sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Historiaa; kuinka minusta tuli kynsifriikki-sehellack-kausi

Kuinka ihmeessä joku voi höpsähtää tekemään kynsiä ja viettää siihen niin paljon aikaa? Tässä on oma tarinani.

Olin pohjoismaalaisessa sukelluskeskuksessa töissä. High season on lokakuusta huhtikuuhun ja toukokuussa sitten olikin todella hiljaista ja oli aikaa seurailla nettiä. Hurghadan Facebook-palstalla oli ilmoituksia että tehdään geelikynsiä. Omani olivat liuskoittuvat ja hakkasin ne jatkuvasti key bord:iin tohjoksi ja ajattelin että haluan oman kynnen geelauksen. Venälinen kynsienlaittaja ei sitten ymäärtänyt yhtään että joku haluaa vain omiin kynsiin geelit, eikä pitkiä ja kauniita. Ideanani oli oman kynnen kasvatus. Hyvä egyptiläinen ystäväni tulkkasi venäjäksi puhelimen välityksellä mutta miehenä ei ymmärtänyt asiasta mitään ( :D ) ja venäläisellä oli oma kantansa asiaan. No, lopputuloksena istuin kuumassa huoneessa ilman tuuletinta tai ilmastointia kynsipölyn keskellä yli 5 tuntia. Jatkuvasti tyttö ihmetteli alkeellisella englannillaan miksi kynteni ovat niin lyhyet. Ja tuskaili sekä tuskaili. Muottien jälkeen mm. pikkusormen kynteni sojotti 45° kulmassa alaspäin eli tuli paaaljon geeliä lisää ja kyseessä ei tosiaan ollut ammattilainen. Päälle tuli thermoshellack eli se vaihtaa väriä kylmässä.
Seuraavana päivänä olin pois toimistohommista ja laivalla snorkkelioppaana. Siellä thermovaikutus tuli esiin tuulessa jos kynnet olivat märät. Maalla ei niinkään kun oli sen verran lämmin.

Kynsien "laatu" oli onneton. Kävin viikossa korjauttamassa kahdesti ja eräänä aamuna herätessäni huomasin että 3 oli mennyt nukkuessani poikki. Kynnet muutenkin katkeilivat ihan naurettavissa tilanteissa, kuten papereita käsitellessä. Geeli ei ollut hyvää (Sinan halppis) ja tekniikka varmasti puutteellinen.

Lisäksi kynsien laittaja lähti lomalle Venäjälle ja ei tullut takaisin ennen kuin lähdin Suomeen. Lähdin sitte lomalle kamalan näköisillä nysillä.

Suomessa otinkin kauniit kynnet mutta koska en enää Hurghadassa osannut luottaa kehenkään siitä se idea sitten lähti: Miksi maksan muille honoista kynsistä jos voin tehdä itse omat huonot kynteni?

Aloitin sitten tilaamaan tarvikkeita verkkokaupoista ja ebaystä ja tuumasta toimeen.

Jälkeenpäin vain selvisi että sain ikävät seuraukset venäläisen harrastelijan kynsien laitosta. Osa kynsistä oli viilattu nahoiksi ja melkein puhki ja sieläkin kasvattelen niitä kohtia pois.


Tässä Suomessa teetetyt kynnet. Oli kauhea himo persikkaisiin väreihin sillä hetkellä. Ihosta huomaa että olin melkoisen ruskettunut ja vaatevalinnat siihen aikoihin olivat oranssia ja ostin jopa 2 keltaista paitaa!

Sitten olikin aika alkaa tehdä itse kynsiä. Lähes ympäri vuoden oli käytössä varvastossut joten varpaankynsille laitoin mätsäävät shellackit.
Sitten kyllästyin persikkaiseen värimaailmaan ja vetäisin kirkuvan pinkit shellackit. Kun väri alkoi tymppimään, vuorossa oli baby boomerit rhinestoneilla. Näistä kynsistä opin että kynnen muotoilu on kaiken A ja O. Käytössä oli todella jäykkä geeli ja shellackia kärkiin töpöttäessä päät laajenivat lisää.


 Näistä kynsistä pidin paljon ja ovatkin ainoat jotka olivat pidempään käytössä.

Simppeli koristelu dotting toolilla ja naisellinen
punainen väri tuntuivat osuvilta. Muuteankin Egyptissä
valo on erilainen. Ihanan kultaisen lämmin, kun Suomessa valo on aurinkoisella säälläkin valjua ja kylmää. Näin lämpimässä ilmanalassa tulee käytettyä erilaisia värejä kuin Suomessa. Samoin myös vaatteissa.

Myös paikalliset käyttävät paljon värejä, tai siis miehet. Naisten pukeutuminen on hillitympää ja islamilaisessa valtiossa osa pitää mustia kaapuja, niqabia kuitenkin harvoin. Miehillä suosikkivärejä näyttäisi olevan punainen, oranssi ja keltainen.

Osa nuorista naisista kyllä käyttää värejä rohkeasti, mutta tosiaan vain jokunen osa. Lisäksi tämä om Hurghadan seudun tilanne. Jos menee isoihin kaupunkeihin
(Kairo, Luxor, Alexandria), löytää hyvin
erilaisiakin tyylejä ja rohkeampia.
Maaseudulla taas kyläyhteisöissä
pukeutuminen ja elämä on ihan toista,
huomattavasti rajoitetumpaa.


Yhden päivän thermolakkakissakynnet.
Meni vähän turhan villiksi kun ei osannut lopettaa ajoissa :)

Sitten glittershellack. Piti kokeilla kun en koskaan
ollut käyttänyt väriä. Tuli valjut ja tässä kohtaa
aloin saamaan ensimmäisiä allergiaoireita.
Kynsien takaa alkoi nahka pikkaisen kuoriutumaan.
Tässä shellack-kauden viimeiset kynnet ja mätsäävät varpaankynnet. Ostin oudon merkkistä shellackia eräältä venäläiseltä kynsientekijältä, joka oli lähdössä maasta. Kivat kynnet ja kaunis luumu pohja mutta näistä sain ensimmäisen todellisen allergian.  Iho oli rakkuloilla ja nahka kuoriutui pois. Kortisonivoiteet käyttöön ja sain apteekista kortisonia lihakseen. Egyptissä ei tarvitse reseptiä moneenkaan asiaan vaan voi suoraan ostaa apteekista mitä tarvitsee. Onneksi on terveydenhuoltoalan koulutus ja tiesin mitä tarvitsen ja apteekkarin avustuksella pääsyttiin näihin. Tässä vaiheessa oli tarkoitus lopettaa koko homma. Geelien poiston jälkeen ymmärsin ettei se onnistu, kun ei enää ollut kynsiä, vaan ne venäläisen viilaamat nahat. Hiljalleen tein kokeita mitä kestän ja geelille en ollut allerginen. Allergiaa sain väreistä ja tietty tässä vaiheessa en ollut kovin näppärä kynsilakkapullon sudin käyttäjä, joten ihokosketuksiakin tuli. En myöskään vielä varonut kovettamatonta geliä tai väriä.

    Huomasin myös ettei cleanseria pidä käyttää
paljain käsin vaan muovi/hanska väliin suojaksi. Myös kynsinauhoja suojaava latex allergisoi. Tähän loppui varsinainen shellack-kauteni. Nykyään käytän sitä varpaisiin ja sormiin geelivärejä tai kynsilakkaa. Tässä ei ole ihan kaikkia kynsiä, joitakin ei vain tullut kuvattua.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3