Cime tarkoittaa huippua. Sillä viitataan tietysti vuorenhuippuun, mistä kasvit tulevat mutta suomeksi sillä on kaksikin merkitystä. Tuotemerkki taustoineen on todella mielenkiintoinen ja kätevä, koska usea tuote on todella monikäyttöinen. Kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus tälle sarjalle. Cimen jälleenmyyjät löydät täältä.

Itselleni etenkin kuivaöljy ja ensiapuvoide olivat sellaisia, jotka tulevat pysymään omassa luonnonkosmetiikkavalikoimassani. 

Oletko käyttänyt Cimen tuotteita? Onko sarja tuttu tai harkinnan alla? Ja oletko muistanut tilata blogin päivitykset Bloggeriin, Bloglovin´iin tai sähköpostitse?

Mukavaa viikonloppua!


Sarjaa tuo Suomeen Professional Beauty Scandinavia, jolta tuotteet on saatu.





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3