torstai 18. helmikuuta 2016

PP:n stampperin sisään- ja ulosajo

Sain vihdoin PP:n stampperin ja samana iltana lakat kynsille ja seuraavana päivänä leimaus. Hyvä suunnitelma. Ideana oli laittaa China Glazein duochrome Pondering muihin kynsiin paitsi kahteen ja nämä muut kaksi saman merkin duochromella Gone Clamping.

Kun lakkaus oli valmis, sain päähäni pyyhkiä Gone Clampingin viereisistä kynsilakoista puolet pois ja toteuttaa se pystyliukuvärjäyksenä, jotta kynnet sulautuvat paremmin yhteen. Seuraavana päivänä vielä töpöttelin liu´ut malliinsa.

Koska idearikas mieleni ei taas tähänkään tyytynyt, lisäsin OPIn Color tints-lakkoja saadakseni vielä Ombre-vaikutelman. Vihreä sai päälleen keltaista ja sininen lilaa Color tintsiä. Harmi ettei tullut otettua kynsistä kuvaa ennen koristeluja, kun leimat peittivät kaiken alleen. Ne olivat ihan hauskat liukuineen ja ombreineen. Leimat myös peittivät aika lailla duochromemaisuutta.

Leimauksen ideana ei ollut tehdä kauneimpia kynsiä maailman päällä vaan ihan vaan leimailla ja testailla stampperiä, joten leimoja tuli ja paljon. Myös teippiharjarullaan, koska stampperistä näkee heti pienimmänkin leiman virheen ja monet leimat päätyivät teippirullaan kynsien sijasta.Väreihin sopi mielestäni hyvin meriteema ja kaivoin useamman laatan esille.

Tämä kuva ei nyt tee oikeutta leimoille. Luonnossa leima erottuu kynnestä huippukontrastilla. En saanut luonnonmukaista kuvaa valon heijastuessa hopean värisestä leimasta, vaikka kokeilin monenlaisia kuvakulmia.

Mutta ekaa kertaa kun näin leiman, syntyi ahaa-elämys että ai jaa-tuollaisia niiden leimojen tulisi olla.
Leimaukseen käytin laattoja BCN-013, BP-10, Q-girl 013 ja mystistä Helen-03.
Tuskastuin aivan täysin leimaushommassa. Ainoastan ensiksi mainittu laatta oli toimiva laatta ja loppujen kanssa oli niin ja näin. Kirosin etten osaa leimata tällä leimasimella mutta syyksi kyllä paljastui toimimattomat laatat, kun testasin ne tavallisesti käyttämillä stamppereillani.  Etusormen simpukka on laatasta BP-10 ja se oli laatan ainoa toimiva pikkukuva.

Pitkän muotoisen simpukan saaminen leimaksi oli varsinainen tahtojen taistelu ja mieletön työvoitto, kun se vihdoin onnistui. Leimat on koverrettu liian ohuiksi ja mataliksi jotta kuvia syntyisi.


Peukalon avoin simpukka oli myös äärettömien ponnistuksien takana. Kun sain sen vihdoin stampperiin, en meinannut uskoa että se on siinä! Keskisormen merihevonen oli pieni ja hennosti kaiverrettu ja luultavasti erottuisi kunnolla vain valkoista vasten.

Tässä näkyy Color tintsien ombre-efektiä. Niillä päällyslakoilla sai kyllä ihan kivoja muutoksia värisävyihin. Tilasin oman minisettini 5€:lla verkkokaupasta. Tarkoituksena oli ostaa kulmakarvaväri ja se maksoi 29,99. Eli sentin alle ilmaisten postikulujen. Mielummin sitten otin postikulurahalla jonkun tuotteen, kuin maksaa "tyhjästä" eli posteja.
Musta ja hopea leimauslakka ovat Born Pretty-merkkisiä ja siniset aallot on tehty Kaleidoskopen Aurora Borealiksella. Yhdessä vaiheessa lisäsin myös Kaleidoskopen punaista lakkaa, mutta kun kynnet ovat muutenkin aika värikkäitä ja jokainen on erilainen, halusin edes hieman harmonisemman lopputuloksen ja pyyhin punaisen pois. Näin siis scraper-kortin jokainen sivu oli täynnä eri värejä. En ole saanut rutiiniksi pyyhkiä korttia aina joka leiman jälkeen ja leimalakat olivat pitkin käsien ihoa. Ja toki myös tarttuivat leimasimen runkoon. Koska leimasimen runko oli todella ruma lakkatahrojen vuoksi, poistin ne asetonittomalla kynsilakanpostoaineella. Ja UUUPS!

Se siitä stampperistä. Runko suli sumuisen valkoiseksi eikä päästä enää edes nähnyt kynnelle.


Surullinen näky. Vartta voi verrata putsaamattomaan korkkiin.Eipä nähnyt enää päästä läpi kynnelle.

Voitte ehkä kuvitella katkeruuden, jonka uuden stapperin tuhoutuminen aiheutti. Menin samoin tein Picture Polishin sivuille ja lähetin äkäistä sähköpostia. Onneksi sain vielä myöhään saman iltana vastauksen ja he pyysivät kuvia. Kuvien jälkeen informoivat että nyt ymmärtävät täysin mistä on kyse. Otin kontaktin alunperin yhteydenottokaavakkeella, joten en voinut heti lähettää kuvia.

Aamulla sain vastauksen että he ovat nyt testanneet itse stampperin asetonittomalla poistoaineella päätyen samaan tulokseen. Samoin tein he päivittivät leimasimen tuotekuvauksen joka kuuluu nyt näin:
"Care Instructions: Keep away from children and animals. Store your stamper in a container away from dust. Before use please clean the jelly head with 'That Remover' and or sticky tape and after use to remove any excess nail polish. Please do not use neat acetone, acetone or non-acetone nail polish removers or file or use abrazives on the jelly head or stamper shaft/base. Please only remove the jelly head when changing to your refill and please take care whilst replacing as the jelly head is delicate. Very Important:  If nail polish ends up on the stamper shaft/base it cannot be removed so please be careful when you are stamping to ensure this does not happen and please do not try to remove it with neat acetone, acetone or non-acetone nail polish removers as it will not work. "

Sama varoitusteksti tulee olemaan myös jokaisen stampperin mukana. Vastaukset ja toiminta oli onneksi nopeaa ja saan uuden stampperin Cesar shopista, jonne tietenkin sitten korvaavat menetetyn.

Uuuden stampperini tulen luultavasti käärimään elmukelmuun ja kiristän sen teipeillä tai kuminauhoilla. Laitakaas ehdotuksia kommentteihin stampperin varren suojausideoista. Läpinäkyvyyden pitää kuitenkin säilyä joten suojan on oltava kirkasta materiaalia.

Nämä kynnet ovat niin kirjavat enkä viihdy näissä, joten huomenna uutta kehään. Koska tiedän jo millaiset kynnet teen, tiedän että tarvitsen PP:n stampperiä. Hätä keinot keksii. Otin rautasahan ja sahasin päädyn läpinäkyvän eli siis läpinäkymättömän osan pois. 


Sehän toimii tähän hätään ja näkyy taas kynnelle. Kuvassa stampperissä on vettä, kun pesin sahauksesta tulleet muovinkappaleet pois.

Että tämmöinen episodi. Jotenkin tää leimaus ei vaan ole mun juttuni-tai sitten oli kuu tai planeetat taas väärässä asennossa.

No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Ihmisiä varoitetaan tulevaisuudessa ettei tällaista pääse käymään vahingossa muille ja saan uuden stampperin. 

Ja kuten kuvista näkyy, kädet ovat kuivat korput. Lakkausten alla on ranskalainen manikyyri. Valkoinen väri on luonnonvalkoista ja sekoitin eri geelilakkoja saadakseni luonnollisemman värin, koska aloitan työt maanantaina ja en halua kirkkaan valkoisten kynsien päiden hypäävän kaikkien silmiin. Terveydenhuoltoalalla kuin ollaan. Sain geeliväreistä allergisen reaktion ja keskisormi oli täynnä pieniä rakkuloita. En vaan oikein ymmärrä miten sekin pääsi tapahtumaan, kun en huomannut minkäänlaista ihokosketusta geelilakkoihin. Pakko olla että olen huomaamattani saanut jotain pientä kosketusta keskisormeen. Tuloksena ihon kuoriutuminen.

Tänään löysin loistavan käsirasvan apteekista. Vaikka kyseessä on yövoide, omat korppuni imaisevat sen hyvin päivälläkin. Tuote on dermatologisesti testattu eli ei eläinkokein. Voin kyllä suositella tätä jos sattuu osumaan eteen. Hinta oli n. 10€.


Onnistuneita leimauksia teille muille ja pitäkäähän huolta stamppereistanne!
2 kommenttia

Kiitos kommentistasi <3