sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Avril lakkaswatch-postausarja: Pistache N°37

Tällä kertaa vuorossa on Pistache. Jännän murretun vaaleanvihreä, jolle en ihan äkkiä keksi mitään vertaissävyä.Väri on uniikki ja harmoninen. Tulee rento olo tätä katsellessa. Sammaleen ei voi verrata, mutta jotain luonnonläheistä tässä värissä on ja katse tosiaan lepää.

Kynteni ovat edelleen ihan eri näköiset kuin vielä toissaviikolla, ennen kuin sain kunnon lohkeaman etusormeen ja oli lyhennettävä kaikki ja muutettava muotoa. 

Tällä viikolla päätin näyttää koristelutekniikkana vesimarmorointia. 

Varaa kaikki tarvikkeet lähellesi ja suojaa alusta, jotta et saa pöydän pintaan lakkajäämiä.


Vesimarmorointiväreinä käytin avrilin French BlancCorail, ja Pistache, jota ei tällä hetkellä näyttänyt olevan myynnissä. Alus- ja päällyslakkana 2 in 1 top+base coat.
Paras astia on käytetty jugurttipurkki tms, jolla et aio enää tehdä mitään. Nimittäin astian reunoille tulee jäämään lakkajäämiä. Veden on oltava huoneenlämpöistä. Varaa topsipuikkoja, avaa kynsilakkapullojen korkit ja työkalu lähelle. Itse käytin dottin tool:ia, mutta myös tulitikku tai muu puikko käy tarkoitukseen, tai ohut sivellin.

Parhaan lopputuloksen saa lakkaamalla marmoroitavat kynnet valkoisiksi, jolloin marmoroitavat värit näkyvät pohjan päällä parhaiten. Nyt ei itselläni valitettavasti ollut aikaa siihen. Tiedättehän ne miljoonat joulukiireet, jotka odottavat tekemistään ja eivät vaan hoidu itsekseen, vaikka kuinka toivoisi.

Suojaa marmoroitavia kynsiä ympäröivä iho lakkajäämiltä. Käytin tähän tarkoitukseen nestemäistä lateksia, mutta huolellinen teippaus käy yhtä hyvin. Olen sitäkin käyttänyt ja toimii kyllä.


Ala tiputtelemaan lakkaa aina yksi pisara kerrallaan vesiastiaan. Lakka leviää rinkuloiksi. On hyvä jos lakat pysyvät järjestyksessä astian vieressä, niin tietää aina mikä väri tulee seuraavaksi. 

Lopuksi tulos on jotakuinkin tämän näköinen:


Ala vetämään marmorointityökalullasi keskustasta viivoja ulospäin. 


Tämmöiseltä se näyttää ensimmäisen kierroksen jälkeen. Älä vedä viivoja ihan uloimpiin kerroksiin asti, koska ne lakat ovat jo kuivuneet ja sotkevat kuviotasi. Paras tulos tulee, kun pyyhkäisee usein työkalun nopeasti puhtaaksi paperiin.


Ala vetämään saadun kuvion välistä viivoja ulkoa sisäänpäin. Joka kerta keskustan kohdalla (ns. häränsilmässä) paina puikkoa alaspäin saadaksesi keskustan pysymään paikallaan.


Koska kuviosta vain osa tulee kynnelle, ei koko kuvion tarvitse olla tehty tai priimaa.


Valitse kohta kuviosta, jonka haluat kynnellesi ja sihtaa. Upota kynsi kuvioon ja anna olla joitakin sekunteja paikallaan.


Poista vanutikulla ylimääräiset lakkajäämät kupista.


Kun olet tehnyt haluamillesi kynsille kuviot, itse tein kahdelle, on näky jokseenkin suttuinen. Siksi ihon suojaaminen on tärkeää.Putsaa iho ja näät millainen on marmorointisi tulos. Pakko vielä kerran mainita, että näyttävin tulos saadaan valkoisella aluslakalla, jota minulla ei tässä ollut. Siksi valkoinen marmorointiväri ei erotu kuvissa niin hyvin, vaikka luonnossa kyllä nään sen. Muista päällyslakka.


Vesimarmorointi on hauska tekniikka, koska jokainen kuvio on erilainen ja vaihtelua saa, kun vetelee erilaisia viivoja rinkuloihin. Myös esim. häränsilmän sijoittelu muuttaa tulosta paljon. Vain mielikuvitus on rajana.


Vaikka näin kuvina työvaiheita näyttää olevan monia, ei se ole niin vaikeaa, miltä saattaa näyttää. Suosittelen kokeilemaan. Ihan hauskaa touhua ja joka kerta ei onnistu, mutta ei se mitään. Kippo tyhjäksi ja uusia tippoja tiputtelemaan.

Joko siellä on touhukkaita jouluihmisiä, joilla on hommat reilassa? Itselläni on tänään ihan pakko saada joulukortit maalattua loppuun ja maalaaminen on vähän fiilistouhua, joten sitä tuntuu vaikealta aloittaa, jos ei ole sitä fiilistä.

Muutamia lahjoja on tullut tilattua ja monia tee itse, joten touhua riittäisi. Saippuat tein sentään ajoissa, koska niiden täytyy seistä neljä viikkoa ennen käyttöä.

Lakat saatu Greendealilta. En hyödy linkkien klikkauksesta.

Avril- sarjan värikatsausten muut osat löydät:

Osa 1 Bourgogne
Osa 2 Corail


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3