sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Boho-luonnon värikosmetiikkaa

Hitaasti mutta varmasti Boho on alkanut hiipiä meikkipussiini ja pysyvästi.
Boho on ranskalainen luonnonkosmetiikkasarja, jossa korostuu ympäristöystävällisyys ja monen väliportaan katteiden tinkimisen vuoksi myös edullisuus. Laatu on todella kohdillaan.

Jos vaikka aloitetaan vasemmalta oikealle. Minulla on vasta yksi Bohon kynsilakka, mutta se ei jää siihen. Lisää tulee varmasti, kuten tätä blogia lukeneet ovat huomanneet, että olen koukuttunut kynsien lakkaukseen ja koristeluihin.  Lakat ovat 7- tai 8-free väristä riippuen. Pullo on söpö saarnipuisen korkkinsa kanssa ja rakastan Bohon poltettua logoa korkin päällä.

Tässä on sävy Dream Catcher:


Kuvassa lakkaus on ilman päällyslakkaa. Päällyslakka on aina ehdoton kiillon parantamiseksi sekä kestävyyden lisäämiseksi, mutta olin jatkamassa tästä vielä koristeluja ja en voinut laittaa päällyslakkaa. Aluslakka on myös aina laitettava kynsiä lakatessa. Se lisää manikyyrin kestoa ja estää kynsiä värjääntymästä. No, joka tapauksessa tämä lakka näyttää todella kiiltävältä ilman päällyslakkaakin. 

Koostumus oli todella miellyttävä 7-free lakaksi. Ehkä jopa miellyttävin kokeilemistani. Bohon lakoissa on myös se hyvä puoli, että sävyvalikoimaa on runsaasti.Meikkivoiteen ostin syksyllä heti Kreikan loman jälkeen, jolloin oli vielä rusketusta. Olen ostanut kaikki Bohoni Ruohonjuuresta, koska pidän siitä, että voin konkreettisesti nähdä tuotteet ja Kampissa sain meikkivoiteen ostoon apua kosmetologilta. Päädyimme molemmat värisävyyn numero 3. Ihoni ei ole niin posliininvaalea, kuin monilla suomalaisilla, ehkä hippasen se saattaa tällä hetkellä olla minulle tumma. Kuitenkin se on keltapohjainen ja sopii ihoni lämpimiin sävyihin oikein hyvin. Kuvan harjalla meikkivoide levittyy arkiaamuna alle muutamassa minuutissa ja pysyy moitteetta koko päivän. Tämä harja on ostettu joskus settinä ebaystä, ennen kuin niitä sai Suomesta. 

Joka tapauksessa meikkivoide sävyttyy hyvin ihoon, joten vaikka kasvojeni väri onkin vaalennut ostohetkestä, ohuena kerroksena se mukautuu ihon väriin erinomaisesti.


Kuka keksii missä kohdassa meikkivoide on :)

Joskus meikkivoidesuosituksia kysyttäessä on kysytty, onko tämä peittävä. Nyt osaan vastata siihen. Ihoni on pääsäntöisesti melkoisen hyvä mutta pintakuiva ja pahoja finnejä tulee harvoin. Nyt sain yhden leukaan ja meikkivoiteella sai kyllä punaisen jäljen häivytettyä ilman kummempaa yritystä todella hyvin.

Koska ihoni ei ole rasvoittuva, en käytä puuteria meikkivoiteen päällä. Tämä on yksi niitä harvoja meikkivoiteita, joissa ei ole linaloolia tai limonellaa ja me allergikotkin voimme huoletta käyttää hyvää meikkivoidetta ilman, että täytyy tyytyä vain johonkin toissijaiseen ihan vain sen takia, ettei siinä ole näitä kosmetiikan 24 yleisintä allergeenia.


Huulipunat on pakattu ekologisiin ja toimiviin kartonkihylsyihin.

Värin valinta oli vaikeaa, mutta lopuksi valikoin sävyn 202. Tämä huulipuna on ylittänyt kaikki odotukseni kestävyyden suhteen ja mm. I love Me-messuilla muutama myyjäkin kysyi mikä huulipuna minulla on, kun laitoin ensin tummempaa huulipunaa alle ja tämän kiiltelevän ihanuuden päälle. 


En saanut täysin sävyä vastaavaa kuvaa, mutta idea tästä löytyy. Hieno puna yksistään tai yhdistämällä muihin väreihin. Tumma pohja ja kiiltävä keskiosa korostaa huulten pulleutta. Yksistään tumma huulipuna pienentää huulia. Tässä on siis potentiaalia arkeen tai juhlaan.


Musta rajausväri on melko helppokäyttöinen. Itse olen tottunut käyttämään eye liner-tyyppisiä nestemäisiä rajausvärejä 15-vuotiaasta asti ja se on jo osa minua ja tyyliäni. Valitettavasti silmäni vuotavat etenkin näin talviaikaan todella helposti ja siksi joudun säästämään tämän kesäaikaan, jotta en löydä rajausväriä yläluomistani. Varsin potentialinen rajausväri ja pysyvyys on todella hyvä, mikäli ei omista tällaisia vuotavia silmiä kuin minä. Etenkin siipien rakentaminen käy tällä helposti.
Luomivärejä löytyy helmiäisenä ja mattana. Oranssinen helmiäissävy oli itsestään selvä valinta, kun tukka on tällä hetkellä porkkanan punainen. Sävy on 208 Carotte. Toiseksi sävyksi valitsin 202 Liege. Ylemmässä kuvassa on enemmän todellisuutta vastaava väri. Carotte menee yksistään pikaisessa arkimeikissä, yleensä kuitenkin käytän 3-4 luomiväriä meikissäni ja Liege on oiva "väliväri" eli ei liikaa ihon sävystä poikkeava ja sopii esim. silmän sisänurkan puolelle tai häivyttäessä tumminta rajausta ylöspäin lopulta ihonväriseksi. Kestävyyden suhteen ei voi kuin kiitellä. Toki pohjustan luomeni ennen meikkiä. Kakkosella alkavat värit viittaavat helmiäissävyyn ja ykkösellä alkavat mattasävyyn.
Kulmakarvakynän sain juuri itselleni sopivan värisenä eli 01 Brun. Kynä ei ole kova eikä pehmeä, vaan juuri sopiva, jolla saa tarkkaa jälkeä. Mikäli tulee piirrettyä hutiin, eipä hätää, kynän toisessa päässä on kulmakarvaharja, jolla jäljen korjaa näppärästi sekä myös tasoittelee lopputulosta.


Tämä kynä ei ole myöskään sitä ärsyttävää puuta, jota ei saa koskaan teroitettua nätisti puun lohkeamatta säleiksi. Voisin oikeastaan sanoa tämän olevan paras kulmakarvakynä, jota olen koskaan kokeillut.Vielä löytyisi yksi Bohon melko uusi tuote, joka on ilahduttanut suuresti.
Hajuvesi, tosin tekisi mieli kutsua tätä tuoksuvedeksi :)  En ole mitenkään ammattilainen arvioimaan hajuvesien tuoksuja ja nuotteja, mutta itselleni tämä Iles Éoliennes-tuoksu on raikas, jossa on lämpimämpi, jopa puhtaalta tuoksuva pohjatuoksu. 

Itse olen kokenut luonnonkosmetiikan hajuvesimarkkinat hieman suppeiksi, joten tämä oli todella tervetullut uutuus tuoteperheeseen.Boho on itselleni ollut todella mieltä piristävä ja toimiva värikosmetiikkasarja, jota uskallan suositella varauksetta. Olen jo katsellut uusia kynsilakkavärejä "sillä silmällä". Enkä varmaan koskaan pysty kävelemään Bohon hyllyn ohi ainakin vähän vilaisematta.

Onko teille Boho tuttu ja minkälaisia kokemuksia teillä on?

Muista tilata blogin päivitykset sähköpostitse tai ilmoittaudu Bloggerin lukijaksi. Bloglovinin kautta tilaamalla saat kaikki blogit kätevästi luettavaksi samaan paikkaan. Luvassa kynsiä, kynsiä ja luonnonkosmetiikkaa sekä joskus hieman muutakin.

5 kommenttia

 1. Hyviä vinkkejä ammattilaiselta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Helena mutta en ole ammattilainen. Meikit ovat aina kiinnostaneet ja on tullut opittua yhtä sun toista, joskus kantapään kautta. Luonnonkosmetiikasta olen oppinut paljon sitä itse valmistamalla ja muuten perehtymällä.

  VastaaPoista
 3. Moikka, oikeesti! Sulla ei-öljyinen iho ja ssat bohon meikkivoiteen levitettyä hyvin ja nopeasti ja huoletta ja tasaisesti??? Mitä laitat siihen alle ja levitätkö kuinka paljon kerrallaan jne jne jne???? Minulla on ongelma tän meikkivoiteen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nykyään ongelma kaikkien meikkivoiteiden kanssa (tämä vastaushan tulee vuosi tekstin jälkeen), kun olen tottunut mineraaleihin. Mutta tosiaan tuolla kuvassa olevalla pehmeällä hammasharjamallilla tämä meni ihoon todella hyvin ja helposti. Olen lukenut että monella on ollut levittyvyysongelmia tämän kanssa, mutta tuo harjasivellin on ollut täysin vaivaton. Muistaakseni maahantuojan ohjeissakin on sivellin, mutta tämä malli on varmasti ollut kaiken A ja O. Tykkäsin tästä meikkivoiteesta niin paljon että ostin toisenkin tuubin.

   Poista
  2. Niin ja yksi kerros riitti. Ehkä tuo leveä ja pehmeä sivellinharja tekee työn niin nopeasti että oli helppo levittää. Nykyään tuota harjamallia saa kaikista isommista kaupoista.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3