sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Organic Shop-toimivaa luonnonkosmetiikkaa pikkurahalla

Ensimmäisen kerran kuulin Organic Shop-tuoteperheestä I love Me-messujen alla ja odotin että pääsen tutustumaan tähän uskomattoman edulliseen luonnoskosmetiikasarjaan. Ikävä kyllä lauantain messupäivänä ei ollut enää juuri mitään jäljellä.

Tällä viikolla jäi hieman luppoaikaa kahden tapaamisen väliin ja pistäydyin Emotioniin. Pienen kiertelyn jälkeen löysin NE. Osa tuotteista oli lopussa mutta jäi kuitenkin ihan hyvin valikoimaa poimia minua kiinnostavat tuotteet.


Sarja on valmistettu Virossa ja tuotteet ovat BDIH- ja Cosmos-sertifioituja. 

Sattumoisin kaikki valintani osuivat vihreisiin purkkeihin. Valitsin ostamani tuotteet sisällön eli ihoni tarpeiden ja tuoksujen mukaan. Kasvonaamion piti olla sellainen, jossa ei ole linaloolia tai limonellaa allergian vuoksi.

Halvan hinnan vuoksi odotukseni eivät olleet korkealla, mutta kaupassa inceihin tutustuessani huomasin että sarjassahan on ihan oikeasti kasviöljyjä ja uutteita kiitettävästi. Tosin ei sillä tasolla kuin hintavammissa tuotteissa, mutta hoitavia ainesosia löytyy paljon, kuten glyseriini.

Käsivoide:


Huomasin hoitavuuden heti tämän käsivoiteen kohdalla. Tämä hoisi kynsinauhat paremmin kuin mikään aikaisempi tuote ja hoidan kuitenkin kynsinauhoja päivittäin! Tuloksena pehmeä iho (etenkin kynsinauhat) ja voide imeytyi nopeasti. Tuote sisältää mm. auringonkukkaöljyä, mehiläisvahaa, kurkkuyrttiöljyä, pellavansiemenöljyä, rosmariiniöljyä, E-vitamiinia, aloeuutetta. Tämä jää vakkarikäyttöön itse tehtyjen käsivoiteiden ja hoitojen ohella. Öljyvalinnat ovat mielenkiintoisia ja eriaisia. Etenkin rosmariinin käytöstä pidän tässä tuotteessa. Tuoksu on suhteellisen mieto eikä käy nenään. Lähinnä tuoksuu puhtaalta omaan nokkaani. Mehiläisvahan vuoksi tuote ei sovi vegaanille, mutta itse käytän hunajaa ja mehiläisvaha auttaa kosteutta säilymään iholla. 

Kuten tuotteessa lukee, koostumus on voidegeeli.


Kasvonaamio:


Rakastan kasvonaamioita. Organic coffee & silk-naamion luvataan nimen mukaan olevan uudistava. Vaikutusaika on 10 min. Laitoin paksun kerroksen ja 10 min päästä tuotteen huuhdeltuani kasvot olivat silkin pehmeät, kuten nimikin viittaa.


Koostumus on helposti levitettävä.

Ainesosissa on käytetty karitevoita, oliiviöljyä, vehnänalkioöljyä, kahviuutetta, panthenolia, silkkiaminohappoja, hyaluronihappoa, avocadoöljyä, viininrypäleen siemenöljyä, allatoiinia (kasveista saatava rauhoittava aine) ja E-vitamiinia. Valitettavasti en huomannut hämäävästi luonnonkosmetiikkamaiselta näyttävän pakkauksen vuoksi että ei sisällä sertifioituja ainesosia. Pakkauksessa lukee "certified organic" mutta ei ole oikeaa luonnonkosmetiikan sertifikaattia. Eli tästä löytyi synteettinen sodium acrylate :(

Taitaa jäädä vakiokäyttöön, ehkä kokeilen jotakin toistakin sarjan kasvonaamiota.

Vartalokuorinta:



Vartalokuorintaa oli myös testattava heti samana iltana. Ja tämäkin oli erittäin miellyttävä kokemus. Kuorivat sokerirakeet olivat juuri sopivia, ei liian karheita, mutta eivät olemattomiakaan. Ihosta tuli pehmeä ja tuntui ettei tarvitse edes kosteusvoidetta. Lisäsin kuitenkin kuorinnan jälkeen kevyen kosteusvoiteen, koska talvella iho on kuiva.

Ainesosina on käytetty sokeria, glyseriiniä, karitevoita ja sitruunaruohoa. Tuoksu on makea mutta samalla raikas. Kuorinta-aineissa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja aina mansikkajugurtista mangoon ja lychee-hedelmään.

Sarjasta löytyy shampoita, hoitoaineita, hiusnaamioita, käsisaippuaa, jalkavoidetta, vartalomoussea ja suihkugeelejä. Hintahaitari on n. 3€:sta alle 10€:on.

Lopputuloksena voi sanoa että tuotesarjasta jäi erittäin positiivinen kuva ja varmasti ostan tuotteita uudelleen. Ei kannata halvan hinnan antaa hämätä, vaan ottaa se ehdottoman positiivisena asiana. Ainoa, mistä en pidä, on väriaineiden käyttö luonnonkosmetiikassa.  Onhan tuo kuorinta-aine kovin söpön vihreä, mutta voisi olla väriaineetonkin ja tummassa purkissa. Tosin menee ehkä hifistelyn puolelle, kun samoja värejä kuitenkin käyttää värikosmetiikassa silmien alueelle :)

Organic shop-sarjaa myy ainakin Sokos, Organic House sekä Biodelly.

Onko sarja rantautunut jo hyllyihinne? Tai heräsikö kiinnostus? Olisi kiva jos jätät blogiin kommentin ;)



4 kommenttia

  1. Pieni virhe tekstissa..se ei ole virolainen sarja😊

    VastaaPoista
  2. Tarkennetaan tekstiä: Virossa valmistettu sarja, joka on Venäläisessä omistuksessa.

    VastaaPoista
  3. Ite oon kokeillut tea & shea vartalovoidetta. Tosi hoitava jopa mun käsille mihin ei meinaa mikään voide tehota. Ja tuoksu on tosi ihana ja luonnollinen. Muita tuotteita en oo vielä testannu. Voikohan tuota tea & shea voidetta käyttää hiusten hoitoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea voi kokeilla :) Itselläni on yksi luonnonkosmetiikan voide, joka on tarkoitettu sekä kosteusvoiteeksi, että hiustenhoitoaineeksi. Jos se tuntuu hoitavalta ja hiukset ovat kuivat, ei siinä menetä kuin korkeintaan uusintapesun verran. Voi kuitenkin löytää hyvän tuotteen hiusten hoitoon. Kerropa miltä tuntui, jos kokeilet. Toki siitä puuttuu tiettyjä hoitoaineissa olevia ainesosia, mutta voi joka tapauksessa toimia. Riiippuu niin hiustyypistä.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3