sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Avrilin lakkaswatch, osa 3: Ranskalainen manikyyri

Aivan rakastuneena tähän lookiin laitan suoraan kuvan lopputuloksesta:


Oikea termi ei ole ranskalainen manikyyri, vaan ranskalainen lakkaus. Manikyyri viittaa myös lakkauksen yhteydessä tehtyyn käsihoitoon. Joka tapauksessa tyyli on ajaton, huoliteltu ja käy tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Katse lepää hoidetuissa käsissä. Olenkin nyt toista päivää ollut äärettömän tyytyväinen aina kun nään lakkauksen. Kaiken sen arvoinen. Lakkaus ei nimittäin suinkaan ole kiireiselle henkilölle. Ja miten se tehdään ja millä?
Avrilin kynsilakka French rose N° 88 on lakkauksen pohja. Sävyn kuuluu olla läpikuultava. Valkoiset tipit on tehty lakalla French blanc N° 95

Pohja aiheutti aluksi hieman tekniikan hakua ja parhaan tuloksen sain lakkaamalla kaksi ohutta kerrosta. Väristä ei tule täysin yksiväristä, mutta luonnollisuutta tässä haetaankin.

Valkoinen on puolestaan kynsilakkojen vaikeimpia värejä, mutta tässä ranskalaistyylissä toimi erittäin hyvin. 

Kahden ohuen pohjakerroksen (alle tietysti Avrilin 2 in 1 base+top coat) jälkeen näky on kutakuinkin tällainen:


Sinänsä jo yksistään antaa kynsille huolitellumman vaikutelman. Kerrosten on annettava kuivaa huolellisesti, nimittäin seuraavaksi on aika kiinnittää kynsitarrat. Ja pohjaväriin tulee taatusti jälkiä, mikäli se ei ole täysin kuiva. Helppoa on mm. tehdä pohja illalla ja seuraavana päivänä tipit. Telkkaria katsellessa lakkaus ja kuivattelu menee kuin huomaamatta. 

Olen aikoinaan ostanut tällaisen tarrasetin ebaystä


Kuvioita on monia ja niillä voi toteuttaa monenlaisia kynsikoristeluita. Ranskalaiseen manikyyriin tarroja löytää joskus tavarataloista, Essencen hyllyssäkin on ollut Tokmannilla ja kynsiaiheisista verkkokaupoista. Mutta ei hätää, vaikka näitä ei olisikaan. Monet tekevät lakkauksen ihan suoralla, tavallisella teipillä. 

Teippien ideana on, että valkoisella peitetään n. 1/3 kynsistä. Turha katsoa suhteita. Saat luonnollisesti pidemmän näköiset kynnet, kun laitat teipin hieman vapaan kasvurajan alle. 


Kun kaikki kynnet on teipattu, on valkoisen värin aika.Tein ja tulen jatkossakin tekemään niin, että heti kun olen lakannut valkoisen kärjen, poistan teipin saman tien. Mikäli lakan antaa kuivua teippeineen, lakkauksesta tulee epäsiistimpi ja teippiä pois ottaessa voi lakka lohjeta. 

On tärkeää muistaa lakata myös kynsien kärjet, jotta lakkaus on kestävämpi, eikä kärkiä katsoessa omien kynsien väri paista. On oltava huolellinen teippien reunaosissa, jotta valkoinen peittää ihan koko kynnen. 

Kun teipit on poistettu ja valkoinen lakka on kuivunut, voit tarkastella, onko jokin kohta jäänyt hieman epätasaisen väriseksi. Mikäli on, on helppo tehdä toinen valkoinen kerros vapaalla kädellä, koska väriä ei tarvitse ulottaa ihan rajaan asti. Koko lakkauksenkin voi tehdä vapaalla kädellä, kunhan on tarpeeksi vakaa käsi.

Enää päällyslakka ja sen kuivatus, sitten tyyli on valmis nautittavaksi.

Lakaukkaustyylistä on monia versioita ja vain mielikuvitus on rajana. Kärkivärinä voi käyttää värilakkaa tai muutamaakin yhtäaikaa, voi tehdä baby boomerin, jossa kärkiväri töpötellään liukuväriksi haalenemaan kynnen alkua kohden, voi lisätä strasseja tai muita koristeluita tai käyttää erilaisia malleja valkoisen rajan sijoitteluun. Kun tein pitkästä aikaa tämän ranskiksen, himottaa jo saada baby bomerit tai tipin keskeltä nouseva kaareva linja kynsilleni. Ja stassi keskelle, oih- niin kaunista :) Näihin en raaskinut tehdä sen kummempia koristeluita, koska olivat niin mieluisat juuri näin.   


Joko teitä himottaa tehdä ranskikset?

Avrilin lakkojen osa 1 löytyy täältä, osa 2 täältä .

Lakat saatu Greendealilta. En hyödy linnkien klikkauksista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3